Mit jelentenek a Hold fényjelenségei?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megvagyok veled ölégedve arrakistor!!😄😄

* A tágulásos elmélet a csillagokra és gázóriásokra is vonatkozik?

Szerintem csináld meg..

Ezek szerint azért voltak olyan nagyok a dinoszauruszok, mert kisebb volt a föld és a gravitáció, és nehogy elrepüljenek az ûrbe? <#idiota>
Az óvodába inkább neked kéne visszamenned, mert valahol nagyon elszúrtad arrakistor. A normális ember nyitott az újszerû elméletekre, és mint írták mások, sok minden nem szentírás - de szálljunk már le a földre egy kicsit. Ahhoz, hogy megnemértett lángész lehess, ahhoz lángész is kéne. És valami hihetõbb sztori, amit egy 8 évesnél idõsebb ember nem tud azonnal megdönteni. De HA EZ MÉGSEM MENNE, legalább viseld méltósággal hogy elnyomják hatalmas géniuszod. Mondjuk annak örülök, hogy ez alkalommal nem kezdtél azonnal zsidózással... És még a múltkoriak vegyünk komolyan, hát ne röhögtess. Gondolkozz el azon, mit kezdj az életeddel inkább.

Utána pedig leoltod azt, aki nem hiszi el hogy ez IGAZ. <#buck>

El vagy te tévedve. Elég gázos, ha neked az a kép bizonyíték. Bocs, én voltam a hülye hogy nem hiszek egy ...képnek. Én kérek elnézést...

"Méghozzá gyorsulva mert mindig a messzebblevõ cuccosok voltak jobban vörösek"

Ezt másként látom. Az ugye világos h ha a csillagokra nézünk akkor a múltba nézünk. Egy 100 fényévre lévõ galaxis 100 éve nézett ki úgy ahogy most látjuk, és az egymillió fényévre lévõ pedig egymillió éve volt olyan. Tehát ha egy távoli galaxis gyorsabban távolodik mint egy közelebbi, akkor ez számomra azt jelenti h régebben (a távolabbi) tágult-haladt gyorsabban, és a "mostani" (közelebbi galaxis) már lassabban mozog.
Tehát sztem lassulva tágul a világegyetem (mivel régen volt gyorsabb).
Hát én azt olvastam hogy megnézik a galaxisok fényét tõllünk jó messzire. A messzebb levõk fénye mind vörösebb mint a közelebb levõké. A fény is hullám, ha egy távolodó testrõl érkezik akkor változik a hullámhossza ergo a szine (vörös eltolódás) És nagy számolgatás után kijött nekik hogy a galaxisok távolodnak tõlünk😊 Méghozzá gyorsulva mert mindig a messzebblevõ cuccosok voltak jobban vörösek😄 (jáó meg lett ez fogalmazva) (mondjuk most olvastam egy csávót aki ebben annyira nem hisz, és megjegyzi hogy mivan ha a fény " elfárad " "öregszik" mire ideér.Gondoljunk bele.Végülis nonszensz hogy elindítunk valamit és az az idõk végezetéig sem a sebességébõl sem a hullámhosszából semmibõl nem veszít semmit az iszonyat nagy távolságok megtétele után sem. Jó õ éppen sokkal tudományosabban írta le de kb ez a lényeg.Mintha lenne egy örökmozgónk. Aztán most nem megkövezni engem emiatt. Lehet éppen igaza a karapeknak is.)
A föld meg fújódna fel? áááh.....nemáááá... 😉....Azé a geológusok csak nem olyan idióták már jó ideje...+ a sok asztrofizikus...
Én meg azt mondanám, hogy nincs mérete mivel hullám. Viselkedhet részecskeként is de nem azért mert akkor õ részecske, hanem azért mert a részecske is hullám.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

"A fotonoknak elvileg nincs kiterjedésük, tehát nem növekednek."

