104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Sysfox
    Blackburn rajongó vagyok, de mivel 2012-ben velük voltam/vagyok, nem akarok Angliában kezdeni.

Németországra gondoltam, azon belül talán Leverkusen.
  • BetonK
    2015/16-os idény BL selejtező Playoff, első meccs:

Sima meccs volt, pedig jó játékosai vannak a YB-nak is. A BL-ben erősebb szokott 4-4-1-1-es felállással, counteren.
    Nálam is tovább erősödött a keret, senkit nem adtam el és sikerült egészen jó játékosokat hozni, köztük egy ismert arcot is:

Itt pedig a tehetségek, akik már most jók:

Érdekes megfigyelni egyébként a magyar bajnokság csapatainak játékosigazolási politikáját: nem igazolnak külföldről. FM 2012-ben előszeretettek hozott még másodosztályú csapat is külföldit, az ideiben még a Debrecen vagy a Vidi sem..
    Bug, nem?
  • kosheen
    villámkarriert futott be nálam egy most 20 éves nigériai védő srác.
    13-14-es szezonban vettem 35k-ért (31 meccs nálam)
    15-16-os szezon felénél ment el 700k-ért az Evianhoz (32 meccs)
    16-17-es szezon felénél 3,4 milláért vette meg a Montpelliért
    35%-a az átigazolásnak még hozzám jött. Nagy játékos lesz a srácból.

Ennek apropóján megnézegettem az elmúlt években tőlem eligazolt játékosokat merre járnak most.
    Júnior - most 21 éves brazil ifiválogatott szélső/csatár, ingyen jött a Fluminensétől 2 évet játszott nálam, aztán nem akart szerződést hosszabbitani, végül 2 milláért eladtam a Sao Paolonak ahol minden második meccsén gólt lőtt és már 4 millát ér
    3 Boca ifi jött egyszerre aztán ingyen:
    Batista - 22 éves argentin középhátvéd, évekig jó lett volna, de 12 meccs után az elnök eladta 1,2 millióért vissza Argentinába. Azóta 4 év alatt 40 meccs jutott neki, 2x kölcsön is adták. Jobban járt volna ha marad
    Solis - argentin jobbszélső, 2 év múlva visszatért Argentinába 3,9 millióért, játszik is és egész jól.
    és végül a legnagyobb szivfájdalmam - Trejo: szintén a Bocától jött a 13-14-es szezonban egy nagyon jó AMC/MC, 1 év után elvitte 2,5 milláért a Newells (a megkérdezésem nélkül ofkorsz), akik 1 év múlva 7 milláért adták tovább a Sakhtarnak akik meg újabb 1 év múlva a Barcának adták el 18 millió euróért. Bár náluk még csak 6 meccsig jutott.

Eddig még úgy-ahogy szerencsésen kifogtam az ilyeneket, nekik köszönhetően piszok jól állok anyagilag, van egy 13 millás átigazolási keretem, fizuban meg 2 drága fér bele. A keret nagyon fiatal, most már TÉNYLEG nem kéne új játékost venni, csak hagyni kellene hogy összeszokjanak és fejlődjenek. Bár ahogy néztem egyre kisebb volt a rotáció az évek során, erre a szezonra már csak 2 játékost vettem.
  • Zenszkij
    mivel kezdesz?
  • LasDen #86294
    Ez már igen....:D

NB2-ben vitézkednek :DDDD Előtte a Videotonnál volt edző, de csak ligakupát nyert :D
  • Sysfox
    Megérkezett a játék, én DVD formába vettem meg, számomra ez kézzelfoghatóbb, mint egy kód megvétele.

