104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Valaki elmagyarázná nekem, hogy akinek 7-es a távoli lövése, mi a makkomért szeret lőni 40-ről, és miért nem engedi, hogy leszoktassam róla? :D
Torino ellen 1-0, Juve ellen 2-2. -
én is a végén járok már, most volt első bl elődöntő atletico ellen
-
karajjj #53197 nemsokára vége a szezonnak, aztán hozom a beszámolót
-
mennyire sikerült megfiatalítani a keretet amúgy? -
karajjj #53195 igen, ebben igazad van! -
Apró megjegyzést fűznék hozzá. A gyorsaságnál konkrétan mire gondoltál? Mert amikor én kipróbáltam, valami elképesztően lassú tempóban teltek az órák, és ezzel együtt a napok is.
Monopoli loading. -
Azt azért még hozzátenném, hogy a CM-ben néhány elég látványos, és rengeteg kis apró bug is van, beleértve a 3D-t és az engine-et is...
-
Ja, szerintem a játékosokat befoglaló box-ok vannak és bár emiatt picit csalnak a labdával, néha látni ilyeneket (pl. lassú labdakihozatalnál is látni furán mozgó labdát), de nem zavaró. Viszont nem tudom, az FM-ben pl. mikor lesz a védők által darált csatártól nem állandó bikázás, hanem higgadt, kapus feletti átlöbbölés, a beívelt labdára a levegőben ráforduló, félig ollózó lövés, vagy hogy esőben (ami egyébként látszik) a kifutó kapus elzakózik (!) a csúszós, sáros, rossz minőségű talajon és a mellette elfutó csatár kisodródva, földön csúszva (!) kotorja be a labdát a kapuba. És úgy tűnt, még egyéni gólörömök is vannak. Oké, nem egy FIFA/PES szint, de baromi jó nézni ezeket a jeleneteket. :)
-
karajjj #53191 annyit tennék még hozzá, hogy nagyon jó a 3D, de van hogy a kapuson olyat véd, hogy a lövés 3 méterrel mellette repül, mégis megakad benne, szóval azért nem tökéletes, de tény, hogy elveri az FM-et
amúgy nagyon jó összehasonlítás -
realgyula #53190 jogos amit mondasz, amikor írtam a dolgokat erre nem gondoltam... :D
örülök neki, hogy valaki észre vette a beszámolómat, pedig már gondoltam magamba, hogy ennek se volt sok értelme, hogy ennyit pötyögtem...:S :D
de ha már egy ember reagált rá az is valami :) -
karajjj #53189 na töltöm a csapatot, pont a Valencia elleni BL-elődöntő előtt mentettem, este már nem volt kedvem lejátszani -
Igen, pénteken. :)
CM10 vs FM09 *szerintem* (három hónapnyi in-game játék után):
- A 3D meccsnézet felmossa és szárazra törli a padlót az FM-mel. Pedig látszólag ugyanaz, ugyanúgy néz ki, a CM-ben mégis mérföldekkel élvezetesebb. :)
- Nincs Java (csak .Net), emiatt sokkal gyorsabb, nem akad, nem szaggat, nem darál hosszú perceket, és a menüelemek, képernyők mind időben reagálnak, nincs "lag".
- A menürendszer egy kinyílós-becsukós, autoscroll-os izé, botrányosan sz*r, bár valamennyire meg lehet szokni.
- Bal alulra bekerült valami infóablak, ami az FM töltési/feldolgozási képernyőin látható statisztikákat és listákat mutatja. Felesleges, ott sem nézte senki, kikapcsolhatatlan, és elveszi a menütől is a helyet, tovább rontva annak használhatóságát.
- Nincs "home" képernyő, lehetetlen áttekinteni az aktuális helyzetet, csak ha bekúszol a megfelelő menüpontokba.
- Bár a játékosokról megfelelő adatmennyiség áll rendelkezésre, nincs sehol valami Notes, vagy Coach Report ablak. Ez utóbbit lehet kérni, de rövid, semmitmondó és csak üzenetként létezik, nem csatolódik a játékos adatlapjához. Nincs FM-es "talent" csillagozás sem.
