127612
  • clio1616v
    aki állástalan és egyetemsta az ne azzal foglalkozzon...
  • Freeda Krueger
    Ezzel egyet is értenék...Jó ötlet.(lehetne)
    De bardocz fórumtárs téved a #63175 ben
  • DIESEL DOG #63181
    Ebben az országban virágzik a bürokrácia...
  • N1ggA
    Egyéb: A gazdagoktól kéne elvenni a szavazójogot, mert nem tudják, mi kell a nép nagy részének, és elitistákat juttatnak be a parlamentbe.
  • Freeda Krueger
    Valahol igazad van,de hát semmi sem tökéletes.
  • clio1616v
    arról, hogy mire költsék a pénzt amit adók és járulékok formájában beszednek tőlük, nehogymár azok döntsék el akik töredékét vagy akár semmit sem fizetnek bele a kasszába
  • Molnibalage
    Egy opció van, ami viszont szóba jöhet. Aki mondjuk 4 egymás követő bármilyen népképviseleti eseményen (szavazás) nem jelenik meg - tehát nem csak országgyűlési - akkor attól vonják meg a szavazati jogot, mert láthatólag nem érdekli az egész. Akit nem érdekel az ország sorsa huzamosan, akkor az ne is akarjon beleszólni. És ezt legális adatokból is meg lehet tenni, mert szavazáskor vezetve van, hogy ki ment el szavazni és ki nem. A szavazás az lehet titkos, de hogy ki nem ment el, az szerintem ne legyen. Pl. már csak azért is jó lenne, hogy azokat a hőbörgőket el lehessan kussoltatni, akik el sem mentek szavazni. Akkor meg mit ugat?

Természetesen, ha valaki kómában van, vagy bármi más miatt nem képes szavazni, az felmentést jelent ez alól.

Annak is ki kellene dolgozni a módját, hogy akit mégis érdekelni kezd az érdekérvéenyítésének a joga, akkor az valamilyen módon visszakaphassa.
  • Molnibalage
    Ez nem csak az idősekre igaz. Láttam olyan elborult huszonéves vörös és narancs fant is, hogy nekik tökmindegy, hogy mit mondasz. A hülyeség nem csak életkorfüggő.
  • bardocz
    Arra azt hazudjuk, hogy fizeti, csak a cigányok ne szavazhassanak Tuti ez van a háttérben.
  • Molnibalage
    Ezzel gyakorlatilag az ország 95%-a nem szavazhata, modjuk a feketézők sem...
  • Molnibalage
    És aki egyetemista vagy éppen állástalan?
  • DIESEL DOG #63172
    Igen, bizonyos végzettséghez (érettségi, szakmunkásbizonyítvány). Legyen az illetőnek egy alap műveltsége, magyarán NE legyen sültbunkó...

Igen, csak az szavazhasson, aki adót is fizet... ez szerintem teljesen egyértelmű... :)

Maximális életkort határoznék meg (az idősek ne szavazhassanak)... Le a kommunista eszmével! DEMOKRÁCIÁT MAGYARORSZÁGNAK!

Ez a szavazni férfi dolog... hol élünk? Középkorban?!

• Scottt
    Igen, bizonyos végzettséghez (érettségi, szakmunkásbiz.).
    Igen, csak az szavazhasson, aki adót is fizet.
    Maximális életkort határoznék meg (az idősek ne szavazhassanak).
    Szavazni férfi dolog :-)
  • Rundstedt17
    üh csoda legalább féléves kérdésem befog kerülni feb.2 :D
  • Ability
    Kész, most már korlátlan. Köszi az észrevételt. (Y)
  • Rundstedt17
    A szavazójogusultság korlátozása nem demokratikus...Amúgy ha bármikor megtörténne egy ilyesmi mostanság az egy egyeduralomra törő párt intézkedése lenne.Azokat zárná ki a szavazásból amely társadalmi csoportok az ő ellen szavazótáborát képviselik.
    Tegyük fel egy revizionista,szélső jobb oldali párt pl maximális korhatárt szabna,egy erősen baloldali párt meg pl minimális korhatárt emelné illetve bizonyos végzettségeket kizárna.Mindegyik párt kerekíthetne hozzá egy hangzatos dumát....De a lényeg korlátozás antidemokratikus
  • Kandurex
    Én is ezen gondolkodtam. (az utolsó kettő kivételével mindet be pipálnám)
  • Borg
    Ennek a szavazásnak checkboxosnak kéne lennie...
  • PesSim
    Nem, mindenki egyenlő.