Akkor nagyon jó, nem is értem miért bajlódnak az IC készítéseknél nagyenegiájú UV használatával, (régen a síma fény is megfelelt nekik). A fonton mérete frekvencia függõ, minnél nagyobb energiájú annál kisebb.

A fotonoknak elvileg nincs kiterjedésük, tehát nem növekednek.
Kérdés, hogy növekszik-e az az út, amelyet képesek egységnyi idõ alatt megtenni.
Ha igen, illetve minden távolságtól függõ hatás is ugyanolyan mértékben növekszik, akkor nem fogsz észrevenni semit.
Ha nem, akkor meg nem fogod tudni, hogy a fénysebesség csökken az idõ elõrehaladtával, vagy a tér tágul...
Hát hogy magasabb lettél😊 Vagy a mérõszalag is tágul a rovátkákkal?

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Ha feltesszük, hogy minden ugyan olyan mértékben növekszik (protonok, neutronok, eletronok, fotonok, komplexebb objektumok), akkor hogy a frncba lehet kimutatni azt, hogy növekedett valami is?

NEXUS6
Hát, ha kisebb volt a Föld és szépen megnõtt, akkor ha feltesszük hogy a vízmennyiség viszont állandó, akkor bizony csak egy idõ után bukkant elõ a szárazföld.

Érdekes módon a szárazföldi élet csak azután kezdett megjelenni olyan 300-400 millió éve, hogy a halak azért már eléggé kicombosodtak és fejlettek is voltak.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Ja okos elmélet ezis biztos amerikai,multkor megnéztem videot sírtam rajta ekkora hülyeséget sehol nem láttam elkezdi mutatni tágul a föld erre hirtelen megint vissza és dirrr a víz meg vissza jött csak ugy magától biztos isten vissza küldte hogy láám jöjjön vissza a víz is...Ez ilyen ovodásoknak valo ahogy fentebb említed...<#wow2><#wow2><#idiota><#idiota>

Neal Adams bá sejt valamit. De még mindig szkeptikus vagyok az óceán vízmennyiség keletkezésével. Ugyanis, valahonnét a víznek is létre kellett jönnie, folyamatosan. Különben minden víz alatt nagyon sokáig és akkor azonos gén állományú fák az északi sarkörön elmélete elbukott.
Ezt a Föld-felpuffadásos dolgot van aki tényleg elhiszi...? 😊) Mi lesz a végén? Nem a nap fog vörös óriássá duzzadni, elnyelve a Merkúrt, a Vénuszt, és felperzselni a földi életet, hanem a Föld fogja elnyelni a Napot? lol 😊
Arrakistor, nagyon kemény vagy. Komolyan..
Fogadni mertem volna, hogy ide is beilleszted ezt az animációt. Ha baromi sok idõm lenne, megcsinálnám az ígért animációt amin Kádár János szarja ki a világot, ezzel bizonyítva, hogy azt valóban õ szarta, és a sok hülye "bigbangista" menjen a picsába a gyenge "bizonyítékaival".
A színvonalat szerintem nem rontanám...
Hát a tudósok is mondanak olyanokat néha, hogy áhh. Például mindenki emg van gyõzõdve róla, hogy tágul a világegyetem. Ezt honnét veszitek/veszik? Honnét lehet megállapítani, hogy tágul egy olyan dologról, aminek nem ismerik a határait? Már ha vannak természetesen (mindennek van határa?😊). HA gömb lenne a világegyetem, akkor (a középpont helyzetének ismerete nélkül) honnét tudják megállapítani, hogy tágul a világegyetem? Mert különbözõ távolságokat mérnek? És ha mozognak a rendszerek? Meg ezt is bírom: dobálóznak a tudósok a milliókkal, milliárdokkal években, pedig fel se tudják fogni amit mondanak. Csak álmodoznak. Persze hinni jó benne, én is szívesen merülök el az ilyen dolgokba, de mégis nehezen hiszem el. De leeht nem is ez a céljuk...

