64
  • SzocsA
    #64
    szerintetek aki kb 5-10 éve pc gamerkedik az már nem ismeri a billentyűzetet? hát
  • valamit
    #63
    Mért ne lehetne tenni egy átlátszó rugalmas anyagot az érintőképernyős billenyüzetre a billentyük helyének megfelelően? Az benyomódna, ha csak kicsit és máris érzékelhető lenne még érintőképernyőn is. Gyakorlatilag egy sakktáblaszerű sokszor sokas rugalmas felületű háló lenne alatta érintőképernyővel. Így a karakterek simán változhatnának alatta, addig, amig a billenytük formája-mérete nem változik.
  • Mentrid
    #62
    Ez nagyon jó! Szeretem ha valmit a scifi sorozatokba látam elsőnek hétköznapi dologá válik. Éljen Star Trek éljen scifi..:)És ezt magyon lehet majd modolni.:)
  • willigair
    #61
    Szerintetek ez a Cucc mennyibe kerülhet :D:D:D
    És ki gondolja ugy hogy 20 év mulva nem ilyenen fogunk fórumozni :D:P
  • willigair
    #60
    http://www.youtube.com/watch?v=UcKqyn-gUbY
  • willigair
    #59
    Tök jó hogy mindenki arról beszél hogy milyen drága.... De ez egy teljesen új forradalmi dolog... és mint ilyen persze hogy drága... Majd pár év múlva meg már minden 2. embernek ilyenje lessz aztán meg már nem is gyártanak mást 10 év múlva... Ha visszagondoltok hogy hány dolog indult ugy hogy csak a felső 10000 engedhette meg magának... Számítógép, Mobil, TFT monitor....... és most mindenkinek az van és tök természetes... Egyébként szerintem rengeteg felhasználási területe lesz és egy nagyon életképes ötlet... A multitouch meg már nem is egy ördöngősség....
  • Sadist
    #58
    Lesz az bőven fél milla is. Az Optimus Maximus, aminek mind a 113 gombja OLED kijelzős (csak kijelző, semmi érintésérzékeny felület) is több, mint 250000 Ft.
  • Sadist
    #57
    Aki hülye a géphez, nem tud gépelni, és kőgazdag, az nem átlagos user. Ezt max. a megszállott techgeekek fogják megvenni, vagy a vérpistik fogják kikunyizni a vezérigazgató apucitól, hogy villoghassanak valamivel a haverok előtt.
  • KLT
    #56
    Nekem meg ez tetszik piszkosul:
    http://forums.creativecow.net/thread/24/861398#861461

  • Liverpoolos
    #55
    többe fog ez kerülni mint a számítógép...
  • Theodolit
    #54
    ötlet jó... de én nem tudom elképzelni a jó öreg kattogás nélkül
  • sKie
    #53
    Jol atalakult az idok soran az otlet. Meg evekkel ezelott volt egy valtozata ennek, ahol csak a billentyuk tetejen volt kijelzo es ott lehetett kis kepekben megjeleniteni azt amit akartal. Na az tenyleg jo otlet volt pirossal kiemelni a wasd-t, meg poenbol berakni a q3-as raksi, meg railgun ikonokat a betuk helyere. De ugynezem kozben az erintokepernyos orulet bevette ezeket az emberkeket is es elszalltak. Igy mar nem tetszik annyira, minek nezzek filmet a billentyuzeten, ha van monitorom is?
  • AranyKéz
    #52
    Na, ez már valamivel jobban tűnik, persze jobban is megcsinálhattak volna rajta 1-2 dolgot. Meg egy csöppet drága :D
  • tg44
    #51
    nagy kérdés az altgr+é-t pl hogy kezeli? több érintést is enged egyszerre? és a wow-ot quaket ut-t stb hogy lehetne 1 ilyenen játszani? elég fura... én nem tudnám megszokni az tuti.. én apum billentyűzetéel sem took jól írni, mert puhán benyomódik az ujjaim alatt, és olyan betűk is belekerülnek a mondandómba, ami fölött csak elsiklik a kezem... ez lehet h azért van mert zongoráztam 1 pár évig :D Nekem nem fog kelleni... 1ébként is, lassan az lesz a normális, ha a gép hátába a monitort stb-t bedugod, az oldalán meg 1 óriási usb portrendszer lesz, mert már usb az egér a billentyűzet a joystic a kormány az adathordozó a hangfal a kávémelegítő a bluetooth az infra a simkártyaolvasó meg minden... Asszem 1 darabig nem veszek új gépet, legalábbis adig nem amég ki nem találják ezekre a jó megoldást...
  • Alwares
    #50
    Na egy ilyen nagyon fog kelleni nekem, márha fogyasztható ára lesz...
  • endale
    #49
    Valószínüleg nem azoknak szánják, akik gépelni akarnak. Egy médiacenterként használt gép mellé tökéletes lehet, ha megfelelő UI lesz hozzá. Kiválthatja az egeret, a billentyűzetet, a távirányítót. Ha a qwerty billentyűzetet ábrázoló képek helyett helyett egy video lenne, ahol a user a fotelban fekve 1 gombbal elinditja a videolejátszóját, iPhone szerűen végiglapozza a vinyón tárolt filmjeit, a film elindítása után persze már a távirányítóként lenne a cucc előtte, a közben bejövő e-mailről a TACTUS-ra beúszó boríték értesítené, amit ezen a kütyün is elolvashatna és csak akkor jelenne meg a billentyűzet, ha válaszolni is akar, az mindjárt meggyőzőbb lenne.
  • Danus16
    #48
    kicsit se lesz drága...
    ezér aztán igazán felesleges, nem vagy pár százezer csak... ezt úgyis csak a leggazdagabbak engedhetik meg magukat, azér mondom hogy teljesen felesleges...
  • quentit
    #47
    itt minden gomb 48x48-as OLED
  • quentit
    #46
    Ilyenük is van, és szerintem ez ezerszer jobb is:
    http://www.artlebedev.com/everything/optimus/
  • matt taylor
    #45
    Ezért lehet variálni a gombok helyzetét!
  • matt taylor
    #44
    Nokiáéknál már erre is gondoltak!
    http://mobilnegyed.pcworld.hu/story.php?sid=10006

