78998
  • palm pilot
    Te miről beszélsz?
  • palm pilot
    Nekem ebből az jön le, hogy neked már szimplán magával a legalapabb Diablo 2-vel is problémád van...
    Classicban legnagyobb magyar ladder kari az enyém volt, de biztos... ^^

Te ugyanúgy kategóriától eltérő játékot hozol fel példának, de az nem gond. Okay
    Nem, én a probléma működő megoldására hoztam fel példát.

1.00 bnet meg nem tartalmazott semmi olyan pluszt, ami az sp-ben nincs benne. Akkor mi is a gond?
    Soroljam? Fc, telekinesis, immunisok, teljesen máshogy működő skillek.

Szóval most akkor mikor is untad meg a játékot, amikor még ott sem voltam a bneten?
    Kérdezd meg vki olyantól aki számít a dio2 témában. Veled ellentétben engem mindenki ismert. ^^

Hogy dupe nélkül te szart sem találtál, az ne a játék hibája legyen már.
    Miért is ne? Hány Zod-ot, wf-et szedtél össze csít nélkül? Nalátod...

Mellesleg ahhoz képest, hogy nem tetszik a játék elég jól elvoltál vele. Pfff. Mi lenne, ha még tetszene is...
    Tudod, nem minden fekete-fehér. A játék alapvetően jó (volt), épp ezért zavarnak a hibái. Ha nem érdekelne, leszarnám a hibákat (is).
  • Gando
    hát ha neked jól esik értelmetlenül az "erődet fitogtatni" akkor csak hajrá...
  • Rettenthető
    Az inventory mintha még nem lenne 100%-ig végleges, legalábbis a kis ikonok biztos fognak változni, az hogy mennyi cuccot tudsz magaddal vinni, azt meg így látatlanban (amíg a játék nincs kint) szintén teljesen felesleges megvitatni.

"Akkor hozd má föl az NFS-t meg a C&C-t is példának..."
    Te ugyanúgy kategóriától eltérő játékot hozol fel példának, de az nem gond. Okay.

Bneten sajnos nem lehet 1.00-val játszani? De hisz #3478-ban pont azt írod, hogy nem akarsz csapatban játszani, az 1.00 bnet meg nem tartalmazott semmi olyan pluszt, ami az sp-ben nincs benne. Akkor mi is a gond?

"Mert olyan faszán megírták a játékot hogy nem is lehetett máshogy életképeset alkotni..."
    Nekem ebből az jön le, hogy neked már szimplán magával a legalapabb Diablo 2-vel is problémád van...

"Némi módosítás = hogy kellett volna ezt csinálni már a dio2-ben is. Gyakorlatilag megcsinálták 2 már éve a dio3-at, amire a blizzard még most se képes."
    De ha már a 2 sem tetszett igazából, akkor miért várod a 3-t?
    Nekem nem jött be speciel a TQ (mert bármennyire is vonz a görög, egyitomi, keleti mitológia, nekem nem jön be az, hogy papucsban csoszogok, ami ugyan illik hozzá) mégsem fárasztom ott az embereket a képi világgal kapcsolatos kínjaimmal. Nem lehetne ezt a TQ fanoktól is elvárni, akiknek nem tetszik a Dio 2-3?

"LOÁL! Te ott se voltál a b.neten, mikor én már rég meguntam."
    Hmm. Az előbb még azt írtad, hogy 5 évet toltál a bneten mikor meguntad, de itt most azt írod, hogy már az 1.09 előtt meguntad (mert amiket írtam, azok 1.09-ben dívtak - az meg nincs 5 év a kiadástól számítva (1.09d 2002-s dátummal jött, míg a synergis 1.10 2004-ben (még ez sincs 5 év a LOD megjelenésétől)). Szóval most akkor mikor is untad meg a játékot, amikor még ott sem voltam a bneten?

"Csak te vered itt a nyálad, mert én ilyet nem mondtam. "
    Remélem azért figyelted a mondatot. Nem azt írtam, hogy te, hanem hozzád hasonlóak. Kicsit visszaolvasnál a topicban (amit persze nem fogsz - vagy mostmár csakazért is) és látnád miről magyarázok a TQ fanokat illetően.

