Itthon hidegen hagyta a mozizókat John Rambo
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ad2. Hollywood kb. 5x annyi mozifilmet készít mint a szigetország, ergo 5x több amerikai-angol dumát hallani a filmekben mint britt-angolt----> könnyebb megérteni egy amcsi filmet mint egy brittet, hamarabb rááll az ember füle, lévén inkább olyan filmeket lát (hall).
Ad3. Nem tartom magam átlagosnál jobb olvasónak vagy nagyobb agykapacitásúnak, mégsem okoz nehézséget a filmfeliratok olvasása. Sose okozott nehézséget. Neked igen? Akkor a konklúzió...
Ad4. Külföldi filmet nézzél eredeti nyelven és pont. A színész VELEJÁRÓJA A HANGJA IS! Kurva sokat tesz hozzá a karakteréhez, nem is beszélve az egyedi, nem tucathanggal megáldott színészekrõl.
Miért jó, ha pl. Reviczky Gábor hangját véled felfedezni Arnold Svájcistopper mögött??? (sok szerepében pl. Õ volt Arnold magyarhangja...)
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Szép.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
A nézettségi adatokon nem csodálkozom.
Eredetileg engem sem érdekelt a film, de aztán véletlenül a moziba keveredtem és pont ezt a filmet adták.
NAGYON ÜTÖTT!!!!
Valami buta, háborús, lövöldözõs filmet vártam, de erre kaptam egy olyan érzelem sokkoló alkotást, amire aztán totál nem számítottam. Jó, de nagyon kemény. Talán a 18-as karika is kevés ahhoz a borzalomhoz, amit bemutatnak.
És ez még egy igen kicsi puska volt. Amivel a mesterlövész lõtt az volt 0.50-es kaliberû amivel 2-3 centis acéllapot is át lehet lõni.
A Rambo géppityuja sem véletlenül volt állványra szerelve.
A 7.62-es ha csontot talál el a kezeden akkor ezt szépen leviszit. Pl. ha vállon találnak, akkor annak a kéznek nagyjából annnyi is, leviszi az egészt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez igaz. Számtalan filmsorozatot nézek angolul, de képetelen vagyok kihallani, hogy mi az isten jön ki a szájukon. Ha angulul van feliratozva elsõ olvasásra azért megértem a 85%-át kb. a szövegnek, de hallgatva jószerivel semmit. Ez azért furcsa, mert élõben igazi külfödiekkel beszélve meg elég jól megértrem mit mondanak. Tanulság? A filmek egy részében menthetetlenül hadarnak és artikulálatlanul beszélnak. Ez a Dr. House-ra hatványozottan igaz + orvosi szövegek. Aki azt állítja, hogy középfokú nyelvvizsa tudás szintjén azt meg lehet érteni az kamuzik de rendesen.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A RÉGEBBEN szót érdemes kiemelni.
"Még a legjobb olvasónak sem igazán kikapcsolódás "villámolvasgatni" másfél órán keresztül...."
Akkor az a pár tízezer magyar ember aki feliratos filmeket néz moziban, mazochistának tekinthetõ.
1, A másik, hogy aki mondjuk gyakorlásból neki áll felirat nélkül angolul filmet nézni, az még elég jó nyelvtudással is hamar rájön, hogy az amerikai angol nem éppen Angol-angol, a dialektusokról, az utcai szlengrõl és karakterfüggõ nyelvtorzításokkról ne is beszéljünk. Szóval mondjuk 4-5 év "amerikábanélés" nélkül kicsit sem kikapcsoló dolog így filmet nézni...
2, Még a legjobb olvasónak sem igazán kikapcsolódás "villámolvasgatni" másfél órán keresztül....
3, Nagyon sok példa van rá, hogy kiválóan tudunk szinkronizálni. Régebben messze híres volt a magyar szinkron a minõségérõl...
Na csak ennyi a véleményem. Egyébként tudok olvasni és még az angol tudásom sem éppen középiskolai...
