Darkfall-MMO

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én new dawnt játszom, és még két magyarról tudok, aki szintén. A roa az eléggé gyenge hozzá képest, bár ízlés dolga. A new dawn-t, ha valaki megveszi, akkor a végleges verzióig ingyenes.

A New Dawn csapata nagyon profi, a változtatások előre láthatóak, a roadmapon minden határidőt tartanak. A programozóik nagyon jók. Aki még nem vásárolt és tervezi, én a New Dawn-t javaslom.

vear
Játszik a DF valamelyik változatával valaki? Most volt ingyenes időszak a DarkFall: Rise Of Agon-ban, és úgy döntöttem hogy előfizetek. Pontossabban 2017 közepéig betában tartják a játékot, addig egy havi előfizetéssel lehet játszani.

Ha valaki játszik vele, mennyire aktív a New Dawn? Azt olvastam hogy lokális bankolást csinálnak, meg minden területen nehezítik a játékot.

A Rise Of Agon-hoz kiadtak egy patchet, sokkal jobb lett az UI, például lehet a inventory és bank ablakot méretezni. A textúrákon is dolgoztak, nem túl nagy változás de valamelyest jobb lett a grafika is. Az alignement rendszert is módosították, most bárki bárhová bindelhet, kivéve a fővárosokat.

Ami eredeti DarkFall-hoz képest újítás DF ROA-ban, az a skillbarok beállíthatósága, szóval most már nem kell Hotkey programot használni a játékkal.

Még egy dolog, Torzonborz, frissítenéd a linkeket és a bannert a topicban? Az Unholy Wars ugye bezárt, de ki lehetne tenni a New Dawn és Rise Of Agon linkjét.

https://darkfallnewdawn.com/
https://darkfallriseofagon.com/

Terawatt
Jól hangzik, szerintem én is vissza nézek.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Legalább ketten játsszuk 😊 Egyébként a bétában szerzett meditation pontokat meg lehet tartani a wipe után.

Én is így teszek.

Torzonborz
Ha elindul élesben benézek, egy próba hónap simán megér 10 ájrót.
Az a kérdés lesz e megint kis magyar bagázs vagy sem.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

A játék átlépett a fizetős szakaszba. Még mindig béta, és lesz egy wipe, amikor minden elkészült. Az ár kb. 10 EUR havonta.

Rengeteg dolgot kijavítottak az eredeti DF-ban, amitől a játék már most nagyon jó, és az előre megadott ütemterv szerint haladva még sokkal jobb lesz,

Az alignment rendszer már most elérte, hogy nincs ész nélküli gyilkolászás, gyakorlatilag a saját faj területén szinte biztonságos a lét.

A makrózást teljesen kiküszöbölik a jövő heti patch-cel, bár eddig sem volt sok értelme, mert a csapatban mozgás sokkal gyorsabban növeli a skilleket.

A skilled fejlődése kb. 10 szerese az eredeti DF-énak, de csapattal még sokkal gyorsabb.

Ráadásul a questek és a medidtation pont miatt ez még tovább gyorsul az offline skill gain miatt.

A grafika az eredeti. Nekem mindig is a kedvencem volt. A kis felbontás és a hanyag részletek ellenére valószerű benyomást kelt a játék (egyfajta impresszionista grafika, ami mostanában több indy játékban visszaköszönt), én örülök, hogy nem nyúltak ezen a téren hozzá.

Úgy tűnik, hogy a játék egyfajta fantasy EVE online jelleget fog ölteni, ráadásul nem az eredeti görög cég tempójában. Amióta a játék elindult minden patch időre készült el, és mindig gyakorlatilag bug mentes.

Szóval aki annak idején kipróbálta és tetszett neki, az nézzen be újra!

Terawatt
Jól hangzik, de sajnos a grafika már nagyon out dated. Nem vagyok egy nagy graf mániás, de na. 😊 Volt már vagy 5 éve, hogy játszottam a játékkal és akkor tetszedd ,de a próba hónapnál a grind miatt nem toltam többet.

Úgy néz ki ez utóbbi problémát a srácok ki akarják küszöbölni ami jó felismerés. Drukkolok nekik 😊

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Wipe lesz. A launch az még nem tudni mikor lesz. Hosszú béta időszak lesz, ami alatt tesztelik a változtatásokat. A bétában megszerzett meditációs pontokat tovább lehet vinni a végleges játékba, ennyi a könnyítés. (ez nem rossz, de valójában előnyt nem ad, csak az elején majd nem kell a már megcsinált küldetéseket újra megcsinálni)

Launch-nál lesz reroll, vagy megmaradnak az open-es karakterek?

Már lassan egy hónapja megy a DFnD. Eddig nagyon jók a tapasztalatok. Nincs túl sok játékos, szerintem 5-600 lehet. Ez jelenleg open béta, ami ingyenes. Augusztus 1-től fizetni kell majd.

