104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
korbin555 #90644 Azért csak légy óvatos ezzel a társ-tulajdonos dologgal.Mert mindig a jó,fiatal játékosokért,tehetségekért tülekednek.Ha anyagilag nem túl erős erős a csapatod, nem fogsz tudni versenyezni az árajánlataikkal.Aztán csak nézel,hogy elviszik őket. Ha nincs életbevágóan szükség pénzre,én mindig elutasítom az ilyen beugratós üzleteket. -
korbin555 #90643 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem sokan a nyelvismeret hiánya miatt is játszanak a régebbi kiadásokkal. Az első néhány hét nehézségei ellenére,egyszer sem jutott eszembe, hogy újratelepítsem a 12-t.Nem sajnáltam a rengeteg időt,amit az angol nyelvű fórumok böngészésével,és a Google fordítóval töltöttem.Még emlékszem, hogy az első pár napon vagy tíz különböző csapattal kezdtem teszt karriereket, hogy kitapasztaljam az olvasott okosságokat. És nem szégyelltem,mert ha valamit nem értek,az nekem csak azt jelenti,hogy tanulnom kell.Angolul én sem beszélek,de ami a játékhoz kell,azt már némi túlzással kívülről fújom.Közel 40 éves koromig nem is hallottam angolul beszélni senkit.Errefelé minden harmadik ember németül karattyolt,az folyt a TV-ből is.A játék taktikai részével pedig az elején sem volt sok problémám.Ez lesz az ideivel is.Egy-két hétig talán kínlódni fogok,de hamar megtanulom,és már nem lesznek gondjaim. Kitartás kérdése az egész.Azt pedig szomorúnak tartom,hogy azok a tízen-huszonéves menedzser urak, akik már beleszülettek az internet korszakba, képtelenek angolul játszani egy nem túl bonyolult játékot.Mondhatnám azt is,hogy szégyen.Akinek nem inge,ne vegye magára. -
meg akinek fostalicska a gépe hozzá. létezik még ilyen is, magamon tapasztalva :D -
banyai2000 #90641 Értem . Köszi a gyors választ "főnök" :DDD . -
50-50-ben osztoztok a játékoson. 1-3 évre lehet megegyezni, és az utolsó évig lehet halasztani az eladást, de amúgy minden szezon végén egyik másik fél megveheti a játékost. Megegyezéstől függően marad a játékos a csapatában vagy a másikban játszik. A lényeg, hogy azé lesz a játékos, aki többet ajánl érte. Amolyan könnyű pénz egy kis időre... -
banyai2000 #90639 Olasz bajnokságban mi ez a CO-owned ? -
banyai2000 #90638 Első azt olvastam,hogy korbinhoz :D . Várom már nagyon érdekell milyen lett . -
Csak a bénák és gyávák játszanak még vele...
mikor kijön, mindenki ezzel fog játszani. aztán ha nem tudnak 2 perc alatt meccset nyerni, akkor majd szaladnak a korábbihoz... -
majd az aki az ideivel is megtanult, és lesz@rja h van egy kis kihívás is. -
korbin555 #90635 Szódával elmegy.Csak arra leszek kíváncsi,hogy ki fog vele játszani.Mert ahogy a hozzászólásokat néztem,sokan még mindig a 12-vel szórakoznak. -
Ha nem tetszik, nyugodtan lehet másikat csinálni (fejvesztés terhe mellett)
-
korbin555 #90633 Én is előrendelem,de pár napig még figyelem az árakat .Jelenleg 8200 Ft a legkedvezőbb ajánlat,ezzel már elégedett leszek. -
akkor elvileg én már elvileg október 17.-én már tolhatom a gammmmááááát,ugyan csak a bétát,de akkoris 
-
Blum #90631 o/
Vegre nem kell fenthagynom a Winfost ha jatszani akarok. Ugyis csak FM-mel jatszok. -
korbin555 #90630 Úgy néz ki,hogy minden platformon egyszerre adják ki.Kicsit jobban is figyelhettek volna,mert egy nappal eltévesztették a születésnapomat.Előrendelve viszont két héttel korábban megint lehet a Beta verziót használni,ami már csak egy jó hónap. -
a taktikánál mennyire érdemes szezon közben variálni, hogy rigid vagy fluid? Csak mert jött most egy olyan ötlet, hogy már igy a szezon vége felé elkezdem összerakni és szoktatni a taktikát a Bl csoportkörre, ahova a gyengébb játékoskeeret miatt egy beszaribb taktika kell, szükségem van a stabilitásra.
