58
  • arrakistor
    #58
    skype már most is AES titkosítással van védve.. ha jól emlékszem 256 bites session kulccsal van bevédve, hogy gyors is legyen.. de a korábban leírt TOR és/vagy egyé b proxy-s trükkök nem zárják ki egymást.. sőt még a kódolt wifi hálózatokkal is lehet kombinálni.. a lehetőségek tárháza van előttünk csak ki kell használni, meg kell tanulni használni... én továbbra is buzdítok mindenkit hogy vegye fel a harcot az anonimitásáért, a szabadságért és a demokráciáért !
  • raingun
    #57
    Kb. annyit fognak elérni vele hogy az egyszerű warez is erősebben lesz kódolva és feltörhetetlenebb lesz mint bármelyik nemzetbiztonsági csatorna. Így aztán ha komoly büncselekményeket akarnak felderíteni (pl. pedofil hálózat), nem fognak boldogulni, mert mindenki alapból erős titkosítást fog használni még a legegyszerűbb dolgokra is (skype). Titkosított magánhálózatok tömkelege fog megjelenni a mostani nyílt és titkosítatlan csatonák helyett...
  • floatr
    #56
    A szolgáltató nem fog semmit tenni a saját érdeke ellen, amíg a törvények nem kényszerítik rá. Egyébként meg törjék fel a kódolt csomagokat, ha gondolják...
  • arrakistor
    #55
    és utána alakítok egy másik szektát, aminek nem az lesz a neve hogy állam, vagy rendőrség, hanem pandúrság és én leszek a helyi b*sszájba ...
  • arrakistor
    #54
    hm.. többe kerülne a leves, mint a hús... lehet ugyan zavarókkal -ideiglenesen- szabotálni a haladás útját, azonban az csak kb. annyit ér, mint a Dunába öntött meleg pisi... mivel a zavarókat be lehet mérni és előbb-utóbb le is lehet szedni.. ráadásul állami szinten, mindenhol zavarókat felszerelni olyan sokba kerülne, hogy nem érné meg az egész. De ha már az állam ilyan buzgón akarná szabotálni az haladás útját, akkor meg fogom aztán a szomszédokig elhúzok egy darab rézkábelt és becsókolhatnak, ha minden más szomszéd is megteszi ugyanezt saját szakállra. tkp. nem kéne mindenhol rézkábellal kikerülni a zavarókat, csak ott ahol sok a buzgómócsing zavaró, és gyakorta felszerenek eggyet.
    ha pedig kijönnek és és el akarják vágni a rézdrótot, akkor először az öklömmel utána pedig a puskámmal találkoznak.
  • asdefge
    #53
    Jaj, gyerekek! Ezt komolyan gondoljátok? Fél óra alatt összelapátolok egy aranyos zavarót, ami leülteti a fél várost - 50 ezeren lakunk itt egy halomban... Aztán ha ezt alkotmányosan is megtehetik - amiről itt szó van éppen, hisz ez a cél: törvényileg kiütni a netet a kérges hátsónk alól - akkor meg is teszik. Én még hallgattam Szabad Európát fütyülve, sípolva, sustorogva. Alkotmányos zavarás által. Hiányzik ez valakinek? Nem hinném. Csak azért szép és nosztalgikus mert szemtelenül fiatal voltam. Mint Ti most :-)
  • arrakistor
    #52


  • arrakistor
    #51
  • arrakistor
    #50
  • arrakistor
    #49
    azonban nem győzöm hangsúlyozni