Most települ... :)
  • szabii98
    vidibe :s
  • LasDen #86291
    így van ez...ha nem akarsz nyenri :D
    én is elkezdtem rágyúrni a fiatalokra. Jött 2 fiatal horvát (Zilic, Kranjcar) meg hasonló fiatalok és most az átlag életkor lement 23-ra. A legidősebb a 30 éves Holden. Más esetben már készülnék kiszórni, de jól játszik, így marad. Cél a 21-es átlag, mint a tavalyiban a Genoaval...:D És jövőre bajnokságot szeretnék nyerni. Jól haladunk. Tavaly megalapoztuk a helyünk a bajnokságbna egy közepesen erős helyezéssel, most a felső végébe lőttem be magunkat és jövőre bajnokság a terv :D
    Amúgy Bogdán egészen kiemelkedő kapus a játékban. Hatalmasakat tud védeni és jól kezeli az 1-1-es helyzeteket is. Bátran ajánlom mindenkinek :D
    Én meg most csatárt keresek, aki gólokat is lő, mert az elsőszámű csatárommal bár nincs baj, de az assistokban jobban jeleskedik :D
  • kosheen
    agyamra megy ez a gép...
    válogatott szünetben ligakupát játszottam a Győrrel, és az egész keretben 1 darab használható védő volt, még szerződés nélküli generált ifit se tudtam betenni mert azok meg u19-et játszottak, a padon is 3 kapus ült. Igazából tovább se akartam jutni a csoportból, mert csak a baj van a ligakupával, mondtam az asszisztensnek hogy szedje össze ő a csapatot, kapjak ki gyorsan aztán kész. A Győr ahogy néztem majdnem teljes csapattal állt ki, én meg 6 csatárral a kezdőben beraktam támadóra, aztán nyertünk sima 2-0-ra. Bezzeg ha tétje lenne a meccsnek akkor mehetne a küszködés meg az agyalás hogy mit és hogy állitgassak :D
    Sajnos igy ezzel a győzelemmel meglett a továbbjutás a csoportból.

A bajnokságban féltávnál 3 ponttal vagyok lemaradva az első helyezett mögött, de következő meccsem ellenük lesz, remélem utol is érem őket. EL-ben még jön a QPR hozzám, meg megyek Stuttgartba, jó lenne legalább 1 pontocska végre.
    Cél idén is a kupa és a bajnokság.

Egyre jobban kezdenek beérni a fiatalok a keretemben, van egy 10x-es cseh válogatottam is már (aki pont most sérült le 1 hónapra), legutóbbi válogatott szünetben 3 játékosom is bemutatkozott a felnőttválogatottjában. Mivel kicsit aránytalanul vásárolgattam be, de egyszerűen nem lehetett kihagyni azokat a srácokat ezért most egy új felállást próbálgatok, valami Barcás labdatartást próbálok összehozni (eddig nem sok sikerrel :D) egy 3-1-3-2-1-es felállással, 3 hátvéd, előttük egy szűrő, aztán 3 középpályás (1 ball winner, a másik elvileg sima CM, meg egy AP), 2 szélső meg egy csatár. Ha nagyon nem akar működni akkor valszeg visszatérek a megszokott 4-2-2-2-es felálláshoz, csak hát van 5 jó középpályásom is, és vétek lenne hármat is kihagyni közülük egyszerre.
  • bakkerman
    Realba betetted Messit,mi? ASD:SAASSDG
  • szabii98
    kicsit megpiszkáltam az editort, indítok majd így egy karriert XD
  • BetonK
    Miközben építgetem Diósgyőröm, kalandvágyból jelentkeztem Kolumbia kispadjára is, amit meg is kaptam, és a pár felkészülési mérkőzés után a Copa Amerka kalandjai kezdődtek. Csoportból elsőként túllépve egészen a döntőig meneteltünk, ahol Brazília következett:

Hullafáradtan érkeztünk a döntőre, mivel az elődöntőben csak hosszabbításban nyertünk, és kiegyenlített játékkal, egyáltalán nem simán, de megnyertük.
    Az egyetlen gólszerző egyébként Diósgyőrben is játékosom!
  • itldj
    Sziasztok!

