376
-
#96 Off:
A Futuremark Játékfejlesztésbe kezd!
Sogun, 14:58 - Játék: Akció
(HW Insider) A 3DMark PC és más benchmark programjaival elhíresült finn Futuremark cég belép a játékfejlesztésbe. Föld körül keringő aszteroid övezetben hentelhetünk, ahol alacsony a gravitáció. Sci-fi FPS lesz és jetpackek nagy számban képviseltetik majd magukat.
Thx, Jabba boy!
info: Hardwired -
Abu85 #95 És le is futnak a DX10-es demók?
Teszem azt ez, meg ez. -
G18XM8 #94 Képzeld én is próbáltam, a dxdiag-ban valóban kiírja hogy dx10, de a játékok ugyan úgy dx9-ben futnak, próbáld csak ki. Qurva nagy kamu az egész. -
#93 Soha nem lesz XP-n dx10. -
#92 és most?:D -
#91 meg nem sajna -
#90 kijött már? -
#89 DX10 FOR XP
HOGY MINDENKI ORULJON EGY KICSIT.NEKEM MUKODIK. -
#88 -
#87 OFF
Annyira szép, van egy 1950 pro-m, ami 60 fps-el pörgeti az ut3-at, holott a tesztprogi szerint nem ér semmit...
a #69 hozzászóláshoz meg: én xp-t használok, azon egyszerű oknál fogva, hogy nincs dx10-es kártyám, és érdekesmódon nekem nem csinál semmi olyat a zikszpé, amiről nem tudnám hogy micsoda, és kattintásra zárja be a progikat...... jah és azalatt a 1,5 év alatt nem is fagyott le... -
#86 Ez nemtudom hogy nézi a procikat de sokat adot nagyon :D -
#85 összeesküvés-elmélet rulz! :)
a videókártya pedig egy 8800GT,ha minden igaz -
#84 Azt lehet tudni hogy a linken lévő tetszteredményben milyen VGa érte el ezeket a pontokat? -
#83 nvidia több pénzt adott így az amd/ati vga-k kevesebb pontot kapnak majd
:-( -
#82 Megjelenése Február 20-án várható. -
#81 pár kép és teszteredmény -
#80 Shader teszt, ha nem tévedek. -
#79 Úgy látom nagyítóval kell keresni azokat, akik értik az íróniát... -
SzocsA #78 hol itt a külömbség? a dx10 csúnyább mint dx 9ben -
#77 Érdekes amit mutogatnak.Pl az a nagy város hol volt a 3D Mark 2006-ban?Mert én nem láttam még hírét se! -
#76 Developer Diary Vol 1
semmi lényeges,egy darab képet sem mutatnak belől.de ha már egyszer van... -
#75 Nekem semmi ilyemi bajom nincs xp-vel amiket leirtál érdekes.No mindegy.Ugyis mindenki azt védi amit használ!
Vistát max akkor ha lesznek full dx10-es gamek amik nem mennek xp-n.(No meg lehet a Vantage miatt kiprobáloba felteszem 1 nap erejéig) -
#74 Elsők között tértem át XP-re(Milleniumot nagyon útáltam). Akkor se értettem miért használnak olyan sokan WinME-t meg 98-at... attól kékhalált dob, ha kiveszem a CD-t olvasás közben.. vááhhh...
Vista nekem még SOHA nem fagyott le(illetve egyszer, de a hardware hiba volt(szétsült a proci, el se indult többet:D))
WinXP-vel is sok bajom volt, ami vistával már nincs(WinXP-ben még ha bezárom is a programot, néha perceket kell várni, mire bezárja(ha a processt killelem az néha gyorsabb, de az se mindig. Vista mindent azonnal bezár, mutatja milyen program mit csinál a vinyót(mindig tudom miért teker, ha teker:D), Partition Magicre sincs már szükség(XP lemezkezelése még szánalmas volt)
Egyetlen hibája van csak. régi cuccokhoz nem mindig van driver.(nyomtatókál scannereknél lehet gond, belsőnél mind1, mert régi alaplapon, meg videkarin, ilyeneket úgyse fut.)
Vistára is elsők között váltottam, nem is bántam meg.
(Bár a régi 1.7 ghz-es gépemen amiben 768 ram volt... hát döcögött picit:D) -
#73 -
#72 Lehet.Te meg az atitól vagy agyongyöpösödve.Mindeki döntse el melyik a jobb -
#71 még meg se jelent ez a progi azt már most meghűlyűltetek tőle? -
#70 Hm érdekes felfogás. "WinXP-t meg ki használ már?"
Elnemtudod képzelni mennyien nem térnek átt a Vistára.Mivel én pl játékos szemmel nézve semmi olyat nem látok benne ami arra késztetne hogy tegyem fel.De ez már nem a témához tartozik.
-
#69 most miért mondod?
Hidd el, akinél elfut, annak úgyis DX10-es karija van.