    hogy a megelőzés a legfontosabb... a TOR-t szinte lehetlen feltörni és egyik szolgáltató sem jöhet rá, hogy milyen adatforglom, megosztás , kalózkodás vagy más sunyiság folyik keresztül a kódolt csatornákon.
  • arrakistor
    #48
    valóban nem dolgoztam ilyen helyen, viszont tudom, hogy működik a rendszer, az eszközök intelligensen feltesznek egy konkrét kérdést egymásnak, egy jó hosszú bináris számsor formájában, amerre csak egy válasz lehetőséget fogadnak el, -meglepő módon egy másik jó hosszú számsort- , és ha az egyik csatornán nem jön át a jel - mert egy másik hálózat "kiüti" , akadályozza , zavarja- akkor addig vált csatornát amíg nem kapja meg a jó választ. ha az eszköznek sikerült értelmes választ kapnia akkor a kérdésre kérdéssel válaszol és így tovább (amellett, hogy próbálja tartani a csatornát). valóban létrejöhet két vagy több egymást zavaró csatorna, viszont nagyon kicsi az esélye, hogy a zavarokból értelmes, de hibás válasz jöjjön ki, különösen azért is mert mind a TCP/IP szinten mind magasabb szinten a packettek CRC hiba ellenőrzéssel mennek át {paritás (végszámjegyösszegellenőrző) bitek és egyéb nyalánkságok közepette}
    elég a 1oo milliWatt is sőt, nem is kell tovább "hallatszania" a netnek, mint ameddig el kell hogy menjen. Ha egy olyan csomópontban vagyok elérek 2öö embert és a másik 2öö ember is mind elér 2öö embert akkor egy 4öööö gépes IP tartomány foglalunk ki a ~4 milliárdos IPv4 lehetőségekből. Nem kell hogy továbbmenjen a jel... egy gigabites hálókártyafoglalat simán lekezel, külön! 2öö db 5 megabites csatlakozást, szoftveres switchel , még egy 11 megabites 8ö2.11b kártyával is(!) ha 2,5-3 GHz-es procival és 1 giga rammal. egyszóval nem kötelező egy géppel a világ összes gépére csatlakoznom, hanem inkább minél többre vagy kevesebbre, de nagyobb sebességgel ... az általam leírt megoldás, mint kiegészítő hálózat is tud csatlakozni a netre,vagy önálló formában is megállja a helyét, google helyett lehet más keresőt is csinálni igazából a DNS protokoll és a http se fontos manapság , hamar meg lehetne szokni a többi alternatív applikációs réteget, sőt végre meg lehetne szabadulni a http okozta gyötrelmektől mint az inkompatibilittás böngésző és plugin zavarok ,beerdőzések ésatöbbi.. az inter-net attól lesz internet hogy a 4öööö-es IP tartományok is egymáshoz csatlakoznak, egy-egy vagy inkább minél több gép kapcsolatával.. majd ezek a még nagyobb hálózatok is egymáshoz kapcsolódnak egy-vagy inkább még jobb, ha több géppel . semmi trükk. sok-sok wifi ad-hoc is alkothat egész komplett internetet, éppúgy, minthogy bekapcsolódhaz "az" internetbe
  • Dj Faustus #47
    "ez már nem a középkor. automata frequenciaváltós"
    Látom nem dolgoztál még vezetéknélküli Internet-szolgálatónál. ;D
    Az automata frekvenciaváltást elfelejtheted, ha nincs szabad csatorna.
    Mint a példában is említettem van olyan megyeszékhely, ahol 5 szolgáltató van egy területen, ugyanazon a magasponton (mivel városról van szó, több ilyen magasponton levő bázisállomás van egy adott helyen, sőt mivel egy magasponton több szolgáltatónak is vannak eszközei, így egy antenna melléknyalábja bezavarhatja a közelben levő másik szolgáltató antennáját). Így az átlapolatlan 3 csatorna már eleve telített.

    "range-booster és range-extenderekkel ellátott"
    Mint llax is említette a teljesítménykorlát Magyarországon 100 mW.
    (Franciaországban kültéren, a 2454-2483,5 MHz-es tartományban a kimenő teljesítmény 10 mW-ra van mérsékelve).

    "a gyakorlatban ez úgy néz ki , hogy az emberke vesz egy erős antennát egy wifi kártyát, kihív egy szakit, aki beállítja neki és a 200 szomszédjának, egyszer, kiépíti a rendszert .. és a büdös életében többet nem kell fizetnie a netért.."
    Aha, és betápsávot honnan szerzel (azért fizetni kell valakinek), hogyan csatlakozol központi adatbázisokhoz, bankokhoz, Google-höz?
    Hogyan használod ki a transzatlanti vezetékeket, ha nincs rá csatlakozási lehetőséged?
    No és megbízol a szomszédod, szomszédjának szomszédjában (aki szíves-örömest megosztja a hálózatát)? Érdekes utópia...

    "a falakon keresztül , de ez bőven elég a betonházakban a gettóba"
    Felesleges is a magas antennatorony, minek is áldásos az optikai rálátás, hisz a betonfalon átmegy a mikrohullám, nem árt neki se víz, se fém... Á, átlát az az erdőn is, nem abszorbálódik a vízes falevelen se.