"Dio1 béta óta játszom a sorozattal, majd pont egy noob fog kioktatni..."
    Taníts minket mester! Mutasd nekünk - eltévedt bárányoknak - az igaz ösvényt!

"Nem mintha dupe nélkül a régiek felét is lett volna esélyed megtalálni... De azért kellett még pár elérhetetlen szar..."
    Hogy dupe nélkül te szart sem találtál, az ne a játék hibája legyen már.
    De a lényeg, hogy ebbe is bele tudtál kötni.

Cserébe más meg semmit se ér ami addig jó volt.
    Csak egy példával éltem. Sztm a Conc barb is jobb lett, a fb + fo sorc, de mások biztos tudnának még mondani ezt-azt csak minek...

"Ez se jött be, mindegyikből volt lvl80+, LOD-ban lvl99 karim."
    Waoh! És kinek nem volt?
    Mellesleg ahhoz képest, hogy nem tetszik a játék elég jól elvoltál vele. Pfff. Mi lenne, ha még tetszene is...
  • palm pilot
    Erre sztem az lenne a megoldás hogy fektetve is lehessen pakolni. Vagy ahogy a Stalkerban, mindennek legyen súlya, és akkor nem kell a kockákat számolni. De a lényeg mindkettőben az hogy a különböző méretű / súlyú cuccok ne ugyanannyit foglaljanak. Ne az legyen hogy van mondjuk 6 helyed, és van aki 6 páncéllal rohangál, másnak meg a 6 gyűrű mellé nem fér be egy 7.
  • xNoodlex
    engem idegesítettek az ilyen és ehhez hasonló helyzetek
    hiába van 11 üres hely, nem fér el a 6 férőhelyes pajzs...
  • xNoodlex
    szerinted amiatt a rész miatt vágtam be az interjú részletet?
  • palm pilot
    Az új táskában végre minden csak egy helyet foglal. Nem kell azzal bajlódnunk, hogy noha összességében még van 5 üres helyünk, de egy dárdának mondjuk 4-re van szüksége, függőlegesen egymás alatt.
    Ez képezte eddig a vita tárgyát.
  • palm pilot
    Ha nem teszik, nem reagálsz a topikban és kész.

Nyilván az ír ide - az ilyen flyingv-ktől eltekintve - akinek tetszik a játék, vagy legalábbis tetszett és rossz nézni ahogy süllyed egyre mélyebbre. Főleg ha előtte már megcsinálták jól.
  • xNoodlex
    Ha még folytatjátok a vitát és mindig visszaidézgettek lassan 5-6 oldalas hsz-ek lesznek...
    Szerintem semmi értelme vitázni erről. Csak mindenki mondja el a véleményét a többieknek, elég azt mérlegelni, meggyőzni ugyse fog senki senkit semmiről.
    Nekem például tetszik az új rendszer és tetszik minden ami új mert így biztos, hogy elleszek a játékkal jó sokáig és nem fogom megunni egyhamar.
    Az az egy viszont tényleg jó lenne, ha jó nagyban láthatnánk az itemeket, de reméljük gondoskodnak erről.

Jay Wilson interjúból:
    Az új táskában végre minden csak egy helyet foglal. Nem kell azzal bajlódnunk, hogy noha összességében még van 5 üres helyünk, de egy dárdának mondjuk 4-re van szüksége, függőlegesen egymás alatt. „Egyetlen nagyon jó dolog volt az előző rendszerben, mégpedig az, hogy viszonylag nagyméretű ikonokat tudtunk használva, jól megmutatva ezáltal a tárgyakat. Éppen ez az egyik dolog, ami az új rendszerben nem tetszik nekünk sem. Az ikonok kisebbek lettek, mint amilyennek elképzeltük. Most éppen azon dolgozzunk, hogy magukat az ikonokat átméretezzük, sokkal nagyobbra annál, mint amekkorák mondjuk a WoW-ban…
  • palm pilot
    Húzzál innen a 'csába, senki nem kíváncsi a flémelésedre!
  • Szuperkaraj
    ha ennyire zavar mindenkit palm pilot akkor ne foglalkozzatok már vele, egyrészt úgy nem lesz vita, másrészt nem fogom azt hinni a rakat új üzenetre hogy új infó jött ki, mikor csak a vita megy
  • Gando
    mennyémá a rákba innen... nem tetszik nem veszedmeg és nemjátszolvele és nem írsz a topikjába és kész
  • FlyingV
    valaki banolja már ezt a szégyent a topikból vazz
  • palm pilot
    minden játékba bele lehetne valahol kötni, hogy abban valami mekkora baromság
    Lehetne, de itt konkrétan kiemelték, reklámozták is hogy milyen ügyesek hogy így el tudják kúrni az egyszer már megalkotott jobb rendszert.

