376
-
Abu85 #56 Nem kell kételkedni, egy csomó olyan DX10 eljárás van ahol a GF8 korlátjai miatt semmire sem képes. Az AMD sem azért lassabb, mert szar az architektúra, hanem mert teljesen támogatja a DX10 követelményeit, amikhez szükséges egy Stream output gyorstár, Unified Shader szerű kialakítás...
Erre mennek el az HD Radeonokban a tranzisztorok, míg az nV másra is fordíthatja, mert nincs stream output gyorstára és az Shader ütemezés nem éppen unified shader rendszer benyomását kelti...
Botrány csak akkor lesz belőle, ha kijön a Battlefield 3. -
#55 Global Illumination a teszt neve amiben lassú nagyon az nvidia dx10-es családja.
-
Abu85 #54 A Crysis-ben a DX10 a D3D10_GSparticle parancsban kimerül. Ez ugye a robbanások részecskeszimulációja illetve a vízfelverődés a motorcsonakoknál, ezek képminőségben nem többek a scriptelt eljárásnál (GF8-on viszont lassúak a részecske szimulált eljárások, ezért vannak már tiltva driverből). Érdemes visszarakni pár verzióval ezelőtti nV drivert ott ugye nem volt a motorcsónakoknak vízfelverése, mert az GSParticle effekt volt. Az 1.1-es patch viszont csináltak rá fixed eljárást így arra van lecserélve az új driverekben. Tehát az nV sajna nem csinálja meg még azt az egy rohadt DX10-es effektet sem a Crysis-ban.
A Lost Planet és a Bioshock csak a többcsatornás Int16-os texturaformátum miatt gyorsabb DX10-ben a Radeonnál. Nyilván használhattak volna FP16-ot is a fejlesztők, mert ebben a formátumban a Radeon majd 100%-al míg a Geforce 10-15%-al is gyorsabb és sokkal szebb a képminőség. Az Int16 viszont kézenfekvő volt az nV-nek, mert a Radeon TMU-it FP32-es szűrésre készítették fel, így az Int16-os formátum a nem megfelelő regiszterkialakítás miatt lassabban lesz leszámolva. Ez a Lost Planetben nem lehet visszahozni a shader erőből, mert ott kevés területen használnak komplex kódokat. A Bioshockban az új driverek már sokat dobtak a DX10-es eredményen, míg a DX9-eseken pedig egyenesen nincs ellenfele a HD3850-nek sem (akár küldhetnek ellene 8800Ultrát is).
A Company Of Heroes és a World In Conflict pár komplex Pixel shader kódnál használnak speciális utasítást, ami miatt helyenként az átlag sebességhez képpest belassul a GF8, mivel SFU teljesítmény jelentősen kisebb a Radeon rendszerekhez képpest. -
#53 -
Abu85 #52 Inkább azért, mert a Techland nem volt hajlandó az nV kénye kedve szerint fejleszteni és világosan kijelentette, hogy használni fogja a DX10 újdonságait. Ezért vesztek össze az nV-vel, mert a zöldek még mindig nem prezentáltak valódi DX10-es VGA-t és még egy jó darabig nem is fognak. Éppen ezért csak a Call Of Juarez az egyetelen komolyabban DX10-es program.
Jelenleg az 1.3-as patch teljesen kiüti az nVidia forceware kényszerítéseit, így a GF8-akon is lefutnak az Extra quality mód eljárásai.