    "akkor majd megismerem őket, és elmondom nekik is , mint egy misszionárius hittérítő a TCP/IP-re és a 802.11-re vonatkozó tudnivalókat"
    Ajánlanék neked egy állást: menj el helpdeskesnek valamelyik ISP-hez.
    Próbáld elmagyarázni az ISO/OSI modellt (TCP csomag szerkezetét, DNS szerver beállítását, stb...) egy idős varrónőnek, egy kisnyugdíjasnak, vagy egy leszerelt vájárnak (vagy egy titkárnőnek).
    Előre mondom: nem lesz egyszerű. ;D

    "100 miliWattal és egy jó parabola, yagi vagy grid antennával tetőre kirakva, nyílt téren a jel több kilóméterre is"
    Irányított antennával, pont-pont kapcsolattal, jó optikai rálátással esetleg.
  • arrakistor
    #46
    így van.. ennyit azért tudtam. magyarra fordítva ez annyit jelent, hogy amit írtam az megvalósítható és meg is valósítjuk, ha kell. nagyobb teljesítményű ADÓkat is használni fognak, az olyan helyeken, ahol nemhogy a hatóságokat, de a kutyát nem fogja érdekelni, zavarni, mint pl: hortobágy fölött, anktartiszon, kamcsatka és alaszka közt stb.. 100 miliWattal és egy jó parabola, yagi vagy grid antennával, tetőre kirakva, nyílt téren a jel több kilóméterre is (!) szélessávon (!!) jut el vagy "csak" néhány száz méterre, a falakon keresztül , de ez bőven elég a betonházakban a gettóban IS és a nyílt pusztán IS arra amit leírtam.
  • llax
    #45
    "nem vagyok egy rádiószaki, de a 2.4 gigaherces és az 5 gigahertzes tartomány eleve le van foglalva a 802.x technológiáknak, de ha nem is lenne "hivatalosan" engedélyezett"

    Külön engedély nélkül csak 100mW EIRP teljesítményig használhatod. Ha ezt túl akarod lépni (pl. nagy területet lefedő WiFi szolgáltatás), akkor engedély KELL. Ha nincs engedély, akkor számolni kell elég húzós bírságokkal és az eszközöket is lefoglalhatják.

    Mivel a megadott 100mW teljesítmény nem az adófokozat teljesítménye, hanem a ténylegesen kisugárzott teljesítmény (EIRP), ezért ELVILEG még az antennát sem cserélhetnéd le nagyobb nyereségűre a WiFi eszközökön!!!
  • arrakistor
    #44
    ez már nem a középkor. automata frequenciaváltós range-booster és range-extenderekkel ellátott CRC hibakereséses technológiákról van szó.. én már sok helyen jártam, olyanon is ahol 30 wifi hálózat metszette egymást és semmiféle gubanc, vagy lassulás nem volt érzékelhető, pedig olyan csatornát használtam (6-os) amit még 15-en használtak rajtam kívül. nem vagyok egy rádiószaki, de a 2.4 gigaherces és az 5 gigahertzes tartomány eleve le van foglalva a 802.x technológiáknak, de ha nem is lenne "hivatalosan" engedélyezett, vagy kifejezetten be lenne tiltva, akkor is , őszintén , ki nem sz*rná le hogy tiltják-e, ha nem lenne más megoldás netezni?

    Nem ismerem egyik szomszédomat sem, de ha a RIAA és MPAA erre kényszerít akkor majd megismerem őket, és elmondom nekik is , mint egy misszionárius hittérítő a TCP/IP-re és a 802.11-re vonatkozó tudnivalókat, valamint a TOR szerver és kliens működését, és utána bárkinek bármit megengedek, és nekem is bárki bármit meg fog engedni, fossá kódolt alcsatornákon, és kamu fizikális IP címeken keresztül.... bővebben kifejtve, hogy egy laikus is megértse:

