Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zenszkij
Ha innen rendelem mikorra jön meg a kód?

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

zyndar
Mivel az elsõ bajnokin is sikerült legyûrni Falcaoékat, így tényleg bizakodó vagyok egy esetleges bajnoki címmel kapcsolatban, eddig nem sok sót ettünk meg a PSG ellen.

Igaz, hogy hoztam 5 értelmes játékost a kezdõbe, de ezt a pálfordulást a korbin által említett taktikai módosításnak tudom be, nevezetesen, hogy hátrébb került a védekezés, amivel mondjuk eddig sem volt gond, viszont így a támadók valahogy jobban megjátszhatóak. A szélességet is visszább vettem. Thx korbin <#smile>

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zyndar

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Itt is 8600 Ft.A magyar,és a német nyelvet nem tudom,honnan vették.Bár máshol is írtak már hasonló hülyeségeket.
LasDen
mivel nincs számlám 😄D ezért én mindig dobozosan veszem galaxisból 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

bakkerman
múltkor lett belinkelve egy oldal,ahol 7 ezer volt durván a kulcs,de ott azt írják nincs készleten,itt van még egy,mondjuk itt 8600 kábé,de még mindig jobb mint dobozosan oday 9990-ért

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

LasDen
ketten, egymásután. nem hagyhatom szó nélkül....17-én!! 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zenszkij
Kackiázok a gondolattal, hogy csak elõrendelem. Tudom ezerszer átbeszéltük honnan lenne érdemes, de mi most jelenleg a tutitipp?

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

bakkerman
elvileg akkor kéne,17.-én 00:01-kor már belehetne lépni a játékba

Igen,talán már 17.-én.
LasDen
bétásoknak jövõ héten kezõdik a szezon? 😄

Darthmushroom
alap. csicskákat gyilkolni kell

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Feyenord-Man. City 7-1 te jó isten 😄
Darthmushroom
Reggel nem igazán volt kedvem a baglyokhoz ezért beléptem régebbi Feyenoord mentésembe, ami most már igazából csak fun. nagyon nem kell túl ragozni miért mutatja a 21 meccsen rúgott 74 gól is.

Darthmushroom
Gratula, és köszi a beszámolókat.

Bromley FC.2019-2020.

Vége a szezonnak,a karriernek,és az FM 13-nak.

Most nem öt,hanem négy fordulóval a vége elõtt lett meg a bajnoki cím.3 ponttal kevesebbet szereztünk ugyan,mint tavaly,de ez nem érdekel.Viszont egy góllal többet rúgtunk,de a Villa 128-as rekordját meghagytuk az örökkévalóságnak. Tabella.A bajnoki meccsek második része.Ha már a sors úgy hozta,hogy messzire jutottunk,besöpörtük az FA kupát is.
Végre sikerült a BL is.Meccsek,és a döntõ.Ezután szépen visszavonultam.Hová fejlõdjek innen tovább?Próbáljak meg veretlenül bajnok lenni?Ehhez már nincs kedvem.Úgyhogy itt befejeztem.Ezt a tíz napot,ami a 14-ig hátra van,ráfordítom a Civ V.-re,amit úgyis elhanyagoltam.
Köszönöm a figyelmet,további sok sikert minden kollégának.
Bromley FC.
Megkezdtük az Úr 2020.évét.

A bajnokság eddig egy kicsit szorosabban alakul.Tabella.Két ponttal van kevesebbünk mint tavaly ilyenkor,és a két Manchester is tapad még, mint a pióca.Az utolsó,MU elleni bukta sem hiányzott,mert már most meglóghattunk volna.De nem aggódom,tavasszal lemaradnak,mint a borravaló.Bajnoki meccsek,és az összes többi.
A BL-ben most is parádézunk.Kozmetikáztunk a klub történetének legnagyobb gyõzelmén is:10-0 a Maribor ellen.A PSG ellen az egyik középhátvédem, Nemec mesterhármast fejelt.De mi ez ahhoz képest,hogy a tavalyi BL gólkirály Kurth,hatot rúgott a Celticellen.A Rubin lesz a következõ ellenfél,de én már a Barcelonára fenem a fogam. Jó lenne minél korábban összefutni velük.
A csapat köszöni,jól van,hála istennek egy szem sérültem sincs.Bár egy kicsit összekuszálta a remek morált az MU elleni vereség.Team.Az új Paul Breitner,Schuster kiállíttatta magát,el is búcsúzott egy heti bérétõl.A következõ feladat,elegánsan kiesni a Liga Kupából,mert az csak útban van.Aztán a fókuszban a BL,mert kizártnak tartom,hogy a bajnokságban bárki tarthatná velünk a lépést.A City-nek már hét sérültje van,de szerintem a United se bírja már sokáig.(Rooney visszavonul a szezon végén,pedig még mindig remek értékei vannak.)
Darthmushroom
az is igaz, attól még messze vagyunk h mi azt játszunk. de elég idegesítõ így is, nem baj legalább a nyári átigazolásokkal elégedett vagyok. késõbb befejezem az elsõ hónapot és majd akkor rakok róla képet.

