104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• gojoci
    Köszi. Persze a liga szó alatt a bajnokságokat értettem. Tehát mondjuk 8-10 liga 1. és 2. osztályaira gondoltam, és az ehhez tartozó large database-re.
    Ramból mennyit eszik neked? Nekem a facepack és egyéb grafikus cuccok mellett simán 3 giga fölött.
  • LasDen #97428
  • korbin555
    A 20 liga,és a large adatbázis rengeteg játékos,szerintem azt elfelejtheted.Megnéztem,és a 20 liga 73 ezer játékosára adott nekem másfél csillagot a játék.Játszottam már ekkora adatbázissal,és vidáman elvoltam vele,de az én gépem erősebb.A realitás nálad 40 ezer körüli játékos lehet.Kényelmesen még kevesebb.
    De talán lesz itt valaki,akinek hasonló konfigja van,én csak saccolni tudok.
  • gojoci
    Új gépet akarok venni, és az FM mint szempont elsők között lesz. :)
    Szóval kéne egy-két tapasztalat, milyen gépet vegyek. Nem kell erőmű, meg 57 liga, de vagy 20-30 liga+large database jó lenne ha simán menne.
    2maggal és 4giga rammal hány ligát lehet kényelmesen futtatni?
    Köszi
  • korbin555
    A véleményem az,hogy a 14 majdnem ugyanaz mint a 13,csak több benne a bug.Ettől eltekintve nekem nagyon bejött.
    Ha megvan a 14,akkor miért ne kezdenéd el?Ha nincs,akkor akkor szerintem már nem nagyon érdemes megvenni.Tavaly október 17-én jelent meg a Beta,ha idén is így lesz,akkor 6 hét múlva már lehet játszani.
  • Pettersson
    2 hónap múlva jön a '15... ;)
  • puskas84
    Sziasztok,

Kinek mi a véleménye a 2014-es FM-röl?
    Érdemes e belekezdeni-
  • korbin555
    Hát nem tudom,de ez a felállás engem leginkább egy sérüléshullám miatti vészmegoldásra emlékeztet.Több embered nem a saját posztján játszik,ami pedig minden taktika alapja kellene,hogy legyen.Azt írod,hogy posztra igazoltál,de ezt sem igazán látni.A két "kinevezett" szélső középpályásnak biztos,hogy nincs ott semmi keresnivalója,de van még ott más gyanús helyen lévő emberke is.Maga a taktika ettől még lehet világverő,de nem ezekkel az emberekkel,vagy nem ezeken a posztokon.

De ha csak az illusztráció miatt random felszórtad őket a pályára,akkor nem szóltam semmit.
  • korbin555
    fmbase.
    sortitoutsi.
  • puskas84
    Sziasztok,

Logokat, skineket, mezeket, arcokat, honnan tudok letölteni a 2014-eshez, Volt egy jó oldal de nem jut eszembe a neve?
    Utoljára szerkesztette: puskas84, 2014.09.03. 17:55:05
  • Pettersson
    Az Arsenalos karrier meghozta ahhoz a kedvem, hogy alapból egy nagyobb angol klubbal kezdjek. Ezért esett a választásom a közelmúltban naggyá váló Cityhez. Sok szempontból ők a legszimpatikusabbak az Egyesült Királyságban. Több sikert és jobb játékot vártam a karriertől, sajnos azonban ez nem jött össze.

A Ligakupából az első körben kiestem a Forest ellen, Nottinghamben tizenegyesekkel, az FA Kupában a második fordulóban a Derby vert meg az újrajátszás hosszabbításában, a BL-ben meg sikerült továbbmenni a Juventus - Benfica - Steaua csoportból a 2. helyen, jött a kieséses rendszerben a Dortmund, Manchesterben nyertünk 2-0-ra, Dortmundban meg kikaptunk 3-0-ra, így az is annyi volt.

