271
Quake 2 regi tagok ide gyertek!
-
#31 De nem a single player miatt nyitottam,mert kit erdekel ez a resze,MULTI a lenyeg es ott nem a csicsazasra megy ki a jatek,mert ha ezt felteszed,akkor igencsak utsok kozott vegzel! Nekem csutkan levan egyszerusitve es elesitve a graf csak ugyvan eselyed!!
Amugy ,ha itt vki nagyq2-os volt,akkor ismernie kellett DAV-ot,aki mar eltavozott errol a vilagrol sajnos 1 balasetben! Nagyon nagy mestere volt Barin kollega,akit szinten nem talalok sehol es anno o nagyon jol oktatott engem is!! Anno meg a PC Guru ujsagban is ott volt a nevem elsok kozott CTF-ben!! Barcsak ujra lenne magyar q2 tarsadalom!! -
#30 Ez csak a grafikát moddolja? A neve alapján kicsit olyan, mintha más játékmód lenne... nem tudod, összefér az R1Q2-nek nevezett moddal? -
#29 Gondolom sok embert (mai szemmel) a gfx riaszt vissz aa dologtól.
De erre is va megoldás :)
A mod neve quake2 berserker. (googleglen keressetek rá)
Csináltam pár képet:
Mint az a képeken is látható, a dolog (még?) messze nem tökéletes. A fegyvermodelek maradtak a régi lowresek, sok textúrával egyetemben.
De azért még mindig jobb a helyzet mint az alap Q2-nél :)
Bár nekem nem nagyon van időm vele gamelni (meg hogy őszinte legyek én már baromira meguntam anno a játékot. :) [ne üssetek :D]) de gondoltam másnak esetleg hasznos lehet a infó.
-
_Vegeta_ #28 Nekem megvan eredetibe. :P
Q1 a legjobb! :D -
#27 klasszikus, az übertáp railgunnal együtt bár már én sem toltam egy ideje... -
#26 uh en itthon toltam a regi 400Mhz-es kis celeronon, es szepen elfutkosott rajta. nagy elmeny volt, csak sajna az emberek kb 5 negyzetbol tevodtek ossze xD -
#25 alapkvékhez torrent, 32 megás a q1 iso: google -> quake 1 full torrent download
gatyábarázáshoz meg nQuake (relative normális kinézet, nem 11 évvel ezelőtti graf, alapból vannak benne botok, qw, stb.), mostanában én is játszok vele -
#24 Hát sajnálom hogy ilyen hosszúra sikeredett az élménybeszámolóm, de nagyon sok kitárgyalni való lenne mind a Quake2-ről és mind annak korszakról -
#23 Hello.
Szerényem is a Quake lázban nevelkedtem, persze az ennél régebbi gamékat is ismerem még a spektrumos időszaktól kezdve nyomon követem a pc-s játékipar fejlődését és azt kel hogy mondjam hogy a Quake2 korszakában alakút át a piac.
Abban a korban mikor a Quake2 a fénykorát élte a vele 1 időben megjelent játékokat lemosta a merőben új technológiájával és a könnyen modolhatóságával, rengeteg mod és modellt csináltak hozzá, na meg pályákat!
Még a Half-Life megjelenésekor sem hanyatlott a Quake2, hiszen köztudott vólt hogy a Quake2 motorjára épül a HL is. Ez egészen az Unreal kiadásáig tartott. Utána már gyorsan ki szaladt az ID is a Quake3-mal, s mint utólag kijelentették ezt az Unreal miatt adták ki a gamét, mert igazából akartak még dolgozni a Quake3-mon, és ezért csak multizni lehetett a játékban és a Singel Player is amolyan „hogyan tanulj meg multizni” volt. Az, az a Singel Player teljesen más fogalmat kapot a Quake3-ban mint a Quake1 és Quake2-ben.
De nem csak ez az amiért olyan nagyon sikeres lette a Quake1-2 és méééég a Q3-is
Ez ma már alap hogy ha 1 játék nem módolható vagy legalább páját nem lehet csinálni hozzá készíteni akkor nem életképes.
A Quake3 után melyik az a játék, amihez *egyszerűen* saját modelleket és pályákat alkothatsz, és azzal a haverokkal !!együtt!! gamézhatsz, egymással vagy egymás ellen.
Persze a Half-Life2 és baráti kőre nagyon jó! de koránt sem olyan kőnyű modot/modellt készíteni hozzá mint a quake1-2-3-hoz. DE a történetileg amit összehoztak az nagyon gáz.