Teszt -
#51 Crysisba ugyszintén nicns olyan dx10 alatt ami dx9be ne lehetne! -
#50 BTW nem azért vettem új kártyát, hogy kiégesse a szemem a DX 10effektorgia (ami egy hoax mert a dx10 lényege nem ez lenne) hanem azért, hogy a Dx9-es gamek sokkal gyorsabban fussanak. Ez megadatott innentől lefosom telibe, hogy melyik a gyorsabb. Ha pénzem lesz és lassúlnak nagyon a játékok váltok. Bár ez nem a közeljövőben lesz. Crysis-t meg leszarom. Útálok ArmA kivételével minden FPS-t. -
#49 A Bioshockban semmi nincs ami DX10-es lenne... -
#48 Ott teljesít ahol igazi dx10 van most nemtudom a program nevét. -
#47 Élesebbnek sem élesebb szvsz. Az amúgyis az AA-tól függ, az meg ugyanannyi van mind2 képen. A különbség zérus. -
#46 Nem vagy vele egyedül. Talán egy hangyaf*sznyival élesebb a kép. -
#45 Akárhogyisnézem sok különbséget nem látok -
#44 A különbség magáért beszél...
-
HM #43 Sorold fel milyen elemeket tartasz dx10nek a krájziszban, bijosokkban? -
#42 Meg a kompani of híróz, meg a krájzisz, biosokk, wörd in konflikt... :) -
#41 -
#40 "Szerintem ez fáj neki... :)"
Azért írtam, hogy fájjon. -
#39 "Amint látom neked meg 8600GTS-ed van. Annál meg sokkal gyorsabb az Ati Hd 3850, pedig ugyanannyiba kerülnek"
Szerintem ez fáj neki... :) -
#38 Technológiailag az Ati jár az élen.
55nm VS 65 nm.
Amint látom neked meg 8600GTS-ed van. Annál meg sokkal gyorsabb az Ati Hd 3850, pedig ugyanannyiba kerülnek.
-
#37 3× is drágább lesz... -
zoolee #36 Meg a f@szt gyorsebb a radeon!!!
A COj ben csak azért gyorsabb, mert rendesen az ATi pénzelte a dx10 re fejlesztését...
Amúgy, ha nem vennéd észre, sokkal gyengébb az ati mint az NV...
Még azzal a 2 magos fosal is alig érik el az ultra sebességét...És majd ha jön a 9800 GTS/GTX ami elméletileg 3x gyorsabb az ultránál, akkor mi lesz?
Ati megin eltűnik a francba. -
Abu85 #35 DX10-es játékokban a Radeon a gyorsabb. Mondjuk az is igaz, hogy csak a Call Of Juarez DX10-es játék jelenleg. -
#34 Zolee pontossan!
Ha egy jatekot elinditok,nem ezeket a szarokat futtatom.Azert se ertem sokan mire verik magukat hogy ennyi pont megy annyi.
Jatekba bizonyitson:) -
zoolee #33 Ez fasság....
Senki se a 3d mark al játszik..-.-
És aki eddíg NV s volt most is az marad... -
#32 seggítsetek gyerekek nem indul el ez a program :D -
#31 Egy darabig biztos fognak futni párhuzamosan (ahogy néhány játék támogatja az SM2-től SM4ig is, de azt nemtudom hogy a dx10.1 SM 4.1-et kapott e, ha igen akkor előbb utóbb a játékoknak biztos SM4.1l kell majd a futtatáshoz de az még amúgyis soká lesz... -
HM #30 Hát 8800gt-n dx10.1ben nem fog. -
#29 HA nem fognak futni a DX10.1-es gamek ahogy kellene egy 8800GT-n akkor elmegyek Koreába és feldugom az Nvidia tervezőinek és programozóinak seggébe a videókártyáikat egyenként és sorban veszem le őket majd a gyártósorrol. Azután viszek egy raklapnyit redmondba is, hogy Billék se maradjanak ki a jóból. -
