A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Soulwave
    York City FC / 2016-17 / Premier League

A tavalyi mérsékelt siker után, végül öt év alatt ötödosztályból sikerült a Premier League-be juttatni a The Minstermen-t. Nagyjából ezek voltak a célok az első öt évre, ezzel teljesen elégedett vagyok. A pénzügyi helyzettel, az ifikkel és a facilitiessel pedig egyáltalán nem vagyok elégedett. Ennek ellenére a következő öt évre az a cél, hogy PRL és BL győztes csapatot építsek a York-ból.

A feltételek tehát adottak voltak. Miután feljutottunk PRL-be a vezetőség úgy döntött, hogy bővíti a stadiont 12500 férőhelyesre. Tette mindezt akkor amikor zérón volt az egyenlegünk, ezzel 8 milliós adósságba taszították a klubot a nyári átigazolási időszak kezdete előtt. Gondoltam, akkor ez ennyi volt. Ám szerencsére a vezetőség nem törődött a minuszokkal adtak 8M eurót igazolni és 800k fizetési keretet. Ráadásul átköltöztünk az Elland Road-ra a rivális Leeds otthonába, amíg a felcsúti stadion munkálatai folytak.

Tehát mondhatni ideális körülmények között kezdtük újfent a szezont. Az átigazolási szezon nem igazán hozott nagy áttörést, hiszen a transzfer keretet fizetésekbe forgattam nagyrészt, és kevés szabadon igazolható, értelmes játékos volt. Azért sikerült De Bruyne-t a Stokeból, Ujkanit, Andreas Wolf-ot (óriási hiba), Lescott a City után jött, Tolga Cigerci pedig a Wolfsburgból ha jól emlékszem. Emelett szükségem volt egy igazán jó csatárra ezért végre sikerült hoznom dél-amerikait, Peruból érkezett Guevara, akinek nagyon jó statjai de semmi tapasztalata nem volt (20 éves).

Elkezdődött a szezon, bele is futottunk a késbe rögtön az első 10 meccsen csak kapkodtuk a fejünket, ráadásul De Bruyne fél évre kidőlt. Guevara pedig semmit nem mutatott ezért újból körülnéztem a szabadok között. És ott volt a srác! Az öreg róka, a 35 éves Zlatan Ibrahimovic szívesen jött hozzánk, illetve a kapuba is igazoltam a kameruni válogatott Carlos Kameni volt szabadon, miután az OM-nél lejárt a szerződése. Hozzácsaptam még egy svéd tehetséget Emil Falk-ot és készen is álltunk, hogy összekapjuk magunkat.

Mivel az igazolásokkal és a taktikával nagyon melléfogtam, valahogy be kellett húznunk a féket a lejtőn. Ezért rafináltan lemásoltam a City és a United taktikáját, és 4-2-3-1-ben kezdtem el játszani 3 középső tkp-val.

Az túlzás állítani, hogy megváltottuk a világot, de sikerült egy elég jó szériát összehozni, aminek köszönhetően 10. helyen álltunk januárban. A Ligakupából már rég kiestem, az FA kupából pedig a Liverpool ejtett ki a nyolcaddöntőben. Mindenesetre élt a remény, hogy egy jobb helyezést is megcsípunk a PRL-ben ezért teljesen arra koncentráltam.
    Amikor már úgy tűnt jól mennek a dolgok, a gép közbeszólt, és folyamatosan kidőltek a kulcsjátékosaim, főként a védelemből, ami eddig se muzsikált túl szépen, ezek után pedig botrányos volt a védekezésünk. A tavaszi szezonban 14 meccses nyeretlenségi szériám volt, és a végén éppen hogy tudtam szépíteni a sorsolásnak köszönhetően, 14. helyen álltunk. Az utolsó fordulóban a Tottenham-et fogadtuk, kikaptunk, a két mögöttünk lévő csapat nyert, ezzel visszacsúsztunk a 17. helyre ahol éppen hogy elkerültük a kiesést... Nem tartottam team talk-ot se, úgyis elzavarom a játékosok nagyrészét.

Felemás érzéseim vannak, egyrészt kár, hogy a védelmünk bénázásának, illetve a csatárok befejezésének köszönhetően elúsztak a meccsek, mert jók lettünk volna egy 10. helyre minimum. Másrészt teljesen mindegy hogy 10. vagy 17., összehasonlításképp:

Szinte minden szempontból mi voltunk a leggyengébb csapat, hiába volt pár öregedő név, nem sokat segített (Zlatan 6 gólt rúgott 20 meccsen). Aki kifejezetten nagy fogás volt az Carlos Kameni, szegénynek volt is dolga rendesen, de állta a sarat:

A probléma az, hogy én sem voltam teljesen tisztában a csapat összeállításában, nem voltak igazán húzóemberek, akik köré építhettem a dolgokat, ezért a következő idényben drasztikus változás lesz. Szerencsére a játékosok szerződései lejárnak, ezért nem hosszabítottam senkivel, kivéve James Bonart, ő már 21 évesen jobban játszott mint sok rutinos társa. Szerencsére pénzügyileg rendbe jöttünk, ezért az új szezonban nagyok lesznek az elvárások!

Ezt a szezont túlélő üzemmódban nyomtam, de a következőben már minimum az EL hely elérése a cél! Köszönöm, ha elolvastad.