Én meg nem tudom te minek jössz állandóan FPS-ekkel, hogy abban mit, meg hogy megoldottak. Majd ha FPS topic, meg TQ topic lesz, akkor megtárgyaljuk, miért jövök mindig azzal.
    Akkor hozd má föl az NFS-t meg a C&C-t is példának...

De mondtam már, ott a pazar lehetőség, játssz az 1.00-val.
    Azt szoktam. De b.neten sajnos már nem lehet.

Mellesleg régen éppen ugyanígy egysíkúak voltak a karakterek, ott is kikísérleteztek az emberek sok idő alatt vmit és mindenből ugyanolyan karaktereket csináltak.
    Mert olyan faszán megírták a játékot hogy nem is lehetett máshogy életképeset alkotni... Erre nemhogy kijavítanák, hogy legyen több alternatíva, nem... El kell baszni a régit, nehogy az is jó legyen, inkább megint csak 1 alternatíva legyen, de az véletlenül se egyezzen meg az előzővel. Ez jobb? Nem.

Hát persze. Másolják le azt! Az egész TQ lényegében egy copy + paste, némi módosítással.
    Némi módosítás = hogy kellett volna ezt csinálni már a dio2-ben is. Gyakorlatilag megcsinálták 2 már éve a dio3-at, amire a blizzard még most se képes.

Csak neked most van egy lvl 97 Guided arrow-s amád/firewall-s sorcod (tököm se tudja mid), ami nem ér szart sem csak könnyebb vergődni, mint újrakezdeni (mert valójában annyira nem szereted a játékot)
    LOÁL! Te ott se voltál a b.neten, mikor én már rég meguntam.

Csak egy wp-nek lett olyasmi alakja a Diablo 3-ban, mint a TQ-ban máris a hozzád hasonlók itt arcoskodtak, hogy a TQ-ból van nyúlva.
    Csak te vered itt a nyálad, mert én ilyet nem mondtam. Sőt, azt mondom nyúlják le a többit is ami ott jó! Nem szégyen a mestertől lopni.

Ha ennyire tetszik a TQ, akkor játszatok azzal, mit foglalkoztok ezzel a játékkal? Verjétek ott magatokat, hogy mikor jön már a 2-3 része és ennyi.
    Dio1 béta óta játszom a sorozattal, majd pont egy noob fog kioktatni...

Az új patch-eknek köszönhetően van egy valag új cucc
    Nem mintha dupe nélkül a régiek felét is lett volna esélyed megtalálni... De azért kellett még pár elérhetetlen szar...

Pl. a Necro csontvázai és agyag gólemje is érnek valamit hellen...
    Cserébe más meg semmit se ér ami addig jó volt.

Már látom előre, te utálod a necro-t.
    Ez se jött be, mindegyikből volt lvl80+, LOD-ban lvl99 karim.
  • FlyingV
    palm pilot mennyé má aknakeresőzni... vagy az sem elég reális? De szép is lenne, ha rosszra kattintanál és leszakadna a fél fejed... Várjál minnyá indítom is a Delphit.
  • TurboX
    pont írni akartam
  • Rettenthető
    Megvallom őszintén, tisztán látszik, hogy egy teljesen meddő vitát folytatunk, aminek értelme nem sok van, de mindegy.

"Az is elég vicc volt, de erre nem az a megoldás hogy mégviccesebbé tesszük."

Ez egy szép gondolat, de akkor ennyi erővel mindig minden játékba bele lehetne valahol kötni, hogy abban valami mekkora baromság. És teljesen mindegy milyen játékkal jössz.
    Az biztos jobb lenne, ha dagger-enként kellene visszamenni a városba, mert több nem férne az inv.-be és egy kezdő kis kari nem is bírhat el többet, de a dagger árából nem telne ki a tp papír, és akkor meg az lenne a kínod...