#28 Ebben én azért kételkednék. Ha nem tudnának az nvidia kártyái dx10-et ténylegesen, abból óriási botrány lett volna már. EZ biztosan hülyeség. Biztosan tökéletesen tudnak dx10-et, azt esetleg el tudom képzelni, hogy a driver botladozik. De sokkal inkább gyanakszok a vistára, az egy teljesen kiszámíthatatlan roskadozó bughalmaz, 15millió sor programkód, és az egész egy kalap szart sem ér. Egyébként meg az a 2600XT hol is teljesít jól dx10ben? Tudtommal az egy harmatgyenge kártya dx10-re, azon kívül, hogy tud olyat, nem tud sokat felmutatni. -
fittyfene #27 Pár nagyfelbontású kép:
Képek -
#26 Most jön ki hozzá az SP3. Azért itt most dícséret a Micro$oftnak, hogy a tömeg hangjára fejlesztgeti a nagy öreget. Csak a DX10 miatt az emberek többsége nem vált. Annyira latymatag a vista utáni érdeklődés hogy előbbre kellett hozniuk az utódja megjelenését. -
#25 Lehet még egy darabig marad az xp, az sem kizárt, hogy tovább lesz pöckölve.:D -
Dodo55 #24 DX10 meg csak Vistan van, ami meg emulálva futtatja a VGA drivereket másfél évnél régebbi alaplapokkal, tehát akkor ezt el lehet felejteni. Mondjuk a VGA-m amúgy sem tud DX10-et. -
#23 elhalmozott!:D Korrekt géped van amúgy. -
#22 3452 pontot kaptam...
C2D 3200Mhz + ATI 3850 -
Cat 02 #21 Letöltöd, rájössz milyen xar a géped, tök rosszul érzed magad
értelem ? :D -
#20 -
#19 Na neee.... még egy "kinek van nagyobb farka" topic?
Amúgy tisztázzuk: DX10
-DX10 ugyanaz, mint a DX9, csak extra shaderek vannak benne(meg az összes régi shadert is meg az újakat is Unified(egyesített) shaderekkel oldják meg hardware szinten), de programozni ugyanúgy kell. Olyan nincs, hogy valami lassú DX10-ben. max a kártya lassan viszi a komolyabb shadereket
-DX10 alatt meg ne a régi M$ összegányolt vackát kell érteni ugye... hanem a normális kiforrott DX10.1-et. Az Ati 3850-es már elvileg tudja... nem teszteltem még olyat:D
mert ugye a 8800GTX lehet k***a rdága de attól még szar, ahogy van. akkor is az volt, mikor megjelent, mert mindenki tudta, hogy jön a dx10.1 januárban. és jött is. (GYK: a régi DX10-es kártyák NEM dx10.1 kompatibilisek, bár az MS nagyon ígéri, hogy minden DX10-es játék a sima DX10-es karikkal is menni fog, mert megoldják driverszinten. fene tudja, talán grafikát butítanak, vagy letiltanak ezt-azt.. nemtom, bár teljesítmény úgyis újítani kell idővel)
UI: nem vagyok ATI párti, csak azért említettem, mert ez már megjelent(nem vagyok 100%-osan biztos, abban se, hogy 10.1-es), asszem nvidiának is jön február végén vagy márciusban a 10.1-es karija. (azért megjegyzem, hogy mégis ATI párti vagyok, mert hiszitek, vagy nem, kompatibilitási szempontokból személyes tapasztalat alapján.. fura, mert elvileg az nvidiának van kompatibilisebb híre.. de mondtam személyes tapasztalat..)
egyébként 3DMark-al mindig is inkább a rendszer stabilitását lehetett tesztelni extrém használat esetén...
a "kinek van több pontja" meg... hát... a díszfaszok versenye.
(utóbbi cél... baromság, előbbire meg nem kell topic:D)
-
#18 Pl van olyan tesztprogi ami elég erőteljesen dx10-re van és ott a 8800GTX is olyan lassu mint az atom miközben egy középkategoriás 2600XT-n rögögve fut az a dx10-es teszt!
Sokak szerint (csak olvastam) azért nincs normális dx10-re alapozo game mivel nvidia nem lenne a helyzet magaslatán.
-
haxoror #17 csak dx10, vajon miért?