Quake 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hello srácok. nemrég úgy voltam vele hogy a régi szép idõk emlékére feltolom a gépre a quake 2-t régen lanban nagyon sokat nyomtuk és most is szívesen nyomnám neten de vannak problémáim. ugye leszedtem minden cuccot amit itt ajánlottatok. meg is van minden de a locs mappa nem volt meg így csináltam egyet de nem ismeri fel mit kéne tenni? mert a config.cfg-be elméletileg beírtam a parancsot amivel érzékelné de lehet hogy rossz helyre írtam be vagy nemtom. köszi a segítséget elõre is
amal
Ja, este már lettem, most. Faragtam egy fiókot e-célból, ezt többször nézem: [email protected] A beállításokat már leírtam, Belépsz, és ha épp gyúrjuk egymást, legfeljebb belépsz, mi meg meglepõdünk. Dobsz mailt, akkor pontosítunk.

azért amál, mert a LÁMÁ-t valaki \"bitorolja\"

Ombika
En este mar leszek, te?

amal
Mi már a fakezû haverokkal "gyúrunk vazze". Kiderült, hogy nem is olyan fakezûek! Én vagyok az utolsó4<#rinya>

amal
akkor legközelebb

Ombika
Okes lenne, ha este nem keszulnek pestre buliba !

amal
bocs: lamaquake néven

amal
Szándékosan nincs rajta! Három éve /az alább említett célokkal/ leállítás nélkül napi 24 órát üzemel a nappalinkban. Nincs az a ventilátor ami elég halk, és elég szívós hogy ezt kibírja. Egy 3,5 kilós alu hûtö van rajta. Mellette passzív táp. De, elkészült a hõmérõs ventilátor, estére felrakom, és ha ráérsz /és nem jön közbe semmi/ várlak a pályán. Mondjuk tízkor.
adress book: "lama.blogsite.org" aztán ha a szerverlistát frissíted meg is kell hogy találja "lamaqake" néven

Ombika
HAt passziv hutes cpu-ra vagy en olvastam el? Kicsit fura, azon nyomban tennek ra 1 ventit! :)

amal
Ja, ha valami címet adsz, megpróbálnám magam idegen környezetben. Igaz, sem a szabályokat, sem a szokásokat nem ismerem.

amal
Nincs rajta ventilátor. Írtam, hogy teljesen passzív hûtésû,2005 10 hó óta nem lett leállítva. / Nézd meg: http://lama.blogsite.org / Mivel folyamatosan megy, gondoltam a Q2 is mehetne folyamatosan, de így kicsit féltem. A napokban kap egy ventil-t ami csak 60 fok fölött indul, így, ha nem lassítja a többi programot /web-ftp-mailszerver/ akkor nonstop Q2 játéklehetõség lesz! Bár jó lenne kitalálni mért fut 99%-al

Ombika
Szia. Dehogy egsz, nalam sokkal verprofibbak jatszanak, sot mar szinte csak a funok maradtak, sejtheted hogyan nyomjak! :)

Regen barin stb, mikor tanitottak eszmeletlen volt! Dav-nak van videoja is, hat azt erdemes megnezni, majd feltoltom vhova az emlek kedveert!

Nemertem,h 3ghz proci miert melegszik annyira, annak ez a jatek semmi se lenne! Ventillator forog rajta rendesen?

amal
Ahhoz Én fakezû vagyok, meg vén szar, hogy nyilvánosan égessem magam. Saját gép, fakezû vén szar haverok. A leírások alapján mindent letöltögettem, mûkszik is, a 17 éves lányom a béka segge alá gyalázott. Nekem évek óta duruzsol egy gép megállás nélkül a nappaliban, ezen játszanánk. A bajom az, hogy ez az igencsak régi vasra íródott játék 99%-os prociterheléssel fut egy 3000-es intel agyában. Ez a masina más célokat is szolgálna, így azonban aggódom érte. Teljesen passzív hûtése van, web, ftp, mail nem fûti de a játékkal bizony melegszik. Normális ez a teljesítmény?
Ha kibírná a vasam, máris meghívnálak egy játékra: lama.blogsite.org
/biztos volna min röhögni/ Most épp faszolunk a cimbivel, de a lábom belóg a hûtöre, és ha meleg, leállunk! /ha lehet ne nagyon röhögjetek!/

Ombika
MEg szep, mond melyik serverven stb?

amal
Legmélyebb tiszteletem mindenkinek. Rövid kérdés: szóba álltok valakivel,
aki csak most ismerkedik a Q2-vel? /és tele lesz lámábbnál lámább kérdésekkel?/

Ombika
Azert nosztalgia nem art! Mikor ersz ra?

