127612
  • tigeroo
    a túristák is fújják.
  • somdav95
    nem támadtam, csak idegesít, nem mondtam hogy tiltsák be, szerintem egyénfüggő hogy kit zavar s kit nem..
  • immovable
    A torkán lenyomnám a sok gyapotszedő ****-nek.
  • tigeroo
    hát igen, ha hozzátok is vendégek mennek, nem fingorásztok a családoddal az orruk alá. lehet hogy amúgy AZ A SZOKÁS, de azért ők meg azt tarthatnák tiszteletben hogy máshoz vagyunk szokva
  • Lacee86
    Eleinte eléggé idegesített, de már kezdek hozzászokni, mint afféle szükséges rosszhoz.
  • OrioN the S
    Oké, hogy a kúltúra része, de tudják jól, hogy szétbasz az ideg miatta mindenkit plusz kurvára dekoncentráltak lehetnek tőle a játékosok kivéve a dél-afrikaiakat. Milyen érdekes, hogy direktbe fújják, mintha fizetnének érte? Annak tudatában, hogy zavarja a másikat :) Ez kéremszépen köcsögség, bunkóság. Kultúra ide vagy oda.

Szerintem. Bár nem nézek focit, de tv-t se csak a videókat nézve és a kommentket olvasva ez a véleményem.
  • Unreal1942
    Jellemzően azokat nem zavarja akik amúgy nem nagyon néznek focit. Csak a VB-EB szurkolók.
  • Dean Winchester
    "nem kell őket védeni"
    nem kell őket támadni :/
  • DIESEL DOG #73533
    "Más kultúra, tiszteletben tartom."

+1
  • Arcor
    Semmi gond vele, hozzátartozik az idei VB imázsához.

Más kultúra, tiszteletben tartom.
  • somdav95
    Maradj már, szó nem volt divat utálásról, ha egyeseket idegesít akkor idegesít nem tehetünk róla ( igen, engem is zavar ), nem kell őket védeni, ha téged nem zavar akkor örülünk neki, köszönjük hozzászólásod.
  • 89
    a lövöldözés még hangulatos is lenne :D
  • Molnibalage
    Igen. Idegesít. Mecccsnézések törölve. Ez így élvezhetetlen. A mutatott foci is szar eddig, de hozzáadva még ezt is... 1990 után megnint látni fogunk egy pocsék VB-t...
  • Unreal1942
    Iszonyú! VB-t akarok nem helyi flórklórt!
  • Dean Winchester
    Semmi gond vele, hozzátartozik az idei VB imázsához.
  • DIESEL DOG #73526
    A stadion csendben és meccs közben:

• Grenzjager
    sajtó beszámoló alapján tulajdonképpen csak a játékosokat, az edzőket szakvezetőket, a kommentárokat s újságírókat, a meccset a TV-én nézők jelentős részét, valamint a dél-amerikai, európai és ázsiai helyszínen lévő szurkolók kimondott nagy többségét zavarja.

A nézőtéren nem annyira zavaró mint a pályán, de hallás károsodást okozhat (127 decibel!!), valamint az egyik ausztrál játékos nem hallotta a tőle 5 méterre lévő játékvezető sípját.

Minden meccs egyforma, sablon. Tök mindegy hogy a brazilok, a címvédő, koreaiak, a házigazda, latinok vagy akárki játsszon.

Ezt a kürtöt a dél-afrikaiak használják amúgy a labdarúgó bajnokságuk alatt is, de inkább a gólörömnél használják, itt meg meccs előtt, meccs alatt, himnusz közben, sérüléskor, gólnál, cserénél... egy szóval mindig nonstop....

