Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igaz, hogy hoztam 5 értelmes játékost a kezdõbe, de ezt a pálfordulást a korbin által említett taktikai módosításnak tudom be, nevezetesen, hogy hátrébb került a védekezés, amivel mondjuk eddig sem volt gond, viszont így a támadók valahogy jobban megjátszhatóak. A szélességet is visszább vettem. Thx korbin <#smile>#smile>
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Vége a szezonnak,a karriernek,és az FM 13-nak.
Most nem öt,hanem négy fordulóval a vége elõtt lett meg a bajnoki cím.3 ponttal kevesebbet szereztünk ugyan,mint tavaly,de ez nem érdekel.Viszont egy góllal többet rúgtunk,de a Villa 128-as rekordját meghagytuk az örökkévalóságnak. Tabella.A bajnoki meccsek második része.Ha már a sors úgy hozta,hogy messzire jutottunk,besöpörtük az FA kupát is.
Végre sikerült a BL is.Meccsek,és a döntõ.Ezután szépen visszavonultam.Hová fejlõdjek innen tovább?Próbáljak meg veretlenül bajnok lenni?Ehhez már nincs kedvem.Úgyhogy itt befejeztem.Ezt a tíz napot,ami a 14-ig hátra van,ráfordítom a Civ V.-re,amit úgyis elhanyagoltam.
Köszönöm a figyelmet,további sok sikert minden kollégának.
Megkezdtük az Úr 2020.évét.
A bajnokság eddig egy kicsit szorosabban alakul.Tabella.Két ponttal van kevesebbünk mint tavaly ilyenkor,és a két Manchester is tapad még, mint a pióca.Az utolsó,MU elleni bukta sem hiányzott,mert már most meglóghattunk volna.De nem aggódom,tavasszal lemaradnak,mint a borravaló.Bajnoki meccsek,és az összes többi.
A BL-ben most is parádézunk.Kozmetikáztunk a klub történetének legnagyobb gyõzelmén is:10-0 a Maribor ellen.A PSG ellen az egyik középhátvédem, Nemec mesterhármast fejelt.De mi ez ahhoz képest,hogy a tavalyi BL gólkirály Kurth,hatot rúgott a Celticellen.A Rubin lesz a következõ ellenfél,de én már a Barcelonára fenem a fogam. Jó lenne minél korábban összefutni velük.
A csapat köszöni,jól van,hála istennek egy szem sérültem sincs.Bár egy kicsit összekuszálta a remek morált az MU elleni vereség.Team.Az új Paul Breitner,Schuster kiállíttatta magát,el is búcsúzott egy heti bérétõl.A következõ feladat,elegánsan kiesni a Liga Kupából,mert az csak útban van.Aztán a fókuszban a BL,mert kizártnak tartom,hogy a bajnokságban bárki tarthatná velünk a lépést.A City-nek már hét sérültje van,de szerintem a United se bírja már sokáig.(Rooney visszavonul a szezon végén,pedig még mindig remek értékei vannak.)
Az elvárásaimat elértük (bl+egy kupa döntõ) szóval felhõtlenül elégedett lehetnék, de nem teljesen vagyok az mivel a tavalyi teljesítményünket csak 1 ponttal tudtuk megfejelni a bajnokságba, ami inkább a szerencsének köszönhetõen elég lett a bajnoki címre is(védelem volt továbbra is inkább domináló nem a támadójáték) Ligakupát megérdemelten húztuk be, Fa kupába az elsõ meccsen a 2.osztályi Sunderland nevetve kiejtett (oké fáradt volt a csapat) EL-be is szépen meneteltünk sajnos a city elleni elsõ meccsen már eldõlt a továbbjutás mert hiába voltunk jobbak nem tudtunk gólt szerezni, utána itthon is õk szereztek vezetést, gyorsan sikerült is fordítani de a 3. gól valahogy nem akart összejönni, és mikor teljesen kitámadtunk sajnos kaptunk még1t ami a végét jelentette a kupa menetelésnek. Vezetõség továbbra is nagy %ba teljesíti a kéréseimet így már lassan max. lesz az edzés+utánpótlás is. Stadiont még felesleges fejleszteni, mivel csak 70% körül használjuk ki a majd 40e stadiont. Kis érdekesség a MU ismét behúzta a bl-t zsinórba másodjára úgy h elsõ 4t a bajnokságba nem érte el tehát a 4. mint tavaly mi megint megszívta.