Régóta figyelgetem a topicot, bár volt majd egy év kihagyás de előtte rendszeresen olvastam a szép eredményeket, meg mazsolázok a tippekből, átigazolásokat lesek el :P
    Anno a 11-el játszottam, aztán kihagytam egy évet, de most a 13-ra beneveznék, de alapból a Stema-en khmmmm "kicsit" drágállom. Tudna valaki ajánlani elfogadható árú, nameg megbízható online boltot ahonnét tudnék cd kulcsot venni? Google annyira nem volt a barátom, rögtön az első 3 találatban valami virágbolti lehúzós oldal volt :D
  • bakkerman
    Videoton 2013/2014
    Bajnokságban 2.-ok lettünk,kupában idén nem sikerült nyernünk,az elődöntőben ejtett ki minket a Fradi...Maradok még egy évet,ha jövőre se sikerül a bajnoki címet elérni,akkor szerintem betöltöm az osztrák vagy szerb ligát,és szerencsét próbálok ott.
  • LasDen #86284
    gratula és sok sikert a rubinhoz.....az "anyagot" meg várjuk :D
  • Solt
    Én a Taktikai kézikönyv elolvasását tudom ajánlani! :)
  • Gronor88
    Sziasztok. Olvasgattam itt a dolgokat, hogy ki hogyan játszik és vélekedik a játékról. A FM11el játszom mert nekem az valamiért jobban tetszik mint a 12. Az Everton gárdáját választottam ki magamnak. 8. helyet tűztek ki nekem és kiesés ellen harcolok. Egyszerűen mintha nem tudnék nyerni. Kitaláltam egy taktikát amit szépen begyakoroltattam és már nagyon rutinosan csinálják a srácok. Az edzéstervet netről szedtem le mert azt írták hogy annyira de annyira jó. Hát nemtudom. Nagyon béna lennék vagy nemtudom hogy mi lehet a baj. A csapat 4-5-1-et játszik támadó felfogásban. 2 szélső attacking mid-el. 2 középső középpel és egy védekező játékossal. Védelem rendben van. Felkészülés nagyon jól sikerült megvertünk 1-2 spanyol első osztályú csapatot aztán eljött a szezonkezdet és mintha nem is tréningeztem volna és semmi. Teljesen tanácstalan vagyok. Veletek az elején történt ilyen és ehhez hasonló? Apró változtatások után most már egymás után 5 meccset döntetlenre hozok de győzni nem sikerül azt csak nagyon elvétve. Esetleg valami ötletetek van? Az Uninstall kivételével :D
  • Utley
    Valaki elküldhetné a droid fejlesztőket melegebb éghajlatra,hogy Óceánia térségének megint nem néztek utána.Igazán nehezükre esett volna a válogatottakat normálisan megcsinálni?Sorsoltak a 2018-as VB selejtezőre,de Cook-Szigetek nincs ott..Húj de felbaltázta az agyam ismét,hogy megint linkre toltam az egészet...Csak egy tetves előselejtezőt kellett volna még beírni az editorba és mindenki boldog,de neeeeem...
  • geo91
    bajnokság és csapatfüggő. gyengébb bajnokságban ahol lassabbak a játékosok és a tieid is, emberfogás, de egy jobb bajnokságban, ahol gyorsabbak, ott inkább zónavédekezés.
  • zelinka
    Sziasztok!

Első „élménybeszámolóm” itt az sg-n:

Én még az FM2012-vel játszom, mivel a 2013 nincs magyarul. Sajnos elég kevés időt tudok fordítani a játékra (heti 2-3 alkalommal 1-2 órát, azt is éjjel), ezért elég lassan haladok.

A 2011/2012-es bajnokságot a svájci Grasshoppers csapatával kezdtem el, mint újdonsült, fiatal edző :). A vezetőség célként a kiesés elkerülését jelölte meg, bár én bíztam benne, hogy előrébb tudunk végezni.
    A svájci bajnokság 10 csapatból áll, ahol minden csapat négyszer játszik a másikkal. Az első helyezett megy a BL-be, a 2., 3. helyezett és a kupagyőztes pedig az EL-be. Az utolsó helyezett kiesik, az utolsó előtti pedig osztályozót játszik a II. osztály másodikjával.