De legalább nem BL-döntõ.
Darthmushroom
nem sz*pat a játék <#boxer>

Darthmushroom
a két legjobb:
Watt
Gabbiadini

Darthmushroom
Baglyok 3.szezon:
Az elvárásaimat elértük (bl+egy kupa döntõ) szóval felhõtlenül elégedett lehetnék, de nem teljesen vagyok az mivel a tavalyi teljesítményünket csak 1 ponttal tudtuk megfejelni a bajnokságba, ami inkább a szerencsének köszönhetõen elég lett a bajnoki címre is(védelem volt továbbra is inkább domináló nem a támadójáték) Ligakupát megérdemelten húztuk be, Fa kupába az elsõ meccsen a 2.osztályi Sunderland nevetve kiejtett (oké fáradt volt a csapat) EL-be is szépen meneteltünk sajnos a city elleni elsõ meccsen már eldõlt a továbbjutás mert hiába voltunk jobbak nem tudtunk gólt szerezni, utána itthon is õk szereztek vezetést, gyorsan sikerült is fordítani de a 3. gól valahogy nem akart összejönni, és mikor teljesen kitámadtunk sajnos kaptunk még1t ami a végét jelentette a kupa menetelésnek. Vezetõség továbbra is nagy %ba teljesíti a kéréseimet így már lassan max. lesz az edzés+utánpótlás is. Stadiont még felesleges fejleszteni, mivel csak 70% körül használjuk ki a majd 40e stadiont. Kis érdekesség a MU ismét behúzta a bl-t zsinórba másodjára úgy h elsõ 4t a bajnokságba nem érte el tehát a 4. mint tavaly mi megint megszívta.

Miért nem vagy elégedett?Tiéd az ország legjobb csapata.A helyezés számít,nem a pont.Vagy jobban örülnél 90 pontnak és egy harmadik helynek?
zyndar
Pont annyit adott ki magából a csapat, amennyit kellett 😊 Gratulálok.

Darthmushroom
Természetesen nem nyertünk 1:0-ra kikaptunk!!! 22 lõvésbõl nem tudtunk begyötörni 1t se. erre a Chelsea meg 2:1re kikaptunk Newcastle-be. Tehát bajnokok vagyunk, de messze nem letehetek elégedett mivel a tavalyi 79 pontos 4.helyünket kemény 1 ponttal fejeltük meg.

Darthmushroom
aasdasdadadas, ha nyerni tudtunk volna bajnokok lennénk. így az utolsó fordulóba a Burnley ellen kell nyernünk idegenbe, és nekik meg szintén nyerni kell a bent maradásért.

Darthmushroom
hát ebbõl még bármi lehet 😄 Megyünk még a cityhez, fogadjuk a spurs/arsenalt szóval akár még csúnya vége is lehet, de öröm dec. után újra a tabella élén lenni. Eurépába negyeddöntõ visszavágóra 1:0 elõnnyel utazunk Monacoba, ami nem túl nagy elõny de örülök h legalább ennyi van.