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Imádom a horrorfilmeket, ez akciófilmnek sok volt, nem tudok róla mást mondani mint azt hogy gusztustalan, ennyi. Ebbõl következik a második vélemény miszerint: nem értem mi a frászt - és most egy másik f betûs szó állt jobban a számra - kell feliraton agonizálni egy ilyen gyomorforgató filmnél? Megmondjam mi volt ennek a filmnek a mondanivalója? Az hogy pár elmebeteg retardált csíkszemû állat hogyan csonkol embereket, basz bele tûzbe/lõ fejbe gyereket, meg hogy egy szem 50-es kaliberû lövedék hogy vág félbe egy embert. Mi a frász itt a szöveges mondanivaló?
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.
Pl: Go home. :D:D:D:D:D
Kedvencem. :D
Mert a fainabb helyeken ha hiszed ha nem nem is szinkrnoznak vagy csak nagyon keveset. Hollandiában is németül meg angolul mennek a mozikban a filmek.
Érdekes módon ha kimész nem is okoz gondott a nyelv, feltéve hogy tudsz e angolul németül vagy hollandul.
És mennyi pénzért? 1000 ft. kb lófasz. manapság mi nem drága???
Különben meg nem drága semmi, csak az embereket nem fizetik meg. az is egy másik dolog.
Nem az a lényeg. szerintem teljesen jó volt feliratosan...
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
a beowulfra én is azt mondom, hogy kár volt nem szinkronosan adni, fõleg, hogy elõször láthattunk ilyesmit MO-n.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Voltak velünk jányok is:D Jól végigültük még a stáblistát is:D:D:D
A Charlie Wilsont viszont itthon néztem meg, tetszett az is:)
Na és persze tanuljon meg szépen mindenki jól olvasni, és akkor nincs gond.
Amúgy is kis kivételtõl eltekintve az eredeti nyelv ezerszer jobb, mint a szinkron. ( kivétel pl. Asterix II - de az mondjuk francia rettenet nyelv :D, vagy esetleg a Shrek, bár ez már kategória határ a gyerek film/felnõtt film között. )
Nem beszélve a hangminõségrõl...
A gyerek filmek mind szinkronosak, oda az kell, bár az én fiam angol nyelvû oviba fog járni, neki nem fog gondot okozni egy feliratos film.
Hát ezen nem nagyon csodálkozhatunk. Szolnok megyében nem is játszották, Kecskeméten kellett megnéznem :-/ Országos szinten talán ha 8 moziban ment, ebbõl 4 Pest.
"Itt Magyarországon ami nagy hiba, az a jegy ára, ugyan is ha elmegy egy család moziba, (..) Úgy dúrván 10000ft egy családnak beülnie! Megéri? Mert ennyit nem csak a Rambo film megnézése ér meg..."
A Rambo még jóindulattal sem nevezhetõ családi filmnek sztem.
"Esetleg ha lelenne szinkronizálva talán többen mennének, ugyan is az ember nem olvasni megy be amozikba, aki pedig ilyen az várja meg a DVD kiadását, van rajta eredeti angol hang+ magyar felirat, nézze meg otthon, de a mozikba minek feliratos film?"
Ez fordítva is igaz. Nézd meg feliratosan, aztán magyarul dvdn. Ezt a "nem olvasni megyek a moziba" dolgot meg hanyagoljuk már! Én speciel nagyon örülök h nem szinkronizálták le. A Transformers is feliratosan ment és mégis nézettségi rekordokat döntögetett magyarhonban.
már hogy hagyta volna? én is az elsõk között néztem meg, és nincs olyan személy a baráti körömben aki ne látta volna, sõt, még a lányok nagy része is megnézte :)
Nem a lényeg, hanem a fontos!
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
ASUS M2N4-SLI/RADEON HD2900XT GDDR3 512 MB/AMD ATHLON X2 4800+/2X1 GB DDR2 RAM 800 MHZ