104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Darthmushroom
    hát kicsit volt halálcsoport de legalább rugtál 5gólt a nagycsapatoknak
  • zsoma79
    genie scout jobb probáld inkább azt
  • szabocsaba1983
    off /
    mini scout-ot hogyan lehet működésre bírni?
  • karajjj
    BL csoportkörünk végeredménye:

szerintem nincs miért szégyenkeznünk... az is emberfeletti dolog volt, hogy a a negyedik szezonban idáig eljutottunk... :D
  • Mike94
    cépséges, de legközelebb ne gif-be mentsd el a képet
  • Darthmushroom
    nem kicsit:D
  • karajjj
    nekem a barcikánál akkor voltozott professzionálisra, amikor feljutottam velük az NB1-be
  • Ars3nal
    jól állunk-e?:D

• Darthmushroom
    céppp neked is grat
  • Darthmushroom
    hát nekem wimbledonnal 2 szezon alatt meg vált. a státusz de az angol utolsó osztálybol indultunk és 2feljuttás után változott. szerintem amugy akkor változik ha komolyabb banjokságba feljutsz.
  • Darthmushroom
    naon szép és grat
  • karajjj
    hát ez besz*arás, hogy milyen jó lett
  • myl0
    aham, köszi
  • Ars3nal
    képeket felejtsd el
  • drucker
    Noh akkor eddig eredményeim a Birmingham City kispadján:

• myl0
    pardon Wordben
  • myl0
    Egy olyan kérdésem lenne, ha worldben irom a beszámolót képekkel mindennel. És fogom ide bemásolom, akkor az ugy jó lesz v felejtsem el...?
  • Ars3nal
    grat
    gondolkodtam én is amatőr csapaton csak nemtudom hogy mikor változik meg a klub státusza mert anélkül fölösleges:c
  • jolesy
    nekem nagyon tetszik a körítés, nagyon jól kommentáltad, még így olvasva is izgalmas nagyon, hát még játszva milyen lehetett o.O
  • szabocsaba1983
    Megéri elmélyedni a számokban.....

• Matthew Prosac
    ha esetleg vkit érdekel hogy lehet egy amatőr klubot feljuttatni a másodosztályba
    (jóideje managerezek de ilyen izgalmas és szakmailag kemény idényem soha semelyik csapatnál nem volt)
  • Matthew Prosac
    sry ha valakinek szúrja a szemét hogy "asafderg-szerű" körítéssel adom elő, én is egy hülye maximalista precíz erős fantáziájú állat vagyok

S.E. Ibiza-Eivissa

1. szezon

Spanyolországba költözésem után Ibizán telepedtem le, ahol a polgári munkám mellett tavaly a helyi kiscsapat irányítását Luis El Cacho-tól vehettem át. Cacho családi okokra hivatkozva köszönt el a klubtól és edzői képesítésem birtokában engem szándékoztak kinevezni, amire én boldogan igent mondtam. A klub idén jutott fel a spanyol harmadosztály B3-as csoportjába, annak ellenére hogy a körülmények közel sem professzionálisak. Kinevezésem után Pedro Ortega Cano klubelnök felvázolta a csapat lehetőségeit és kilátásait.

Amatőr csapat lévén sem a játékosok, sem a szakmai stáb nem kap fizetést, profi szerződéseket nem tudunk kötni, átigazolásra nincs pénz (a klubkasszában kb 10.000 font van összesen), bérleteseink száma körülbelül 100 fő (az átlagnézőszám optimista becslések szerint 800 fő), a szakértők az utolsó helyek valamelyikére várnak. Egyedül a 4-5000 néző befogadására alkalmas Can Misses "stadionra" nem lehet panasz.

Mindezek ellenére nem gondoltam meg magam és óriási kutatómunkába kezdtem. A média és technika minden formáját felhasználva elkezdtem olyan játékosok után kutatni, akik alsóbb osztályban játszanak, ugyanakkor profi múlttal rendelkenek, mindendemellett hajlandóak csatlakozni hozzánk és segítségünkre lehetnek. Franciaországi utam során csak pár hetem volt arra hogy a kiszemelteket élőben is megtekintsem. Többségében sikerrel jártam, annak ellenére, hogy fizetést nem garantálhattam nekik, csak egy esetleges prémiumot feljutás esetén (amit a TV-s jogdíjakból szándékoztunk meríteni). Ilymódon csatlakozott hozzánk az ex-strasbourgi Teddy Bertin (későbbi csapatkapitányunk), illetve a korábban Nantes-Marseille-Rennes csapataiban profiskodó Jocelyn Gourvennec, a Nancy-Ajaccio csapataiban megfordult Michael Marquet és további 7 francia játékos.
    Az egyik legnagyobb fogás mégis a Valencia-Villareal-Zaragoza tartalékcsapataiban is szerepelt Dani Garcia volt.