Kell egy kis break,mire feldolgozom ezt a döntõt,de még van idõ a bétáig.Már nem érdekel semmi,csak a BL.Szívem szerint lepörgetném a bajnokikat,de nem bízom az asszisztensben.Mikor pár éve néhány meccsre szabira mentem,ugyanazt a 13 embert játszatta állandóan az idióta.Tehát még egy szezont elindítok.Hátha...
Azért kérdezem a taktikát, mert mindketten támadunk, gyors, rövid passz, középsõ CM irányít, nagyjából ugyanannyi gólt kapunk, de te kétszer annyit lõssz 😊 Tudom, hogy nem lehet összahasonlítani a 2 mentést, ez csak statisztikailag nagy különbség. Nekem annyi volt, hogy magasan feltolt védekezés és széles pálya.
www.icewebhu
A rekordok,és a csalódás szezonja.
A bajnokságban nem volt kérdés,ez nem az utolsó fordulóban dõlt el,mint az elõzõ.A február eleji öt pont elõny már szinte borítékolta a gyõzelmünket,mert már mindegyik nehéz ellenféllel játszottunk.Amivel nagyon elégedett voltam,hogy ellenünk egy gyengébb csapat sem tudott meglepetést okozni,stabilak voltunk.Öt fordulóval a vége elõtt már ünnepelhettünk.Az elõny a végére tetemesre nõtt,a riválisok teljesen leeresztettek.Tabella.Megdöntöttük a korábbi pontrekordot is.Mi adtuk a szezon legjobb játékosát,a játékosok szavazatai legjobbját,a liga legjobb fiatal játékosát,és a gólkirályt is.Valamivel több gólt kaptunk mint tavaly,de mindenhol felvállaltam a bátor támadó játékot,és rengeteg gólt rúgtunk.Februárban behúztuk a Liga Kupát is.
Az FA kupában kiestünk a hatodik fordulóban az Arsenal ellen,de ez be volt tervezve,mert több ifi is lehetõséget kapott.Élesbe fordult a BL,és inkább arra akartam koncentrálni.
És igen,a BL.Tavasszal ott folytattuk,ahol a csoportkört befejeztük.Hibátlan teljesítménnyel meneteltünk be a döntõbe.Könnyû sorsolásunk volt az elõdöntõig,ahol a Real Madrid-ot is oda-vissza vertük.A döntõben a Barcelona várt ránk.És a klub történetének legfontosabb mérkõzésén csõdöt mondtunk.A friss,bombaformában lévõ kirakatcsapatom még gólt sem volt képes lõni.BL.meccsek.És az elajándékozott döntõ.Nyugodtan mondhatom,hogy mi adtuk oda a kupát a Barcelonának.Öt percenként hagytuk ki a ziccereket,õk meg berúgták azt az egyet.Ez a meccs megint az fm csodáinak egyik ékes bizonyítéka.Körülbelül 6-0 lett volna a reális eredmény.De nem keresgélek összeesküvés elméleteket.A csatáraim pocsékul játszottak,a gól elõtt a Neymar meg hülyét csinált a szupersztár jobbhátvédembõl.Ennyi.Egyébként a BL-ben is halomra döntöttük a rekordokat,de mit ér így az egész?Az egész szezonban öt meccset vesztettünk,és csak kétszer nem rúgtunk gólt.De hogy pont azon a meccsen,ami miatt egyáltalán folytattam a mentést?Most szükségem van egy kis idõre,hogy kiszellõztessem a fejemet.