Szóval van ennek értelme? Vagy csak ha jön a barca akkor átnyomom counterre, aztán csocsi?
tippek? ti hogy szoktátok venni az akadályokat amikor sokkal erősebb csapatok jönnek? -
Blum #90628 Es az is hivatalos,hogy lesz Linuxra is? Illetve ha igen,akkor az is ugyanakkor jelenik meg? -
Bréking: október 31-én jön az FM14, hivatalos! :) -
Solt #90626 

-
Nicola Zrinski, vagy ahogy hazájában ismerik, ünneplik, A szigetvári hős, miután megölte I. Szulejmán szultánt, és kiűzte az oszmánokat európából, felhagyott a hadviseléssel. Helyette a sokkal szórakoztatóbb futball felé fordította tekintetét. És milyen jól tette. Kora egyik legnagyobb futballistája lett, hisz világszerte ünnepelt játékos volt. A válogatottban 55 meccsen 20 gólt ért el középpályásként. De sajnos egy ligament collaterale mediale sérülés miatt idő előtt kellett szögre akasztania a cipőt. Erejét mutatja, hogy így is legenda lett. De nem adta fel. Az edzői pályáról álmodott, amit Otto Rehhagel és Dárdai Pál szárnyai alatt tanulhatott. Az utánpótlás csapatokkal elért sikerei után szeretett volna feljebb lépni, de a lehetőség nem akart jönni. Ám egy napon, 2012. november 19-én a nagy krízisben lévő Sevilla, és elnöke Del Nido nagyot húzott. A Fiatal Zrinskit nevezték ki edzőnek. A cél a 20. helyről, és a kiesés elől való menekülés volt. De majd ő elmeséli…
Szóval, hogy jött a képbe a Sevilla?
- Húú, nem is tudom. Vártam a lehetőségre, hogy egy nagy csapatnál is megmutassam a tehetségem, mikor befutott az ügynököm hívása, hogy a Sevillánál új edzőt keresnek, mivel tragikusan kezdték az idényt. Mikor részletesebben megismertem a helyzetet, a csapatot, úgy döntöttem, hogy vállalom a kihívást, és megmentem őket.
Ami végül nem sikerült. Miért nem?
- Ez egy jó kérdés. Sokszor elgondolkozom rajta én is. Hiszen minden adott volt a jó szerepléshez. Egy ilyen csapatnak eleve nem lett volna szabad a kiesés ellen küzdenie. De visszatérve a kérdésre, eleinte nagyon jól mentek a dolgok. Jöttünk fel, mint a talajvíz. Aztán valami elromlott. A tavasz bődületesre sikeredett, és újra a kieső zónában találtuk magunkat.
Ahonnan már nem is sikerült kijönni. Hogy élte meg a távozást?
- Még olyan 5 vagy 6 forduló volt vissza a bajnokságból. A 19. helyen tanyáztunk, elég jókora hátrányban. Aztán jött az Espanyol elleni meccs, ahol 2-1-re kikaptunk. Ekkor vált biztossá a kiesés is. És ekkor kellett távoznom a csapattól is. Nincs bennem harag. Azt tették, amit kellett. Kiestünk, nem volt értelme tovább marasztalni, koncentráltak a jövőre. De örülök neki, hogy gyorsan visszatértek az első osztályba…
Utána egy csendes, eseménytelen nyár következett önnek.
- Annyira nem volt eseménytelen. Még a nyár elején megkeresett a Peterborough? Vagy valami hasonló championship csapat. De akkor elutasítottam a felkérést.
Innen jött az inspiráció, hogy egy másod vonalbeli csapathoz igazoljon? Vagy túl degradálónak találta?
- Nem szó sincs ilyesmiről. Egyszerűen nem éreztem úgy, hogy most végig tudnék vezényelni egy nyári felkészülést. A későbbi választásomhoz sem volt semmi köze.