A szezon kezdetén 23 új játékos összeszokása nem volt zökkenőmentes, így a sikerrel abszolvált edzőmérkőzéseink után az első bajnoki és az első forduló a Király Kupában ugyancsak vereséget hozott. Szurkolóink szkeptikusak voltak és nem mindenki értett egyet az átigazolási politikámmal. Ezután zsinórban 5 megnyert mérkőzéssel benyújtottuk igényünket a 4 osztályozós hely valamelyikére és kritikusaink is elnémultak. Rutinos védőink gyorsasága megkopott, így a bajnokság folyamán a meccsenkénti "másfél" kapott gól szinte garantált volt, a csatárokra várt tehát a feladat, hogy elöl hozzák a meccseket. Csapatunkat érdekes kettőség jellemezte: idegenben szenvedtünk, néha hármat, négyet kapva (általában 2 ellenében), otthon könnyedén rugdaltuk az ötösöket. Rekordgyőzelmünk mégis idegenben született meg.

A szezon folyamán végig a tűzvonalban voltunk, a körbeverések és szoros élmezőnynek köszönhetően a végjáték fantasztikusan izgalmasra sikerült. A Hospitalet csapata kiemelkedett a mezőnyből, így már több fordulóval a vége előtt megnyerte a B3-as csoportot. A további 3 rájátszást érő helyért azonban 4 csapat folytatott ádáz küzdelmet: a Lleida, az Alicante, a Terrassa és Mi!

Mini-tabella az utolsó bajnoki forduló előtt:

1. Hospitalet 89 pont
    2. Lleida 77 pont
    3. Ibiza-Eivissa 75 pont
    4. Alicante 74 pont
    5. Terrassa 74 pont
    6. Alcoyano 72 pont

Az utolsó fordulóban csapatunk Benidorm-ba (10.helyezett), a Lleida csapata Villajoyosába, a Terrassa együttese az Alcoyano csapatához utazott, az Alicante otthon fogadta a Castelldefels csapatát.
    A mérkőzés nem a mi szánk íze szerint alakult, mert Maikel duplájával a féliben 2-0-ra vesztésre álltunk. Az öltözőben aztán rendesen leordítottam a srácokat, és számon kértem rajtuk az elképzelés nélküli játékot. Miközben egyfolytában kaptam a híreket a többi pályáról, tudtam hogy a tűzzel játszunk, de a fiúkkal nem közöltem az aktuális eredményeket:

Félidőben Alcoyano - Terrassa 1-1, Villajoyosa - Lleida 1-0, Alicante - Castelldefels 1-0

Ez azt jelentette, hogy máris 1 helyet lejjebb csúsztunk, és egy esetleges Terrassa gól már a playoffból is kiütne minket.
    Jóval motiváltabban mentünk ki a második félidőre, ahol előbb szerencsénk volt (kihagyott büntető hazai oldalon) majd a 66' percben Marquet góljával szépítettünk. 70' perc: Dani Garcia gólja az egyenlítést jelentette, 2-2. Bravó!

A 72. percben a lehető legrosszabb hír érkezett - a Terrassa vezet az Alcoyano ellen, így majd' 20 perccel a mérkőzések vége előtt leszorultunk a rájátszást erő első 4 helyről. Közben Alicante - Castelldefels 2-0, Villajoyosa - Lleida 2-0. Egyetlen választásunk maradt tehát: megnyerni a mérkőzést. Ezt már nem hagyhattam szó nélkül és beszóltam a fiúknak a pályára; "Gol o muerte!". A fiúk pontosan értették mire célzok és rátettek még egy lapáttal.
    A 77. percben aztán Marquet buktatásáért büntetőhöz jutottunk, a labda mögé a csapatkapitány Bertin állt és...

A hátralévő időt kivédekeztük és végül a Lleida vereségének köszönhetően másodikok lettünk - úgy, hogy 14 perccel a vége előtt még ötödikek voltunk.. Micsoda hajrá!