    ha a szolgáltatók arra kényszerítenek - és ezzel persze a saját lábuk alól is kifűrészelik a fát és a saját akasztókötelüket rántják meg - hogy a mai internet pókhálószerű struktúráját, egy finomabb szövésű pókhálóvá tegyék az emberek, a felhasználók, akkor azt meg is fogják tenni. tehát nem lesznek vezetékes, csak vezetéknélküli hálózatok, és minden hálózat, hálózati protokoll, és applikáció protokoll szinten is le lesz iszonyúan kódolva. ezenkívül minden felhasználó nem a saját fizikálisan elhelyezkedő IP címéről fog böngészni, hanem véletlenszerű -átlag percenként változó- hamis IP címekről és beazonosíthatatlan lesz .. ( xerobank )
    ezek a techológiák ma is régóta ismertek, igaz, nem a lakosság széles köreiben, de egyre ismertebb lessz egyenes arányosságban azzal, hogy mennyire szigorítanak , mennyire húzzák össze a szemöldöküket ezek a f*szrázogató büd*s f*szorrú vágottf*szú patkány ge*ik.

    a gyakorlatban ez úgy néz ki , hogy az emberke vesz egy erős antennát egy wifi kártyát, kihív egy szakit, aki beállítja neki és a 200 szomszédjának, egyszer, kiépíti a rendszert .. és a büdös életében többet nem kell fizetnie a netért.. 200 emberenként egy szaki megcsinálja ezt az egész világon , ha kell egy hónapon belül, és utána éhen is dögölhetnek az ún. internet szolgáltatók. ezenkívül minden emberkének lesz a szörfölés közben egy percenként változó IP címe és ímhol az egyik pillanatban még Kubából lesz azonosítható , a másikban már Franciaországból és így tovább.. ha egyáltalán veszik a bátorságot, és főleg a fáradságot , hogy a 32 k@ra|<TEre$ WPA2 hálozatikódot visszafejtse bárki is úgy 10 szeptilió év alatt. gyors ugyan nem lesz a net, kb. átlag maximum ISDN sebességű, de a ingyen és jöhet ide utána bármekkora fejű és orrú patkány megfigyelgetni. Tömören ennyi.
  • Dj Faustus #43
    "Már ma is annyi wifi , GSM, URH, FM, és egyéb hálózat metszi egymást és semmi zavar nem keletkezik... "
    Mondok pár példát:
    - Megyeszékhely nagyságú városban van 5 vezetéknélküli (5/2,4 GHz-es tartománybeli) Internet-szolgáltató. Egyik legnagyobb nyűgjük az, hogy ha az egyik szolgáltató egy területen, az egyik 2,4 GHz-es tartománybeli csatornán nagy teljesítménnyel (több száz mW) üzemeltet kliensek számára bázisállomást (akár többet is, hogy szektorantennákkal lefedje a területet), akkor a többi szolgáltató azt, és a mellette levő csatornákat nem tudja használni (Európában 14 2,4 GHz-es tartománybeli csatorna van ebből 4 darab nincs átfedésben egymással).
    A versenyhelyzet miatt konszenzus nincs, az 5 GHz-es tartománybeli eszközök drágábbak, más frekvenciatartományokért meg fizetni kell.
    - A műsorszóró FM rádióadók esetén központi szervezet végzi a frekvenciaengedélyek kiosztását.
    - GSM esetén az országban összesen 3 szolgáltató van, akik konszenzusra jutottak. Másrészt GSM esetén létezik TDM.
    - CB, Walkie-Talkie, PMR esetén engedélyezett eszközök vannak, teljesítménylimittel, adott frekvenciasávokra szóló engedélyekkel.

    "1. senkit nem érdekelnek az engedélyek, se ma , de a jövőben pedig pláne nem..."
    Aha, ezt emlegesd a lefoglalt rádiójú kalózrádiók tulajdonosainak.