"Nemtom minek jössz állandóan a BG-vel, majd ha ez BG topik lesz, akkor megtárgyaljuk a BG rendszerét is."

Én meg nem tudom te minek jössz állandóan FPS-ekkel, hogy abban mit, meg hogy megoldottak. Majd ha FPS topic, meg TQ topic lesz, akkor megtárgyaljuk, miért jövök mindig azzal.

"Sztem meg nem, mert mégjobban egysíkúsít, ahelyett hogy a változatosságot növelné. Így is alig használtak 2-3 skillt az emberek, most max 1-et. Amire meg a fél pálya immunis"

Igazából 1.11-s patch-t akartam írni, nem szimplán a synergie-t, de sztm még ha nem is 100%-osan tökéletes, sztm akkor is logikusabb, ha pl. a sorcnál a tűzre rágyúrok, és már iszonyat jól tudom dobálni a tűzlabdát, akkor, ami ilyesmi alapú, annak szintén erősödni illene.
    Az lehet, hogy ha te a régi tűzfalas baromságot erőteted, akkor annak tükrében ez a megoldás szar. De mondtam már, ott a pazar lehetőség, játssz az 1.00-val.
    Mellesleg régen éppen ugyanígy egysíkúak voltak a karakterek, ott is kikísérleteztek az emberek sok idő alatt vmit és mindenből ugyanolyan karaktereket csináltak. Csak neked most van egy lvl 97 Guided arrow-s amád/firewall-s sorcod (tököm se tudja mid), ami nem ér szart sem csak könnyebb vergődni, mint újrakezdeni (mert valójában annyira nem szereted a játékot)

"Ha nem tudnak újat kitalálni, inkább másolják le azt. (TQ)"

Hát persze. Másolják le azt! Az egész TQ lényegében egy copy + paste, némi módosítással. Csak egy wp-nek lett olyasmi alakja a Diablo 3-ban, mint a TQ-ban máris a hozzád hasonlók itt arcoskodtak, hogy a TQ-ból van nyúlva. Jah, hogy maga a wp is diablo alapú és azt meg a TQ lopta? Sebaj, az nem számít.
    Ha ennyire tetszik a TQ, akkor játszatok azzal, mit foglalkoztok ezzel a játékkal? Verjétek ott magatokat, hogy mikor jön már a 2-3 része és ennyi.

Pl?

Az új patch-eknek köszönhetően van egy valag új cucc, új (egyedül) valóban kihívást jelentő ellenfelek és ugye a synergie.
    Hogy abban mi lett jobb?
    Pl. a Necro csontvázai és agyag gólemje is érnek valamit hellen...
    Már látom előre, te utálod a necro-t.
  • Davidus
  • palm pilot
    Te hisztizel már megint, fejezd be! Neked se kötelező megvenni, sőt hisztizni se.
  • Match
    Jaaaaj virsli ne hisztizz már itt. Ha nem tetszik, kurvára nem kötelező megvenni, olvasgatni róla a híreket, meg osztani az észt.

Más:
    Nekem az új inventory rendszerbe annyi nem tetszik (amit már valaki említett), hogy nem lehet gyönyörködni a fegyverekben, mert csak kicsi ikonjaik vannak. Remélem megoldják valami olyasmivel, hogy ha ráviszed az egeret akkor megjelenik róla egy nagyobb kép vagy valami hasonlóval.
  • Narxis
    Szerintem ez who am I 7 alregje vagy tesója vagy valakije. :D
  • palm pilot
    Tényleg? Ezexerint az alapjáték sose létezett?
  • palm pilot
    Nem merült fel, mivel pont azért hagyta ott minden régi játékos a b.netet, mert egyre szarabb, ezáltal unalmasabb lett a játék.
  • palm pilot
    Nyilván...
  • palm pilot
    A Diablo II-ben is az inventorydban elfért 5 db full lemezvért + ami rajtad van, mégsem 5 lábú birkát irányítottál. Innentől miről is beszélünk?
    Az is elég vicc volt, de erre nem az a megoldás hogy mégviccesebbé tesszük.

Nemtom minek jössz állandóan a BG-vel, majd ha ez BG topik lesz, akkor megtárgyaljuk a BG rendszerét is.