Az alignment rendszert még csiszolgatják, de a df1-ből ismeről állandó eszetlen gyilkolászás már most sincs. Felsorolni hosszú lenne a változásokat, mert több oldal a hivatalos oldalon. kb. 1-2 hetente jön ki patch.

A fejlődés nem eszeveszett gyors, de lassúnak sem nevezhető. Az eredeti df-hez képest 2-10x szorzók vannak a különböző skillek fejlődésében, és működik a meditáció is (offline fejlődés questekben szerzett pontokból). Pénzért nem lehet meditációt venni, csak játékban lehet szerezni.

Lassan bejönnek a teherhordó állatok. Teleport már most sincs, és recall sem. A végső lépés pedig a local banking lesz.

Nagyon örülök a régi játék felélesztésének!

Érdemes elolvasni a weboldalukon a koncepciót, a változtatásokat. Elég jól összeszedett.

Igen, pont bányászom 😊 Detto a DF1. Jól is fut, csak már a játékmechanika jobb. Folyamatosan fejlesztik, régi DF játékosok. Szerintem elég jó lesz. Ingyen játszható jelenleg.

Torzonborz
Erről a "legacy" DF projektről olvastam, elég érdekes. Próbáltad is amúgy?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Nos a görög kollégák simán becsődöltek. Egyik nap nem indult újra a szerver és aztán egy hét múlva az egyik fejlesztő beírta a fórumra, hogy már nem is fog. Ennyit erről.

Közben, a DFUW megjelenése után egy kicsivel egy vegyes összetételű csapat megvette az eredeti DF forrásait és elkezdett fejleszteni belőle egy újat. Tegnap elindult a béta tesz (ingyenes open beta). Nagyon sokat javítottak a játék mechanikáján és szabályain, és úgy tűnik a tempó nem görögös.

Akit érdekel: https://darkfallnewdawn.com/news/

Valami új tartalmi frissítést reklámoznak mostanság hozzá. Imádtam a világát, s nem is tudom miért hagytam abba anno. Kár, hogy halott itthon (meg talán amúgy is, bár akkor meg nem értem a frissítést).

Gondoltam.
Jockey
sztem gyakorlatilag halott a jatek...

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Halihó! Mennyi magyar játszik még ezzel a játékkal? Milyen irányban haladt a játék az elmúlt 3-4 évben? Azóta nem toltam. Gondolom fizetős még most is.
Jockey
na lol, mondom letotlem belogolok erre azt mondja nincs karakterem, van lehetosegem karit krealni? wtf..volt valami vipe vagy mi a retek?

Hihetetlen módon, immár hatodik alkalommal, pont a megígért napon telepíti a patch-t az Aventurine. Ez fogja tartalmazni az economy változásokat. Patch note hamarosan, és pár héten belül érkezik a custom role patch!

Akinek május 31-én van aktív accountja, kap 2000 prowest. Júniusban jön a custom role-patch.

Since, remélem tetszett a hétvége és kipróbálsz egy hónapot : )
Tegnap este már nem tudtam rádírni, végeztünk a pve eventel majd ezt-azt elkelett intéznem a játékon kívül (afk voltam) és mire gépközelbe kerültem, már nem voltál online.
Ha maradtál, írj egy pm-t!
Ok végülis sikerült belépnem illetve karaktert generálnom, felvettelek barát listára remélem megjelenik jól jönne egy kis segítség 😊

most próbálok generálni egy karaktert, de folyton azt írja ki hogy lérzeik már ilyen név... Próbáltam mindent, egyszerûen nem jutok elõrébb... Valaki találkozott már hasonló problémával?

Egyébként tudtok valami classt ajánlani amivel könnyen boldogul az ember így kezdésnek?

Köszönöm, majd kereslek ha online vagyok. Annak idején kipróbáltam, sok bug volt, és nem is nagyon értettem a játékmenetet, sajnos nem játszottam az "elõzõ" DF-el. Kíváncsi vagyok mennyit változott 😊

Akit érdekel: egy brutális méretû Godzilla rohangál Agonon keresztül az event keretében. Egyelõre nem nagyon sikerült megsebezni.

Szia Since!

Elég sok bugot kijavítottak, patch után elõfordulnak bugok, de percek alatt észreveszik és álltalában rögtön leszedik a szervert, hogy javítsák. Ennek oka többekközt az, hogy itt a játékosok egy része konkrétan vadássza a bugokat.. Mivel full-loot pvp játékról beszélünk, így a fejlesztõcsapat e tekintetben igen elõvigyázatos és tisztában vannak vele, hogy vagy rögtön javítanak valamit, vagy kénytelenek csinálni egy roll-back-et ami nem jó reklám : ) A játék kezdeténél fellépõ bugok, mint ui-gui bugok teljesen kelettek javítva.