    "3. itt nemcsak rólam meg a szomszédról van szó , hanem rólam és arról a 200 szomszédról"
    Mind a 200 szomszédot ismered (illetve ők ismernek téged)? Megengeded nekik, hogy szolgáltatásokat érjenek el rólad (illetve ők megengedik neked hogy te érj el szolgáltatásokat)? Kissé idealizált közösség lenne az elidegenedő társadalom korában...
  • Tinman #42
    Nem ér ez semmit.
    Pont az SMS webet PÉNZÉRT üzemeltetők járnak jól, mert a szolgáltató azt látja, hogy webről szedsz valamit, semmi P2P.
    Barmok.
  • HUmanEmber41st
    #41
    Nehogy már bedőljetek ezeknek... a krhzm.rar állományból most mondják meg, h mit tartalmaz? Főleg, ha általában 50-60 rar fájlból áll? Kicsomagolják az egész netet, vagy mi? Max azt tudják elérni, h a p2p protokollt keresik, és naplózzák, h kik használják. És egy megszabott idő után küldenek egy kamu levelet, h nem szabad fájlokat cserélni, mert ha továbbra is folytatod, akkor...stb...
    Nem kell parázni, a Hamachi pl teljesen titkosított forgalomban VPN ( virtual privat network)-öt hoz létre, és ha van jónagy sávszél a gépek között akár egy teljes kis "magánhálózatot" lehet üzemeltetni. Egy jó hosszú, és gyakran váltott jelszóval levédve RIAA legyen a talpán, mire feltöri...Persze ehhez tudni kell a Hamachi szerver IP-jét, meg egyéb apróságokat, de ezt kívülről hogyan állapítod meg, hogyan szűröd ki a sok millió otthoni, dinamikus kiosztású IP közül? Mert elég ugye a routert ki-be kapcsolni, máris más az IP...
  • Grifidos
    #40
    A file cserélés igen visszaeshet, de a warez annál jobban fog élni.
    Ismét előtérbe kerülnek az ftp site-ok, na meg a "fogomamobilrackeméslezuzokegyinternetcaféba" oszt' lexpohatbőnyállal az internet szolgáltató na meg az összes jogvédő.
  • Tobacco
    #39
    Mindenkinek a jövedelme a wareztől függ, ha nem töltök le nem veszek nyers lemezt amiben benne van a jogdíj, ha nem kell lemez nem veszek cd/dvd/blue ray írott ebben is benne van a jogdij, mp3, dvd ,divx lejátszó is felesleges bár ezekben is be van építve a jogdíj, felesleges vásárolnom újabbnál újabb videokártyát, processzort memóriát venni mert nincs mivel kihasználni, és felesleges dollár milliókat bele ölni a TB HDD-k kifejlesztésére mert pár fénykép tárolására elég 20GB is. Ha valami csoda folytán sikerülne megfogni a warezt 1000 nagyobb lenne a veszteség mint a jelenlegi helyzetbe.
  • Kaadi
    #38
    "senkit nem érdekelnek az engedélyek, se ma , de a jövőben pedig pláne nem..."

    Ha nem erdekelne a szolgaltatokat az engedely akkor nem fizetnenek dollar milliokat egy keskeny frekvenciasavert vagy akar dollar szazmilliokat egy halozati operator licenszert.

    Nalunk (Romaniaban) rengeteg ilyen kis halozat (tombhaz-net) letezett amikor a nemzeti szolgaltato monopolium helyzetben volt es nagy arakat szabott. Ezeket szepen felvasaroltak a nagyok, mert valos piaci korulmenyek kozott nem indokolt a letezesuk. Ez az ido soha nem fog visszaterni, kulonosen nem WiFi halozatokkal.

    Kolkluzio: a szolgaltatok nem fognak ugyfeleik ellen fordulni addig, amig a jovedelmuk ezektol szarmazik. Ha az Internet ingyenes lesz es a halozatokat a RIAA es az MPAA fogja uzemeltetni, akkor talan. De ez nem valoszinu.
  • arrakistor
    #37
    1. Ahhoz, hogy nagyobb antennákat, nagyobb adóteljesítményt, bizonyos frekvenciasávokat használhass engedéllyel (a Hírközlési Hatóságtól) kell rendelkezned (lásd: vezetéknélküli Internet-szolgáltatók).

    1. senkit nem érdekelnek az engedélyek, se ma , de a jövőben pedig pláne nem...

    2. Sűrűbben lakott településeken, ha mindenki elkezdene egymás között forgalmazni (egymástól függetlenűl, össze-vissza) olyan "zajos" lesz az éter, hogy a kommunikáció megbízhatatlanná, lassúvá válhat.

    2. Már ma is annyi wifi , GSM, URH, FM, és egyéb hálózat metszi egymást és semmi zavar nem keletkezik... már nem a középkorban élünk.. ezek az eszközök régesrégen CRC hibaszűréssel "beszélgetnek" egymással...