- A játékos összehasonlításból ("compare") érthetetlen módon kimaradt a név után zárójelben a pozíció. Ha nem emlékszel, ki kicsoda, mászhatsz be a squad listába...
- A nem ismert játékosok értékeinek "elrejtése" jobb a CM-ben: egy %-os érték mutatja, hogy mennyire ismert a játékos és az értékei ennek megfelelően bizonyos határokon belül mozoghatnak. Pl. egy 1%-ra ismert játékos tulajdonságai többnyire egy 50-es értékhatáron belül bármit felvehetnek (a CM-ben nem az 1-20., hanem az 1-100 skála van). Vagy az adott országot kell jobban megismerni (Scout Network), vagy céltudatosan, többször scout-olni a játékost a pontosításhoz.
- Az új Scout Network nagyon jó, értelmes és ötletes, de minden nap használhatatlan (többnyire túl drága és alacsony ligában érdektelen) játékosokkal töm tele, nem lehet figyelési paramétereket megadni. Van egy Report lista, csak azon lehet jól szűrni és nézelődni.
- A pénzügyi rendszer lehet, hogy el van még kalibrálva, angol Championship alsó-középcsapattal, csak vásárlások után is még bőven nyereséget termelek (három hónap alatt kb. +1.5M font), pedig a nézőszám közepes, tévédíjak alacsonyak, kiterjedt Network-öm van, és a kupából is kiestem már.
- A taktika kb. egy szinten van, a CM-é annyiban jobb és átláthatóbb, hogy végre vannak tooltip-ek magyarázatokkal, ill. az egyéni utasítások bővebbek. A CM-ben vannak most már "drill"-ek is, főleg mindenféle előre beállítható szabadrúgás- és szögletvariációk, elég szép számmal, de játékosra szabott egyéni edzéseket is lehet kreálni. A CM-ből ismerős run/feed rendszer is megmaradt.
- Az edzés kb. ugyanaz, de a változások csak az edzésösszeállítás képernyőn láthatók, és csak a legutóbbi hétre vonatkozóan. Sehol nincs infó a havi, éves, vagy egyáltalán a kezdőértékhez képesti változásokról. Ugyanígy az edzők és az edzéstípusok összerendelése is rejtett, nem tudni, kinek milyen tulajdonsága hasznos. Viszont egy edzés schedule jobb infókat közöl arról, hogy a terhelés növelésével mennyi esélye van egy-egy tulajdonság növekedésének, ill. mekkora a sérülésveszély és az állóképesség regenerációjának lassulása.
- A taktikai és edzés beállítások szokás szerint menthetők / tölhetők, de az CM-ben a kezelésük mlg az FM-nél rosszabb, a nevek sokszor összetéveszhetők a default nevekkel, nincs elkülönítve, mi a default, mi az user.
- A meccs engine sztem a CM-ben jobb, kevésbé random, hihetőbb eredményeket szül. Ennélfogva persze kiszámíthatóbb is, de úgy érzem, jobban közelít a valósághoz.
- Részletességben azért még mindig az FM vezet, fölényesen.
Általánosságban a CM engine és 3D jobb, érzésre gyorsabbnak és összerakottabbnak tűnik, de a GUI felhasználóbarátságra és az adatok kezelése, részletessége rosszabb, mint az FM-é.
Szerintem.
-
kösz az elemzést...amit leírtál azzal egyetértek, de: Ahogy látom te angol bajnokságba játszol, MU-val. Ott tényleg az a fontos, hogy a védők rendbe legyenek, hiszen meccsről meccsre 17-18-19-es játékosok játszanak egymás ellen. Itt magyarba pedig már örülni lehet, ha lát az ember 15 fölötti játékost. Arra törekedtem, hogy viszonylag, a bajnoksághoz képest erős hátvédeim legyenek, akik azért hatékonyak a kisebb képességű csatárok ellen még 2-3-an is például egy kontránál.
nem mondom, hogy kevés gólt kapunk, de sokat is rúgunk. 3 támadóbb szellemű játékos szépen osztogat a csatárnak, látszik ez a passztáblázaton is (majd év végén berakom). A két KPK meg kicsit védekezőbb szellemű, azaz kicsit magasabbak a védekező tulajdonságaik.
