104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• sapjack
    Hali! FM 2012 13-14es updateval tolom 1 ső szezonba semmi gond mikor kezdeném a 2.szezonom junius 26.án crash dumps-ol a játék :S esetleg valami megoldást van rá? Köszönöm előre is!
  • Volcanor

2023/2024

Idén már elég durva üzleteket kötöttem, mivel próbálom folyamatosan beépíteni a fiatal hollandokat, így a 2-3 éve, ingyen és apróért jött játékosokat adom el, elég nagy haszonnal. Top 4 transzfer, ebből 3 ebben a szezonban jött létre:
    El Sayed.
    Yeremin.
    Rosmen.
    Vieira.

A szezont egy újabb Holland Szuperkupával kezdtük. A Holland Kupában már a második meccsünkön kiestünk, hazai pályán a Zwolle ellen, elég nagy szégyen volt a meccs ránk nézve...
    BL-csoportkör.
    Első körben a Celtic ellen jutottunk tovább(1-1, 2-0), majd jött a Bayern. Otthon hatalmas meglepetésre simán 3-0-ra vertük őket, utána kikaptunk az AZ ellen, akik ellen esélyünk sem volt idegenben. Próbáltam a Bayern ellen először egy kontra taktikát beállítani, mivel elég gyorsak a szélsőim. 2-0-ás Bayern vezetésnél már ultra defenzívre állítottam a csapatot, 3-0-nál már kínomban röhögtem. Egész meccsen 1 kapura lövést sikerült összehozni, kb ennyiszer is léptük át a félpályát. A vége előtt nem sokkal Alaba kapásból beívelte, lecsúszott, a kapusom meg órisát lepkézve mellényúlt a labdának, és behullott a kapuba. 4-0, ki is estünk. Amúgy az első 3 gólt mind úgy szerezték, hogy valahogy beküzdötték a labdát az ötösön belülre, és hiába játszottam gyakorlatilag 5-6 védő típusú játékossal, mindig üresen hagytak 1-2 méterre egy játékost.
    A bajnokságban október végén 12 pont hátrányunk volt a listavezetővel szemben, tavasz közepe felé viszont már mi álltunk az első helyen. Utolsó előtti fordulóban a PSV ellen jött a szokásos "úgyselőszgólt" meccs, így az utolsó forduló előtt 3 csapat állt 69 ponttal, de jobb gólkülönbség miatt mi voltunk az elsők. Mentünk idegenbe a Heerenveen ellen, egész meccsen változtattam a taktikát, végül a második félidő közepén 10 perc alatt lőttünk kettőt, és a játékunk is jelentősen feljavult. Majd a 83. és a 85. percben gólt lőttek a hazaiak, a védők megint elképesztően ügyesen fogták egymást, csak az ellenfelet nem. A másik 2 csapat behúzta a meccsét, így mi csak a harmadik helyen zártunk.
    Tabella.
    Idegenben 17 meccsből kemény 6-ot nyertünk meg. Továbbra sem tudok mit kezdeni ezzel, az alap taktika öngyilkosság, kontrázni meg megint csak eredménytelen, hiszen gólokat mindig csak 15-20 kapura lövésből szerzünk, abból a néhányból biztosan nem fogunk, amit a taktika eredményez.
    Statok.
    Gasanov.
    Udrea.