Az előszezonban kipucoltam a keret azon részét, akikre valamilyen okból nem számítottam. Az utánpótlás bázisunk kiváló, ezért sok tehetséges fiatal játékost kölcsön adtam, hogy rutint szerezzenek. Sikerült igazolnom néhány jó nevű játékosokat. Ilyen volt például Kezman, Bajramovic, Philipp Degen, vagy éppen Eric Addo. Természetesen voltak még érkezők, de viszonylag ismeretlenek (Santini, Zvasiya, stb). Ami külön öröm, hogy sikerült kevés pénzt költenem az átigazolásokra. A pénz amúgy is elég kényes kérdés a klubnál, mert bár stabil a pénzügyi helyzet, de átigazolási pénz és fizetés terén elég szűkös a mozgástér. A legjobban fizetett játékosom is max 20-25 ezer eurót tud csak hazavinni, ellenben a riválisokkal, ahol nem ritkák az 50-60 ezres fizetések és a több milliós átigazolások sem.

A bajnokság elég nehézkesen indult, de aztán a végére csak belelendültünk és végül is megcsíptük a 4. helyet. Ahogy már írtam, a költségvetésünk valahol a középmezőnyben található, így a két nagy mellett (Basel, Young Boys), a Zürich, a Xamaxs, a Sion és a Luzern is megelőz minket e tekintetben. Ezért is nagy szó, hogy a kiesés elkerülése mellett odaértem a 4. helyre a Basel, a Young Boys és a Zürich mögött. Ez a 3 csapat nagyon megelőzött. A bajnokság során ezen csapatok elleni meccsek voltak a legnehezebbek.
    A 4. hely megszerzése mellett sikerült megnyernem a kupát, ezáltal kvalifikálva magam az Európa Liga küzdelmeibe. Több csapattal szemben én általában a sztenderd kezdőcsapatommal játszottam végig a kupát.

A szezon során általában ez a csapat játszott (1-4-1-4-1): Santini – Bühler, M.Lang, Zvasiya, Degen/Menezes – Toko/Abrashi – Zuber, Hajrovic, Bajramovic, Felscher – Kezman/Negrao/Bruno Filipe

A 2012/2013-as szezon kezdésére sikerült megerősítenem a keretet. Érkezett a kiesett Servett-ből Vitkievicz, kölcsönből vissza Steven Lang (az egyik kedvencem), Bamogo, Burkina Fasoi válogatott, Andjelkovic, szlovén válogatott, Koikili (nem kell bemutatni azt hiszem – télen érkezett), és még néhányan kölcsönből vissza. Távozók oldalon az említésre méltó játékos csupán Mateja Kezman, illetve Zuber és Abrashi. Utóbbi kettőt egyszerre vitte el a Young Boys összesen 2.2 millió euróért. Ezt nem utasíthattam vissza, bár nem voltam egy közönség kedvenc ekkor a szurkolók körében.

Az Európa Liga küzdelmei nem tartottak sokáig számomra. A negyedik selejtezőkörben kapcsolódtam be, és a későbbi döntős Valencia ellen rögtön ki is estem. Hazai pályán 1-4, idegenben 1-1. Elvárás ugyan a csoportkör volt, de tekintettel arra, hogy a későbbi döntős ejtett ki, összességében így is elégedettek voltak.

Sajnos a kupában két kör után kiestem. Azt hiszem, kicsit alábecsültem a másodosztályú FC Wii-t, tartalékokkal felállva sima 2-0 oda. Ezt már sokkal kevésbé nézte jó szemmel a vezetőség. De azt hiszem, hogy a bajnokságban sikerült kárpótolnom őket. 13 fordulón keresztül vezettem a tabellát, legyőzve többek között a Baselt és a Young Boys-ot is, amire az előző szezonban nem is nagyon volt példa (2011/2012-ben az első három ellen a 12 meccsből kb 10 pontot sikerült csak gyűjtenem). Aztán jött egy sérüléshullám, plusz a kulcsemberek közül néhánynál formahanyatlás és lecsúsztam még a dobogóról is. Aztán a végére összeszedtem magam, de ez arra volt csak elég, hogy a 4.-5. helyért harcoljak a Sionnal. Végül nem sikerült megcsípni a 4. helyet, így az 5. pozícióban végeztem, ami a tavalyi 4. helyhez képest is bravúrnak számít, tekintve a többiek igazolásait. Az 5. pozíció EL indulást ért a következő szezonra (a kupagyőztes ugyanaz volt, mint az amúgy is Európa Liga induló).