Viszketett is a tenyerem az újrajátszásra,de nem engedtem a csábításnak.Nem azért,mintha elvi kérdést csinálnék belõle,csak szeretnék majd jó szívvel visszagondolni erre a karrierre.Inkább nekifutok még egyszer.A csapat egyben marad.Az egy szem ember,aki még a télen menni akart,most éppen maradni szeretne.De nem fog,velem nem szórakozik a hülyéje.Egy rakás világklasszisom van,a keretem pedig a legkiegyensúlyozottabb,ameddig a szem ellát.Vannak náluk jobb játékosok is mindenfelé,de egy helyen ennyi biztosan nincs.Ez pedig óriási elõnyt jelent.A rotációs rendszer a legnagyobb találmány a meleg víz óta.Két egyformán erõs tizenegyet tudok kiállítani,így akkor is friss csapattal állok ki, amikor az ellenfelek már az ifiket is elõszedik kínjukban.Minél nagyobb a sorozat terhelés,annál jobb helyzetbe kerülök velük szemben. Meg is látszott tavasszal, fõleg a Real ellen.Tele volt a csapatuk 75%-os,hullafáradt emberekkel.Az én komplett kezdõm meg a lelátóról nézte az elõzõ bajnokit.
Kell egy kis break,mire feldolgozom ezt a döntõt,de még van idõ a bétáig.Már nem érdekel semmi,csak a BL.Szívem szerint lepörgetném a bajnokikat,de nem bízom az asszisztensben.Mikor pár éve néhány meccsre szabira mentem,ugyanazt a 13 embert játszatta állandóan az idióta.Tehát még egy szezont elindítok.Hátha...
zyndar
Azért kijár a gratuláció, domináltad a PL-t.

Azért kérdezem a taktikát, mert mindketten támadunk, gyors, rövid passz, középsõ CM irányít, nagyjából ugyanannyi gólt kapunk, de te kétszer annyit lõssz 😊 Tudom, hogy nem lehet összahasonlítani a 2 mentést, ez csak statisztikailag nagy különbség. Nekem annyi volt, hogy magasan feltolt védekezés és széles pálya.

bakkerman
+1 😄DD

LasDen
sõt, igazából még a BL-ig sem jutottam soha 😄

Darthmushroom
ideibe nekem is nehezen jött össze valami 4 vagy 5 szezon volt mire nyertem a Feyenoord-al (utána sikerült többször is), elõtte a Celtic-el se jött össze, utána a Lazio-val se. MU-val meg 4 év alatt 2szer nyertem meg, Everton-nal is 4 év alatt 2szer.

fergusonpapa
Én újra játszotam volna a döntõt. Ilyenkor mikor igazságtalan az egész, szerintem nem nagy érvágás. Nálam is ez volt EL döntõben, elsõnek tizenegyesek és piros lapok sora másodjára meg laza 3:1. ha másodjára is kikapok azt mondom oké.

www.icewebhu

LasDen
én a 12 óta nem is játszottam BL döntõt 😄

Darthmushroom
Bl döntõ tipikus fm meccs.. mikor úgy dönt a gép h akár mit csinálsz, Te bizony nem nyered meg ezt a meccset.

Bromley FC.2018-2019.
A rekordok,és a csalódás szezonja.

A bajnokságban nem volt kérdés,ez nem az utolsó fordulóban dõlt el,mint az elõzõ.A február eleji öt pont elõny már szinte borítékolta a gyõzelmünket,mert már mindegyik nehéz ellenféllel játszottunk.Amivel nagyon elégedett voltam,hogy ellenünk egy gyengébb csapat sem tudott meglepetést okozni,stabilak voltunk.Öt fordulóval a vége elõtt már ünnepelhettünk.Az elõny a végére tetemesre nõtt,a riválisok teljesen leeresztettek.Tabella.Megdöntöttük a korábbi pontrekordot is.Mi adtuk a szezon legjobb játékosát,a játékosok szavazatai legjobbját,a liga legjobb fiatal játékosát,és a gólkirályt is.Valamivel több gólt kaptunk mint tavaly,de mindenhol felvállaltam a bátor támadó játékot,és rengeteg gólt rúgtunk.Februárban behúztuk a Liga Kupát is.
Az FA kupában kiestünk a hatodik fordulóban az Arsenal ellen,de ez be volt tervezve,mert több ifi is lehetõséget kapott.Élesbe fordult a BL,és inkább arra akartam koncentrálni.
És igen,a BL.Tavasszal ott folytattuk,ahol a csoportkört befejeztük.Hibátlan teljesítménnyel meneteltünk be a döntõbe.Könnyû sorsolásunk volt az elõdöntõig,ahol a Real Madrid-ot is oda-vissza vertük.A döntõben a Barcelona várt ránk.És a klub történetének legfontosabb mérkõzésén csõdöt mondtunk.A friss,bombaformában lévõ kirakatcsapatom még gólt sem volt képes lõni.BL.meccsek.És az elajándékozott döntõ.Nyugodtan mondhatom,hogy mi adtuk oda a kupát a Barcelonának.Öt percenként hagytuk ki a ziccereket,õk meg berúgták azt az egyet.Ez a meccs megint az fm csodáinak egyik ékes bizonyítéka.Körülbelül 6-0 lett volna a reális eredmény.De nem keresgélek összeesküvés elméleteket.A csatáraim pocsékul játszottak,a gól elõtt a Neymar meg hülyét csinált a szupersztár jobbhátvédembõl.Ennyi.Egyébként a BL-ben is halomra döntöttük a rekordokat,de mit ér így az egész?Az egész szezonban öt meccset vesztettünk,és csak kétszer nem rúgtunk gólt.De hogy pont azon a meccsen,ami miatt egyáltalán folytattam a mentést?Most szükségem van egy kis idõre,hogy kiszellõztessem a fejemet.

