6 megapixeles az optimális kompakt gép

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Az 1/2,5"-os érzékelõre 4,5 megapixelt lehet rátenni hogy egyenletes homogén legyen a kép."

Te néha megnézed a cikket is, ami alá bejegyzést irsz? Ugyanis a táblázat szerint az 1/2,5-ösre max. 2,7 MP-t szabad rakni.

Az 1/2,5"-os érzékelõlapka területe 25 mm2! Az APSC-é 330 mm2!13x nagyobb mint a kisebb lapka!Az én APSC gépemen 6 megapixel van, ha a kisebbre is 6 megapixelt tettek az én képpontom 13x nagyobb területû lesz, persze hogy határozottan jobb lesz a képe, és nagyítható lesz nem fog szétesni a kép.
Nem jó az okoskodásod. Nézd meg a cikk ábráit az 1/2,5"-os érzékelõre csak úgy tudsz 8 megapixelt tenni ha kisebbnek veszed az érzékelõfelületeket (diódák). De ezt meg kell nagyítani pld 9x13 cm-re.A kis diódák nagyítva sem lesznek akkorák mint egy kétszer akkora átmérõjû dióda amelynek a területe a körbõl kifolyóan négyszer!akkora területû lesz.Az utóbbi határozottan jobb képpontot ad mint a kicsi. Nem is szabadna a fenti lapkára 4 megapixelnél többet tenni.Az APSC lapkán az elemi érzékelõpontok nagysága sokszorosa a kis kompakténál ezért jobb a képe.
Az szerintem eddig is nyilvánvaló kellett hogy legyen mindenkinek, hogy a mai sokmegapixeles gépek olyan nagy felbontású képeket készítenek amiket úgy is le kell "butítani" a felhasználáshoz (számítógép, nyomtatás stb.), tehát nem kell nagy kombájnnak lenni, hogy belássuk, hogy semmi értelme a képpontok számára helyezni a hangsúlyt, a kép elméletileg jobb minõsége az utólagos felbontás csökkentés miatt úgy sem érvényesülhet.

sok helyre fogom én ezt a cikket linkelni....

Ebben tévedsz mert ha 8 megapixel van a lapkán és 6-ra állítod kikapcsolsz egy csomó érzékelõdiódát ott sötét lesz a kép tehát a zajosság még csak nõ, nem csökken.Az 1/2,5"-os érzékelõre 4,5 megapixelt lehet rátenni hogy egyenletes homogén legyen a kép.Persze ahol gyenge a fény ott a DSLR-el se lesz tökéletes fény nélkül. Azért ez mégis csak fényképezés nem homályképezés. Szobában is lehet használni vakut vagy halogénlámpát, nem szabad egy 100-as égõtõl csodát várni.
vissza kell állítani 6ra és már jó is:D
Érdekes cikk és értelmes is. Végre megértettem egy-két dolgot :)
laci 700
Miért nem karácsony elõtt írták ezt a cikket?:D Akko nem vettünk volna 8.1 Megapixeles fényképezõt... :P Küll tényleg szemcsés a kép ha pl kicsit kevés a fény... De vakuval egész jó.:D

← ElőzőOldal 3 / 3