271
Quake 2 regi tagok ide gyertek!
  • Ombika
    De nem a single player miatt nyitottam,mert kit erdekel ez a resze,MULTI a lenyeg es ott nem a csicsazasra megy ki a jatek,mert ha ezt felteszed,akkor igencsak utsok kozott vegzel! Nekem csutkan levan egyszerusitve es elesitve a graf csak ugyvan eselyed!!

Amugy ,ha itt vki nagyq2-os volt,akkor ismernie kellett DAV-ot,aki mar eltavozott errol a vilagrol sajnos 1 balasetben! Nagyon nagy mestere volt Barin kollega,akit szinten nem talalok sehol es anno o nagyon jol oktatott engem is!! Anno meg a PC Guru ujsagban is ott volt a nevem elsok kozott CTF-ben!! Barcsak ujra lenne magyar q2 tarsadalom!!
  • SuperCharger
    Ez csak a grafikát moddolja? A neve alapján kicsit olyan, mintha más játékmód lenne... nem tudod, összefér az R1Q2-nek nevezett moddal?
  • Maxtreme
    Gondolom sok embert (mai szemmel) a gfx riaszt vissz aa dologtól.
    De erre is va megoldás :)
    A mod neve quake2 berserker. (googleglen keressetek rá)

Csináltam pár képet:

Mint az a képeken is látható, a dolog (még?) messze nem tökéletes. A fegyvermodelek maradtak a régi lowresek, sok textúrával egyetemben.
    De azért még mindig jobb a helyzet mint az alap Q2-nél :)
    Bár nekem nem nagyon van időm vele gamelni (meg hogy őszinte legyek én már baromira meguntam anno a játékot. :) [ne üssetek :D]) de gondoltam másnak esetleg hasznos lehet a infó.
  • _Vegeta_
    Nekem megvan eredetibe. :P
    Q1 a legjobb! :D
  • Calver
    klasszikus, az übertáp railgunnal együtt bár már én sem toltam egy ideje...
  • dotkom
    uh en itthon toltam a regi 400Mhz-es kis celeronon, es szepen elfutkosott rajta. nagy elmeny volt, csak sajna az emberek kb 5 negyzetbol tevodtek ossze xD
  • cSuwwi
    alapkvékhez torrent, 32 megás a q1 iso: google -> quake 1 full torrent download
    gatyábarázáshoz meg nQuake (relative normális kinézet, nem 11 évvel ezelőtti graf, alapból vannak benne botok, qw, stb.), mostanában én is játszok vele
  • Steel Painter
    Hát sajnálom hogy ilyen hosszúra sikeredett az élménybeszámolóm, de nagyon sok kitárgyalni való lenne mind a Quake2-ről és mind annak korszakról
  • Steel Painter
    Hello.
    Szerényem is a Quake lázban nevelkedtem, persze az ennél régebbi gamékat is ismerem még a spektrumos időszaktól kezdve nyomon követem a pc-s játékipar fejlődését és azt kel hogy mondjam hogy a Quake2 korszakában alakút át a piac.

Abban a korban mikor a Quake2 a fénykorát élte a vele 1 időben megjelent játékokat lemosta a merőben új technológiájával és a könnyen modolhatóságával, rengeteg mod és modellt csináltak hozzá, na meg pályákat!

Még a Half-Life megjelenésekor sem hanyatlott a Quake2, hiszen köztudott vólt hogy a Quake2 motorjára épül a HL is. Ez egészen az Unreal kiadásáig tartott. Utána már gyorsan ki szaladt az ID is a Quake3-mal, s mint utólag kijelentették ezt az Unreal miatt adták ki a gamét, mert igazából akartak még dolgozni a Quake3-mon, és ezért csak multizni lehetett a játékban és a Singel Player is amolyan „hogyan tanulj meg multizni” volt. Az, az a Singel Player teljesen más fogalmat kapot a Quake3-ban mint a Quake1 és Quake2-ben.

De nem csak ez az amiért olyan nagyon sikeres lette a Quake1-2 és méééég a Q3-is
    Ez ma már alap hogy ha 1 játék nem módolható vagy legalább páját nem lehet csinálni hozzá készíteni akkor nem életképes.
    A Quake3 után melyik az a játék, amihez *egyszerűen* saját modelleket és pályákat alkothatsz, és azzal a haverokkal !!együtt!! gamézhatsz, egymással vagy egymás ellen.

Persze a Half-Life2 és baráti kőre nagyon jó! de koránt sem olyan kőnyű modot/modellt készíteni hozzá mint a quake1-2-3-hoz. DE a történetileg amit összehoztak az nagyon gáz.