Igen,a felállás 4-1-3-2,keskeny pályán.A védelmi vonal normál.
Darthmushroom
Na végre meg van az elsõ kupánk is

Darthmushroom
csak úgy mint elõzõ szezonba most is magunkat hozzuk nehéz helyzetbe a továbbjutás szempontjából

zyndar
Itt is a 4-1-3-2t nyomod, ha jól rémlik. Milyen széles a pálya? Védelmi vonal milyen magasan van?

Darthmushroom
Hull mert Pool meglepõen jó 😄

Januárban egyetlen meccset voltunk csak képesek megnyerni.Meccsek.A 12 pontos elõny azonnal ötre olvadt.Tabella.Azért van pozitívum is,mert az összes rivális elleni meccs mögöttünk van.Már négy sérültem van,szerencsére hárman felépülnek a február végi BL meccsre.
Szép eredmények,gratulálok.Ezekkel a kupadöntõkkel,amik a tizenegyesekre maradnak, én is hadilábon állok.Állandóan elbukom õket.
zyndar

zyndar
Red Star FC 93, 5. szezon

Ezüstéremmel fejeztük be ezt az évet, rettenetesen elégedett vagyok. A védelem iszonyat, a támadójátékon csak kell még csiszolni. A Ligakupában megszereztük elsõ trófeánkat a másodosztályú Monaco ellenében. Nemzetközi vizeken is sikerült nagyot alkotni, olyannyira, hogy az alábbi meccsek után az Európa Liga döntõjében voltunk érdekeltek. Ez az ÖSSZECSAPÁS az egyik ligzgalmasabb FM meccsem volt. Érzésem szerint végig egy picit jobbak voltunk, ez a statokon is látszik. A 82. percben tudtak csak kiegyenlíteni, a hosszabbításban aztán 2 gólt is benyeltünk, de a kiállítás és az értékesített büntetõ visszaadta a reményeket, és hihetetlen tartással sikerült bepasszírozni az egyenlítõ gólt is, jöhettek a büntetõk. Itt elfogytunk fejben, 2 csatárom is hibázott, de egy fantasztikus élményt adtunk a drukkereknek. Végezetül itt vannak a statok és a húzóemberek:
Kaminski
Holmes
Capitao
Miller

fergusonpapa
Ezekszerint több ilyen story van 😊

Persze harc a bl-ért 4. osztályból 5 év alatt kicsit merész, de még az én mentésemben is 7. lettem elsõ bundesliga évemben. Bár europaligát nyertem ami ha valóságban megtörténne sorban állnának értem a sztár klubbok 😄

www.icewebhu

Darthmushroom
legutóbb a norwich city lépett 2 év alatt 2 osztályt és jutott premier ligába. még lentebb sok kis csapat volt aki 3-4 év alatt 3-4 osztályt lépett pl. Chester City, Fc United of Manchester oké ezek fél-profi klubok és kb. a jó anyagi helyzetnek köszönheték h az indulásuk után gyorsan lépkedtek.

fergusonpapa
Mert hiányzott a pénz és a támogatás, és a nagy klubbok szét szedték. 😊 Sajna a foci rég csak a pénzrõl szól.