A bajnokság viszont óriási izgalmakat hozott. Az viszonylag hamar eldőlt, hogy a Chelsea és mi fogunk küzdeni a bajnoki címért, de ilyen izgalmakra nem számítottam. Volt amikor én vezettem 5-6 pont előnnyel, volt, hogy a Chelsea, de az igazi küzdelem, az utolsó 4 fordulóban kezdődött.

Eredmények:

West Brom (kieső) - Chelsea 3-0
    Sunderland (kieső) - Chelsea 0-1
    CHELSEA - MANCHESTER CITY 1-1
    Chelsea - Arsenal 4-2

Az egymás elleni 1-1-es meccs, azt jelentette, hogy 2 pont előnnyel fordultunk az első helyen az utolsó körbe. Mi a Swansea ellen játszottunk. Előtte azonban az én utolsó négy meccsem:

Manchester City - Tottenham 1-1
    Manchester City - Norwich 0-0
    CHELSEA - MANCHESTER CITY 1-1
    Swansea - Manchester City 0-1

A Norwich kupainduló, mert odaértek a 6. helyre. Persze, már a Spurs ellen meg kellett volna nyerni a bajnokságot kis túlzással.

Szóval akkor Angol bajnokság, 2013/14 utolsó forduló:

2014.05.11 15:00, a bajnokság utolsó fordulójában útjára indul a labda. A mérkőzések most kezdődtek, az eredmény mindenhol 0-0, bajnok a Manchester City.

2014.05.11 15:05, ünnepel London kékebb fele, John Terry megszerzi a vezetést a Chelseanek! Ezzel jelenleg első a Chelsea!

2014.05.11 15:13, Lukas Podolski! Most Manchester ünnepelhet, hisz egyenlítenek az Ágyúsok, ezzel marad minden a régiben.

2014.05.11 15:20, Willian! Ismét előnyben a Chelsea, ezzel ők vezetnek virtuálisan.

2014.05.11 15:25, Santi Cazorla! Úgy fest, hogy Wengerék akarják kikaparni a mazsolát a Citynek, újra egál Londonban, bajnok a City.

2014.05.11 15:44, Willian ismét! Mourinho nem akarja a véletlenre bízni, még a szünet előtt előnyben a Chelsea, Swanseaben, pedig továbbra is 0-0 és a jelentések szerint szenved a City...

2014.05.11 16:24, Frank Lampard, a Chelsea eldönti a meccset, most már minden a Citytől függ, illetve a Swanseatől. Tudni kell, hogy amennyiben a Swansea pontot szerez, övék az EL indulás...

és BAAAAMMMMM!

2014.05.11 16:41, EDIIIN DZEKOOO! Jovetic centerezésére érkezik a bosnyák óriás és közvetlen közelről a kapuba pofozza a labdát! Az eredmény sem Londonban, sem Manchesterben már nem változik, bajnok a City!

(a BL döntőt a Real játssza a PSG-vel, az FA Kupában Fulham - Man UTD döntő lesz, a Liga Kupát a MU nyerte az Arsenal ellen

a legjobb játékos Európában: 1. Iniesta 2. Ronaldo 3. Messi
    Aranylabda: 1. Ronaldo 2. Messi 3. Falcao
    World Player of the year: 1. Ronaldo 2. Messi 3. Falcao)

És végül két kép a végére... :)

A bajnokság végeredménye.
    Ünnep Walesben! :)
    Utoljára szerkesztette: Pettersson, 2014.09.03. 16:18:40
  • bexinho
    Köszi! Igen, ez az FM13. Majd a letöltést is megoldom. Csak még nem értem haza.
  • Zenszkij
    Jó kis írás, nagyon tetszik. Ez FM 2013 ugye?
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.09.03. 15:08:14
  • realik
    Köszönöm mindenkinek! ma is okosabb lettem:)
  • bexinho
    Írtam egy rövid összefoglalót a jelenlegi taktikámról. Ha lesz alkalmam, megosztok egy linket is a blogon, ahonnan letölthetővé válik azok számára, akik ki szeretnék próbálni. Azt nem tudom, hogy a személyreszabott utasításokat megmaradnak-e. De remélem igen.

