92
-
floatr #12 Hehe, nekem most legújabban az teccik, amikor wifi-re akarom csatlakoztatni, és elsőre nem sikerül, 3-4 próbálkozás után a tray icon kontext menüjének hívásakor elszáll az explorer a picsába. Veri sztéjbül, veri grín -
tomcsa4 #11 Az Ubuntudnál biztonságosabb a Vista! -
#10 Ezt a verziót nem tudod felrakni vmeik tracker-re? Szívesen kipróbálnám. -
tomcsa4 #9 Hallod, öcsém Vista alatt játszik a Flatout 2-vel. Még lanoztunk is vele (én XP, ő Vista). Ne baromkodj már... -
#8 Na igen, biztonság a köbön :) És milyen rendkívül bonyolult parancstengert kellet hozzá használni :D -
#7 Tapasztalataim a vistával:
-30 sec-en belül indul
-350 mb ramot foglal a 2 gigából (kikapcsoltam a superfetch-et, mert semmi értelme, hülyeségeket csinál, az aerot meg a telepítőből is kiszedtem)
-kiforrottan 64bites
-I/O prioritások (végre nem lehet lefagyasztani olvashatatlan lemezzel)
-uac-ban az az idegesítő, nem jegyzi meg egy újraindításig hogy mit engedélyetél 1x (linuxban megjegyzi mikor root jogot kér valami)
-Jobb hálózatkezelés
-jobb beépített tűzfal
-vga, hang driveren, directx9-en kívül mást nemkellett telepíteni.
-új hangrendszer, nemkell kernel streaming, mert alapból olyasmi.
Inkább tuning xp mint új oprendszer, de elmegy. -
#6 Semmi gondom nincs a vistával de ez a cikk egy vicc...biztonság ? :)
Nézzétek meg ezt : http://www.offensive-security.com/movies/vistahack/vistahack.html -
#5 Akkor tedd azt, amit én. Ne használj Vistát, és kész. Ilyen egyszerű. -
roliika #4 Aztán majd jön valaki hogy mijjabajod a Vistával mikor überkirály, meg mindenki hülye aki a vistát lehúzza....nekem 1etlen 1 játékom van amit szeretek és meg is vettem legálisan, ez a Flatout2...hát persze, hogy Vista alatt el sem indul... -
roliika #3 Már a Vista is bezöldült...faxom. ez a zöldség kezd olyan lenni, mint anno divat volt a rizses (rízs poros) paróka. -
#2 A tapasztalataim nekem is hasonlóak.
Sajnos pár ok, amiért nem használom a Vistát:
- az usb kezelése lassabb az XP-hez képest
- a User Account Control sokszor idegesítő, kikapcsolva viszont támadhatóbb a rendszer
- A nyomtatóm gyári hardvere plusz szolgáltatásokat telepít a gépemre (tintaszint figyelés, karbantartás, stb.), amit a beépített Vista driver nem tud, gyárilag meg nem csináltak Vistás drivert még
- A Sound Blaster Audigy hangkártyámat sem kezeli normálisan, csak "alap" hangkártyaként tudom használni, pl. a 24 bites lehetőségeket nem tudom kihasználni egy effekt készítésekor
- A scanneremhez szintén nincs Vistás driver, így meg se nyikkan
- A játékaim lassabban futnak Vista alatt
- A memóriából többet "zabál"
- Sok régebbi programom nem kompatibilis vele, el sem indulnak, vagy folyamatosan "fagynak".
Persze lehet mondani, hogy vegyek újabb cuccokat a géphez, illetve frissítsek a programokon, de ezeket a programokat gyárilag kaptam a hardverekhez, így nem került plusz pénzbe (pl. audigy hangkártyához csomó szerkesztő program, video-digitalizáló kártyához videovágó-szerkesztő programok).
A warezolást inkább hagyjuk, a drágább szoftvereim (XP, Vista, Office) is a tisztaszoftver keretein belül vannak meg, egy pedagógiai intézet által, ahol informatikusként dolgozom.
-
#1 Én most adtam még 1 esélyt ennek a vista sztorinak, mivel sokan mondták, hogy az sp1-nek köszönhetően rengeteg gyermekbetegségét kinőtte a rendszer. 2 darab hétig csak vistát használtam. Hát. Lehet, hogy nálam van valami gáz, de hogy ez ugyanolyan szar mint volt, az fix. Még mindig rengeteg idő a boot, és a gép működése is iszonyatosan lassú. Igaz, amelyik program régebben hibát írt, most futott. De ennyi. Nekem még mindig iszonyat lassú, és eszeveszett sok helyet kajál. Majd ha kijön az SP2, akkor megnézem megint, azt vagy igen, vagy nem.