Német nyelv
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az igaz, hogy precízek, és korrektek, de nem kapkodnak. Valahogy a szervezést magas fokon ûzik.
Nekem az is furcsa volt elõször, hogy csak egyszer kínálnak. S ha nem veszel, akkor vess magadra. Pedig egyáltalán nem fukarok.
Walk the Talk.
Számomra több etap létezett, hasonlóan mit sportnál, amikor úgy éreztem, hogy nem megy. Amikor átlendültem ezeken a pontokon, úgy éreztem, hogy nem is kell tanulnom. Már bocsi a nagyképûségért. Ezt úgy értem, hogy amikor nézek egy filmet rengeteg szónak beugrik a német jelentése / nem a magyar !/. Nem beszélve arról, amikor német csajjal vagyok együtt. Szótárt nagyon ritkán használok. Megpróbálom mindig kikövetkeztetni. Te is tudod, hogy egy angol, vagy német szó hiába jelent vmit magyarul, rengeteg árnyalata van.
Walk the Talk.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Walk the Talk.
Nem a bevándorlókra gondolok.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
ha egy külföldivel dumálnak nem hadarnak annyira, de egymás közt......
sokan szeretnének hasonló szintet elérni😊
Walk the Talk.
de figyelj meg egy lányt, vagy egy fiút, mikor hozzád beszélnek
nekem az angolban is jobban tetszik a "nõi angol"😄DDD
Walk the Talk.
a kezdõknek néha olyan a kiejtése, hogy leesek a székrõl.
pl: ich wünsche... ezt úgy ejtik némelyik, hogy ikk vünccse. <#vigyor2>#vigyor2>
Walk the Talk.
Bocsi!
Walk the Talk.
Walk the Talk.
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
német barátaim azt szokták mondani: Wir wünchen Dir ein schönes Weihnachten!
És ez tudod mit jelent? Egy szép karácsonyi ajándékot kívánunk neked.
Tehát a következõ a richtig:
das Weihnachten---a mindennapi nyelvben karácsonyi ajándék
die weihnachten--- Karácsony
Frohe Weihnachten ! Fröhliche Weihnachten !----Boldog Karácsonyt! /általános /
Ich wünche Dir Fröhliche Weihnachten ! Boldog Karácsonyt kívánok Neked. stb
Walk the Talk.
jelentése kb- karácsonyi fesztivál
Walk the Talk.
karácsony- das Weihnachten DE
karácsonyi ünnepek- die Weihnachten
tehát: Ich wünche Dir fröhliche Weihnachten stb
a férfiak németül makognak, a nõk sokkal szebben ejtik ki a szavakat
halgass meg két srácot amikor egymással dumálnak
hiába van akár felsõfokúd is, egy büdös szót sem értesz belõle
persze idõvel igen
Walk the Talk.
Nemtudom, szerintem nõk szájából is ugyanolyan, mint a férfiakéból😊.
nõk szájából valahogy más!!
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Ich wünsche Dir fröhliches Weihnachten ! /neked/
Ich wünsche Euch fröhliches Weinacten ! /nektek/
Ich wünsche Ihnen fröhliches Weihnachten ! / önöknek /
Walk the Talk.
Rage47: hát igen, van akinek attól szép egy nyelv, hogy miközben beszél olyan, mintha fuldokolna😄
itt van egy pl.http://szotar.sztaki.hu/nemet-magyar
Ha valaki jár erre és megszánna, akkor lenne kedve egy karácsonyi üdvözlõlevelet összekaparni?😊 Vagy legalább egy icipici segítséget hozzá: És amúgy a neten van német-magyar fordító cucc? Elõre is THX!
Walk the Talk.
Van három tárgy, melyek azonos célt szolgálnak. Kés, kanál, villa. Nos mindegyik más nemû. A német mint nyelv nem nehéz, csak az a der, stb úgy megzagyválja, hogy aki nem tudja a helyes elöljárót, annak nehéz a hochdeutsch. Dehát az a lényeg, hogy a német haverjaiddal tudj beszélgetni, mert a való életben úgy elharapják a szavakat, hogy észre sem lehet venni a hibát.
Az igeidõket pedig át kell érezned. Amikor a szavakat "tanulod" ne magolj, mert az nem megy. A das Kind nem egyenlõ a gyerekkel. A das Kind a das Kind-el egyenlõ.
Már rögtön a legelejétõl németül gondolkodj, s NE keresd a miérteket.
Ez minden nyelvre igaz.
Walk the Talk.
Legalábbis megértik anélkül is amit mondasz.
Nekem vannak német rokonaim és csak ritkán kell körül írnom amit mondtam😄
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
Nekem tetszik a nyelv, néhány szó olyan, mintha fuldokolnék, de emg lehet szokni😄 Csak a névelõkkel vannak problémáim, néha kutyulgatom õket...
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.