• Wampire1
    Hát én azt olvastam hogy megnézik a galaxisok fényét tőllünk jó messzire. A messzebb levők fénye mind vörösebb mint a közelebb levőké. A fény is hullám, ha egy távolodó testről érkezik akkor változik a hullámhossza ergo a szine (vörös eltolódás) És nagy számolgatás után kijött nekik hogy a galaxisok távolodnak tőlünk:) Méghozzá gyorsulva mert mindig a messzebblevő cuccosok voltak jobban vörösek:D (jáó meg lett ez fogalmazva) (mondjuk most olvastam egy csávót aki ebben annyira nem hisz, és megjegyzi hogy mivan ha a fény " elfárad " "öregszik" mire ideér.Gondoljunk bele.Végülis nonszensz hogy elindítunk valamit és az az idők végezetéig sem a sebességéből sem a hullámhosszából semmiből nem veszít semmit az iszonyat nagy távolságok megtétele után sem. Jó ő éppen sokkal tudományosabban írta le de kb ez a lényeg.Mintha lenne egy örökmozgónk. Aztán most nem megkövezni engem emiatt. Lehet éppen igaza a karapeknak is.)
    A föld meg fújódna fel? áááh.....nemáááá... ;)....Azé a geológusok csak nem olyan idióták már jó ideje...+ a sok asztrofizikus...