Na meg az sem utolsó hogy ma már csak a qrafikával akarják eladni a játékot. Az hogy van e sztorija a játéknak esetleg értelme, vagy egyáltalán valami?
Vagy esetleg kisebb gépigénnyel szebb grafikát ki lehet hozni belőle *Pl: több polygon ugyanakkora gépigénnyel* az ma már nem lényeg!
A bunkó úgyis megveszi a legújabb cuccokat, ha akar játszani, minek kodolgasuk a játék motorját? Metr akkor nem fejlődik a piac? Jaaaaa, mert a pénz a lényeg, és nem a játék élmény?
Hogy is van ez?
A lényeg hogy már csak azért is ragaszkodok a Quake2-hőz mert nagyon sok élménnyel, gazdagodtam abban az időben és nagyon sok kellemes emlékem, fűződik a játékhoz
Na meg akkor nem a pénzről szólt az egész, hanem hogy valami újat mutassanak az embereknek.
De nekem a számítógépem addig nincs üzemkészen a használatra még a quake család nincs rajta: ha nincs fent legalább a Quake2 vagy a Q3 akkor az olyan, mintha nem lenne felrakva a fő Op rendszer!
-
#22 A Quake 2 isten volt, rakásszor végignyomtam, a kiegészítőkkel együtt, főleg a zene miatt -
#21 Ebben igazad van,h eleg jok akik meg maradtak,de senki se legyozhetetlen! :) -
#20 hát igen pl te -
#19 Jómagam is Quakes lennék, igaz én q3 al játszok, nem nosztalgiaképp :D
Quake 1 és Quake 2 is megvan, noha őket annyira nem szeretem multiban (túl jók akik vannak neten) Quake 3 ban van némi esélyem is :) A forrsákódok valóban nyíltak, és itt a reklám helye, nekem is van saját modom xD Amúgy ha úgy alakulna, quake 1 be benne is lennék. Q2 nek nem jó a világa... Nem tetszik. -
#18 ID Software honlapján próbálkozz, úgy tudom a régebbi Quake részeknek nyíltá tették forráskódját is. -
#17 Mindent nem adhatok ! :)
Vhol biztos fennt van rar-ba nemfoglal sokat,keress ra! :) -
#16 ha meglenne nyomnám :D -
#15 Nem is akarom ,hogy tomegnyomor legyen,olvasd el elso HSZ-t miert nyitottam! Ezt a hsz-t is karvolt ide irnod!! :(
Akkor ujra ON: Keresek bizonyos embereket es akik esetleg meg nyomjak!
Offolasokat please ne! -
#14 Hiába nyitsz neki topicot, attól nem fognak vele többen játszani. Aki retrózik Quake-ben és multiplayerben retrózik, az Q3-al játszik. -
#13 IGy van..
Kerem ertelmes hsz-eket produkaljunk es csak az irjon,akinek erdemleges infoja van,illetve szeretne nosztalgiazni es csapatni!!
Aktiv Quake 2 serverek,katt ide!!! -
#12 Meg a Q3nak van egy pár topicja;) -
Vlala #11 Mi is ezt csináltuk :) Szerencsétlen gépeken NT volt (ezeken tanultunk hálózatot kezelni, programozni), szinte a Q2 volt azegyetlen, ami ment rajta. De ez 2000-2001-ben volt... -
#10 Kerdezek vmit,szerinted miert nem Q3-al nyomom es miert nyitottam ezt! Ha q3-ani akarnek,akkor az lenne a topic cime.......... -
#9 ja és a quake3-at még ma is nyomom :P -
#8 wááá -
#7 Én quake1-ezni akarok, aki tudja honnan tudnám megszerezni, az írjon légyszi. A kettő meg vmiétr nem jött be annyira :P -
#6 ^^. -
#5 Senki sem lehet tökéletes. -
#4 mi meg CS-zünk xD -
#3 Q3-al még sztem ma is sokan játszanak, inkább azzal próbálkozz, az is eléggé nosztalgia már. -
#2 dehogyenem xD mi a suliba mikor számtechen szabad foglalkozás van, mindig Quake 2zünk :D -
#1 Sziasztok!!
Azert nyitottam ezt a topicot,mert regi gamet ma felraktam es nosztalgiaztam 1-et,szomoruan lattam,hogy magyarok mar nem is nyomjak!!
Ha van vkinek kedve ,akkor ide irjon !
Tovabba keresem ezeket az embereket,akikkel regen irc-en sokat chateltunk: fasirt,freestlye,TChriss........
Ha vki ismeri oket nick nevukrol es elerhetoseguket tudja,kerem jelezze!!
Koszonom