127612
-
a túristák is fújják. -
nem támadtam, csak idegesít, nem mondtam hogy tiltsák be, szerintem egyénfüggő hogy kit zavar s kit nem.. -
A torkán lenyomnám a sok gyapotszedő ****-nek. -
hát igen, ha hozzátok is vendégek mennek, nem fingorásztok a családoddal az orruk alá. lehet hogy amúgy AZ A SZOKÁS, de azért ők meg azt tarthatnák tiszteletben hogy máshoz vagyunk szokva -
Eleinte eléggé idegesített, de már kezdek hozzászokni, mint afféle szükséges rosszhoz. -
Oké, hogy a kúltúra része, de tudják jól, hogy szétbasz az ideg miatta mindenkit plusz kurvára dekoncentráltak lehetnek tőle a játékosok kivéve a dél-afrikaiakat. Milyen érdekes, hogy direktbe fújják, mintha fizetnének érte? Annak tudatában, hogy zavarja a másikat :) Ez kéremszépen köcsögség, bunkóság. Kultúra ide vagy oda.
Szerintem. Bár nem nézek focit, de tv-t se csak a videókat nézve és a kommentket olvasva ez a véleményem. -
Unreal1942 #73535 Jellemzően azokat nem zavarja akik amúgy nem nagyon néznek focit. Csak a VB-EB szurkolók. -
Dean Winchester #73534 "nem kell őket védeni"
nem kell őket támadni :/ -
DIESEL DOG #73533 "Más kultúra, tiszteletben tartom."
+1
-
Semmi gond vele, hozzátartozik az idei VB imázsához.
Más kultúra, tiszteletben tartom. -
Maradj már, szó nem volt divat utálásról, ha egyeseket idegesít akkor idegesít nem tehetünk róla ( igen, engem is zavar ), nem kell őket védeni, ha téged nem zavar akkor örülünk neki, köszönjük hozzászólásod. -
a lövöldözés még hangulatos is lenne :D
-
Igen. Idegesít. Mecccsnézések törölve. Ez így élvezhetetlen. A mutatott foci is szar eddig, de hozzáadva még ezt is... 1990 után megnint látni fogunk egy pocsék VB-t... -
Unreal1942 #73528 Iszonyú! VB-t akarok nem helyi flórklórt! -
Dean Winchester #73527 Semmi gond vele, hozzátartozik az idei VB imázsához. -
DIESEL DOG #73526 A stadion csendben és meccs közben:
-
Grenzjager #73525 sajtó beszámoló alapján tulajdonképpen csak a játékosokat, az edzőket szakvezetőket, a kommentárokat s újságírókat, a meccset a TV-én nézők jelentős részét, valamint a dél-amerikai, európai és ázsiai helyszínen lévő szurkolók kimondott nagy többségét zavarja.
A nézőtéren nem annyira zavaró mint a pályán, de hallás károsodást okozhat (127 decibel!!), valamint az egyik ausztrál játékos nem hallotta a tőle 5 méterre lévő játékvezető sípját.
Minden meccs egyforma, sablon. Tök mindegy hogy a brazilok, a címvédő, koreaiak, a házigazda, latinok vagy akárki játsszon.
Ezt a kürtöt a dél-afrikaiak használják amúgy a labdarúgó bajnokságuk alatt is, de inkább a gólörömnél használják, itt meg meccs előtt, meccs alatt, himnusz közben, sérüléskor, gólnál, cserénél... egy szóval mindig nonstop....