Persze az igaz, hogy ezzel a taktikával angliába semmire nem mennék hosszabb távon...de jelenleg itt MO-n nálam eddig ha nem is teljes mértékbe, de bevált.. -
megjelent...de fm-et közel se éri el... -
Mar megjelent a cm10? -
Akinek nincs js blokkolója, az most már láthatja a többi fórumozó fejlécében (ofkorsz a sajátjában is) hogy épp melyik csapattal játszik az illető, így talán könnyebb számontartani :)
Akik eddig fennvannak: jómagam, realgyula, Liszi, daver, Huni, karajjj.
Aki be akar kerülni, csak írjon egy hsz-t amiből kiderül hogy kivel játszik és felkerül. További újítások várhatók még... :) -
Na ez ám a nem gyenge beszámoló, grat 
Lehet ám az FM10-re készülni bannerral, ha van ötlet :D
Illetve egy másik felvetés, hogy vonjuk be a CM-et is az FM mellé ebben a topikban, láttam sokan próbálgatják a CM10-et -
realgyula #53182 nekem nincs bajom ezzel a taktikával, de mégsem játszatnám a csapatom ezzel...
itt megvan az egyensúly a védekezés és a támadás között, de nekem nem jön be így első ránézésre!
én úgy vagyok a taktikákkal, hogy mind támadásban, mind védekezésben azt veszem figyelembe, hogy a létszám meglegyen, ne boruljon fel a pálya, és a 4-4-1-1 amit játszok szerintem a legjobb erre! támadásban a 2 belső védő nem kapcsolódik csak be, a védekező felfogású kp. pedig kisebb mértékben, de a többiek támadnak, a 2 szélső védő is gyakran fut fel...védekezésben pedig csak az egy szem csatár marad elöl, még a támadó kp. is visszalép ugyebár, még ha nem is szerel, de legalább szűkíti a területet, illetve a védők által kivágott, kifejelt, lecsorgó labdákat gyakran szedi össze...erről lenne szó!
támadásban a 2-2 szélen van 2-2 játékos (a 2 szélső és a 2 szélső bekk) középen pedig az ék mellett úgy felfut a tkp is (aki jó ha kreatív, mert sokat vesz részt az összjátékban is) és az irányító belső kp. is...szóval középen 3 játékos támad, a széleken pedig 4!
védekezésben pedig én jobban szeretem ha nem TKPJ és TKPB van hanem KPJ és KPB, mert akkor jobban visszazárnak, hiába támadó mentalitásúak...! fontos, hogy minden területet lezárjanak a játékosok, és erre nem elég ha van 4 védekező mentalitású védőd...
lehet én gondolom rosszul, de csak próbálok logikusan gondolkodni, és átvinni az FM-be azokat a dolgokat, amik "rám ragadtak" az évek során, amikor szinte az összes létező meccset megnéztem a tv-ben...:D tudom, hogy ez más dolog, mert csak egy játék, de mégis csak a foci az alapja, és szerintem nem gondolkodok rosszul, bár ezt nem én akarom eldönteni... -
én most ezzel a taktikával tolom, valakinek van ideje, kedve, nézze meg, írjon véleményt:
KATT -
Liszi #53180 jaaa és a KÖSZÖNÖM lemaradt! :) -
Liszi #53179 Még sikerült 3 ilyen győzelmet aratni, 5-1, 6-0, 5-0.