A helyi kultúra része... ok rendben ez elfogadható, csak normális körülmények között a helyeik sem nonstop használják mint írtam. Ha Afganisztánban lenne VB akkor normális lenne ha gól után lövöldöznek? Mert ott meg az a kultúra része :):)... (Megjegyzendő a megszállt Afganisztánban kevesebben halnak meg évben erőszakos körülmények miatt mint Dél-Afrikában)
  • N1ggA
    aranyos :)
  • tigeroo
    így tv-n nem jön át. még nem voltam kinnt egy mostani VB mérkőzésen sem, de láttam már ilyen fülvédős tagokat, akkor sok játékos is panaszkodott rá hogy kibaszott hangos... hát nemtom.

a színvonal ígyis szar az előző világbajnokságokhoz képest, valami pozitív lenne már, akkor le se szarnám a vuvuzelát
  • DIESEL DOG #73522
    Szerintem a FIFA sem gondolta volna hogy ez ilyen felháborodást fog kiváltani egyes emberekből...
  • 89
    hátja...igazából a fifa hibája, hogy egyáltalán odaadta a szervezési lehetőséget
  • DIESEL DOG #73520
    Click to listen vuvuzela
  • DIESEL DOG #73519
    Ott ez a szurkolási hagyomány itt meg ez, lehet hogy ők meg azt mondanák a mi hagyományunkra hogy "hű de szar", meg "jaj, de idegesitő"... az éremnek mindig két oldala van... ennyi.
  • Unreal1942
    Lenyomnám a torkán...
  • N1ggA
    Nem hallottam még a hangját.
  • 89
    abban van ritmus és nem folytonos 90 percen keresztül
  • Bachstein
    amikor először bekapcsoltam a tv-t és elkezdődött a vb azt hittem döglegyek szabadultak be a stúdióba és azok zümmögnek a háttérben, de egy idő után már megszoktam... bár élvezhetőbb lenne nélküle szvsz.
  • DIESEL DOG #73514
    Ez nem kicsi közfelháborodást okozna az ottani lakosok körében...
  • byzhouse
    Akkor téged a szurkolók tombolása is zavaró,akik 121db-vel nyomják ja várjál azt még nem fikáztátok,mert még nem volt divat :|
  • clio1616v
    nem... sőt engem még azok az Afrikába beleszületett bennszülöttek se zavarnak, akik fújkálják
  • Mersant
    milyen divatutalas? hany alkalommal volt eddig szo ilyesmirol hogy betiltsanak e valami hangszert, dudat mert zavarja a meccset? egyszer sem.
    ez 1 fos, kurva zavaro.
  • 89
    attól még, hogy ősi "hangszer" (nevetséges) még ki lehetne tiltani a stadionokból
  • 89
    csak egy kis biológia: fájdalomküszöb: 130db
    ez a játékosoknak sem túl jó...meg is látszik a teljesítményükön, nincsenek ilyen f@szsághoz szokva
  • Scottt
    Nem nézek ilyen szarokat:D
  • DIESEL DOG #73507
    Semmi gond vele, hozzátartozik az idei VB imázsához...

Jó, eleinte számomra is kissé bosszantó volt a méhkas szerű zümmögés, de hozzálehet szokni, meg egyébként is ez a vuvuzela egy afrikai ősi "hangszer" ami hozzátartozik az afrikai néphez, ergo értelmét nem látom hogy betiltsák. A másik meg az hogy Dél-Afrika a házigazda, nehogy már mi mondjuk meg nekik hogy mit lehet meg mit nem, akinek nem tetszik a vuvuzela annak füldugó vagy zene...

Tehát a lényeg az hogy engem semmilyen formában nem idegesit, sőt egyre jobban tetszik, nagyon hangulatos tőle minden meccs szvsz...
  • byzhouse
    régen még a gázduda volt a menő,ami elég hangos,de most vuvuzela a menő meg a felkapott,mert !!127 decibellel szólal meg!! nektek minden rossz.
    Következő VB-n dobolnának akkor az lenne a fuuu,de széttörném.
    Álljatok már le ezzel a **** divat utálással,mert nem hiszem,hogy vuvuzela annyira hangos lenne
  • Blum
    Nagyon idegesít,aki fújja annak lenyomnám a torkán.
  • 89
    "Ám is nem hangos,mert kommentátor hangját simán lehet hallani"

én nézem, de ez így nem túl nagy élmény h közben monoton zümmögést kell halljak a normális, emberi szurkolás helyett
  • somdav95
    Nagyon idegesit,
  • 89
    Ez egy szar...nem stadionba való