www.icewebhu

LasDen
kivételek mindig vannak. de például a leeds jó példa. rövid távon sikerek, aztán még ma is azt nyögik. Vagy a Nothingam Forest. Két év alatt megnyertek mindent, aztán eltûntek a föld színérõl...

fergusonpapa
Azért a mainz pár éves menetelése (végén kipukantak) vagy a Leeds hirtelen sikerei. Ezek azért alátámasztják hogy semmi sem lehetetlen. Persze a játék könnyebb sokkal mint az élet, de én nem elöször olvastam folyamatos szintlépést pl angol bajnokságban. Pár éve is. (nem akarok hülyeséget mondani melyik csapat lehetet az)

Meg úgy gondolom hogy ide sok pénz kellene hogy hasonló megtörténjen és 2x annyi idõ mint a játékban. Mert nem kis szakmai stáb és folyamatos minõségi tehetségek toborzása-szerzõdtetése szükséges.

www.icewebhu

OFF:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Természetesen ez egy játék,aminek a valósághoz csak annyi köze van,hogy létezõ csapatok,emberek nevei vannak benne.A szép mégis az,hogy még a világranglista utolsó helyezettje is lehet BL-gyõztes.Vagy Málta is nyerhet VB-t. Ez a vonzó benne.Itt kirúghatok bárkit,vagy áttehetem a Rooney-t a tartalékba. Vagy egy perc alatt eladhatom a Messi-t.Bizonyos keretek között bármit meg lehet csinálni, mindenféle következmény nélkül.Legfeljebb letörlöm a mentést.Pontosan azért, mert ez egy játék.Szerintem mindenki tudja ezt.Amit leírtál,az is mind igaz. A valóságban ezek sohasem történhetnének meg,és nem is fog megtörténni.De a játék célja pont az,hogy itt nincs lehetetlen.Minél jobban ismeri valaki a játék mechanizmusát,annál könnyebben érvényesül.Mert minden lehetõséget megkapunk,hogy sikeresek legyünk.Csak nem szabad sajnálni az idõt,hogy kiismerjük azt a rengeteg kisebb-nagyobb trükköt,ami könnyebbé teszi a célok elérését.És itt nem a taktikákról beszélek,mert az a legutolsó a sorban.
Ha pedig sikereket szeretnél elérni,nem értem miért a magyar bajnokságban kínlódsz?Az egész játék egyik legnehezebb feladatára vállalkozik,aki itthon szeretne nemzetközi sztár csapatot építeni.Bár ez sem lehetetlen,de ahhoz ismerni kell,és el kell fogadni néhány alapvetõ szabályt.Egy jól kiválasztott angol negyedosztályú csapat irányítása ehhez képest egy kedélyes teadélután.Most mondhatnám,hogy ha valakinél bármelyik magyar csapatban a harmadik évben is van még magyar játékos,akkor nagyon rosszul értelmezi a fejlõdés lehetõségeit.De aki érzelmi okok miatt ragaszkodik hozzájuk,az biztosan nem venné ezt jó néven. Csakhogy egy csapat irányításánál racionális döntéseket kell hozni,vagy el kell fogadni,hogy nem lesz fejlõdés.Kapásból egy tucat dolog jut eszembe,hogy mi az,amit egy magyar karrier indításánál azonnal meg kell tenni,és mik azok,amiket el kell kerülni.
Az pedig,hogy ki milyen eredményeket mutat fel,ne bátortalanítson el.Én soha nem hasonlítom magam senkihez.Én is olvastam már olyat,hogy valaki magyar csapattal BL-t nyert négy-öt év után.Nekem ez még nem sikerült,de nem is versenyzek senkivel.Amíg szórakozást nyújt,amit csinálok,addig elégedett vagyok. Nagyon szívesen,és nagy kíváncsisággal olvasom a beszámolókat,és ennyi.
Azonban azt is tudomásul kell venni,hogy ez már nem olyan egyszerû játék,mint az elõdei.A rengeteg játszott óra(és a szintén nem kevés idõ,amit a külföldi fórumok olvasásával töltöttem)sokat segít,de néha még mindig ér meglepetés.És mindig van mit tanulni.Még akkor is,ha ez csak egy játék.De annak igen jó.