    3. No meg létrejöhet a szomszédtól való függés (ha rosszban vagyok vele nincs net).
    3. itt nemcsak rólam meg a szomszédról van szó , hanem rólam és arról a 200 szomszédról aki aki a 300 méteres közvetlen közelemben tartózkodik , ha csak egy nagyon gyenge teljesítményű antennával rendelkezem.
  • csimmasz
    #36
    Próbálkoznak,próbálkoznak a szemetek.
    Az MS is nagyon tolta azt a palladin vagy milyen tecnologiát,de egyenlőre le tettek róla ,hálistennek.
  • szarvasdinnye
    #35
    Szepen elult az egesz, mindenki elfelejti es csendben megy tovabb a lehallgatosdi.

    Egyebkent a titkositas kivedeserol volt szo az egyik cikkben, mikor is a riaa (vagy vmelyik ilyen hulladek jogvedo szervezet) emberkei azzal a javaslattal alltak elo, hogy olyan halokartyakat, routereket, programokat meg franctudja miket akarnanak bevezetni, a felh tudta nelkul telepiteni, ami megakadalyozza a titkositast. Mondjuk ki az a barom, aki olyat vesz, ami eleve lebuktatja. A rootkitekrol ne is beszeljunk, abbol tuti iszonyat botrany lenne.
    Ez megint csak egy jokis riogatos humbug, hogy majd mi jol megbuntetunk mindenkit. Szanalmas hulladek jogvedok.
  • csimmasz
    #34
    Mert a tudtod nélkül megtehetik sose jössz rá.
    Egyébként honnan tudod hogy nem halgatnak le?
    Amerikában van valami rendszer,ami a mindenféle rádiós (gsm is) hálózatokat halgatja le és kulcsszavak alapján szűrik a forgalmat.
    Elég ha terrorista vagy bomba,stb szavakat mondassz rögtön legálisan halgathatnak le.
    A tv-ben volt rólla szó és elég komoly volt a felháborodás,de azóta nem tudom mi van ezzel a dologgal.
  • arty
    #33
    továbbra sem értem, mi az alkotmányos alapja az önkényes megfigyelésnek ... a telefonod nem hallgathatják le, a leveleidet nem bonthatják fel, a lakásodat nem kutathatják át - GYANU nélkül

    a netedet 'legallgathatja' minden alap nélkül? mitől más az?
  • csimmasz
    #32
    Nana,csak ne becsüljétek alá a kapzsiság hatalmát!
    Attól félek igy vagy úgy de megvalósul a totális kontroll,minden folyamat efelé tendál.
    Mi csak parasztok vagyunk a sakkjátszmában ,senkit nem érdekel a nyomorunk.
    Csak nézzétek meg a politikát a demokráci birkákat csinált belőlünk.
    Az internet a szabadság utolsó bástyája,ha ledöntik(uralják)akkor szép lassan mosott agyu bábokká válunk örökre.
  • hapi
    #31
    Ez az egész vadászat csak addig megy így törvényileg alátámasztva amíg az utolsó szaros kiadó is el nem vérzik. (alig várom)
    Hajrá digitális terjesztés mindenki saját maga kapja a pénzt a saját maga által elvégzett programozásért zeneszerzésért. Nem kell néhány szemét állat zsíros szarnak meggazdagodnia más tehetségéből. Nem kell milliárdosnak lenni és politikai bábokat mozgatni, művészetekből sztem jogtalanul beszedett pénzekből.
    Sírnak mert 5 mercédesz helyett már csak 2 van a garázsban?
  • BenceYCE
    #30
    Nemrég volt itt egy cikk. Ha valakit érdekel, keressen utánna. Arról szólt, hogy a Német hatóságok gőzerővel küzdenek azért, hogy feltörhessék a Skype forgalmát. Mert hát bassza a csőrüket, hogy nem látnak bele. Már önmagában a német kormány beismerése is elég ahhoz, hogy rájöjjünk, kevesek Ők ehhez. Amelyik ekkora lépésre szánja el magát, még ha van is a kezében fegyver, gyakorlatilag öngyilkosságot követ el.
  • SzocsA
    #29
    "A második alkalommal rövidebb letiltás, a harmadik ízben pedig már végleges kizárás járna a kalózmásolatok terjesztéséért ,vagy akár csak beszerzéséért, így az illető internetezőt jó időre kiütnék a világhálóról."

    hm szóval megszűnik az internet nem lesz ki internetezzen a szolgáltatóval mi lesz ha nem lesznek ügyfeleik!?
    nem interneten van a legnagyob és legtöbb reklám? forgalom?

    ezt komolyan gondolják?
  • xizor
    #28
    Ez az ötlet kb olyan, mint hogy az amcsik kitalálták megszűrik a netet a terroristák után, vagy mint amikor a németek leakarták hallgatni a VoiP-et.
  • Polemius
    #27
    Ez a senkit nem érdekel és csak a nagy halakra mennek rá duma szintén része a "jogvédők" kamu dumájának.