• Volcanor
    Feyenoord - Ajax.
    Ajándék 11-es, nagy nehezen egyenlítünk, erre pár percre rá odaívelik a jobbhátvédemnek, aki a félpálya mögött áll kicsivel, körülötte senki, majd ahelyett, hogy átvenné, és megindulna előre, visszafejeli(!) a labdát a saját térfelünk közepére, ahol ~15 méteres körzetben nincs senki, az ellenfél csatára meg rástartol a labdára, majd elhelyezi a kapus mellett. Nem érdekel, verjenek el, de ne így már, így annyira látszik, hogy csal...
  • Lancelot1983
    Köszi a válaszokat mindkettőtöknek, hogy az a szín sárga lenne? hm én már tegnap óta mindenben azt a csúnya zöldet látom, rémálmodom ezzel a színnel, pedig milyen szép lenne, ha nem is rózsaszínben, de lilában látni a viláot nem? :)
    Akkor nem adom el a srácot, hanem kicsit még fejlesztem, mondjuk az még érdekes, hogy egy nagyon kiesés ellen küzdő klub Bueno-tól miért akar megszabadulni, nem keres túl sokat sem és nálam mondjuk kiválló első számú csere lenne :)
  • korbin555
    Így már világos.Nem teljesen tanulta meg a posztot,csak "elboldogul".Ezért kapott oda csak 1,5 csillagot.De ettől függetlenül nagyon jó lesz CM poszton is védekező,vagy labdaszerző feladattal.Állítsd be neki egyéni edzésnek a CM-et és játszasd ott.Addig hagyd nála beállítva az edzést,amíg meg nem tanulja a posztot(accomplished).Nem ő lesz a középpálya kreatív embere,de rendkívül hasznos lehet labdaszerzésben.Egész jó játékos, nagy munkabírással,fejben is nagyon rendben van,bátor,és eltökélt.
  • zyndar
    A cm poziban az a szín kérlek sàrga :) Technikailag gyengusz a srác, de kétségtelenül tud védekezni.
  • Lancelot1983
    Köszi, persze mutatok képet is.
    DM csillagok
    CM
    profile

Ki akarom próbálni a 4-5-1 mindenki vonalban taktikát, és a srác, így CM-ként labdaszerzőként csak 1,5 csillagot tud, DM-ként meg 3,5 csillagot és ez óriási különbség, nem csak fél csillag különbségről van szó, mert akkor nem érdekelne.
  • korbin555
    A csillagok látatlanban semmit nem mondanak.De ahogy írod,tanult posztja a CM,így természetesen hasznát tudod venni.Egy DM kiemelkedő teljesítményre is képes lehet BWM,vagy CM defend szerepkörben.Figyelni kell az average rating-jét,és ha nem lóg ki a csapatból,akkor rendben lesz.
    De ha lenne egy képed a játékosodról,könnyebb lenne bármit mondani.A csillagokat osztogató emberedben sem feltétlenül bíznék meg.
  • Lancelot1983
    Ha van egy középpályásom, aki a posztja szerint védekező középpályásként tud 4 csillagot, de sima középpályásként ( az is zölddel van színezve nála) csak 2 csillagot tud. Akkor nem igazán tuom hasznát venni a srácnak akkor sem, ha sima középpályásként defendet állítok be neki? Mert védekező középpályás poszt jelenleg nem szerepel a taktikámban.
  • zyndar
    Remélem ez nem most történt, hogy linkeltem
  • Zenszkij
    Próbáltam, tönkre vágta a videó kártyámat 5 perc alatt....
  • bakkerman
    Ez az idei FM olyan szinten megedzette már az idegrendszeremet, hogy a való életben sokkal higgadtabban veszem az akadályokat :DD Ti ezt nem tapasztaljátok? :D
  • Volcanor
    13-hoz próbáltam, gyorsított rajta rendesen, de elég zavaró volt néhány dolog miatt, inkább kikapcsoltam.
  • Darthmushroom
    13hoz elméletileg szar mert sok crasht okoz, 14hez elméletileg jobb az új, bár én még nem próbáltam. Lassú a játék a laptopon de közbe meg elnetezek én.
  • zyndar
    EZT valaki próbálta már?
  • Darthmushroom
    hát én a 11s után meg se vártam a meccs végét úgy léptem ki mint állat, azt is leszarom h előtte 4 vagy 5 győzelmem így oda van
  • Soulwave
    Nekem a 12-ben ilyeneken úszott el most vagy 3 meccs. Szar Villa ellen mentünk 2-0-ra sérülések, emberhátrány és ott a 2-2. Kaptak egy sárgát össz-vissz, végig rúgdostak.
  • Darthmushroom
    na én mára befejeztem a játékot... AFCB mentésbe:
    vezetek 0:1re, irányítjuk is a meccset szépen elkezdek pihentetni kihasználom mind a három cserét--> már már szokásos sérülés rögtön jön mikor nem lehet már visszavonni a cseréket, de ezt már megszoktam mert minden második meccsen eljátssza. DE rá 5 percre lerúg még 2 embert... 3s emberhátrány és a slussz poén 90+1 11s és 1:1 a meccs vége. I LOVE 14.3 <3
  • zyndar
    Én most 2 év argentin kaland után, a Club Atletico Belgrano-t irányítva sikerült szinte mindent bezsebelni, ott is voltak hullámvölgyek. Átmentem Brazíliába a Botafogohoz, most második év van és amióta Seedorf visszavonult, megint csak vannak hullámvölgyek, főleg a nagyon defenzív csapatok miatt, amikből itt van bőven. Mégis, összességében vezetjük a tabellát féltávnál. Én azt vallom, hogy 2-3 meccs egymás után lehet peches, 10-nél már bele kell nyúlni a taktikába. (mert kiismerték az ellenfelek, mert formán kívül vannak kulcsjátékosok, mert kedd van, valamiért)
  • Darthmushroom
    de nem 10 meccsre, ráadásul úgy h szinte mindenhol jól játszottunk, csak nem mentek be a helyzetek, közbe meg a gépnek minden bejött pl. a Samp a semmiből nyert meccset 90+ba úgy h mi még 11st is hibáztunk vagy Cagliari 2:0ról 4 lövessél fordított. szűk 1,5 hónap alatt 10 pont előnyről hátrányba kerültünk a Juvéval szembe. Fél év alatt volt 2 verességem meg 2 döntetlenem meg 19 meccsen 10 kapott gólom.
  • zyndar
    De Gomba, ez nem lehetetlen az életben sem, hogy egy csapat hullámvölgybe kerül
  • Soulwave
    York City FC / 2016-17 / Premier League

