127612
  • kuci06
    "A "Szavazórendszer" kisalkalmazás váratlanul elpusztult.
    A modul nem található, de hiba történt benne!"

...mi? :D valami gáz van a bannerrel
  • Willenbrock
    Ha a Föld túlnépesedése eléri majd azt a szintet hogy a természetes földművelés termőföldek híján nem lesz képes kielégíteni az élelmezési igényeket,akkor kapnak majd igazán szerepet a génkezelt mezőgazdasági termények.
  • Benny04
    Egy újabb emberi vívmány, amiről idővel kiderül, hogy többet ártottunk mint amennyi hasznot húztunk belőle.
  • angelslie
    Üres vödör
  • Rettenthető
    Ez így nem teljesen igaz, de mivel meddő vita, így valójában felesleges folytatni.
  • Ic3 m4n
    Üres szavazás!
  • Scottt
    Egy újabb emberi vívmány, amiről idővel kiderül, hogy többet ártottunk mint amennyi hasznot húztunk belőle.
  • Molnibalage
    Meg van hagyva.
  • Rettenthető
    Biztos van számtalan előnye, nem vitatom, de a hátrányairól olykor nagyon tudnak hallgatni. Amikor meg kiderül, akkor már rendszerint késő, s felnő minimum egy olyan generáció, aki végül is kísérleti patkány volt.
    Semmi gond, felőlem lehet génkezelt, csinálják, egye aki akarja, DE hagyják meg számomra a választás lehetőségét, hogy azt (v)eszek vagy sem. Nem pedig azt hazudják, hogy ez nem génkezelt, de mégis, vagy egyszerűen nem lehet mást kapni.

A "melyik a gyorsabb..." az nem kérdéses, de melyik a jobb? Az már vitatható.
  • LES FORZA INTER
    és akkor szerinted a szaharában az emberek manapság hogy termesztenek maguknak gabonát, ami kibírja azt az éghajlatot?

ha nem lennének GMO növények, akkor nem lenne akkora a népesség, amien most.

mellesleg meg vannak oan GMO növények, amiket azért hoztak létre, h az emberek hiányait mérsékeljék, lásd Golden Rice ---> A vitamin hiány pótlás

meg fejlesztés alatt áll oan banán ami hepatitis B elleni vakcinát tartalmaz.

szal GMO hasznos.
  • somdav95
  • Molnibalage
    Melyik a gyorsabb, a természetes vagy mesterséges? Növénynemesítéssel több generáció, mire elérsz valamit és az nem teljesen irányíott folyamat. A genetikai tervezéssel, egyik évben ilyen, a másik évben olyan növényt csinálsz. Nagyon nézek, ha a természetes rovar populáció leköveti.

A környezeti hatásokhoz jobban alkalmazkodás meg még ennél is jobb dolog.
  • Rettenthető
    Csak annyi vele a baj, hogy amennyiben a kártevők ellen módosítják a növényeket, akkor a kártevő rovarok és / vagy növénybetegségek gyorsabban mutálódnak mint az ember, és ugyanúgy meg fogja enni a kukoricát, burgonyát stb., mint eddig - mert nem fogod róla lekapatni - és mint ilyen úgyis mérgezned kell, vagy génmanipuláció útján, vagy permetezéssel csak a kis károkozó rezisztens lesz erre a méregre, te meg nem.
    Persze még számtalan ilyen génkezelésnek és ilyen mértékű beavatkozásnak nem látni, hogy milyen hatása lesz az emberekre, de az, aki ezen ma megszedi magát, azt hol a fszba érdekli ez?
  • byzhouse
    Rosszabb nem lehet a mai átlagnál...
  • LES FORZA INTER
    GMO növények lényege: felderített ilyen olyan génszakasz(pl.: gyorsabb növekedésért felelős, vagy ellenállóvá teszi bizonyos bacik ellen) beültetése a növény génállományába, ami így rendelkezni fog ezen előnyös tulajdonságokkal, ezáltal kevesebb rovarirtó, kevesebb műtrágya kell, és el lehet látni a földünket élelemmel, ha nem lennének ilyen növények akkor nem lenne miről beszélni az éhezéssel kapcsolatban, mert a segélyszállítmányok nagy %-a se létezne.

mellesleg a nem GMO kukorica ha magára hagyod, akkor az első generáció után elpusztul, annyi benne a módosítás, csak amit anno évszázadok alatt értek el, az ma már megy gyorsabban is. Bajod nem lessz belőle, viszont legalább nem halsz éhen, és van ami miatt a SÖTÉTZÖLDEK is életben tudnak maradni, és nem kell kapálni járniuk, hanem sok szabadidejük van tüntetni az ellen ami életben tartja őket.
  • Molnibalage
    Mindenkinek lehet véleménye. Engem az zavar, ha ez egy fontos kérdésben van és nincs alátámasztva semmivel és ennek kihatása lehet rám is. Pl. sötétzöldek elvetemült akciói.
  • Fbn Lx
    Attól hogy BME-s gépészmérnök vagy, sajnos elég sok mindenre nincsen rálátásod, többek között arra sem, hogy ez miért lenne jó.
    Így a te véleményed kb. ugyanannyit ér mint a többieké, akik laikusok a témában, hiába kérdőjelezed ezt meg.
  • xxxpaulxxx
    finomak
  • Különc
    Akkor kérlek áldozd fel magad az emberiség érdekéért és nézzük meg mi lesz, ha nem kutyán csinálják
  • Molnibalage
    Csak ezzel a szemlélettel soha semmi új nem lenne. Ezért vannak pl. állatkísérletek, de az kutya az nem 100% ember.
  • tigeroo
    miért? a hormonkezelt állatokról sem mondtak semmit. aztán amikor pár évtizede például sok férfi nőies mellel nőtt fel akkor elkezdtek gondolkozni hogy nem-e esetleg a sok ösztrogénnel túlpumpált csirke húsától...