A 2012/2013-as szezon alapfelállása (1-4-3-2-1): Santini – Bühler/Koikili, Andjelkovic/ Zvasiya, M.Lang, Menezes – S. Lang, Toko/Bajramovic, Feltscher – Vitkievicz, Hajrovic, Negrao (a téltől Mrsic, egy horvát gólvágó).

Összességében elégedettek voltak velem, stabilnak tekinthető a munkahelyem. Másfél év után már szerződéshosszabbítást is ajánlottak, amit én elfogadtam. Az első sikeres szezonom után már rendre szóba hoztak különböző csapatok kispadjával. Pletyka szinten felmerültem a svájci válogatottnál, a Lazionál, a Fulhamnél és a Feyenordnál is, hogy csak a nagyobbakat említsem. Persze valóságalapja egyiknek sem volt. Annál inkább a Vasco de Gamma, a Galatasaray és a Dinamo Moskva érdeklődésének, ahonnét konkrét ajánlat is érkezett. Én úgy voltam vele, hogy nem akarok mindenáron váltani. Már alakult a keret is, igazoltam már a svájci bajnokságból meghatározó játékosokat, illetve a Fiorentinától kaptam 2 elég jó játékost (mert időközben fiókcsapata lettünk a firenzeieknek).
    Aztán a nyáron megkeresett a Rubin Kazany, aki orosz bajnokként (az edzőjük nagyobb klubhoz ment) a BL főtáblán indul, átigazolásokra és fizetésekre is óriási pénzek vannak, úgyhogy hosszas évődés után elvállaltam a munkát. Most tartunk tehát itt, azaz a 2013/2014-es szezonnál. Még csak néhány hete kerültem a Kazanyhoz, de már most sok mindent átalakítottam és vannak már igazolási/elküldési terveim is.

Ez most csak emlékezetből ment, de később képeket is tudok hozni.

Amennyiben érdekel valakit, később is hozok „anyagot” :). Elnézést, hogy ilyen hosszadalmas voltam, de jó volt ismét „átélni” az első két szezont.

Üdv
    Zelinka ;)
  • Gronor88
    Sziasztok. Szerintetek zónavédekezés a jobb vagy emberfogás?
  • Utley
    Valaki nem tudja véletlen,hogy a világranglistán elért helyezésektől függ az,hogy milyen játékosokat generál a gép?Mert igen nagy trébe vagyunk Cookon...
  • zyndar
    Az összes többi dvd-t olvassa.
  • bakkerman
    nálam még nem is járt az olvasóban a dvd
  • karajjj
    vagy poros az olvasód feje
  • zyndar
    Igazán brilliáns megoldás :) Akkor csak porfogó lesz a DVD :)

Köszi a választ.
  • zorrobomber
    Steam-ben aktiválod a cd kulcsot, és az magától letölt mindent, nincs szükséged a dvd-re.
  • zyndar
    Tegnap megvettem CD Galaxisnál és nem olvassa a gépem a dvd-t :) Most kipróbáltam a munkahelyin, ez viszi. Mi lehet a gond? Írtam nekik, azt válaszolták, hogy vírusirtó és emulátor progi is akadályozhatja az olvasást. Ilyenel találkozott valaki?