A Stalkerban pl. jól megoldották egy egész egyszerű módon a dolgot: mindennek súlya van. Na ott aztán 1 pisztolyt is meggondol az ember hogy vigyen-e, nemhogy 5 páncélt. Itt is ez kéne. Esetleg lehetne teherhordó szamár mint a DS-ben.

Sztm pl. a synergie rendszer különösen jót tett a játéknak.
    Sztem meg nem, mert mégjobban egysíkúsít, ahelyett hogy a változatosságot növelné. Így is alig használtak 2-3 skillt az emberek, most max 1-et. Amire meg a fél pálya immunis. Most ez jó, hogy minden 2. ellenfél elől futni kell? Ja persze, játszál csapatban... És ha nincs? Vagy nem akarok? Merthát ugye itt alapvetően hősjátékról van szó, nem menekülésről. Érdekes mód a Titan Questben meg tudták elsőre is oldani hogy használható legyen minden, balanszolva legyenek a skillek, valamint mindegyik osztályban legyen többféle használható skillre is specializálódni, és bármelyik osztályt is választod, nem vagy esélytelen jó karit építeni. Ha nem tudnak újat kitalálni, inkább másolják le azt.

Kétségtelen tény van amin rontottak, de van ami sokkal jobb lett.
    Pl? Én olyat nem láttam. Hacsak az nem hogy a nagyobb fps érdekében bevezették a cast delayt, amit egyből el is kúrtak azzal hogy majd minden lvl0 szirszarokat lövöldözik, aminek hatása kb. semmi, de legalább jól csökkenti az fps-t. Ezért kellett?
  • Narxis
    Reálisabb.
  • palm pilot
    Jelenlegi rendszer szerint 6 gyűrü pont ugyanannyit foglal, mint egy teljes vértezet
    Most meg 1 gyűrű fog annyit foglalni mint egy teljes páncél, ez reálisabb lesz? ^^
  • palm pilot
    Ha sárkányt ölni reális, akkor igen.
  • Rettenthető
    Igazán félreértés ne essék, de ne gyűrűzzön már ide is be az az általánosítás, ami a "magyar mentalitás" topicban is figyel.
    Ez nem magyar, nem magyar kérdés. Minden nemzetnek vannak problémás elemei.
    Talán a petícicót magyarok indították, és csak magyarok írták alá?
  • Narxis
  • Shongi
    Hagyjátok, ő már csak ilyen "tipikus magyar díszpinty" akinek bármit is adjanak sose jó, sose elég...
  • ProGabe #3471
    még csak fel sem merül benned az, hogy vagyunk pár százezren (millióan), akiknek igenis bejöttek ezek a változások? a Diablo arról szól, hogy mész és gyaksz. nem kell nekem mindenféle észszerűsítés, nehezítés. szórakozzak egy jót, ez a lényeg. balance-szal voltak, vannak, lesznek gondok, de a Blizzard igenis tudja mit csinál
  • Rettenthető
    A Diablo II-ben is az inventorydban elfért 5 db full lemezvért + ami rajtad van, mégsem 5 lábú birkát irányítottál. Innentől miről is beszélünk?
    Ha a BG-sek lelkivilágának megfelelt (márpedig sztm annak vmivel szigorúbb a szabályrendszere, mint a Diablo bármelyiknek), hogy egy karakter több páncélt/fegyvert hordhat magával, ráadásul az inventoriban (igaz ott súlyra is mérte) egy full lemezvért ugyanannyi helyet foglalt, mint egy gyűrű, akkor sztm itt ezen teljesen felesleges problémázni.
    Itt sem hiszem, hogy végtelen cucc-cipelő lesz, csak valamelyest nagyobb lesz a hátizsák, mint a 2-ben.
    Számomra nem az a zavaró, hogy több cucc fér bele, hanem ha apró ikonokkal lesznek jelölve a felszerelési tárgyak, akkor nem tudok majd gyönyörködni benne kellőképp (tudom, majd látom a karakteremen).

