Microsoft: zöldebb és biztonságosabb a Vista
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nincsen eléggé biztonságos operációs rendszer, ha a lame user maga telepíti a vírust a gépére, saját maga engedi be a trójai falovat a vár falai mögé...
ez ugyancsak igaz BÁRMELYIK vírusirtóval védett gépre, de még a biztonságásról híres linuxra is... ez utóbbi esetében azonban néhány tényezõ miatt igen ritka a vírus: az egyik, hogy rendszerint a programokat forráskódostul teszik közzé és/vagy ab ovo a felhasználó fordítja be a forráskódból és így -feltéve ha kellõ mélységig ért a programozáshoz- az esetleges rosszindulatú kódrészleteket ki tudja szedni a forrásból... a másik pedig több disztribúció is létezik és esetleges inkompatibilitások miatt nem futna (tökéletesen) az egyik disztribúcióra írt vírus egy másikon. a harmadik -és egyben leglényegesebb- hogy a fent említett két tényezõ tudatában tkp. nem is fejleszt -szinte- senki vírust linuxra
a fogyasztásról:
<#falbav>#falbav><#csodalk>#csodalk>
csak azt ne próbálja már nekem BEmagyarázni a Microsoft bácsi, hogy az Operációs Rendszertõl -nagyban- függ a gépem fogyasztása, mert a végén még el is fogom hinni... Hibernálás, Stand By üzemmód a legtöbb ma kapható gépben BIOS szinten is van, de szinte minden linux disztrib és még a Windows 98 is tudja mindezeket immár 10 éve... namost ezeken kívül még mi más befolyásolná egy gép fogyasztását , mint a tápegység, a benne lévõ eszközök összfogyasztása (WATTban) egyszóval , szép magyarosan: a HARDver...
<#banplz>#banplz>
Ki nem szarja le a Visztát?
én úgy ítélem meg, hogy könnyebb linuxról windowsra mint fordítva, de nem tudhatom mert én elõbb windowst ismertem meg. linuxot sajnos még nem túlságosan de nagyon szimpatikus, fõ hibája, hogy még mindég bonyolult néhol, de már sokkal jobba helyzet. windoesal csak az a bajom hogy nagyon belassul egy idõ után, eddig minden windowsomnál megfigyelhetõ volt.
Egyébként ami a Vista biztonságosságát illeti, nem mindenki van az MS véleményén, dehát ez természetes.
Jobb esélyek Linux alatt...jól van, de ha munkahelyeden Windows van, akkor nézegetheted a Linux tudásodat.
Kritikus hibákról meg annyit: nem csak a Windowsban van. Adobe, Quicktime, ZoneAlarm, Kaspersky. Meg még amirõl nem szól a fáma.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
szerintem a tény a lényeg, hogy jobb esélyeid vannak linux alatt.
kritikus hibát javítottak. dejó :S a kritikusoknak elve nem szabadott volna létezni kiadáskor... és az apróbb réseket foltozgatnák javításokkal
Elhiszed hogy van a Linuxnak is olyan alkamlazása, ami nagyon veszélyes? Mert én nem hiszem el, hogy nincs. És sokszor a Windög is azért sebezhetõ, mert a programok írói szarul csinálják dolgukat.
Szóval a Windows még mindig többeket mozgat én úgy hiszem. Lehet azért, mert érdekesebb vagy csak be akarják feketíteni, ez mindegy is.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Az meg h javítanak, meg állja a sarat... ha ne szarnád le a linux-ot és használnád, vagy csak feleannyit bírkóznál vele, mint egy átlagjúzer a windózzal, akkor tudnád, mirõl beszélsz (...hülyeséget)
"igen sok kritikus sebezhetõséget javított már ki" és csak a jóég meg a hekkerek tudják h mennyit nem javított még ki...
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Amúgy Firestarter-t használok, de azért jó lenne megtanulni az iptabes-t.