Köszi.
  • methyliso
    IRL az Eger meccsén 56 néző volt, szóval van még hova fejlődni. :)
  • LasDen #86269
    egyre nagyobb érdektelenség övezi a Puskás Akadémia hazai meccset...már csak 295-en voltak kíváncsiak a borzalomra :D vajon meddig csökken még...:DDD
  • Ars3nal
    nem mindegy mit mondasz meccs előtt és közben, és ami legalább annyit számít az hogy miként nyúlsz a meccsbe cserékkel vagy taktikai változtatásokkal

hiába csinálsz egy jó taktikát ha rosszul cserélsz vagy hülyeségeket mondasz a játékosoknak

figyelni kell ki van formában, és a taktika igazodjon a játékosok képességeihez

én most egy 4-5-1est játszatok velük picit mély védelemmel, szűken, gyors közvetlen passzokkal és alacsony kreatív szabadsággal, kontra kipipálva, zónavédekezéssel
    ha esetleg érdekel valakit felrakom valahova(klasszikusba csináltam nem a szerkesztővel)
    ha szarban a haza akkor van ugyanez feltolt védekezéssel még gyorsabban és szélesebben, ha mégjobban szarban a haza akkor a VKP megy előre csatárnak
  • kosheen
    én meg pont most panaszkodok, hogy milyen szarul megy nekem az EL-ben :D
    Hogy a fenébe tudtok ti ilyen eredményeket elérni jóval erősebb csapatok ellen? Azért egy Olympiakosnak 3-at guritani az nem semmi. Minden esetre grat hozzá
  • kosheen
    baszhatom én a nagy terveimet ha a 17. percben máris kiállitják egy emberemet :(
    1-2 lett a vége, és a bosszantó, hogy 70 perc emberhátrányban se lettem lefocizva, kicsit jobb labdabirtoklásuk volt, a lövések aránya nagyjából kiegyenlitett volt. Tiszta ideg vagyok, mert most végre vmi kis siker összejöhetett volna. Ha lehetne fél évnyi fizuját megvonnám a hülyének amelyik kiállittatta magát
  • Ars3nal
    Paks-Olympiakos 1-1
    Olympiakos-Paks 0-3

Atletico Madrid-Paks 2-1
    Paks-Atletico Madrid 0-4

ezzel kiestünk a legjobb tizenhat között, nem kevés pontot gyűjtöttünk ha jövőre is sikerülne a csoportkör legalább akkor két év múlva akár két BL hely is meglehet

bajnokságban 22 meccs után 1. a Győr 49 ponttal, másodikak vagyunk mögöttük 46 ponttal 3. az Újpest 38 ponttal
    3. fordulótól a 20. fordulóig veretlenek voltunk
    remélem sikerül megnyerni a bajnokságot ha már a kupából kiestünk a Baja ellen a negyeddöntőben, ligakupát meg elszabizom de úgyis elődöntőben vagyunk

érkezett közben Dudás Ádám

nyáron jön egy csomó 17-18 éves a második csapatba, Kulcsár Kornél és Dibusz pedig az első csapathoz, szeretném még megszerezni Kovácsot meg Vermest
    sajnos Vayer kiöregszik lassan, Sipeki pedig csak kiegészítőember lesz, Bodnár remélem még egy szezonig jó lesz bár ha sikerülne Vermest leigazolni akkor már csak csereként számítanék rá

szezon végén tolok majd pár képet is
  • kosheen
    EL meccsen jön a Bilbao hozzám. Kipróbálom most hogy nem beszari védekezős taktikával állok ki, hanem támadóbb felfogásban. Lehet hogy irtó nagy zakó lesz a vége, de a bekkelés se vált be eddig, pontom még nincs, szóval nem nagyon van vesztenivalóm. Meglássuk :D
  • LasDen #86263
    ezt odaverte rendesen....és egy milyen passz után :D
  • Solt
  • BetonK
    Így estünk ki a BL-ből 2014/15-ös szezonban, kicsit fájó, ha megnézzük a tiszta ziccerek arányát, egyébként pedig bőven túlteljesítve az elvárás:

• bakkerman
    Benczés Miklós az edzőjük,ez nekem új nem is tudtam
  • bakkerman
    tényleg,igazad van,megnéztem a Vidinek a B csapatát,és annak "Videoton II" a neve,és ők NB3-asok,a Puskás Akadémia teljesen önálló klub,saját u19-es csapata is van. Akkor megnyugodtam :)