A rájátszásban elsőként a Burgos csapatát kaptuk. Túlzás nélkül esélytelenekként indultunk a párharcban. Talán adalékként elég annyit, hogy az ellenfél csatára, az Espanol-tól kölcsönvett Soriano értéke 2,4M az én legértékesebb játékosom Toni Garcia értéke 50.000 font, a többieké 10.000 alatt. Idegenben kezdtünk, a fogadóirodák 9x-es pénzt adtak győzelmünk esetén.
    Fordulatos meccsen túlteljesítettünk, még akkor is ha kikaptunk:

A visszavágó előtt egyértelmű volt a cél: 1 góllal jobbnak lenni, lehetőleg 3 kapott gól alatt. A fogadóirodák 4x-es pénzt adtak győzelmünk esetén...
    A mérkőzésen felbillent a pálya, momentumunk alig volt, mégis valami olyat láthatott 4000 szurkolónk (!), amiben csak titkon reménykedtünk:

Erre a továbbjutásra már a sajtó is megmozdult és "Amatőr csodacsapat" szalagcímmekkel hoztak le írásokat rólunk. Rengeteg riporter keresett fel telefonon én azonban közöltem hogy csak a rájátszás döntője után vagyok hajlandó nyilatkozni, játékosaimnál ugyancsak elrendeltem a nyilatkozatstoppot. Minden idegszálunkkal a szezon legfontosabb mérkőzésére akartunk koncentrálni.

Fortuna tehát nem eresztette el a kezünket, így a csodával határos továbbjutás után készülhettünk a playoff döntőjére a Lorca csapata ellen. Az esélyek akárcsak a Burgos ellen. Idegenbeli mérkőzésünket egy 85' percben lőtt Marquet góllal döntetlenre mentettük (1-1), így már egész jó esélyekkel indultunk neki a hazai visszavágónak (4x odds a győzelmünkre). Hihetetlen, hogy mennyire erősek lettünk mentálisan, mennyire fontos pillanatokban tudtunk eredményesek és higgadtak maradni - köszönhetően a tapasztalt játékosoknak.

Elérkezett a sorsdöntő nap, a klub 13 éves fennállásának eddigi legfontosabb mérkőzése. Az 4000-es 'stadionban' telt ház én pedig csak annyit mondtam a fiúknak; tegyenek egy amatőr csapatot profivá, játszanak a szurkolókért és ne felejtsék mennyi küzdelem árán jutottak el idáig. Senkit nem kellett motiválni..
    Természetesen a 0-0-ás eredménnyel mindenki kiegyezett volna a mérkőzés előtt. Én is. Így aztán a csapat 4-2-3-1 hadrendben állt fel, két szűrővel, egy csatárral, abszolút bunkerfocira berendezkedve. Egyetlen esélyünk az volt ha megöljük a focit és realizáljuk a 0-0át. Amire -mindenki tudja- hogy nem lehet játszani. Nekünk muszáj volt. A 32. percben mégis mi szereztünk vezetést Dani García révén... ám les miatt anulálták a találatot. A félidőben emlékeztettem a fiúkat: csak 45 percet kell kibírni!
    Ehhez méltóan tisztességgel védekeztünk, és lemondtunk a góllövésről, arról amit egész szezonban mindenkinél jobban és hatékonyabban csináltunk. A Lorca védelme túl szilárdnak bizonyult. Az utolsó 10 percben már 4 csatárral rohamozták a kapunkat, de komoly lehetőségig így sem jutottak, egyszerűen nem hagytuk őket játszani. 90 perc alatt összesen 3 kaput eltaláló lövés, alapesetben rémálom a szurkolóknak, ám nem itt és most miután lefújták a mérkőzést!

A mérkőzés után megkezdődött a fiesta a Can Missesben

története során először jutott fel a másodosztályba Ibiza klubcsapata!
    A sajtóban természetesen hősökként ünnepeltek minket mindamellett hogy erős kritkával illették a 0-0ás antifocinkat.
    Első rövid nyilatkozatomban csak annyit tudtam mondani a pezsgőtöl részegülve - és vígasztalva a lorcai játékosokat - "Todos pueden miss en Can Miss' '" /avagy/ "Everbody can miss in Can Miss' "

Irány a másodosztály ahol Isten segítsen minket! (ott már Fortuna sem lesz elég)