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

"A világegyetem persze tágul, de nem úgy, ahogy ez a hülyeség állítja. "
Na, akkor halljuk a valóságot. Nem is értem, hogy a nagy koponyák miért nem ide jönnek az SG-re; nem kéne éveket elvesztegetniük a tudományos elméleteik bizonyításával, egyszerûen megkérdezhetnének valakit, aki az Igaz Tudás birtokában van, ami mindenkinek bõven elég lenne. 😊

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

A számból vetted ki a szót. 😊

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

A Föld mérete éppenséggel csökkent, ugyanis a bolygókeletkezés idõszakában sok apró törmelékbõl sûrûsödött össze.

A világegyetem persze tágul, de nem úgy, ahogy ez a hülyeség állítja.

Kara kánként folytatom tanításom.

De ha tágulna a Föld a kéreg pedig nem akkor nem lenne gyûrõdés!

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Úgy hívják szemléltetés...

Hát nem is annak szántam!

NEXUS6
Hát az hogy a Földet almához hasonlítjátok meg ilyenek, az nem igazán tudományos érv.

Viszont nézzük más szempontból. A Föld dúrván 6*10 a 24-en kg tömegû. Ha egy Merkúr méretû, a Föld tömegének 5%-át kitevõ bolygóból fejlõdött ki akkor ha azonos növekedést számolunk 4 milliárd évre számolva az dúrván napi 4 milliárd tonna növekedést jelent, ami nem kevés. A kérdés inkább az, hogy észrevennénk-e ha napi 1460 milliárdod résszel növekedne a Föld?

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Ezenkívûl vegyük már figyelembe azt a tényt, miszerint, ha egy alma nagyságra kicsinyítenénk a Földet, a kéreg vékonyabb volna az almahéjnál. Ha ugyan ekkora vasgolyón az óceánokkal arányos vízmennyiség lenne rajta és azt megfognánk, nem is éreznénk a kezünkkel nedvesnek!
Tehát milyen következtetéseket lehet levonni ilyen arányú dolgokból, semmi olyat mint arrakistor!

LOL
Na lássuk! XD

Egyéként arrakistor animációja szerint a föld egy kb Merkúr méretû égitest volt, eszerint akkora méretnél már beindul a növekedés már ha számít a méret.

A Mars is kb Merkúr méretû volt (gondolom csak úgy jött ki az animáció 😉) viszont ugyanannyi idõ alatt jóval kisebb növekedésen esett át.

Az hogy lehet hogy egyforma idõ alatt különbözõ ütemben nõnek az égitestek ?

Az érdekes, hogy a Földkéreg 1/3- teszi ki a kontinentális alap, tehát valóban hiányozhat anyag, de erre éppen a Hold keletkezése szolgáltatna magyarázatot, mivel érdekes módon a Fõldkéreggel megegyezõ anyag nagy mennyiségben található a Holdat alkotó kõzetek között. Errõl már volt cikk az Sg-n.

Az animáció már csak azért sem helyes, mert a kontinensek alakja nem volt mindig ilyen...
A Gondvana szétdarabolódása után lett nagyából a maihoz hasonló, de még így is okozott alakváltozásokat a lemezmozgás, (pl.: a Himalája felgyûrõdése)...
Tehát ha összecsúsztatjuk és egy kisebb gömbre húzzuk rá a kontinenseket akkor nem a valóságot kapjuk...

Én szivesen csinálok egy animációt, ahol egy csiga megdug egy bakkecskét, és akkor majd erre lehet hivatkozni mindig 😊

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

NEXUS6
Arrakistor által képviselt elmélet, csak egy elmélet. Ugyan úgy mint ahogy a ma elfogadott elméletek is azok, meg régebben pl. a geocentrikus világegyetem meg ilyenek.

Ahhoz persze, hogy Arrakistor elméletét igaznak vegyük, szükség van egy csomó jelenleg elfogadott elmélet módosítására.
Másrtészt ezek az elméletek biztos hogy módosulni is fognak!