York City - taktikám vol.2
  • zyndar
    A determination, level of discipline és motivating az minden edzőnél számít.

Kategóriánként pedig valahogy így:

GK handling, shot stopping: Goalkeepers + Mental coaching
    Fittness: Fittness coaching
    Attacking: Attack coaching + Tactical coaching
    Defending: Defense + Tactical coaching
    Tactics: Tactical coaching + Tactical knowledge
    Shooting: Technique coaching + Attack coaching
    Ball control: Technique coaching + Mental coaching
  • korbin555
    Gomba jól mondja.Nem csak az edzési szint számít.Az igazán jó edzőknek mind magasak a mentális tulajdonságaik is.(Motivation,Level of discipline,Determination.)A linkelt oldalon még az is ott van,hogy kell keresni a jobbakat.
  • Darthmushroom
    mert nem csak az az egy érték számít, itt találsz egy kis segítséget.
  • realik
    Az mitől van, hogy van egy kapusedzőm akinek a kapusok edzése 20 pontos, tehát maximum, azonban az edzésen csak 3,5 vagy 4 csillagos az ő általa tartott edzés. És hozzáteszem csak egy edzésfajtával foglalkozik. Míg a 17-18 pontos kapusedzőm által tartott edzés szintén csak 3,5 - 4 csillagos. De ez igaz több edzőmre is, egy 20-as fitness edző 4,5 csillag, míg a másik 20-as fitness edző csak 4 csillag. A training facilities szintje van hatással erre?
  • Darthmushroom
    Fm én így szeretlek :D
  • Darthmushroom
    Én nem bíznék benne h lesz magyar nyelv, még ha jó is volt idén az eladási szám akkor se 1 év miatt fogják belerakni.
  • puskas84
    Okés akkor marad a nyelvtanulás és a szótárazás :D
    De szerintem megvárom a 2015-öst, lehet lesz benne magyar nyelv ha pedig nem inkább azzal tolnám.
    Kiegészitőket, mezek arcok, logok honnan lehet letölteni, ahol sok van fent?
  • korbin555
    Nincs.
  • puskas84
    Sziasztok,

Régen voltam már ezen a fórumon, a 2014-es játékhoz van e magyarosítás?
    Bocs ha valakit felzaklattam a kérdésemmel.
  • Peti2400
    Hollandiába veszem az irányt és kezdek egy karriert a PSV csapatával.
  • Darthmushroom
    Kupával fejeződött be a harmadik szezon, és kupával kezdődik a negyedik szezon.
  • korbin555
    Köszi.Közben megnéztem a régi motorosokat.A százban sem vagyok a 17 év/905 meccsel.A nem aktív,vagy be nem töltött ligákban mintha alig lenne mozgás.Van egy lett,meg egy tajvani menedzser,akik 27,illetve 25 éve vannak a posztjukon.De néhány nagyobb név is őskövület a klubjánál.Neil Lennon(Celtic)Philip Cocu(PSV),mindkettő 18-19 év körül van már a helyén.
  • Darthmushroom
    *sorry a sok helyesírási hibáért reggel van még :D
  • Darthmushroom

Fulham 3.szezon

A rengeteg sérülés ellenére a csapat nagyon jól helyt állt idén, végig harcban ivoltunk a dobogóért amit végül az utolsó fordulóban sikerült is bebiztosítani így a csapat az eddigi legjobb helyezését érte el a bajnokságban a 3.hellyel, de amint látszik irtó szoros volt szóval egy botlással a végén simán 7. is lehettünk volna. Kupákban is jól helyt állt a csapat, mind2 hazai kupában döntőt játszottunk, bár a liga kupába a MU nem sok esélyt adott (4:7 oda), az FA kupát végül ha nehezen is de 11sekkel elhódítottuk, bár itt is magunknak nehezítettük meg a dolgot. Am érdekes az Everton idei szereplése mivel még tavaly bajnokok voltak. A keret továbbra is fiatal szóval még elméletileg bőven tudunk fejlődni.
  • Sysfox
    Szép lenne!
  • Sysfox
    Majd később visszavásárolom, ha már nem lesz megsértődve!