Majd újfent ősszel jött a megkeresés a West Hamtől?
- Nem egészen. Az ügynököm mondta, hogy mind a WBA, mind a WHU érdeklődik irántam. Nálam a pénz nem kérdés, nem azért csinálom. Ha ennyi számítana, akkor elmentem volna az Albionhoz, akik már akkor is a Premiere Leagueben játszottak, míg a West Ham azelőtti szezonban esett ki a Championshipbe. Így a döntésem főképp szimpátia alapú volt. De több lehetőséget láttam is bennük.
Értem. És milyen benyomásai voltak az elején?
- Igazából meglepődtem. A 10. helyen vettem át a csapatot, de alig pár pont választotta el a környező csapatokat egymástól. Ez bizonyítja, hogy első 2 meccsem megnyerésével máris 4 helyet javítottunk. Nem egészen értettem, hogy miért kellett távoznia Hughesnak előttem, de nem firtattam természetesen. Csak a munkára koncentráltam.
Ami kifizetődött.
- Igen. Szenzációs szezont futottunk. Nagyban köszönhető a csatárjaimnak, Machédának, Deeneynek és Guidettinek, akik 22, 20 és 17 gólt vágtak. És akkor még a végéről nem is beszéltünk.
Volt valaha része ilyen izgalmakban, mint az utolsó forduló?
- Soha. Valami tökéletesen állt össze az egész. Szinte filmbe illő, ahogy az utolsó fordulóra elveszítjük az első helyet a Leeds jobb gólkülönbsége miatt, majd a bajnokság utolsó meccsén pont velük játszunk hazai pályán. Nagyszerű mérkőzést játszottunk velük. Ha jól emlékszek 3-1-re nyertük Macheda és Jarvis góljaival. A lefújás utáni pillanatok életem végéig elkísérnek. Örök emlék…
Pár napra rá pedig jött a hosszabbítás.
- Meglepődtem, hisz még 1 év volt vissza a szerződésemből. De boldog voltam, így örömmel írtam alá további 4 évre a csapathoz.
Majd jött a bajnokságok bajnoksága, a Premiere League.
- Nagy reményekkel vágtunk neki. Sok távozó volt a csapattól. Többen ingyen távoztak, volt akit sikerült pénzé tenni. Mások pedig kölcsönbe mentek el. Helyettük érkeztek minőségi vagy akkor még annak gondolt erősítések. Aminek igazából örülök, hogy a legtöbb igazolást még a tábor kezdete előtt sikerült véglegesíteni, így végig dolgozhatták a nyarat. A legnagyobb fejtörést a csatár kérdés okozta. Macheda és Guidetti távozott a kölcsön lejártával, így egyedül Deeney maradt. Több kiszemeltünk is volt, de velük nem sikerült megegyezni, mivel túl sokat kért értük a klubjuk. Ekkor eszembe jutott a Wigan és di Santo, akiről futólag már olvastam. Szerencsénkre a Wigan relatíve olcsón elengedte. De ez még kevésnek bizonyult, ezért érkezett a nyár végén a Burnleytől Jamie Murphy is.
Milyen elvárásokkal indultak neki a szezonnak?
- A vezetőség elvárása a kiesés elkerülése volt – úgy, hogy közben a média a 18. helyre jósolt minket. Én kicsit előrébb tekintettem egy biztos PL pozícióra. Szóval az én célom az 50 pont volt, ami úgy a 11-2. helyre lett volna elég. Azzal elégedett lettem volna.
Ehelyett egészen a 6. helyig repültek. Milyen érzés volt?
- Leírhatatlan. Eleinte nem alakultak jól a dolgok, de egy megbeszélés után, amin Takeshi Tatsumi és a neve elhalhagatását kérő, bizonyos bakkerman vett részt, kialakult a végső taktika. Ami aztán nyerőnek bizonyult. A sorsolásunk is kegyes volt picit. Már korán letudhattuk a Chelsea, M City, United és Arsenal csapatokat, így utánuk nyugodtan szerezhettük a pontokat. Sokat köszönhetünk a gólkirályi címet végül megnyerő Di Santónak, aki 26 góljával elérhetővé tette ezt számunkra. Ez volt az eddigi legjobb szezonja a PL-ben, így örülök, hogy én hozhattam ki belőle. Franco emelett az újságírók által kiosztott év játékosa díjat is megnyerte. Nagyszerű visszatérés volt ez a számunkra.