Pl ugye felmerült a kérdés, hogy ha ez a folyamat az animáció szerint játszódott le, akkor honnan került anyag/tömeg a Földbe.

Jeleneleg a tömeg keletkezésére/alakulására vonatkozó tudományos elméletek bizonyos szempontjából a Bibliában megfogalmazott teremtéselmélettel kb azonos bizonyítottsággal rendelkeznek. Ugyan nem elfogadott tömeg megjelenése kis energiákon, de mivel eleve nem ismerjük ezt a folyamatot nagy energiákon sem ezért ugyan fenntartásokkal lehet fogadni az elméletet, de abszolút kizárni nem lehet!!!!! Aki mást mond az tudománytalan, megalapozatlan kijelentéseket tesz.

Ha kis szerencsénk van az LHC üzembe helyezéséekor majd már tudunk olyan energia sûrûséget létrehozni, ami a tömeg megjelenésére választ adhat.

Amúgy a párkeltés jelensége ismert. Szal ha a Föld belsejében valami energia termelõ folyamat van és ez olyan környezetben mûködik, hogy pl a keletkezõ energiát szállító zéró nyugalmi tömeggel rendelkezõ fotonok párkeltéssel más részecskéket tudnak létrehozni, akkor a Föld hízása elképzelhetõ!

Mr Csé
ufo

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

Nem szoktam hozzászólni a témákhoz, csak olvasni, de azt észrevettem, hogy arrakistor majd minden ûrkutatással foglalkozó témába beteszi ezt az animációt, és mindig erre hivatkozik, mint bizonyítékra.
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem egy számítógéppel készített animáció, még nem bizonyító erejû...<#hawaii>
immovable

ehhh mindenhol ezt bizonygatja
sztem ez vmi hitbeli kérdés nála<#szomoru2>

tiszta uri geller<#idiota>
Chocho
Nem csak akkor aludt szerintem... Most is álmodik. 😄

Gaming is believing.

arrakistor aludt a földrajz órán, de lehet, hogy hiányzott, amikor a kontinentális lemezekrõl tanultak...

A kis animációd szerint a kezdeti állapothoz képest a Föld kb. 10-12-szeres tömegnövekedésen esett át.
Megmagyaráznád ez mégis hogyan lehetséges ?

(Azt ne mond hogy ez a többlet meteor becsapódásokból származik mert akkor a kontinensek nem tartanák meg a körvonalaikat)

természetesen a növekedés üteme nem, vagy csak alig észrevehetõ, a Földön földrengések, cunamik , a Holdon pedig a cikkben is szereplõ jelenségek által.

Ki nem szarja le a Visztát?

<#falbav><#csodalk>

dhága bahátom, ha neked ezt még a lenti képeken kívül bizonygatni kell, akkor menjél vissza az óvodába és ott majd meglátod, hogy ami fekete-fehér , "kockás" és gömbölyû, az a focilabda.

Ne vonjátok kétségbe, mert a végén megint belekezd a "bizonyításba". <#falbav><#csodalk>

Kornan
Már megint. 😊
zuhanni fognak az ingatlanarak rendesen 😊
Ha ezt komolyan gondolod, hülye vagy. :-(

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

ezt mond a pénztárcámnak<#falbav>

Minden égitest és minden az egész Univerzumban , csakúgy, mint maga az Univerzum is folyamatos növekedésben van. A Föld is...

A Mars is...

és a Hold is...

Nem gondoltam volna, hogy itt az SG-n is fogok errõl olvasni, ez igazán örömteli dolog! 😊 Ricsi lesz a kedvenc cikk íróm! 😄

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

julius666
Sztem szentjánosbogarak repülnek el csak a távcsõ elõtt.
De az is lehet, hogy a távcsõ optikájában valami általunk nem ismert jelenség játszódik le, és ezért alapjaitól kell újra felépíteni a fizikát <#banplz>

Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!

"Hogy ? Ember a Holdon?
Hogy mik vannak..
Emberek, a holdra léptünk!"
-Dumb and Dumber<#nevetes2>