Igen,a felállás 4-1-3-2,keskeny pályán.A védelmi vonal normál.
Ezüstéremmel fejeztük be ezt az évet, rettenetesen elégedett vagyok. A védelem iszonyat, a támadójátékon csak kell még csiszolni. A Ligakupában megszereztük elsõ trófeánkat a másodosztályú Monaco ellenében. Nemzetközi vizeken is sikerült nagyot alkotni, olyannyira, hogy az alábbi meccsek után az Európa Liga döntõjében voltunk érdekeltek. Ez az ÖSSZECSAPÁS az egyik ligzgalmasabb FM meccsem volt. Érzésem szerint végig egy picit jobbak voltunk, ez a statokon is látszik. A 82. percben tudtak csak kiegyenlíteni, a hosszabbításban aztán 2 gólt is benyeltünk, de a kiállítás és az értékesített büntetõ visszaadta a reményeket, és hihetetlen tartással sikerült bepasszírozni az egyenlítõ gólt is, jöhettek a büntetõk. Itt elfogytunk fejben, 2 csatárom is hibázott, de egy fantasztikus élményt adtunk a drukkereknek. Végezetül itt vannak a statok és a húzóemberek:
Kaminski
Holmes
Capitao
Miller
Persze harc a bl-ért 4. osztályból 5 év alatt kicsit merész, de még az én mentésemben is 7. lettem elsõ bundesliga évemben. Bár europaligát nyertem ami ha valóságban megtörténne sorban állnának értem a sztár klubbok 😄
www.icewebhu
www.icewebhu
Meg úgy gondolom hogy ide sok pénz kellene hogy hasonló megtörténjen és 2x annyi idõ mint a játékban. Mert nem kis szakmai stáb és folyamatos minõségi tehetségek toborzása-szerzõdtetése szükséges.
www.icewebhu
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha pedig sikereket szeretnél elérni,nem értem miért a magyar bajnokságban kínlódsz?Az egész játék egyik legnehezebb feladatára vállalkozik,aki itthon szeretne nemzetközi sztár csapatot építeni.Bár ez sem lehetetlen,de ahhoz ismerni kell,és el kell fogadni néhány alapvetõ szabályt.Egy jól kiválasztott angol negyedosztályú csapat irányítása ehhez képest egy kedélyes teadélután.Most mondhatnám,hogy ha valakinél bármelyik magyar csapatban a harmadik évben is van még magyar játékos,akkor nagyon rosszul értelmezi a fejlõdés lehetõségeit.De aki érzelmi okok miatt ragaszkodik hozzájuk,az biztosan nem venné ezt jó néven. Csakhogy egy csapat irányításánál racionális döntéseket kell hozni,vagy el kell fogadni,hogy nem lesz fejlõdés.Kapásból egy tucat dolog jut eszembe,hogy mi az,amit egy magyar karrier indításánál azonnal meg kell tenni,és mik azok,amiket el kell kerülni.
Az pedig,hogy ki milyen eredményeket mutat fel,ne bátortalanítson el.Én soha nem hasonlítom magam senkihez.Én is olvastam már olyat,hogy valaki magyar csapattal BL-t nyert négy-öt év után.Nekem ez még nem sikerült,de nem is versenyzek senkivel.Amíg szórakozást nyújt,amit csinálok,addig elégedett vagyok. Nagyon szívesen,és nagy kíváncsisággal olvasom a beszámolókat,és ennyi.
Azonban azt is tudomásul kell venni,hogy ez már nem olyan egyszerû játék,mint az elõdei.A rengeteg játszott óra(és a szintén nem kevés idõ,amit a külföldi fórumok olvasásával töltöttem)sokat segít,de néha még mindig ér meglepetés.És mindig van mit tanulni.Még akkor is,ha ez csak egy játék.De annak igen jó.