én azt mondom, az emberi szervezet még mindíg annyira ismeretlen számunkra, hogy nem kellene ilyen csudajó dolgokat alkalmazni, míg nem bizonyos hogy nincs ártalmas oldala a dolognak
  • tigerbácsi
    Rosszabb nem lehet a mai átlagnál...
  • immovable
    Szerintem sokan ódzkodnak a technika új vívmányaitól, mert az már annyira bonyolult, hogy egy hétköznapi ember nehezen érti meg. Az ember pedig alapvetően fél az ismeretlentől, így a tagadás/elutasítás mint első reakció a meghatározó. Pláne, hogy könnyű tévhiteket elültetni az emberekben, sokszor nem is minden alap nélkül. Valamint elég nehéz bízni olyan nagyvállalatokban, melyek pénzelik, birtokolják ezeket a kutatásokat, amelyeknél csak a profit számít s semmi más. De innentől már összeesküvés is jöhet. :)
  • LordVenom
    Nagyon egyszerű. Ma nem az számít,hogy egészségesebb legyen a gyümölcs,zöldség,hanem az,hogy nagyobb,és több legyen. Ez sokszor a minőség kárára megy,és hosszú távon megisszuk a levét...
  • Molnibalage
    Az nem rád vonatkozott, csak egy mellékzöngéja a témának.

Mert most kb. 50% arra nymotott, hogy árt. Hogy miből gondolják ezt, az sajnos egyelőre rejtély sázmomra.
  • Különc
  • PesSim
    írok valamit és nem konkrétan a mondani valómra reagálsz, leáltalánosítod hogy ez már megint nem azt hiszi amit én, tehát el kell magyaráznom hogy nem jól gondolkodik!
    mint valami próféta :D
    "hinned kell a technikában!" :D :D :D mukodj :D
  • Molnibalage
    Ezt miből szűrőd le?
  • PesSim
    Az a baj, hogy Te nem is akarod megérteni a másikat!
  • LordVenom
  • Molnibalage
    Nem kötözködök. Csak soha nem értettem azokat a hozzászólásokat, akik az emberiség vívmányait nem tekintik áldásnak és abban a tévhitben élnek, hogy a régi idők embere nem szennyeze a környezetet, vagy nem tette tönkre.

Egyes indián törzsek sieresen kipuszították a környezetük és magukat is ezzel.

A velenceiek esztelen fairtást rendeztek a tengerparton. A Húsvét-szigeteken is lezajlott ugyanez.

Viszont a modern tecnikával lehetséges ezeket mind elkerülni és működőképes megoldást is adni a problémákra.

Sajnos a legtöbben olyan ellen tiltakoznak, amiről fogalmuk sincs. Lásd Paks, zengői radar, stb.
  • [HUN]FaTaL
    Rosszabb nem lehet a mai átlagnál.

Valaki írta, hogy újabb emberi vívmány, úgyhogy jót nem sejt.

Gondolom gyalog jársz és gyertyával világítasz. Jah, a gyertya is emberi vívmány...
  • PesSim
    Csak tudnám miért kötözködsz velem?! :S :D
  • Molnibalage
    A gond az, hogy ezt nem tudjuk megmondani. A régen meghalt egy ember furcsa körülmények között, az vagy Isten akarata volt, vagy az örög műve, stb. Akkor is lehettek allergiásak, csak akkor szépen mehalt valaki pl. sokkban vagy hosszú távú hatás miatt szervkárosodásban. Vagy rákban.
  • PesSim
    jó, és? akkor legalább jobban szaporodtunk
    nem volt annyi tej/lisz/por meg mittom én milyen allergiás emberke
  • immovable
    Ej, nem szép hozzáállás.
  • PesSim
    Én csak válaszoltam neki miért nem jó, de attól függetlenül nem vagyok "zöld" :D engem nem érdekel mi lesz a Földel 20-30 év múlva! :)
  • Molnibalage
    Áramszolgáltatástól? 27 éves vagyok, de egyetlen döglött madarat sem láttam áramtól még lepotyogni.

Szerinted a régi korok vízellátása milyen volt? Ott is a folyóba ment vissza, vagy az utcára. Voltak jó ki járványok. Fertőzött kutakból is jó volt vizet venni.

Ma már lehet vizet tisztítani és a hormonok kivételével szinte minden szűrhető.
  • immovable
    Akkor nem használd a géped, mert elektromosságot használod, plusz széndioxiddal szennyezed a környezeted.
    Ne használd a vízvezeték rendszert, menj a folyóhoz.
    Ne netezz, maradj tiszta.

no offense
  • DIESEL DOG #59540
    Na én nem bocsátkozom bele most egy vitába... zárjuk le a dolgot. Szeretem ezt a topikot mert itt mindig jó eszmecseréket lehet folytatni, és ahogy stationx is írta én a sok E betűs nyavajára gondoltam. :)