Sztm pl. a synergie rendszer különösen jót tett a játéknak.
    Kétségtelen tény van amin rontottak, de van ami sokkal jobb lett.
    Ha annyira nem vágyod a változásokat a játékban és nem is bnetelsz, ott a lehetőség, hogy 1.00-val játsz. Nem kell feltenni a patch-eket és csókolom.
    Ha meg nem lenne benne ez a/ennyi változás, akkor meg azon sírnának, hogy 8 éve hozzá sem nyúltak...
  • Ghoosty
    Jelenlegi rendszer szerint 6 gyűrü pont ugyanannyit foglal, mint egy teljes vértezet.
    Ugyanannyi bőrvértet tud cipelni, mint nehézpáncélt. Nem képes hordani valamit, mert 3-4 szer akkora erő kéne hozzá, mint neki van, de kettőt is elvisz a hátizsákban.

Ennyit a realitásról.
  • Shongi
    Mert 2 épület magas démonokat megölni reális mi? Diablo a folyamatos hentelésről/akcióról szól, ha ehhez az kell, hogy a cucc szedegetéssel se kelljen fél órákat tökölni akkor miért ne, szerintem nagyon is jó döntés.
  • palm pilot
    Nem, de legyen valami hihető alapja is. Pokemon meg barbi baba se kell bele, mert nem odaillő. Itt is vannak dolgok amik adottak. Pl egy ember teherbírása. Vagy ha végtelen cucccipelő kell, akkor legyen a főszereplő valami 8 lábú, 9 fejű alien, 100 tonna izommal, meg 8 lézerágyúval, abból talán kinézem... Ja, hogy ez nem diablo? Miért, a 600 páncéllal rohangálás az az? Valami határt kell húzni a fantasy meg a vicc közé.

Mintha mások nem nyomhatták volna 5 évig és nem élték volna át maguk is a patch-k által hozott +/- változásokat.
    Hát néhány hsz eléggé úgy néz ki. Főleg akiknek fingjuk sincs mi volt előtte, pl. #3458.

Az utolsó mondatot kifejtenéd, mert nekem nem eléggé tiszta mire akarsz vele utalni.
    Sztem eléggé egyértelmű. A blizzard csak a b.netezők és a lvl99 elérésének idejét tartotta szem előtt a patcheknél. Ha valami jó volt, azt lerontotta, nehogymár legyen esélyed, ami meg szar, azt feltápolta (pl. elég vicc volt hogy lvl1-es charged bolt megtápolva jobb volt mint bármelyik lvl30 skill). Patchról patchra összevissza "balanszolt" (= elbaszott) dolgokat, aminek köze nem volt a balanszhoz, csak a "nehogymár azt hidd hogy csináltál egy jó karit, majd most megmutatjuk hogy nem" elv ment.
  • Rettenthető
    Kicsit olyan érzésem van ezzel a cucc-teherbírással, könyvből (de írhatnám akár a tekercset is) tanulással, hogy Te igazából egy klasszikus RPG-t (Baldur's Gate-t) szeretnél a Diablo világában.
    Nagyon jó volt a BG I-II is, de ez a játék nem arról szól.
    Mellesleg ha annyira a realitás talaján akarnánk állni, megnézném, hogy teljes lovagi vértben hányan tudtak 10 m-nél többet megtenni gyalog. Szóval sztm ez a hozzáállás kicsit szőrszálhasogatósra sikerült

"Én 5 évig nyomtam a b.neten, de végül meguntam a sok fasságot. Az elején még jó volt a játék (bár a dio1-et akkor se érte utol), aztán egyre idegesítőbb. Aki nem volt ott, annak fogalma sincs mi miért alakult úgy ahogy."

Waoh...
    Mintha mások nem nyomhatták volna 5 évig és nem élték volna át maguk is a patch-k által hozott +/- változásokat.
    Az utolsó mondatot kifejtenéd, mert nekem nem eléggé tiszta mire akarsz vele utalni.
  • Gando
    oszt csá elhúzhatnál innen ha nem tetszik... kész, feleslegesen szórod ide az igédet nemérdekel senkitsem, meg ha annyira szar a blizzard meg ha annyira szar játékokat csinál akkor te mért játszottál a Dio2 vel 5 évet mi? meg különben is nézőpont kérdése minden, mert aki hibát akar találni az fog is, aki meg élvezte eddigi játékot meg hozzászokott akkor az mostis élvezni fogja meg hozzáfog szokni
  • palm pilot
    Akkor hogy lehet bármin is kiakadni? Legyen egy "instant kill all" gomb, oszt csá, felesleges tökölni játékkal, elég ha egyből maxra pörög a számláló.