Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És ide kell bemásolni😄ocuments/Sport Interactive/Football Manager 2013/editor data
Ha nincs editor data könyvtár,akkor csinálni kell!
koncepciót váltottam kissé. Eddig gyûjtögettem a pénzt és hoztam az ingyenes srácokat, de meguntam a guberálást, úgyse tudnék mit kezdeni azzal a sok lóvéval.
Sebtiben el is költöttem 7 milliót (bár 11 jött be, szóval óvatosan duhajkodtam), amibõl 3,7 milla ment el egy játékosra, aki egybõl alapember is lett, hozza stabilan a 7 fölötti átlagját. Pár dél-amerikaiért még otthagytam pár száz ezret, illetve megszokásos alapon még 1-2 ingyenes kölyökre is lecsaptam.
Az elkövetkezõ szezonra a terv a következõ - az U19-ben fog játszani minden 18 éves, nem érdekel milyen jó, második csapatban lesz aztán 2 szezonjuk bizonyitani 20 éves korukig és az elsõ csapatban már csak "tapasztalt" 20 éveseket szeretnék látni.
Aztán persze lehet hogy találnak a szkótok egy 18 éves csiszolatlan gyémántot és kivételt teszek vele, de jelenleg ez szimpatikusnak tûnik igy. (egyébként fura volt számomra hogy mikor az u19-bõl kölcsön akartam adni párat akkor azok nemet mondta nb2-es, sõt nb1-es klubokra is. Hát ahogy gondolják, hozzám tuti nem férnek be még az nb2-es csapatba se)
A 4231-es taktika mellé most télen elkezdtem csiszolgatni egy 4321-est két AMC-vel, szélsõk nélkül. Jövõre át akarom méretezni a pályát jó kicsire, már kezdek szépen megszabadulni a szélsõktõl is. Egy olyan jóféle kis labdatartós, passzolgatós gyiki-gyakát akarnék megnézni, hogy mire jutunk vele. Unom már hogy sok gólt kapunk, kellene egy jó kis 70%-os labdatartás
Sajnos a valóságban ilyen elég-elég ritkán fordulhatna elõ, hogy ilyen karrierek lehessenek. Nem csak rá értem, hanem mikor valaki 6 szezon alatt angol negyedosztályúból BL gyõztest csinál.
Lehet mondani hogy savanyú a szõlõ nekem (amiben lehet is igazság 😄 - legjobb eredményem a Fradival így 7 év után asszem egy majdnemtovábbjutás a bl csoportomból)
A valóságban játékosként nem tudom mennyire lenne vonzó egy olyan klub ahol garantáltan kib.sznak a fenébe akármit is csinálsz.
Illetve nézõként se lehet könnyû azonosulni egy olyan csapattal akinek mire megtanulnám a kezdõjét máris 20 másik új játékos van ott.
Plusz ugye a valóságban ott vannak a szerb, horvát, holland tehetséggyárak és még õk sem képesek ilyen módon koncentrálni az ifiképzést, sõt a Barca akadémia se ontja magából ilyen töménytelen mennyiségben a tehetségeket.
Szóval még egyszer - nem leszólni akartam senkit, csak hogy ez egy játék
Félidõhöz érkezett a szezon.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A BL csoportban az elvárt magabiztos továbbjutás.Az a 11,aki a BL-ben játszik,a meccsek elõtti bajnokikon soha nem játszik,ha kell kettõt is kihagynak.Nekik ez a feladatuk ebben az évben.Nem is kegyelmeztek eddig senkinek.A Milan vár ránk februárban,sok jót nem ígérek nekik sem.
Közben van egy emberkém,aki a"menni akarok"felszólítást intézte felém.Semmi probléma,haver.Megmondtam neki,hogy a szezon végén mehet,amerre lát,de télen szó sem lehet róla.Van kölcsönben egy srácom,aki már majdnem olyan jó,és még sokkal jobb lesz,mint õ.A Tottenham-ben sajnos keveset játszik,akkor sem valami jól.Amit mondjuk nem nagyon értek, mert nálam már tavaly is nagyon szépen bizonyított.Az elsõ keret tagja volt,és elég sokat is játszott.A siránkozót pedig piacra dobom.Most 16,5M az értéke,és 25 éves. Tavasszal sokat játszatom,és majd meglátom, mennyi pénzt tudok kipréselni belõle.