Grat a 900. mecchez!
  • korbin555
    Okosan tetted,hogy megváltál tőle(tőlük).Ezzel a lépéssel legalább eltüntetted a bugot is.

Én meg időközben levezényeltem a 900. meccsemet a Haladásnál.(Ha nem törlöm a Liga Kupát,már ezredes lennék.)
  • Lancelot1983
    és mekkora poén lenne "ketten" írnának alá és megint "kettő" Arslanod lenne :)
  • Sysfox
    Sok óra játék után találtam egy bug-ot az FM2012-ben.

Az ificsapatomban van egy Ferudun Arslan nevű angol (valójában török) 16 éves kapus. Nagy tehetségnek ígérkezik egyébként. Egyszer csak, számomra ismeretlen okból kifolyólag megduplázódott az U18-ban, tehát két Ferudun Arslan lett, de bármelyikre is mentem, mindig a valódi adatlapját hozta be, tehát fizikailag nem duplikálódott, de kétszer jelent meg a listában.

Hagytam így, de egyszer úgy esett, hogy az első csapat kapusa lesérült, és felhoztam a felnőtt csapatba ezt a játékost. Szerintetek mi történt? Az tippelt jól, aki arra gondolt, hogy lett egy Ferudun Arslan az első csapatban, és maradt egy Ferudun Arslan az U18-ban... Bármelyikre kattintva a valódi adatlapot hozta, a felnőtt csapat megjelölésével.

A ManCity ellen a cserepadra neveztem a játékost, és itt ütött be a krach, ugyanis az FM jelezte, hogy 1 (!) játékosnak nem adtam mezszámot, ami igaz is volt. Bejött a szokásos felület, két (!) Arslan Ferudunnal, az egyiknek adtam számot, nem fogadja el azzal, hogy valakinek még nem adtam mezszámot... Ekkora adtam mindkettőnek, de az oké gombra, az egyiknél törli... és nem enged tovább. Plusz feature, hogy ha az egyiknél állítok egy számot, akkor lenyitva a listát a "-1"-es mezszám szerepel, ami fociberkekben némi röhejre ad okot.

Automatikus mezszámozás nem pálya, csak az egyiknek ad, nem enged tovább. F**k you.

Kiléptem a játékból, majd visszatöltöttem, és felbontottam a szerződését, amivel eltűnt a csapatból. Rákeresve mindössze egyetlen játékost talál, akit most leigazolnék (illetve vissza), de nem akar tárgyalni velem. (Majd akar később!)
  • Darthmushroom
    kár h csak 3t lehet cserélni.. félidőbe legszívesebben az egész védelmet lecseréltem volna. első 5 lövésből 5 gólt kaptunk, ráadásul eszméletlen hibákból.
    Liga Kupa Döntő
  • Darthmushroom
    Jó pár nap szünet után beléptem a Fulham mentésbe és a mai első meccsen végre sikerült egy top klubot legyőzni, ráadásul úgy h elég nagy esélyünk van ezzel a meccsel a döntőbe jutásra is.
  • Gerdzso
    Sikerült alap Colchester United-es kerettel feljutnom a 2. évben, az első év elég gyengusz lett, de a 2. évre beérett a fiatal csapat. :) Viszont most 2. osztályban már igazoltam 2 játékost, csak hogy biztos bent maradjak, de most egészen addig nem igazolok amíg nem jön a PL, úgy hogy remélem jó ifiket kapok. Eddig 4 nagy tehetséget kaptam, akikből laza CH királyok lesznek. :D
  • korbin555
    Még az új játék előtt,utolsóként elővettem a Haladás mentésemet,amit 2028-nyarán hagytam abba.2029 őszén járok,éppen most kezdődött a BL.Tavaly a nagy fiatalítás miatt csak a negyeddöntőig jutottunk,de attól még idén is favoritok maradtunk.Ezért lepett meg,hogy a közelmúltban csak az EL-ben sziporkázó Napoli ellen,hazai pályán is esélytelennek lettünk elkönyvelve.Én persze higgadtan közöltem a srácokkal,hogy csak a győzelem elfogadható,már csak ezért is.Úgy is történt.Csak az utolsó negyedórában húztunk bele,de az fm hülye jóslatai ellenére ez egy sima,papírforma győzelem volt.