    respect Nokia
  • AranyKéz
    #43
    Inkább azt csinálják meg, hogy minden billentyűn külön TFT vagy hasonló kijelző van, és nemcsak könnyen lehessen váltani a billentyűzetkiosztások között, hanem lehessen változtatni rajtuk (pl. Y és Z felcserélése).
  • GABOR16
    #42
    Fogsz egy vattát és egy acetonos üveget, majd nekiesel a billnek :) ... festék nem marad rajta :)
  • Mynet
    #41
    Szeritem aki ilyet vesz az már igen. Miért pl te nem tudod? :)

    És mint az oldala is írja, rá vagy kényszerülve, hogy megtanuld. Utána viszont sokkal gyorsabban tudsz írni, mintha rá lenne írva és arról néznéd le mi hol van. ;)
  • Myron
    #40
    na azér az ilyen alt -karaktereket nem vágja az ember fejből.
  • HUmanEmber41st
    #39
    Ennek a megoldásnak talán 1 felsőkategóriás laptopban lenne a helye.
    Vagy nagyon gazdag kínainak:D
    Úgy kellene megcsinálni, h a laptop összecsukva egy tablet PC -szerű legyen , és ha csak írni vagy olvasni akar, akkor ne kelljen kinyitni az egészet.
    De ezt biztosan nem a plebsnek szánták...

    Ha jobban megnézitek, milyen böngésző van beállítva a képen??
    Igen, Tűzróka..:D
  • Dany007
    #38
    Nemrossz dolog ez az érintős bill. De sz.tem ugyan az a probléma lépne fel, mint ami az iPhone-nál is. Elég sok az elütés.
    Nem véletlenül nem változott szinte semmit sem a billentyűzet 30év alatt.
    Még a 7köznapi bill-en is elég sokszor mellé lehet ütni. Egy érintősön elég ha csak elhúzod rajta az ujjad azt kész. Tényleg jól néz ki, meg minden, de a gyakorlatban sz.tem kényelmetlenebb lenne.
    Pl. amikor FPS játéknál ugye WASD-zek, a többi ujjam mindig rajta van a többi billenytűn is, de nem nyomom meg. Merthát nem fogom a levegőben tartani az összes többi ujjam :D Szal próbáljon meg az ember úgy WASD-zni, hogy egyszerre csak egy billentyűhöz ér hozzá. Hát nemtom.
    Arról nemis beszélve, hogy megint egy olyan eszköz komplikálódik, amit tök fölösleges túlkomplikállni.
  • ziby
    #37
    Startrekből már rengeteg ötletet merítettek. De az ilyen filmeknek / sorozatoknak épp ez a feladatuk:D
  • Mynet
    #36
    Én ilyen billentyűzetet szeretnék inkább: http://www.daskeyboard.com/ :)



    Nagyon nagy ötlet, ráadásul a lámák nem ülnének le a gépemhez, mert nem tudnák melyik betű hol van, én meg becsukott szemmel is tök jól tudom használni. :p

    "Blank Keys to Type up to 100% Faster

    Like on a piano, since there are no keys to look at when typing, your brain will quickly adapt and memorize the key positions. Within a few short weeks users increase their typing accuracy and find themselves typing up to 100% faster."