Aztán idegenben nyertünk 2-1-re az Everton ellen, bár itt azért eléggé elnyomtak minket, de nagyon örültem a győzelemnek. Még játszunk egyet az u20sokkal, meg a Barca érkezik, utóbbi meccstől nem várok sokat, 500 € hasznunk lesz a meccsből, meg azért látom majd, hogy 2-3 éven belül mit kellene elérni. :D -
karajjj #53178 ebből az egy meccsből, azért még nem sok mindent lehet leszűrni, de drukkolok neked -
Liszi #53177 Üdv és 'Grat' Mindenkinek!
Újra visszatértem, és újra betöltöttem egy kicsit az efemet. :)
Kezdtem egy új játékot, a választásom a Napoli csapatára esett. A kezdetkor azt mondtam a vezetőségnek, hogy képesek leszünk a felsőházban végezni, a média a 10. helyre vár minket a bajnokság előtt. Igazából csak bízni tudtam benne, hogy helyt fogunk állni, meg kellett, a plusz átigazolási pénz. Remélem az EL nem elérhetetlen. Aztán jött egy ajánlat, Hamsikra a Man.Citytől, 35m €, azonnal elfogadtam, így megkezdődhettek az erősítések.
Átigazolások
Az edzői stábba érkeztek még páran, mivel eléggé szegényes volt a felhozatal.
Megtörtént az első felkészülési mérkőzés, amin tényleg elájultam a csapattól, az összjátékoktól, ennyire még soha nem tetszett egyik csapatom játéka sem, és, hu, teljesen magával ragadott ez a kis csapat, már most. Kivancsian várom a következő eredményeket, valamint, hogy mikre leszünk képesek nagyobb csapatok ellen. Nemsokára jön a Wolverhampton elleni felmérő.
Lucchese - Napoli
Szvsz a keret jó, de már most félek, hogy mi lesz ha a kulcsemberek hosszabb időre kidőlnek, mivel minőségi pótlás jelenleg nem áll rendelkezésemre. KÖszi annak aki elolvasta, good luck, have fun. Hajrá! ;) -
realgyula #53176 speciel az az értelme, hogy ha hátranyilazod a támadó mentalitással megáldott védődet akkor nem fog előrefutni...így meg, hogy alapon van (se előre, se hátra) nyilván felfut, mert támadó a mentalitása...de szerintem célszerű előrenyilazni...
más valami? ne miattam változtasd meg, főleg ha eddig úgy működött ahogy volt!
de nekem annyi a bajom, hogy nagyon támadó az egész, nincs egyensúlyban a védekezés és a támadás...! de ha működik akkor ne cseszd el miattam!! -
Ennek tükrében nem értem, mi értelme van az előrefutások csuszkának, de mind1. :D Akkor benyilazom őket, kösz. Más vmi még? -
realgyula #53174 a nyilak az előrefutás gyakoriságát jelentik, és szerintem logikus ha támadó mentalitású a szélső védőd akkor gyakran fusson előre... -
mármint védőként...:)
-
Amúgy a nyilak tulajdképp mire valók? Azt olvastam, hogy a felfutás beállítása szabályozza, hogy mennyire mennek előre támadást segíteni. Nálam szoktak is jönni:D -
Nem kapok sok gólt, inkább keveset rugunk... :D Jah elég támadó, ez is volt a célom amikor összehegesztettem :D Eddigi kb. 6meccsből max 2 gól volt, splitben bl selejtező meccsen. Ám itthon ügyesen hoztuk 3-0ra. Akarok csinálni egy védekezőbbet is, idegenbe, csak lusta vagyok. Amúgy gondolom sok a hiba benne, valahol az fm2006 könyékén elvesztettem a fonalat, és nemtudtam 1 sikeres taktikát se csinálni :S -
egyetértek..olyan, mintha nem játszana szélsővédőt... -
realgyula #53169 köszi!
ez nagyon támadó taktika, nem kapsz vele csomó gólt? kritizálni nem akarom, de az szerintem, hogy még a 2 belső védőd mentalitása is normál elég durva :D
ha meg már támadó a 2 szélső védőd akkor fel is nyilazhatnád őket...