A helyi kultúra része... ok rendben ez elfogadható, csak normális körülmények között a helyeik sem nonstop használják mint írtam. Ha Afganisztánban lenne VB akkor normális lenne ha gól után lövöldöznek? Mert ott meg az a kultúra része :):)... (Megjegyzendő a megszállt Afganisztánban kevesebben halnak meg évben erőszakos körülmények miatt mint Dél-Afrikában) -
aranyos :) -
így tv-n nem jön át. még nem voltam kinnt egy mostani VB mérkőzésen sem, de láttam már ilyen fülvédős tagokat, akkor sok játékos is panaszkodott rá hogy kibaszott hangos... hát nemtom.
a színvonal ígyis szar az előző világbajnokságokhoz képest, valami pozitív lenne már, akkor le se szarnám a vuvuzelát -
DIESEL DOG #73522 Szerintem a FIFA sem gondolta volna hogy ez ilyen felháborodást fog kiváltani egyes emberekből... -
hátja...igazából a fifa hibája, hogy egyáltalán odaadta a szervezési lehetőséget -
DIESEL DOG #73520 Click to listen vuvuzela -
DIESEL DOG #73519 Ott ez a szurkolási hagyomány itt meg ez, lehet hogy ők meg azt mondanák a mi hagyományunkra hogy "hű de szar", meg "jaj, de idegesitő"... az éremnek mindig két oldala van... ennyi. -
Unreal1942 #73518 Lenyomnám a torkán... -
Nem hallottam még a hangját. -
abban van ritmus és nem folytonos 90 percen keresztül -
amikor először bekapcsoltam a tv-t és elkezdődött a vb azt hittem döglegyek szabadultak be a stúdióba és azok zümmögnek a háttérben, de egy idő után már megszoktam... bár élvezhetőbb lenne nélküle szvsz. -
DIESEL DOG #73514 Ez nem kicsi közfelháborodást okozna az ottani lakosok körében... -
Akkor téged a szurkolók tombolása is zavaró,akik 121db-vel nyomják ja várjál azt még nem fikáztátok,mert még nem volt divat :| -
clio1616v #73512 nem... sőt engem még azok az Afrikába beleszületett bennszülöttek se zavarnak, akik fújkálják -
milyen divatutalas? hany alkalommal volt eddig szo ilyesmirol hogy betiltsanak e valami hangszert, dudat mert zavarja a meccset? egyszer sem.
ez 1 fos, kurva zavaro. -
attól még, hogy ősi "hangszer" (nevetséges) még ki lehetne tiltani a stadionokból -
csak egy kis biológia: fájdalomküszöb: 130db
ez a játékosoknak sem túl jó...meg is látszik a teljesítményükön, nincsenek ilyen f@szsághoz szokva -
Nem nézek ilyen szarokat:D -
DIESEL DOG #73507 Semmi gond vele, hozzátartozik az idei VB imázsához...
Jó, eleinte számomra is kissé bosszantó volt a méhkas szerű zümmögés, de hozzálehet szokni, meg egyébként is ez a vuvuzela egy afrikai ősi "hangszer" ami hozzátartozik az afrikai néphez, ergo értelmét nem látom hogy betiltsák. A másik meg az hogy Dél-Afrika a házigazda, nehogy már mi mondjuk meg nekik hogy mit lehet meg mit nem, akinek nem tetszik a vuvuzela annak füldugó vagy zene...
Tehát a lényeg az hogy engem semmilyen formában nem idegesit, sőt egyre jobban tetszik, nagyon hangulatos tőle minden meccs szvsz... -
régen még a gázduda volt a menő,ami elég hangos,de most vuvuzela a menő meg a felkapott,mert !!127 decibellel szólal meg!! nektek minden rossz.
Következő VB-n dobolnának akkor az lenne a fuuu,de széttörném.
Álljatok már le ezzel a **** divat utálással,mert nem hiszem,hogy vuvuzela annyira hangos lenne -
Blum #73505 Nagyon idegesít,aki fújja annak lenyomnám a torkán. -
"Ám is nem hangos,mert kommentátor hangját simán lehet hallani" 
én nézem, de ez így nem túl nagy élmény h közben monoton zümmögést kell halljak a normális, emberi szurkolás helyett -
Nagyon idegesit, -
Ez egy szar...nem stadionba való