WinXP-t meg ki használ már? (akinek jó épe van az nem nagyon, persze mindig vannak az "elvből maradik") -
#68 Így elcseszni egy jó tesztet, szégyen! Csak DX10? LOL. Azért lehetne benne egy kis DX9-is legalább fifty-fiftyre. -
Abu85 #67 Még annyi, hogy a Microsoft sincs kényelmes helyzetben. Elsődlegesen ő a célpont azokért a problémákért ami mostanában (pl.: a Crysis gépigénye kapcsán) előjött. Szar az API? ... Rosszak az irányvonalak? ... Egyik sem nyerő feltételezés. Kivételesen nem Bill-ék rontották el a dolgokat. Az nV nem követte azokat az elveket amiket a DX10 letett. Az AMD/Ati sok rosszat nem csinált pusztán előállt egy nem csak papíron DX10-es hardverrel. Azóta nV sikeresen meggyőzte a fejlesztőket (az hogy most pénzzel vagy anélkül, lényegtelen) az ő kártyáik támogatásáról, és kész a baj. A DX10 elvei ugyanis nem azért olyanok amilyenek, tökéletesen tudták az API kidolgozói, hogy csak az új elvek támogatásával lesznek egykártyás rendszereken játszhatók az olyan grafikájú programok, mint a Crysis. -
Abu85 #66 A D3D10.1 szvsz semmi jelentős újítást nem tartalmaz a D3D10-hez képest. Ami viszont fontos dolog benne az a Gather4 és a Cube map tömbök támogatásának a feltétele. Mindkettő azért lett bevezetve, hogy az nV olyan rendszerrel álljon elő aminek relatíve jó a Stream output kezelése (itt most senki nem várja el, hogy rögtön azt a teljesítményt adja a GPU GS-nél, mint a többi Shader típus alatt (bár ez lenne a Unified Shader lényege, de ezt most mellőzzük), de jó lenne ha nem a regiszterek tárolókapacítása határozná meg az egy TCP-n belül aktívan dolgozó Stream procik számát, ja és ne a memóriába legyenek az adatok mentve - bár ez remélem fel sem merült az nV-nél). A Gather4 pedig az Ati Fetch4-hez hasonlóan növelné a mintavételezés hatékonyságát (jó pár esetben elég a szűretlen minta a megfelelő eredményhez, és még a GPGPU piacon is jól járnak a gyártók). Nyilván a Stream output kezelése és a Gather4 támogatása nem kevés tranyót zabál, ami igencsak negatívan hatna a textúraszűrők számára (ez az a terület amiből lehet elvenni, mivel a D3D10 elveinek alkalmazásakor kevésbé lesz igénybevéve). -
#65 Ezért örülnék annak ha ez a Vantage full dx10-re épülne és kiderülne valóban hurka-e az nvidia. -
#64 ezzel a teóriával egy nagy gond van:még nincs,és még jó darabig nem is lesz igazi dx10-es játék!a dx9 is csak mostanra forrt ki igazán (cod4,u3e)megjelenés után kb 6!! évvel.(9.0c esetében 4 év...),mire az IGAZI dx10-es játékok jönnek,addigra már bőven 3-ik generációs dx10-es hardverek lesznek
tehát:ha tényleg arról van szó,hogy az nvidia még nem tudja igazán a dx10-et (ez szerintem hülyeség,ha tényleg csak a coj igazi dx10-es,akkor ez nem mérvadó,lehet ők csesztek el valamit!),mire eljutunk odáig,hogy még a passziánsz is dx10-es lesz,már az nvidia is kiforrott technológiát tud majd felmutatni hardver szinten.tehát megint az ő stratégiájuk a kifizetődöbb...
a másik meg a dx10.1 körüli vita:honnan a francból veszitek,hogy annyire nagy a különbség?az ms-től a játékfejlesztőkön át mindenki hangoztatja,hogy ez nem így van.ha mégis,hát,lásd feljebb :) -
#63 Az egy dolog hogy új kártya lesz a gépedbe ha lesz teljes dx10-es game és nvidia továbbra is azt csinálja amit most akkor bezárhatja a boltot mert szarra sem lesz jó. -
#62 Valakit meg csak az érdekel, hogy élesben mit nyújtanak a VGA karik, és leszaraj az elméleteket. Mire kijön az ATI - állítólagos - előnye, addigra már réges-régen új kártya lesz a gépünkben. Mondom ezt ATI 3850-es tulajként. -
Abu85 #61 Át vagyunk verve. Valaki beveszi ezeket, és valaki utánajár, hogy mi igaz és mi nem. -
Abu85 #60 A Frostbite Engine-t teljesen DX10-re fejlesztették, közel 3 év munka van benne, először az R600-as Ruby demóban láthattuk képességeit. De van már róla technikai dokumentáció is. link Akármennyi zsét juttat el az nV 3 év munkát nem fognak kidobni. Bár azt aláírom, hogy maguk a fejlesztők sem gondolták át mit csinálnak, mert ha a GT200 chip nem lesz DX10 (már pedig vélhetőleg nem lesz az), akkor úgy bukták a játékot, mint a Crysis fejlesztői.
A Microsoft-nak a DX10.1-es akciója pedig viccesen nem jöt be.
Most az AMD-nek annyi előnye van a dologból, hogy az összes pénzt a gyártástechnológia fejlesztésére fordíthatja, nyilvánvaló, hogy az R600 architektúra elveihez több évig nem fognak komolyabban hozzányúlni. A DX11-re is tökéletesen alkalmas a felépítése. Asszem a GDC2007-en már volt dx11 előadás. Az alapján nem sok minden fog változni. Újdonság lesz a Programozható Tesszalátor, programozható Blending, kiterjesztet SBAA eljárások, kiterjesztet Stream output kezelés és A-Buffer. Az A-Buffer az nV találmánya, azon kívül pedig, már mindegyiket támogatja valamilyen szinten az R600. -
n3whous3 #59 Ehhez képest az összkép kurvára más, szóval csak más is van ott... -
#58 Gondolod hogy nvidia nem juttat majd oda pár millió dodos pénzmagot ami miatt nála is klappolnak majd a dolgok? -
#57 Nem látom, miről beszélsz? Mi üt ki mit?
A 256-os GT-nek nyilván baj van a memóriakezelésével, ed ezen kívül szerintem teljesen partiban van a 8800GT a 3850/70-el. 1900*milliós felbontásokat meg hagyjuk már. :)
Ami az egyiken játszhatatlan az a másikon is az.