nem próbálom ki ezt a taktikát, mert igazából nem látok semmi egyensúlyt a védekezés és a támadás között...nem mintha amiket belinkeltek meg szoktam volna próbálni (inkább ha látok olyat amit át tudok vinni az én taktikámba azt átviszem) -
TAKTIk
Minden kritikát szivesen fogadok! -
realgyula #53167 Manchester United, 2014-2015:
Kezdhetném úgy is ezt a beszámolót, hogy "lelövöm a poént" ezzel a szezonnal kapcsolatban, de akkor lehet, hogy végig sem olvasnátok, mert nincs benne semmi extra, mivel a MU-val nem nagy dolog elérni akármit is...szóval marad a végére!
Úgy kezdtem neki ennek az idénynek, hogy alaposan átalakítottam a csapat keretét. Hatalmas pénzekért érkeztek klasszisok, de kizárólag csak posztra igazoltam, tehát ahonnan távozott játékos oda vettem egy jobbat (szerintem többnyire beváltak az újak, bár van akitől jobbat vártam volna, de mivel az első szezonja volt sokaknak ezért nem voltam mérges...:D ).
Íme tehát az igazolások:KATT
Az egész egy Community Shield győzelemmel kezdődött...(a meccsről már gőzöm nincs, hogy milyen volt...nálam nem pár nap egy szezon)
Most pedig szépen sorban haladnék...! Kezdjük a talán legkisebb presztízzsel bíró sorozattal, a Liga Kupával. Sikerült megnyerni, több karaktert kár is erre pazarolni...! :D
Jöjjön az FA-kupa! Ennek azért már nagyobb a rangja, ezt komolyabban is veszem minden évadban, mint mondjuk a Liga Kupát...! Érdekesség, hogy a Man. City mindenhol az utamba került. Rossz nekik, mert nem volt sok esélyük...! És akkor a BL-ről még nem is beszéltem, de ne szaladjunk ennyire előre... :)
Lássuk a Premier Leaguet...! Ha a táblázatra nézünk az látszik, hogy viszonylag "gyenge" szezon volt, mert nem egyszer már 100 pont fölött teljesítettünk, és 91 pontnál kevesebbet is csak egyszer-az első szezonban-szereztünk...de ez legyen a legnagyobb baj! :)
Lapozzunk a Bajnokok Ligájára! A csoportkör után az Ajax, a Juventus és a Liverpool testén keresztül verekedtük be magunkat a döntőbe, ahol érdekes módon a Man. Cityvel kellett megküzdeni a végső győzelemért...! A mérkőzés előtt azon gondolkodtam, hogy Camachot vagy Velosot tegyem a kezdőcsapatba...a spanyol mellett döntöttem és...:)
Itt pedig a fa...
A BL álomcsapatába is bekerült "1-2" játékosom, és a sorozat legjobb játékosát is mi adtuk!
Ennyit a sorozatokról, lényegében megnyertünk mindent, és ez lett volna a poén az elején...! :D
Itt az áttekintés illetve a 25 fős keret és a felállás.
Mielőtt mutatnék képet az újakról, jöjjön két "nyalánkság":
Nyalánkság 1, Nyalánkság 2
Most pedig az új játékosokról teszek képeket:
Toni Kroos
Mivel Diego távozott, Anderson pedig egy sorral előrébb kapott szerepet ebben az idényben, ezért a német volt az irányító (ő és Pjanic felváltva). Nyilván többet várok tőle, mind góllövésben, mind a gólpasszok terén, de az újak közül neki kellett a legtöbb idő a beilleszkedéshez, illetve nyelvi problémái is voltak...
