A tapasztalataim nekem is hasonlóak.
Sajnos pár ok, amiért nem használom a Vistát:
- az usb kezelése lassabb az XP-hez képest
- a User Account Control sokszor idegesítő, kikapcsolva viszont támadhatóbb a rendszer
- A nyomtatóm gyári hardvere plusz szolgáltatásokat telepít a gépemre (tintaszint figyelés, karbantartás, stb.), amit a beépített Vista driver nem tud, gyárilag meg nem csináltak Vistás drivert még
- A Sound Blaster Audigy hangkártyámat sem kezeli normálisan, csak "alap" hangkártyaként tudom használni, pl. a 24 bites lehetőségeket nem tudom kihasználni egy effekt készítésekor
- A scanneremhez szintén nincs Vistás driver, így meg se nyikkan
- A játékaim lassabban futnak Vista alatt
- A memóriából többet "zabál"
- Sok régebbi programom nem kompatibilis vele, el sem indulnak, vagy folyamatosan "fagynak".
Persze lehet mondani, hogy vegyek újabb cuccokat a géphez, illetve frissítsek a programokon, de ezeket a programokat gyárilag kaptam a hardverekhez, így nem került plusz pénzbe (pl. audigy hangkártyához csomó szerkesztő program, video-digitalizáló kártyához videovágó-szerkesztő programok).
A warezolást inkább hagyjuk, a drágább szoftvereim (XP, Vista, Office) is a tisztaszoftver keretein belül vannak meg, egy pedagógiai intézet által, ahol informatikusként dolgozom.