Ha csatlakozol, keress fel minket, szívesen elmagyarázzuk a játék menetét, de fontos, hogy ez egy sandbox open world, full-loot világ, így a játéknak vannak szabályai, mivel nem tab-tardet így létezik egy gyakorló periódus, de magát a játékmenetet teljes mértékben a játékosok írják : )
Az ingyenes lehetõség ma downtime után (kb. 13-14 óra között) kezdõdik.

Nincs magyar guild. Én 3 magyar játékosról tudok, az egyik én vagyok, de ma nem leszek. Keresd esetleg Magister Biologin-t vagy Bella Fea-t. Mi egy angol-spanyol-finn-magyar klánban vagyunk, fõ társalgási nyelv az angol.

Ajánlom még ezt az oldalt:

http://www.darkfallunholywars.info/

Egyébként minden újonnan regisztrált és régi account is május 1-5. között ingyen játszható.

Igen láttam. Van esetleg magyar guild, vagy aktív magyar játékosok akik eltudják magyarázni az alapokat?

Csak EU szerver van meg US, de az US-hez nagyon nagy a ping, nem tudsz rendesen játszani.

Valószínû újból kipróbálom a játékot, melyik serveren van a legtöbb magyar? Annak idején teszteltem, de nagyon bugos volt illetve az alapok is hiányoztak...

Május 1-5. között ingyenes a DFUW.

És megint új patch:

https://forums.darkfallonline.com/showthread.php?390422-Patch-Notes-April-29th

- armor festékek
- mentor rendszer
- auto explore rendszer

+egy csomó apró változtatás és persze bug fixek

Egy kis helyzetjelentés 😊!

Én is elkezdtem újra játszani, viszont Ice Screamen, Magisteren, illetve rajatam kívül nincs egyenlõre magyar, így belépünk a Malus Spiritus útódjába a Hammer Time klánba. Ma este lesz a vár trade, remek csapat. Handur ha jól emlékszem te voltál is egy ideig velünk.

Szóval a lényeg, hogy ott leszünk aktívak, angol nyelvû klán, de nagyon rendesek, jó a humor, illetve bármikor külön tudunk vonulni TSen magyarul dumalni.

Prowess miatt tényleg ne aggodjatok. Vannak napi/heti featek amik miatt a régi playerekkel siman lehet csapatban ölni a könnyebb mobokat is, nem kell egyedül szenvedni. A játékból eltûntek a retardáltak, nem csapnak agyon a farmnál csak úgy viccbõl, van rendes pvp, ott megy a bunyó.

Na gyertek!

üdv, Bella
A hétvégén dupla prowess lesz. A featekre nem vonatkozik, de minden másra igen.
https://forums.darkfallonline.com/showthread.php?390190-Double-Prowess-Weekend!&p=6278126#post6278126

Valójában a prowess nagyon könnyen jön. De aki nagyon noob annak tudok adni egy 40k prowesses mágust meg van egy 20-30k prowesses skirmisherem is.

Srácok, a pont különbséggel egy pillanatig se törõdjetek , ) kb (max!) 1 hét alatt bárkinek kimaxolunk egy role-t. A clan-nak vannak pve felszerelései, ismerjük a helyeket, ismerjük, hogy mit és milyen módon kell farmolni ahoz, hogy egy pillanat alatt akár egy új kari pvp kész legyen : )
(Természetesen mindez a játékmenetbõl adódik, nincs semmi csalás a metódusban)
mindegy, mert most olvasom, hogy ez meglévõ accra nem mûködik, már mint a trial, én meg új karaktert nem kezdek.

Na majd elõfizetek most hétvégén, azt teszek még egy próbát. Kire írjak rá in-game a magyar guild ügyben? és mi a guild neve?

Köszi!
Jockey
én ESO miatt most nem aktiválódom újra..(talán pár hónap)
továbbta se látom, hogy tudnám ledolgozni azt a rengeteg pont különbséget, amivel le vagyok maradva és gyakorlatilag statok szempontjából is esélytelen vagyok..

Pari
Kár, hogy vagy 4 évet késtek...:/

"You no mess with Lo Wang!" Amoxx

Priviben küldd el a mailodat nekem, de olyat, ami nincs még regisztrálva a darkfallban.

Egyébként ma reggel olvastam, hogy 28-án az új patch-ben jön valami mentor rendszer, meg színezhetõ ruhák, meg valami felfedezõ rendszer, amirõl gõzöm sincs, hogy mi.

Mintha megtáltosodtak volna az AV-nál. Nagyon bíztató.

sziasztok,

nekem küldhetnétek egy ilyen trial kódot! bár én már voltam elõfizetve így nem tudom mûködik-e..

Ha itt külditek üzenetben az jó, de küldhetek email címet is.

Köszi, Handur