A tavalyi mérsékelt siker után, végül öt év alatt ötödosztályból sikerült a Premier League-be juttatni a The Minstermen-t. Nagyjából ezek voltak a célok az első öt évre, ezzel teljesen elégedett vagyok. A pénzügyi helyzettel, az ifikkel és a facilitiessel pedig egyáltalán nem vagyok elégedett. Ennek ellenére a következő öt évre az a cél, hogy PRL és BL győztes csapatot építsek a York-ból.

A feltételek tehát adottak voltak. Miután feljutottunk PRL-be a vezetőség úgy döntött, hogy bővíti a stadiont 12500 férőhelyesre. Tette mindezt akkor amikor zérón volt az egyenlegünk, ezzel 8 milliós adósságba taszították a klubot a nyári átigazolási időszak kezdete előtt. Gondoltam, akkor ez ennyi volt. Ám szerencsére a vezetőség nem törődött a minuszokkal adtak 8M eurót igazolni és 800k fizetési keretet. Ráadásul átköltöztünk az Elland Road-ra a rivális Leeds otthonába, amíg a felcsúti stadion munkálatai folytak.

Tehát mondhatni ideális körülmények között kezdtük újfent a szezont. Az átigazolási szezon nem igazán hozott nagy áttörést, hiszen a transzfer keretet fizetésekbe forgattam nagyrészt, és kevés szabadon igazolható, értelmes játékos volt. Azért sikerült De Bruyne-t a Stokeból, Ujkanit, Andreas Wolf-ot (óriási hiba), Lescott a City után jött, Tolga Cigerci pedig a Wolfsburgból ha jól emlékszem. Emelett szükségem volt egy igazán jó csatárra ezért végre sikerült hoznom dél-amerikait, Peruból érkezett Guevara, akinek nagyon jó statjai de semmi tapasztalata nem volt (20 éves).

Elkezdődött a szezon, bele is futottunk a késbe rögtön az első 10 meccsen csak kapkodtuk a fejünket, ráadásul De Bruyne fél évre kidőlt. Guevara pedig semmit nem mutatott ezért újból körülnéztem a szabadok között. És ott volt a srác! Az öreg róka, a 35 éves Zlatan Ibrahimovic szívesen jött hozzánk, illetve a kapuba is igazoltam a kameruni válogatott Carlos Kameni volt szabadon, miután az OM-nél lejárt a szerződése. Hozzácsaptam még egy svéd tehetséget Emil Falk-ot és készen is álltunk, hogy összekapjuk magunkat.