• myl0
    Sheffield United, Lecce, Preston, West Brom Én ezzekkel jókat játszottam régebben főleg az elsővel!
  • dudusrac
    Tudtok ajánlani bármelyik bajnokságból valami másodosztályú középcsapatot. Nem fontos hogy a feljutás reális cél legyen, csak élvezetes játékot akarok.
  • Ars3nal
    eddig 5 meccs 5 győzelem a mérleg csak ne lennének ilyen 14 napos szünetek néha meccs közbe:S holnap folytatom, remélem UEFA meglesz
  • Ars3nal
    eddig jó:)

• Ars3nal
  • Darthmushroom
    évcsapata 5játékosom: Miljatovic,Chalwe,Fitos,Gerasymyuk és Majtowski.
    Nb2 kelet: Nyíregyháza
    Nb2 nyugat:Dunaújváros
    Bl:Inter
    Uefa kupa:Aston Villa
    Magyar kupa: Sopron
  • Darthmushroom
    végetért a 3.szezonom a Fradi kispadján és meglett a bajnoki cim és a liga kupa is. A bajnokság a 28fordulóba botlott az MTK és igy az 5pontos előnyünket akkor növeltük és bajnokok is lettünk. (pont mecsek után lett 5pont előny addig szoros volt, vezetet az Mtk is csak idehaza legyőztük őket és átvettük a vezetést) Év managere Én lettem, a csatárok most nem bajnokságba rugtak sok golt szoval a gollövö lista elején nem vagyunk rajta,
    naon megosztotak a golokon a játékosok. de a golpassz király 14-vel Majkowski lett. A csapat a 2. legtöbb golt rugta mivel az utolsó 2mecset nem vettük komolyon, de azért később lesz kép szezon végén mennyi golt löttünk. Viszont a legkevesebb golt mi kaptuk (32). 7büntetöt kaptunk és 12gólunk volt szögletből, közvettetből 9 és 4 szabadrugás gólunk volt. 11. legkevesebb sárgát kaptunk (40) és a Kaposvárral együtt nekünk nem volt pirosunk csak. Ezek az adatok csak a bajnokságra igazak. Ebből szerintem az következik h megérdemeltem nyertük meg. Uefa kupába mint már irtam az Espanyol bucsuztatotott minket az első forduloba(2:0,3:3). A magyar kupába az elödöntöbe bucsuztunk a Sopron ellen (1:0,2:2). Viszont a liga kupába megvédtük cimünket még pedig ugy h mind2 fordulot nyertük. Az elsőt a Vasas ellen 3:0 és 2:1 azaz 5:1s összesitéssel még a másodikban a ZTE ellen 6:1 és 4:4 azaz 10:5 arányban.
    Egész év:
    mecs: 67 mecs
    rugott gól: 171(2,6)
    kapott gól: 84 (1,3)
    sárga: 84 (1,3)
    átlag néző: 12650 (bajnokságban:13012)
    Gólkirály: Majkowski 39gól
    Gólpassz király: Majkowski 26
    Mecs legjobbja: Bartha 12
    Sárga: Gerasymyuk 15
    Piros egész évben nem volt.
    Képek:
    tabella:

statok:

ucso mecsek:
  • Ars3nal
    köfi, ahogy elnézem nemszar:D
  • kraawz
    2013

• karajjj
    én a barcikából ingyen igazolásokkal csináltam bajnok csapatot :D
    nem olyan fontos az a pénz...
  • Ars3nal
    Damien Le Tallecről vélemény? (ingyen jött)
  • Darthmushroom
    na az szép 2kulcs ember kidöl a hajrára:
    Fitos 5-6 honap
    Miljatovic 3-4honap
  • Darthmushroom
    szerintem első évbe elég jó eredmény ez--->grat:D
  • Ars3nal
    sajnos első évben nem sikerült maradandót alkotni, mindkét kupából kiestünk rögtön alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben, a védelem hihetetlen hibákra volt képes, főleg a fiatal játékosok, megpróbálom a csapatot kicsit megerősíteni hogy komolyabb célokért küzdhessünk, de sajnos az egyenleg sem áll túl fényesen, végülis tudtam hogy körülbelül ez lesz...

• szabocsaba1983
    Felkészülés:

az utolsó 4 meccs alacsonyabb osztályú team ellen volt, a ,madrid és az osasuna ellen is nekünk volt több lövésünk, és labdabirtoklásunk.

• szabocsaba1983
    Anyám csak így tudja elolvasni
  • Gunnersboy
    ezentúl lehetőleg ne nyujtsad ennyire a képeket, mert igy mégroszabb mintha eredeti méretben lenne :ss
  • szabocsaba1983