De így is volt okuk a szomorkodásra vagy nem?
- Igen. Hiába értünk oda a 6. helyre, de a kupák miatt lemaradtunk az Európa Ligáról. A fiúk is szomorúan élték meg ezt, ahogy mindannyian. De előre tekintünk. Az igazat megvallva megfordult bennem, hogy talán nem is olyan nagy baj, hogy idén kimaradunk belőle. Jövőre még erősebbek leszünk, és legyőzünk mindenkit.
Köszönöm a lehetőséget. Van még valami hozzáfűzni valója?
- Szeretném megköszönni néhány embernek, hogy itt lehetek. Megköszönném a TV-nek, hogy ilyen sok pénzt adnak nekünk. Szeretném megköszönni a Football Managernek, hogy ilyen jó edző lettem IRL is – egyszer majdcsak megnyerem a BL-t meg a PL-t benne. Peace…
-
első évbe az alap csatár Sammon lett 26 góllal a 2.osztályba. utána h a sunderland kiesett megvettem Graham-et aki elsőnek 27 góllal majd 29 góllal lett gólkirály a premier ligába. taktika 4141 volt ahol védekező középpályás volt visszavont irányító. -
Derby-nél ki volt az? Mert most velük játszok de a mostaniak közül esély sincs rá hogy valamelyikük is az lehetne. Milyen taktikával játszott a csapat? -
13-ba nálam csak a MUval sikerült bl meg bajnokság gólkirályt adni, meg a Derby-vel akinél 1 csatáros játéknak köszönhetően mind a másodosztályba mind 2szer az első osztályban is az én csatárom lett az.
Ja meg az offline bajnokságba (monaco) 2.osztályba, de hát ott illet is. De kb. le is szarom ha nincs gólkirály, MU-nál is utána pár szezon múlva esélytelen volt a rotálás miatt (Roo,Lewa,Cavani,Neymar támadó 4s miatt :D ) -
Nincs is ezel gond, jönnek a győzelmek, a BLtovábbjutás most is csak peches körülmények miatt úszott el, a bajnokságot idén is behúzom.
Csak b.ssza a csőröm hogy 10 góllal le lennék maradva a gólkirálytól -
szintén így vagyok vele. egy idő után úgyis jön a kimagasló eredmény (6-7gólos győzelmek stb..) addig az a lényeg h címek meglegyenek meg jöjjön a pénz befele a klubba a bl meg bajnoki cím stb. miatt. -
Én bármikor lecserélnék egy kimagasló teljesítmény - nem első helyezés kombót egy bajnoki címre. Nem tudom, hol itt a probléma, de biztos. -
Pár nap távolét után újra vagyok. Grat LasDen-nek. Köszönöm aki rám szavazott. És persze köszönjük Huni az eddigi munkádat. -
óóóóha, egy újpest elleni hazai meccsen fogok 300. alkalommal a Fradi padján ülni. 2 kezdőm is beinjekciózva tolja végig majd a meccset.
Tökéletes alkalom egy nagy-nagy picsázásra. Most aztán mindenkinek össze kell kapnia magát. Vezetem a bajnokságot 21 forduló után, ha most nyerek, akkor 7 pont lesz az előnyöm 22 meccs után.
Kicsit húzom a számat ugyan, mert a tavalyi és tavaly előtti gólkirályom elvesztette a góllövő cipőjét. 2 éven át hozta a meccs/gól arányát, most meg elég sz.rul megy neki. Nevelő célzattal a második csapatba tettem, ha lesz ott 3 jó meccse zsinórban akkor visszahozom. Akit helyére bedobtam az viszont nagyon fickándozik, sorban szállitja a gólokat.