Mivel az igazolásokkal és a taktikával nagyon melléfogtam, valahogy be kellett húznunk a féket a lejtőn. Ezért rafináltan lemásoltam a City és a United taktikáját, és 4-2-3-1-ben kezdtem el játszani 3 középső tkp-val.

Az túlzás állítani, hogy megváltottuk a világot, de sikerült egy elég jó szériát összehozni, aminek köszönhetően 10. helyen álltunk januárban. A Ligakupából már rég kiestem, az FA kupából pedig a Liverpool ejtett ki a nyolcaddöntőben. Mindenesetre élt a remény, hogy egy jobb helyezést is megcsípunk a PRL-ben ezért teljesen arra koncentráltam.
    Amikor már úgy tűnt jól mennek a dolgok, a gép közbeszólt, és folyamatosan kidőltek a kulcsjátékosaim, főként a védelemből, ami eddig se muzsikált túl szépen, ezek után pedig botrányos volt a védekezésünk. A tavaszi szezonban 14 meccses nyeretlenségi szériám volt, és a végén éppen hogy tudtam szépíteni a sorsolásnak köszönhetően, 14. helyen álltunk. Az utolsó fordulóban a Tottenham-et fogadtuk, kikaptunk, a két mögöttünk lévő csapat nyert, ezzel visszacsúsztunk a 17. helyre ahol éppen hogy elkerültük a kiesést... Nem tartottam team talk-ot se, úgyis elzavarom a játékosok nagyrészét.

Felemás érzéseim vannak, egyrészt kár, hogy a védelmünk bénázásának, illetve a csatárok befejezésének köszönhetően elúsztak a meccsek, mert jók lettünk volna egy 10. helyre minimum. Másrészt teljesen mindegy hogy 10. vagy 17., összehasonlításképp:

Szinte minden szempontból mi voltunk a leggyengébb csapat, hiába volt pár öregedő név, nem sokat segített (Zlatan 6 gólt rúgott 20 meccsen). Aki kifejezetten nagy fogás volt az Carlos Kameni, szegénynek volt is dolga rendesen, de állta a sarat:

A probléma az, hogy én sem voltam teljesen tisztában a csapat összeállításában, nem voltak igazán húzóemberek, akik köré építhettem a dolgokat, ezért a következő idényben drasztikus változás lesz. Szerencsére a játékosok szerződései lejárnak, ezért nem hosszabítottam senkivel, kivéve James Bonart, ő már 21 évesen jobban játszott mint sok rutinos társa. Szerencsére pénzügyileg rendbe jöttünk, ezért az új szezonban nagyok lesznek az elvárások!

Ezt a szezont túlélő üzemmódban nyomtam, de a következőben már minimum az EL hely elérése a cél! Köszönöm, ha elolvastad.
  • Darthmushroom
    félévig rommá verünk szinte mindenkit a bajnokságba, utána meg ez jön... ki is töröltem a picsába a mentést még annyit se érdemel h ezt az egy szezont befejezem
  • Darthmushroom
    francia 2. osztályba tavaly nekem is sok hasonló meccs volt, tiszta vízilabda meccsek vannak ott, talán csak a Hollandiába voltak még azoktól is több gólos meccsek (jó mondjuk a Feyenoordom szépen benne volt)
  • Lancelot1983
    meccs

ez csúnya, hazai csapatot 16. helyre, vendéget 1. helyre várják, normál valósághű szimulálásra vannak állítva a meccsek :) (egyik csapattal sem én vagyok)

