arrakistor#48
valóban nem dolgoztam ilyen helyen, viszont tudom, hogy működik a rendszer, az eszközök intelligensen feltesznek egy konkrét kérdést egymásnak, egy jó hosszú bináris számsor formájában, amerre csak egy válasz lehetőséget fogadnak el, -meglepő módon egy másik jó hosszú számsort- , és ha az egyik csatornán nem jön át a jel - mert egy másik hálózat "kiüti" , akadályozza , zavarja- akkor addig vált csatornát amíg nem kapja meg a jó választ. ha az eszköznek sikerült értelmes választ kapnia akkor a kérdésre kérdéssel válaszol és így tovább (amellett, hogy próbálja tartani a csatornát). valóban létrejöhet két vagy több egymást zavaró csatorna, viszont nagyon kicsi az esélye, hogy a zavarokból értelmes, de hibás válasz jöjjön ki, különösen azért is mert mind a TCP/IP szinten mind magasabb szinten a packettek CRC hiba ellenőrzéssel mennek át {paritás (végszámjegyösszegellenőrző) bitek és egyéb nyalánkságok közepette}
elég a 1oo milliWatt is sőt, nem is kell tovább "hallatszania" a netnek, mint ameddig el kell hogy menjen. Ha egy olyan csomópontban vagyok elérek 2öö embert és a másik 2öö ember is mind elér 2öö embert akkor egy 4öööö gépes IP tartomány foglalunk ki a ~4 milliárdos IPv4 lehetőségekből. Nem kell hogy továbbmenjen a jel... egy gigabites hálókártyafoglalat simán lekezel, külön! 2öö db 5 megabites csatlakozást, szoftveres switchel , még egy 11 megabites 8ö2.11b kártyával is(!) ha 2,5-3 GHz-es procival és 1 giga rammal. egyszóval nem kötelező egy géppel a világ összes gépére csatlakoznom, hanem inkább minél többre vagy kevesebbre, de nagyobb sebességgel ... az általam leírt megoldás, mint kiegészítő hálózat is tud csatlakozni a netre,vagy önálló formában is megállja a helyét, google helyett lehet más keresőt is csinálni igazából a DNS protokoll és a http se fontos manapság , hamar meg lehetne szokni a többi alternatív applikációs réteget, sőt végre meg lehetne szabadulni a http okozta gyötrelmektől mint az inkompatibilittás böngésző és plugin zavarok ,beerdőzések ésatöbbi.. az inter-net attól lesz internet hogy a 4öööö-es IP tartományok is egymáshoz csatlakoznak, egy-egy vagy inkább minél több gép kapcsolatával.. majd ezek a még nagyobb hálózatok is egymáshoz kapcsolódnak egy-vagy inkább még jobb, ha több géppel . semmi trükk. sok-sok wifi ad-hoc is alkothat egész komplett internetet, éppúgy, minthogy bekapcsolódhaz "az" internetbe