//korlátozva vagyok, nem szavazhatok :(

szerintem nincs értelme korlátozni, mert így is sok olyan ember szavaz akinek igencsak furcsa a felfogása vagy csak szimplán buta

• Zoli007

Tigerbácsi: gyerekek se? Miért, most szavazhatnak?
  • immovable
    Üres szavazat. Leszarom. Mindegy kire szavaznak s hányan.
  • tigerbácsi
    Igen, csak az szavazhasson, aki adót is fizet. azaz aki dolgozik. a munkanélküliek, s a nyugdíjasok ne szavazhassanak, s a gyerekek se. szóval plusz18 plusz bejelentett munkahely.

• z99999
    én úgy hittem hogy az egész politika lényege hogy elhitessék az emberekkel a saját igazukat kortól függetlenül, biztosra meg ugye a választások utánig senki nem mehet...

első vagy második, többi elég értelmetlen.
  • OrioN the S
    Nem, mindenki egyenlő.

De akinek fingja nincs a politikarol az szvsz ne szavazzon. Biztos akad koztetek is olyan akit nem foglalkoztat a politika vagy nem ert hozza, de noszogatjak, hogy szavazzon erre es erre, mert az jo. Pl tolem tavol all a politika es nem is szolok bele olyan temakba viszont nem is szoktam szavazni pont ezert es szerintem igy helyes.... aztan lehet, hogy nem, de, ha nem ertek hozza akkor minek szavazzak olyanrol amirol nincs tiszta kepem. Inkabb azokra hagyom akik melyen benne vannak. Meg egy kicsit ugy erzem, hogy hiaba szavaznek barmelyikre nem nagyon lenne jobb helyzetem.
  • NEOreg3
    nemtom
  • Lacee86
    Emelném a minimális életkort. 18 éves fiatalokat rohadtul nem érdekli a politika (ma már az idősebbek egy jelentős részét sem). 23-24 év körülre tenném a minimális korhatárt.
    Egyébként a többi pontban is jócskán vannak igazszágok (végzettség, büntetlen előélet, adófizetés), de ezt tartottam a legerősebbnek.
  • Dick Riddick
    Üres szavazás / Eredmény mutatása.
    Kezdem úgy érezni, hogy engem már egyáltalán nem érdekel ez az egész.
  • tigeroo
    dettó
  • angelslie

Mivel nekik amit mondanak a tv-ben azt el is hiszik
  • joshua
  • Vadnokedli
    aki 60 felett van ne szavazzon mert csak szemilis és már nincs jövője..
  • Dean Winchester
    Üres szavazatok:

bocs,nincs erőm elolvasni a szavazást ,de szavazás nélkül meg nem akarok maradni
  • clio1616v
    csak az szavazhat, akinek hivatalosan munkaviszonya van és legalább a bejelentett fizetése (amiután adózik) a mindenkori minimálbér 4szerese...
  • byzhouse
    rásszistá :D
  • Freeda Krueger
    Feltétlenül korlátoznám,a minimum az adófizetés lenne...
  • byzhouse
    Igen, bizonyos végzettséghez (érettségi, szakmunkásbiz.).
    Igen, büntetlen előélethez.

• Unreal1942
    Igen korlátoznám. Ne szavazhasson 20 év alatt és 70 év felett senki.
    Ne szavazhasson aki nem adózik és ne szavazhasson az sem aki pár ezer forintért oda voksol ahová mondják.
  • SötétBarom
    Kisgyerekként a falu istenkirály. Imádtam a nyarakat a nagyinál. Tüskevár feeling. :o)
  • Calver
    hmmm, hirtelen azt hittem h topicot tévesztettem...

nagyobb városok a legszimpatikusabbak. hamarabb enném meg a saját vesém minthogy fővárosba költözzek, kölyökkoromban "faluban" laktam (papíron elvileg városrész), az sem vonzó különösebben, ellenben kölyökként nagyon is jó volt.
  • SötétBarom
    Elchor.