• Soulwave
    Egyetértek, szerintem is maradj a Crewe-nál. Bár a tiszta brit vonalat tényleg nehéznek érzem, de a PRL-nél jobb a L'.
  • Utley
    Maradj a Crewe-nál!Szerintem brutál jó karrier lehet és nem lesz unalmas 4-5 szezon után se :)
  • Darthmushroom
    ez a Crewe nagy falat csak brittel inkább ugyanezt valami premier ligással kéne megcsinálnom. Szentek nagyon adnák magukat de hát nem sok értelme lenne velük mert jó az utánpótlás és sok brit is van alapból. 3 csapaton gondolkodok:
    -Aston Villa: átlagos utánpótlás, kevés pénz, de nem rossz keret egy két brittel
    -Newcastle: átlagos utánpótlás, könnyű pénz eladásokból, 3 közül a legjobb keret de irtó kevés brit játékos
    -West Ham: kimagasló utánpótlás, kevés pénz, 3 közül a legrosszabb keret.
  • Utley
    Munkanélküli edzőként kezdtem és csak a skót 4.ligás Berwick Rangers látott bennem fantáziát.A csapat céljai közt az azonnali feljutás szerepelt, így pár krajcárért egymás tenyerébe csaptunk.Az én terveim kicsit merészebbek voltak, de nem fedtem fel egyből a lapokat az elnöknél.A csapat anyagi lehetősége az osztályhoz képest nagyon jó volt.Az első edzésre a pici táblámmal és mágneskészletemmel érkeztem az öltözőbe.
    A 4-1-2-1-2-es taktika felrajzolása után a 2 szélsőm tette fel a kezét, hogy nem találják a posztjukat. Egy gyors beszélgetés keretében elmondtam, hogy új posztot kell megszokniuk ha maradni szeretnének.Senki felett nem akartam pálcát törni,de egy rutinos "perem" emberemet eladtam alacsonyabb osztályba, hogy ami még van a pályafutásából azt a pályán tudja tölteni és ne a lelátón.Az egyik szélsőmet elengedtem kölcsönbe, mert éreztem, hogy nem akar megfelelni, de a másikban láttam potenciált egész addig, míg edzéseket nem kezdett el lógni..Ezt tapasztalva máris leküldtem a tartlékok közé és nem engedtem még edzeni se, mert nem kell a csapatba egy primadonna, aki csak akkor jön edzeni ha kedve szottyan..Ez az állapot januárig tartott és máris ingyen elengedtem...Az igazolások terén a szezon elején csak egy csatárt hoztam, mert nagyon szűken voltunk azon a poszton, de a szezon végén el is engedtem a 21/5-s mutató nem indokolta, hogy kapjon még egy idényt. A bajnokság elindult, de nem éppen úgy, ahogy elterveztem 4-5 hely (Stirling,Clyde) nagyon megindult és volt már 7 pont is az elsőtől a hátrányom.Ezt tapasztalva hoztam egy Celtic nevelésű ingyen igazolható Timothy Mjallby nevezetű fiatal srácot és a tél elején beajánlották David Luongo-t, aki a Livingston profija volt 20/9 gólt. Ez egy nagyon jó húzás volt, mert a későbbi gólkirállyal Darren Lavery-el (36/27) nagyon jó párost alkottak és elkezdtek jönni a gólok.Sajnos a 14-es év elején jöttek a sérülések, így a Rangerstől egy csatárt és a Cowdenbeath-től 2 játékos jött kölcsönbe egy csatár és egy középpályás...A csatárok nem sok sót ettek meg, de a középpályásom is csak vésztartalék lett...A csapat ráérzett a taktikára és jöttek az eredmények is. A végére a Stirling és a Clyde is leeresztett, de az East Stirligshire nagyon megindult és egy 5-st zúzott az arcomba hazai pályán és a futottak még helyezést elérő Anan is elkalapált. Ezek után 2 posztot váltottam és hosszú labdákkal sikerült az tekintélyünket helyre pakolni, mert a Peterhead 5-1,Stirilng 4-2,Albion Rovers 6-1-es verésével 4 fordulóval a vége előtt behúztuk az aranyérmet.
    A kupákról pár szó:
    A Challenge Cup 3.fordulóban idegenben hosszabbítás után vert el 2-1-re az Ayr (3.ligás).
    A League Cup 1 kanyar hazain a Dumbarton (2.ligás) 2-3.
    A Scottish Cup 4.kanyar hazain tv-s meccsen a St. Johnstone (1.ligás) 2-3 jelentette a végállomást.
    Irány a 3.liga és mindenkinek sok gólt és győzelmet :)
  • szolb
    Igen nekem is ez a bajom, hogy alapjában véve ez nem egy egyszerű csoport, főleg hogy most kaptunk ki Lille-ben 5-2-re...:S A következő meccs (szept. 19.) Eintracht Frankfurt - OGCN.
    Tervem: - Frankfurt (idegenben X, otthon GY), - Spartak Moskva (idegenben vereség belefér, otthon X), - FC RB Salzburg (id. és otthon is GY). Akárhogy számolom, ez 11 pont lenne. Az már elvileg továbbjutás. Érkezett legutóbb aug. végén 975.000 €-ért az amerikai Terrence Boyd (csatár), bár eddig nem vált hasznunkra... Reménykedjünk a szebb folytatásban!:)
  • bakkerman
    Ha vágsz a lemez alá hagymát,meg tokaszalonna zsírjában lepiritod akkor jó magyaros lesz. Magyarítás azonban nincsen hozzá :)
  • dalackraul
    Üdv.