    Mellesleg meg indexen olvastam kb 3 napja erről a billentyűzetről. :)
  • teddybear
    #35
    Az ötlet nem az, hanem a Startrekből lett elcsaklizva. Ha megnézed akármelyik sorozat akármelyik részét az eredeti, hatvanas évekbelin kívül, mindenütt ilyesmi a munkaállomás.
  • 1hengeresVmotor
    #34
    jó ötlet de értelmetlen ... nahmeg orosz
  • Gascan #33
    ezt nem az én számomra találták ki... biztos tök drága lesz értelme meg annál kevesebb
  • arrakistor
    #32
    pfff . mégcsak az hiányzik hogy a számítógép eddig legmegbízhatóbb, legkönnyebben takarítható eszközét is bonyolult, megbízhatatlan és trójai programokkal könnyen megfertőzhető eszköz vegye át, amibe már gyárilag is valószínűleg legalább két billentyűzetleolvasó programot telepítenek biztonsági okokból, hogyha az egyiket kilövi a felhasználó a másik még mindig küldje az adatokat a globális megfigyelőközpontba. nem beszélve arról, hogy eddig ha elromlott a klaviatúra csak lepattintottam a gombokat kitakarítottam benzinnel , visszapattintotam és kész, így már 10 éve ugyanazt a billentyűzetet használom és semmi baja, azon kívül hogy kissé megkopott a felirat rajta egyes helyeken.

    miért bonyolítják a dolgokat, ahelyett hogy egyszerűsítenék???
  • tungi52
    #31
    Akkor már inkább ez.
    link
    Legalább kis helyen is elfér, olcsóbb és praktikusabb:)
  • syn7h37ic
    #30
    Ezt a billentyűzetet nem az átlagfelhasználóknak szánják. És ezért is lehet jó drága. Az Art Lebedev mindig is ilyen innovatív dolgokról volt híres. Ez a bill. pl. egy HTPC mellé, vagy egy vezérigazgatói asztalra tökéletes. Az ára is ide lesz pozicionálva, és megkockáztatom, hogy 100k HUF-nál is drágább lesz, kiindulva a Logitech DiNovo árából, ami ehhez képest egy alapbillentyűzet.
  • #29
    simán életképes. egy rakat olyan szakma van, ahol ez maga a megváltás. a mindig nyakig mocskos autószerelő uncsitesómnak pl.
  • Mirtil
    #28
    Nekem leginkább tisztántartás cáljából tetszik, mert a véletlenül lesütizett laptopbillentyűzetet nehéz tisztítani, bár erre a célra a lemosható szilikonbillentyűzet is jó.
  • neoG
    #27
    hejj, akkor szinte napra pontosan most voltál/leszel 26!
    heppy börzdéj!!!
  • Gerygrey
    #26
    Miért, az hogy valaki nem tud gépelni, az kizárja azt hogy pénze legyen?

    Én például nem tudok úgy, ahogy "kellene", pedig szinte napra pontosan 20 éve, a hatodik szülinapomra kaptam meg a C64-et, szóval kicsikorom óta nyomom a gépet, és nem is pár éve kezdtem. Mégsem megy a gépelés rendesen.

    Ellenben ismerek olyat aki 10 ujjal és csukott szemmel nyomja, de segghülye a géphez. Nem azon múlik...
  • GABOR16
    #25
    Szerintem lehet jövője, hisz teljesen változékony a kijelző, és a lehetőségek is igen szélesek... mint a fenti képen is látni akár a billennyűzet formája is változtatható alkalmazásfüggően: pl. videólejátszásnál csak az alkalmazás speciális funkciógombjai látszódnak, vagy játék alatt csak a játékhoz szükséges gombok látszanak, esetenként optimálisabban elrendezve (kényelmesebben), de a billennyűzethez új gombok is gyorsan hozzárendelhetők, pl gyorsgombok, de komolyabb a nyelvváltás gomb mert akkor nem csak gyorsan eléred a más beviteli nyelv gombját, hanem a karakterkiosztás is megváltozik (nekem igen hasznos lenne ha más nyelven kell bevinnem adatot, nem kéne folyton a tálcán matatni) + az esetleges nyelvspeciális gombok is megjelennének funkciójuknak megfelelően...
    A billennyűzet videólejátszási képpességét mint 2. kijelző feleslegesnek tartom említeni hacsak nem rendelkezik egy DVI vagy hasonló csatlakozóval is, mert az USB jelenlegi adatáteresztőképessége (de még a 3.0 tervezett sávszéle is) kevés lenne videóátvitelre (hacsak nem tömörítik erősen, de akkor komolyabb hardver kell a billennyűbe, ami + tápforrást igényelhet esetleg)

    Ez a technológia OLED-del lehet életképes a kevés fogyasztás és az önfény miatt... :)

    Ez nem az érintésérzékenysége miatt újdonság, hanem a "dinamikus" megváltozóképessége miatt :)