Csapatként nagyon szépen muzsikálunk, legtöbb rúgott, legkevesebb kapott gól, viszont bosszant, hogy most nincs kiemelkedő játékosom. A legjobb átlaga 3 védőmnek van, ez sokat elmond. Nincs 1 emberem se a gól, gólpassz listán és a legtöbb meccs embere listán se.
Nem nagyon értem mi történhetett, majdnem hasonló kezdő és taktika van, mint amivel tavaly behúztam a bajnokságot. Idén az összeszokás a cél ismét, mert azért 1-2 fontos embert elpasszoltam.
Már most keresgélek egy Xavi tipusú játékost. Az előző irányitó elment a Panába 3 milláért, és a mostani holland gyerek annyira nem jó még. Vicces, hogy fél évig a Bredában nyomta kölcsönben, és ott viszont sokkal jobb mutatói voltak mint mb1-ben. Látszik is a különbség a szinvonalban :D
Kár hogy nem nagyon találtam eddig olyat, aki el is jönne és nem 17 éves tehetség. Kellene egy 27-28 éves magyar szinten klasszis, akire tudok épiteni 3 évig és aki mellé felnőnek a fiatalok.
Gáz, hogy annyi pénzem van mint a szemét (12 milla folyt be idén átigazolásból) de ezzel nem nagyon tudom csábitgatni a nagyobb játékosokat. -
Hja bocs, hosszú napom volt és törni még Magyar :D -
A távozó Sturridge 2 gólt vágott a Norwich ellen... Még megbánom az eladását? :(
Eladtam Martin Olsson-t is, pedig ő a kezdetektől fogva a csapat tagja volt. Szerinte a klub a tudása alatt teljesít (20 forduló után a 2. helyen áll), és most, hogy megvette a Chelsea, annyit írt, hogy szerinte ez a klub jobban illik a nagyvilági stílusához. Besz*rok. Akkor bye! :)
Senkinek sem fogok könyörögni.
Ja, és megint igazoltam két 17 éves tehetséget. -
:D
Belém éget? Inkább "beléd égett", nem? :P
Szerintem ezzel még sohasem találkoztam egyébként. -
Túl sokat játszottál már :D Magyar fordítás már beléd éget.
"nekem pedig a klub jövőjét kell szem előtt tartanom." -
Elfogadtam a Liverpool ajánlatát, de úgy, hogy csak szezon végén igazol el. Egyszerűen túl jó volt az ajánlat, nekem pedig a klub jövőjét kell szem előtt tartanom. -
ideje volt, hogy észre vegyétek már :D majd lesz rendes is, ha lesz miből csinálni. De csinálhattok ti is. Attól, hogy az van, amit én mondok, még megengedem, hogy segítsetek :D -
tartsd meg,ha jó formában van,illik a taktikádba is,minek adnád el,hogy aztán fél év alatt építs be egy új játékost? 29 évesen lazán van benne 4 év magas szinten még,ne add el -
A Liverpool 16 milliót ajánlott Daniel Sturridge-ért. Ez már erősen az a határ, ahol elgondolkodom az ajánlatom. Mondjuk, 16.25 millió a kivásárlási ára, nem tudom, miért nem ajánlottak ennyit... :)
Eladás mellett:
- 28 éves, lassan 29 lesz, még maximum 2-3 szezon van benne
- van másik öt, hasonló képességű csatárom, 6 nem is kellene
- ennyit valószínűleg nem fogok kapni érte később
Eladás ellen:
- angol játékos távozik, ez ellentétes az elképzeléseimmel
- jelenleg bombaformában van Sturridge
- remekül beleillik a taktikámba (gyors kontrázás)
Szóval, még nem döntöttem el, de valószínűleg elfogadom az ajánlatot, esetleg megpróbálom úgy, hogy csak szezon végén távozzon. -
Blum #90608 OMG,ez a banner ..sirok :DDDDD -
XDDD -
LOL 
belgiumba ment végül kölcsönbe
egyébként Kara-ról van szó, de nem értem, miért nem kapott engedélyt, 22 éves szenegáli felnőttvállogatott. (egyébként egyik kedvenc pléjám a játékban) -
én is nézem mondom mi a fasz,LasDen barátunk nem erőltette meg magát :DDDDDDDDDDDDDDDDDD