    Egyrészt itt pont arról van szó, hogy a pattanásos tiniket vennék célba.
    Másrészt nyilván mindenki tud azokról az esetekről, mikor magánszemélyt kezdtek el macerálni. (Külföldön volt már példa büntetésre is, nálunk szerencsére a bíróságok eddig helyén kezelték a dolgot és felmentések születtek. Amit persze ezek a szervezetek elhallgatnak.)
  • magyarvok
    #26
    Ez így nem igaz!
    Az más kérdés, hogy kb senkit nem érdekel, hogy Józsika otthon töltöget, nekik a nagy halak kellenek, hiszen h kiiktatnak 10-20 letöltőt, nincs semmi, míg ha 10-20 kiszolgálót szüntetnek meg, az más. Igazából akkor sincs semmi, mert ott van másik 200, de az már más kérdés :)
  • FoodLFG
    #25
    Ez akkora bukta lesz mint a ház. Már többen is felvetették itt. Majd max a szolgáltatók tipp alapján szelektálnak xD Ez csak arra jó, hogy a kiadók verhessék a mellüket, hogy ők milyen fasza gyerekek.
    Felmérést meg én is tudok „írni” (jópénzé)..

    (Még régebben volt hír, hogy a thepiratebay egy újabb p2p protokollon dolgozik.. Kíváncsi lennék, hogy hol tartanak.)

    --------

    A cédémásolóscsávó .. régi, szép idők. :)
    Akkor még volt hangulata a varezolásnak xD
  • virs lee
    #24
  • virs lee
    #23
    Mivel a warezolás elég sok (kis)embernek érdeke, reméljük a következő választásokon "megjutalmazzák" az őket kizsákmányoló jogvétők által pénzelt korrupt politikusokat.
  • virs lee
    #22
    A film és zeneletöltés Magyarországon saját célra teljesen legális. Szal ha befizetsz 1 smswarezra, max az oldal fenntartóját kúrhatják meg, az meg kit érdekel. A p2p-nél már rád is verhetik a balhét (nézőpont kérdése), szal legfeljebb marad az előbbi. Játék + programok az más tészta.
  • virs lee
    #21
    Sztem az egész balhénak az lesz az eredménye hogy valaki majd nekiáll megcsinálni egy 3. személy által lenyomozhatatlan p2p programot, aztán folytatódik minden tovább.
  • virs lee
    #20
    A legjobban a tizenévesek rettentek meg a lehetőségtől, ők ugyanis 75-78 százalékban (lányok és fiúk) nyilatkoztak úgy, hogy távol tartanák magukat az illegális fájlcserélő platformoktól.

    Ez nem meglepő, mivel ez a korosztály az akinek fingja sincs a jogairól, de leginkább: nem saját maguk, hanem apuci-anyuci fizet nekik mindent, és hát más pénzét könnyű (lenne) költeni. Kérdés mit szól majd apuci-anyuci hozzá. ^^
  • virs lee
    #19
    Megerősítve érzik véleményüket a kiadók, miután egy friss brit felmérésből kiderült, hogy a letöltők 70 százaléka is felhagyhat a fájlcseréléssel, amennyiben a szolgáltatók megkezdik a kalózok kiszűrését.

    És ezzel egyidőben:
    - az internet előfizetésüket is visszamondják a legolcsóbb csomagra, mert ímélezéshez nem kell megfizetni a legnagyobb sávszélességet.
    - nem fognak több cd / dvd lemezt vásárolni a boltban, mert pénzük akkor se lesz több (az árak meg irreálisak).
    - visszatérnek a cd írós csávók, és megy tovább offlineban a warez. Mert igény az van rá, mint alkoholra az USA-ban.

    Ez kinek is lesz jó? Mert hogy a kiadók 1 fillérrel nem fognak több pénzt látni az biztos.