A főnök idén kicsit visszavett,elég neki az elődöntő.Tavaly döntőbe kellett volna jutni,de túl sok meghatározó embert engedtem el.Nem volt boldog a negyeddöntővel,de úgy látszik már lenyugodott.Megint erősebbek lettünk,visszahoztam egy korábbi emberemet is,éltem a buy back price opcióval.Csak lesett a Tottenham,hogy a 40M-s játékosát lenyúltam 18M-ért.Hat éve,még nagyon fiatalon adtam el,és jött az első hívó szóra.Az én felfogásom szerint túl magas fizetést kért,de ez már nem izgat.Annyi a pénz,mint a szemét.A két évvel ezelőtti kiárusításból beszedtem 302M-t,és még abból sem költöttem el semmit.Idén is már bejött több,mint 100M.(54M az eladásokból,45M a reklámból,+ a BL pénz.)A szponzorok viszont még ennyi év után sem sokat érnek.
    Ja igen,közben megy az NB1.Nem nagyon foglalkozom vele,az játszik,akit a BL-hez nem érzek elég jónak.Néhány ifi is lehetőséget kapott,ami azért látszik,mert tavaly egész szezonban kaptunk 8 gólt,most meg ezt 8 meccsen beszedtük.
    Szép lassan játszom,napi 1-2 órát,ezzel már elszórakozom a 15-ig.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tudja valaki,hogy miért vár a Youtube 20-30 mp-et,mielőtt átugrik a kép HD-re?
  • korbin555
    Szerintem jól csinálod.De a túráknak még több haszna van,ha más kontinenseken is népszerűsíted a klubot.Európában úgyis mindenki ismer.
    Az edzők fejlődése pedig az egyén PA értékétől függ,és az ambíciójától.Ha magas a PA,és van benne ambíció,akkor sokat fejlődhet.Ha meg nincs ambíciója,akkor pótvizsgázik a pro licencekért,mert megbukik a vizsgákon.Sok van ilyen,ezektől általában megszabadulok.
  • kosheen
    kellett neked ilyen szakértőnek lenni, most már van kit nyaggatni :D
    szóval belőttem egy túrát szezon előtt, egy kellemes "kis" német kiruccanás, Bayern, schalke, werder, hsv, alig került 350 ezrembe, kiváncsi vagyok hogy kapok-e érte valamit :D
    hogy és mikorra érdemes időziteni ezeket? illetve az edzéssel hogy kellene összeegyeztetni? Eddig mindig az volt hogy szezon előtt nyomtam nekik egy brutális alapozást, 4-5 naponta edzőmeccsek, aztán ahogy közeledett a szezonkezdet úgy vettem lejjebb az intenzitást, és 1,5 héttel az első tétmeccs előtt mindenkinek kiválasztottam a saját edzését utána meg egy langyos felhozómeccset játszottam még valakivel akit jól kitömhettünk.
    az edzőmeccsek meg általában úgy néznek ki hogy nyaralás után egy full gyenge csapat, aztán szépen egyre erősebbek, utána meg ahogy mondtam ez a kis felhozómeccs még a végén. Ez így megfelelő szerinted?