A scoutok továbbra is 7/24-ben dolgoznak,most egy szerb csodagyereket találtak. Minden további nélkül el tudnám hozni(Szerbia is EU tag lett.)nevetséges 3,1M-ért,de így is van két világklasszis jobbhátvédem.És már nem akarok annyi idõt itt eltölteni,hogy meglássam,még mennyit fejlõdik,vagy megvárni,hogy egy láda aranyért el tudjam adni.Ezt az egész kémhálózatot itt úgy is csak tapasztalatszerzés céljából turbóztam fel ennyire.Arra viszont igen jó lesz,hogy egy igazán hosszú karrierben hasznosíthassam majd mindezt.Mert valami megdöbbentõ,micsoda mennyiségben, és milyen minõségû embereket szednének össze,ha hagynám.Egy olyan országban,ahol nincsenek jó ifik(mint nálunk),megfizethetetlen egy ilyen hálózat.Pedig jó néhány scout az idõigényes kutatásom ellenére is gyengécske.A korábban Vietnamban kalandozó scout-om,Malajzia után most éppen Thaiföldön nyaral a klub pénzén.Hogy nem dolgozik az biztos,mert még nem talált senkit.Ha legközelebb Hong-Kong-ban bukkan fel a kaszinók környékén,akkor páros lábbal rúgom ki.
Egyenlõre ennyi lenne.
Én átigazolási statisztikám 5 év alatt 272 játékos mozgás 😄
www.icewebhu
Korbin elismerésem az eddig elért eredményeidhez, bele ne merj kezdeni az FM 14-be amíg meg nem nyerted a BL-t <#nyes>#nyes>
Szóval itt tartok jelenleg,majd jelentkezem a félévi jelentéssel.
Most jutott eszembe,utánanéztem az elmúlt hat évben mekkora volt a játékos mozgás a klubnál.151 volt,ki-be,összesen.Lehet,hogy ezzel valami rekordot döntöttem.Bár többé már nem lesz rá szükségem,hogy a cél érdekében az egész csapatot kicseréljem,mint az alsóbb ligákban.
Köszönöm a figyelmet.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Más:
Miért nem veszek franciát a kezdõbe? 😊
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A bajnokságban nem vagyunk rosszak, csak vannak meccsek, amikor teljesen impotens a csapat. A védelem nagyon jó, kicsit több gólt kellene szereznünk. Ezzel szemben az EL csoportban aprítunk. Most a téli átigazolási szezonban kell szereznem egy középsõ középpályást, mert a fiatal csóka, aki az elsõ számú lenne, iszonyat sérülékeny, nem számíthatok rá hosszú távon. Ilyenkor úgyis leértékelések vannak 😊
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Szépen menetelünk mindenhol, védelem továbbra is stabil. a legnagyobb problémánk a helyzet kihasználás. bár Watt-nak nem rossz a statja: 24(7)meccs 20gól 7assist néha õrjítõ helyzeteket hagy ki,Gabbiadini inkább az assistokat szórja 19nél jár, Fierro tökéletes csere addig Immobile hatalmas befürdés volt, bár bukok rajta de szerencsére így is 7,5mért távozik. a 4 szélsõ se hozza azt amit tavaly összesen 7 gólnál járnak, ennek köszönhetõ 4bõl 3 veresség. Arsenal ellen idegenbe a hajrában 11st hagytunk ki amivel egyenlíteni tudtunk volna, otthon lefociztuk a MU, Chelsea párost de mivel túl sok helyzetet hagytunk ki õk nyertek. Cél kitûzésem: BL-t elérni és legalább az egyik kupába döntõt játszani. Remélhetõleg nem járok úgy mint elõzõ szezonba h 4. lettem de a BL gyõztes miatt még se kaptam jogot az indulásra.
Szóval eddig szép volt,de sürgõsen irány a PL.Mert minden itt eltöltött év csak idõpocsékolás.A nagy pénz egy emelettel feljebb van.
York City -vel megkezdtem negyedik szezonomat is. Igaz a nagy menetelés most megtorpant, ugyanis a másodosztályban ragadtunk. Azonban a körülményeket tekintve egyáltalán nem tekintem rossz eredménynek és csalódott sem vagyok.
http://bit.ly/1g84qwT
Köszi a választ srácok!
HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
kupon:ghosts
így 6842 forintba került,bár cd kulcs még nem jött meg,nem tudom hogy ez hogy van mikor küldik,eddig elõvételbe sose vettem semmit.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
messze túl szárnyaltul az elvárást, bár már télen már az eu.i szereplés volt a cél. holtversenybe a 2. legkevesebb gólt kaptuk és holtversenybe a 3. legtöbbet rúgtuk. Év managere díjnál 3.lettem. év csapatába bekerült Drage és Strandberg és õk 2. illetve 3. lettek az év fiatalja díjnál is. nyáron Corchia már biztos h ingyen érkezik, sajnos Candreva és Garmash nem minket választott. Keretbe télen csatlakozott a két olasz támadó (18m kaptam télen is igazolni a jó anyagi helyzet miatt és a skót griffiths meg távozott akkor mikor érkeztek) am Fa kupába pár fordulót éltünk meg, ligakupába meg elõdöntõsök voltunk. Ja és miközben ezt írom a MU megnyerte a bl-t tehát jövõre is EL-be fogunk indulni hiába a 4.hely.
Ezt a klub-reputáció témát annyira nem értem. 2 év alatt gyakorlatilag nem emelkedett a klub népszerûsége, konkrétan 5 másodosztályú klub is elõttem van és utánam egybõl egy harmadosztályú jön. Egy elsõ ligás 5. és 4. hely, meg 2 EL szereplés csak emelhetne VALAMENNYIT, de úgy látszik, nem. No, így igazolni sem tudtam értelmeset. Így az 5. évre összeraktam egy 4-1-3-2t, nagyon remélem, hogy meglesz az áttörés vele.
am a Fradi kiesett nálam 3. évbe.
nem elég, hgoy kaptam egy Roma, Chelsea, Madrid triót, hogy még csak eszembe se jusson a pontszerzés, de ráadásul 1. meccsen a Roma ellen 3 hónapra lesérült az alap khv-em, plusz kiállitották a vkp-mat. (4-2 nekik). Most mentem Madridba, lesérült az irányitó középpályásom és kiállitották a jobbhátvédem, meg egy csatáromat (õt még mondjuk lehet pótolni, egy 20 éves magyar srác, csak bedobtam hogy fél óráig had érezze milyen 70 ezer ember elõtt játszani - hát lett belõle 10 perc)
elõre fosok mi lesz a többi meccsen. Sorsolás elõtt még továbbjutásról álmodoztam, de mocskosul megszivatott a gép
Akarok egy szélsõk nélküli taktikát is csinálni, jelenleg egy picit asszimetrikus 4-2-3-1-et használok és e mellé kellene egy 4321
1-2 tanácsot elfogadnék ezzel kapcsolatban.
Ellenféltõl függõen 1-2 labdaszerzõ lenne. Erõsebbnél nyilván 2, gyengébbnél elég lenne 1 is szerintem, és a három kp közül akkor középen lenne.
Úgy tervezném hogy nem ML/MR hanem 3 középsõ középpályás lenne. Ez mennyire célszerû így? Elõfordulhat hogy a szélen nagyon megvernek? A 4231 maradna az alap taktika, ez csak úgy "szórakozásból" menne mellé.
Gyengébb csapatok ellen ez egy hatásos taktika lehet talán hogy a betömörülõ ellenfélen középen átrohanni. Vagy rosszul sejtem?
Vélemény, tipp?
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Év elején behúztuk a Spanyol Szuperkupát a Barca ellen(össz.:3-0).
Európai Szuperkupa.
Klub-VB döntõ.
Ezzel klubszinten mindent megnyertünk.(kivéve persze az EL-t...)
BL-csoportkör.
BL-fa.
Újra a Barcát vertük, meg 1-0-ra.
Spanyol Kupa.
Bajnokság.
Õsszel volt pár meccs, ahol a bíró elég szépen belenyúlt a meccsekbe, máskor meg a helyzetkihasználásunk volt botrányos. A rúgott góljaink száma meg persze pontrekord.
Statok.
Szépen álltunk a sérültekkel is.
A 3 legjobb az idei szezonban:
Hansen.
Édgar.
Henrique.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Azt hittem ha megnyerem BL-ben leszünk, így jövõre megint EL :/
www.icewebhu
Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!