Jah meg a Linux zöldebb. Fekete háttér fehér betûk. Így kevés áramot fogyaszt. Semmi felesleges dolog nem fut. Igaz hogy nem kényelmes átlagfelhasználónak, de mûködik. :-D
Tûzfal: Firestarter pl így elsõre... de biztos van több és jobb is
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
És igenis gépezek 😛P
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
De hogy miért biztonságosabb a vista mint az ubuntu, azt látod még mindig nem értem. Biztos igaza van, csak akkor magyarázza meg 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nap mint nap használom az USB portjaim, de ezt egyáltalán nem vettem észre."
Én viszont észrevettem. Egy új fájl másolása mp3 lejátszóra az 5 sec várakozás 0%-on, majd elkezdi másolni a szokásos 2,2 mbyte/seccel másolni, de nemtudom mire vár.
"az usb kezelése lassabb az XP-hez képest"
Nap mint nap használom az USB portjaim, de ezt egyáltalán nem vettem észre.
"a User Account Control sokszor idegesítõ, kikapcsolva viszont támadhatóbb a rendszer"
Már ne is haragudj, de ez egy kib@szott nagy LOL-t megérdemel. A tûzfalat nem utálod véletlenül? Az is rákérdez erre-arra, nélküle viszont támadhatóbb a rendszer.
Wask: fizikai hozzáférés esetén nehéz védeni a dolgokat, de egy BitLocker-védett gépen pl már meg vagy lõve a videós metódussal...
Sanyix:
"-I/O prioritások (végre nem lehet lefagyasztani olvashatatlan lemezzel)", hmm, nekem sikerült, bár még SP1 elõtt volt...
/*WTF?!*/
-30 sec-en belül indul
-350 mb ramot foglal a 2 gigából (kikapcsoltam a superfetch-et, mert semmi értelme, hülyeségeket csinál, az aerot meg a telepítõbõl is kiszedtem)
-kiforrottan 64bites
-I/O prioritások (végre nem lehet lefagyasztani olvashatatlan lemezzel)
-uac-ban az az idegesítõ, nem jegyzi meg egy újraindításig hogy mit engedélyetél 1x (linuxban megjegyzi mikor root jogot kér valami)
-Jobb hálózatkezelés
-jobb beépített tûzfal
-vga, hang driveren, directx9-en kívül mást nemkellett telepíteni.
-új hangrendszer, nemkell kernel streaming, mert alapból olyasmi.
Inkább tuning xp mint új oprendszer, de elmegy.
Nézzétek meg ezt : http://www.offensive-security.com/movies/vistahack/vistahack.html
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Sajnos pár ok, amiért nem használom a Vistát:
- az usb kezelése lassabb az XP-hez képest
- a User Account Control sokszor idegesítõ, kikapcsolva viszont támadhatóbb a rendszer
- A nyomtatóm gyári hardvere plusz szolgáltatásokat telepít a gépemre (tintaszint figyelés, karbantartás, stb.), amit a beépített Vista driver nem tud, gyárilag meg nem csináltak Vistás drivert még
- A Sound Blaster Audigy hangkártyámat sem kezeli normálisan, csak "alap" hangkártyaként tudom használni, pl. a 24 bites lehetõségeket nem tudom kihasználni egy effekt készítésekor
- A scanneremhez szintén nincs Vistás driver, így meg se nyikkan
- A játékaim lassabban futnak Vista alatt
- A memóriából többet "zabál"
- Sok régebbi programom nem kompatibilis vele, el sem indulnak, vagy folyamatosan "fagynak".
Persze lehet mondani, hogy vegyek újabb cuccokat a géphez, illetve frissítsek a programokon, de ezeket a programokat gyárilag kaptam a hardverekhez, így nem került plusz pénzbe (pl. audigy hangkártyához csomó szerkesztõ program, video-digitalizáló kártyához videovágó-szerkesztõ programok).
A warezolást inkább hagyjuk, a drágább szoftvereim (XP, Vista, Office) is a tisztaszoftver keretein belül vannak meg, egy pedagógiai intézet által, ahol informatikusként dolgozom.