Na meg az sem utolsó hogy ma már csak a qrafikával akarják eladni a játékot. Az hogy van e sztorija a játéknak esetleg értelme, vagy egyáltalán valami?
    Vagy esetleg kisebb gépigénnyel szebb grafikát ki lehet hozni belőle *Pl: több polygon ugyanakkora gépigénnyel* az ma már nem lényeg!
    A bunkó úgyis megveszi a legújabb cuccokat, ha akar játszani, minek kodolgasuk a játék motorját? Metr akkor nem fejlődik a piac? Jaaaaa, mert a pénz a lényeg, és nem a játék élmény?
    Hogy is van ez?

A lényeg hogy már csak azért is ragaszkodok a Quake2-hőz mert nagyon sok élménnyel, gazdagodtam abban az időben és nagyon sok kellemes emlékem, fűződik a játékhoz
    Na meg akkor nem a pénzről szólt az egész, hanem hogy valami újat mutassanak az embereknek.
    De nekem a számítógépem addig nincs üzemkészen a használatra még a quake család nincs rajta: ha nincs fent legalább a Quake2 vagy a Q3 akkor az olyan, mintha nem lenne felrakva a fő Op rendszer!
  • artschiatwork
    A Quake 2 isten volt, rakásszor végignyomtam, a kiegészítőkkel együtt, főleg a zene miatt
  • Ombika
    Ebben igazad van,h eleg jok akik meg maradtak,de senki se legyozhetetlen! :)
  • tommyg
    hát igen pl te
  • daeemoon
    Jómagam is Quakes lennék, igaz én q3 al játszok, nem nosztalgiaképp :D
    Quake 1 és Quake 2 is megvan, noha őket annyira nem szeretem multiban (túl jók akik vannak neten) Quake 3 ban van némi esélyem is :) A forrsákódok valóban nyíltak, és itt a reklám helye, nekem is van saját modom xD Amúgy ha úgy alakulna, quake 1 be benne is lennék. Q2 nek nem jó a világa... Nem tetszik.
  • Sadist
    ID Software honlapján próbálkozz, úgy tudom a régebbi Quake részeknek nyíltá tették forráskódját is.
  • Ombika
    Mindent nem adhatok ! :)
    Vhol biztos fennt van rar-ba nemfoglal sokat,keress ra! :)
  • kas123
    ha meglenne nyomnám :D
  • Ombika
    Nem is akarom ,hogy tomegnyomor legyen,olvasd el elso HSZ-t miert nyitottam! Ezt a hsz-t is karvolt ide irnod!! :(

Akkor ujra ON: Keresek bizonyos embereket es akik esetleg meg nyomjak!

Offolasokat please ne!
  • scorpeeon
    Hiába nyitsz neki topicot, attól nem fognak vele többen játszani. Aki retrózik Quake-ben és multiplayerben retrózik, az Q3-al játszik.
  • Ombika
    IGy van..

Kerem ertelmes hsz-eket produkaljunk es csak az irjon,akinek erdemleges infoja van,illetve szeretne nosztalgiazni es csapatni!!
    Aktiv Quake 2 serverek,katt ide!!!
  • Brolly
    Meg a Q3nak van egy pár topicja;)
  • Vlala #11
    Mi is ezt csináltuk :) Szerencsétlen gépeken NT volt (ezeken tanultunk hálózatot kezelni, programozni), szinte a Q2 volt azegyetlen, ami ment rajta. De ez 2000-2001-ben volt...
  • Ombika
    Kerdezek vmit,szerinted miert nem Q3-al nyomom es miert nyitottam ezt! Ha q3-ani akarnek,akkor az lenne a topic cime..........
  • Hegi90
    ja és a quake3-at még ma is nyomom :P
  • Brolly
    wááá
  • Hegi90
    Én quake1-ezni akarok, aki tudja honnan tudnám megszerezni, az írjon légyszi. A kettő meg vmiétr nem jött be annyira :P
  • Benc16
    ^^.
  • Sadist
    Senki sem lehet tökéletes.
  • tommyg
    mi meg CS-zünk xD
  • scorpeeon
    Q3-al még sztem ma is sokan játszanak, inkább azzal próbálkozz, az is eléggé nosztalgia már.
  • Super Saiyan
    dehogyenem xD mi a suliba mikor számtechen szabad foglalkozás van, mindig Quake 2zünk :D
  • Ombika
    Sziasztok!!

Azert nyitottam ezt a topicot,mert regi gamet ma felraktam es nosztalgiaztam 1-et,szomoruan lattam,hogy magyarok mar nem is nyomjak!!
    Ha van vkinek kedve ,akkor ide irjon !

Tovabba keresem ezeket az embereket,akikkel regen irc-en sokat chateltunk: fasirt,freestlye,TChriss........
    Ha vki ismeri oket nick nevukrol es elerhetoseguket tudja,kerem jelezze!!

Koszonom