Joe Mattock
Az átlaga alapján nem nagy szám, de védekezésben jobb mint az elődje (Evra), támadásban viszont fordított a helyzet...! Nem ide tartozik, de a De Silvestri, Fazio, Vidic, Mattock védőnégyessel (és persze a kapuban Asenjoval) nagyon kevés gólt kaptunk, az átlaguk viszont "csak" 7 körüli. Faziót talán szezononként egyszer veszít fejpárbajt (:D), Vidic mellett meg szinte lehetetlenség elmenni (mégis kikerül a jövő évi kezdőből, de erről majd később). Kanyarodjunk vissza az eredeti témához, az új játékosokhoz :)
Peter Ramage
Őt elvileg azért vettem, mert Brown már "nyugdíjas" és neki szántam a 3. számú belső védő szerepét, de nem vállt be igazából...amikor tartalékosabb kezdővel álltam ki, akkor is inkább hagytam fent a Fazio-Vidic párost, nehogy valami hülyeséget csináljon Ramage! :D Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mivel alig játszott még be sem tudott illeszkedni...talán majd kap több lehetőséget is, bár még egy-egy meccsre a 36. életévéhez közeledő Wes Brown is jó...! :D
Miralem Pjanic
Nem feltétlen a posztján játszik (KPK, irányító) de az átlaga elég jó, főleg, hogy új játékosról van szó...! Viszont rá is az vonatkozik mint Kroosra, eredményességben több kell egy támadó szellemű belső középpályástól!
Miguel Veloso
Képességei alapján egy atomdurva játékos, hozta az átlagot így elsőre. Az öt lőtt góljából talán mindegyik bomba volt, vagy szabadrúgás...! :) Ennek ellenére tőle sokkal többet várok a következő szezonban, főleg ha ránézek azokra a sötét kék számokra...! ;)
Ők lettek volna az újak...! Most pedig jön három játékos (három régi motoros) akik elég nagy szezont futottak. A többiekkel sincs különösebb bajom, hozták az átlagot, és meg-meg villantak.
Sergio Agüero
Mindent elmond a teljesítményéről, hogy úgy lőtt 32 gólt, hogy "csak" támadó középpályást játszott (ez látszik is, ha megnézitek a képet amit betettem a keretről illetve a felállásról).
Sergio Asenjo
Beszéljenek a számok:
49 meccs/10 kapott gól/40 kapott gól nélküli meccs!! Úgy érzem ez elég meggyőző teljesítmény, bár az sem mindegy, hogy milyen védők játszanak előtte...! A számok tükrében ez volt a spanyol legjobb szezonja.
Cristiano Ronaldo
Volt már jobb átlaga is, lőtt már több gólt és adott már több gólpasszt is, mint ebben az idényben, mégis azt mondom, hogy kiemelkedően teljesített, mert nagyon fontos gólokat lőtt és nem egyszer kimentette a csapatot a sz@rból egy-egy szólóval, remek passzal...stb.
Ennyit szerettem volna erről a szezonról.
Annyi változás lesz a keretben, hogy érkezik Carlos Vela és Mamadou Sakho. Távozni fog mindenképpen Anderson, Vidicel pedig nem tudom, hogy mit csináljak, de Sakho az ő helyén fog játszani, Fazio mellett! Elküldeni nem akarom, mert nem azt érdemli, ha meg átteszem a tartalékba akkor sírni fog, mert azért még nem olyan öreg (34 lesz lassan) hogy a visszavonuláson kelljen gondolkodnia... :) Majd lesz valami vele, ez legyen a legnagyobb gondom...! :)
KÖSZÖNÖM SZÉPEN AKI ELOLVASTA (vagy csak átfutott rajta)! :) -
bocs...tavaszi UEFA kupa...:D :D -
na, végre megjött az első BL győzelem...Ajaxot utolsó fordulóba idegenbe kéne verni az őszi UFEA kupa szereplésért...
-
Ő az :)
Roma - Monopoli 3-1. DDR két 40 méteres gólja eldöntött mindent. -
karajjj #53163 Éder Citadin Martins a teljes neve és a Frosinone volt az előző csapata -
Bader Abbas -
Az az Éder ez az Éder? :D:D
Egyébként félidőben 3 csere, majd 3 perc alatt 3 sérülés. 8 vs 11, és mi lőttünk gólt :D -
karajjj #53160 az első meccset 2:1-re nyertük, ezt meg szerintem a sírból hoztuk vissza :D