Az FM14 nincs Magyarosítás?
  • The Sopranos
    Igen, könnyeztem a nevetéstől én is... :D
    Talán van még ilyen meglepetés születésnapkor is, de azzal még nem találkoztam.
    Köszi zyndar, tolom tovább amíg csak bírom! Megírom majd, hogy sikeredett a 17. szezon fináléja.
  • zyndar
    Szép hosszú karrier, csak így tovább!
  • korbin555
    Ez a bolondok napi hülyítés nálam is próbálkozott.A korábbi vándorkarrier mentésemet vettem elő újra,és most értem el április 1-t.Új stadionnal,meg 592M-val akartak átverni. Nagyon vicces.
  • Darthmushroom
    hát ott nekem nem nagyon van szimpatikus csapat :D
  • The Sopranos
    A kezdetektől irányítom kedvenc csapatomat, ami immár 17 éve egyhuzamban tart. (FM2010)
    Első években egy olyan csapatot akartam létrehozni amire hosszú évekig alapozhatok. Sikerült is főleg olaszokból összerakni a csapat gerincét, amit igyekeztem fiatal játékosokkal kiegészíteni. Akik ha beértek mehettek Isten hírével...természetesen több milliós haszonnal. Így lett egy akkora tőkém, hogy már nagyobb nevű playerek se tudtak ellenállni nagy összegű aláírás összegeknek.
    Persze voltak mellényúlások is..az egyik legnagyobb, hogy egy Dave Devos nevű csatárért 17m €-t adtam...1 évvel később 7,5m-ért ment az Udinesehez, ahol kétszer lett gólkirály...
    4-5. évben sikerült megnyernem a bajnokságot, 1-szer az Olasz Kupát. Nemzetközi téren eddig 1 UEFA győzelmet tudtam összehozni.
    10 éven át szélsők nélkül játszottam, technikás TKP-kal, 4-3-2-1 vagy 4-3-1-2 felállásokban. Aztán olyan szélsőket adott az utánpótlás, hogy úgy gondoltam megpróbálom a szélsőkre építeni a taktikát. És itt jött az áttörés, a 4-2-3-1-gyel megtáltosodott a csapat.
    Perpillanat 9 ponttal vezetem a bajnokságot, döntőt játszok a Kupában és a BL-ben is.
    Hosszú karrier, de nem tudok megválni szeretett csapatomtól...nem tudom mi fog motiválni ha sikerül tripláznom. Az maga lenne a paradicsom!!!
  • korbin555
    Csak a legalsó,6.osztályból indulva lehet megcsinálni.
  • Darthmushroom
    English Hero-nál az utolsó osztály ami észak-déli csoportos? vagy már a felette lévő egy csoportos Conferencere is megadja??
  • Darthmushroom
    6 meccse csak kikapó Parma ellen is a 90. percben tudtunk pontot menteni.. 6 meccs óta nem nyertünk..és 7 gólt kaptunk a legutóbbi 6 bajnokin úgy h előtte 11t kaptunk 20 meccsen. 3 pont előny ohh yeahhh. asszem most kell kilépni és pihentetni a játékot.