De, lehet valami valamikor, bár már nem érzem azt a tüzet, mint rég
Ombika
Ahhh barin szevasz!! Jezusom a nagy irces idok!! Q2 vmikor Dav emlekere? Nem gyulunk ossze?

Csókoltatom a kis kezét az igen tisztelt hölgyeknek ás uraknak
Ombika
Nah a heten vki q2?

Ombika
Szia.Irok privit!! johetnetek meg tobben is! :)

Slig
Bocsi, kicsit megkésve... De végülis csak rászántam magam a kvékkettõzésre. Esetleg priviben egy M$N-címet tudsz adni? Vagy engem felvenni?

&#12473;&#12521;&#12483;&#12464;

Ombika
Quake2 meg 3.20as patch keress ra es utana mehetunk serverekre! Szolj,ha vmi nincs meg?!

Slig
De én nyomnám ha megmondod mi kell hozzá X D

Ombika
Haho senki nem nyomja?

Ombika
Hat en kinnti servereken nyomom,ha van kedved! De mehet f2f is!! :)

Slig
Én lehet fogom... Nagyon imádtam ezt a játékot régebben, haverokkal rengeteg LAN parti volt... Cooperativeban esetleg nincs kedved?

Ombika
Senki se nyomja MEG MINDIG? :(

Ombika
Inkabb jatsz neten,mert erre ugysincs igeny mar! :))

Steel Painter
hello
van még magyar quake2 oldal ahova fel lehet tolni a saját modelliemet?
Sajnos, nagyon haldoklik a dolog :(

NEW quake2-Marine By: Steel Painter

Autós játékokat nagyon... FPS re rákel szoknom mert az régen nagyon ment de msotanéban nem nagyon játszom... de msot lehet visszaszokok arra is.

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

Ombika
Mindenbol 1 keveset es szarul az ugy cink,vagy jol tolod mindet?! :)))

látod... én amolyan univerzális vagyok... mindennel játszom...

Ombika
Te minden topicba jelen vagy es mindennel nyomod ?! :S

Ha vkinek van kedve estenkent szoljon es irja meg melyik serverre menjunk be!

megoldva :D

Ombika
NEm ugy ertettem,hanem azok kimeljek a topicot ,akik nem idevago HSZ-eket gyartanak! :))

Aah szoval mar lama is vagyok? Remek, kituno igy tovabb... :D

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Ombika
Orulok,hogy ide bebirtalak csalogatni! Latogasd surun es remelem sok lama nemfog ide jarni csak aktiv q2 player!!

A VIDEOJAT ajanlom mindenkinek tanulsagos es BRUTAL es persze Dav emlekere keszult el vegleg!!

Micsoda topic...
Hat aki vagja valamennyire a gamet az johet nosztalgiazni , igaz nincs rendes magyar server egy ideje , csak egy ffa amin nemlehet votolni:\
Par eve gondolkodtunk rajta h csinalunk egyet , amikor megszunt a regi.. csakhat nincs kinek , akkormeg minek..

Jomagam 7 eve jatszom aktivan , par honapos kihagyasokkal , mostanaban egyre kevesebbet. Amiota Dav¢ meghalt , aki mellesleg a 2v2 tarsam volt evekig , valahogy nemugyanaz ez a jatek mar.
Most nyar vegen fejeztem be a videonkat amit sokaig terveztunk es õ csinalta volna , sajna nekem kellett. Innen le lehet szedni:
http://q2scene.net/ds/index.php?op=dd3&id=1169334698

Aki meg kedvet kap a jatekhoz , annak ittvan minden ami ahhoz kell ,hogy tudjon jatszani a serverek nagyreszen:
http://q2scene.net/forum/viewtopic.php?t=263&start=0

dud4

Ombika
De nem a single player miatt nyitottam,mert kit erdekel ez a resze,MULTI a lenyeg es ott nem a csicsazasra megy ki a jatek,mert ha ezt felteszed,akkor igencsak utsok kozott vegzel! Nekem csutkan levan egyszerusitve es elesitve a graf csak ugyvan eselyed!!

Amugy ,ha itt vki nagyq2-os volt,akkor ismernie kellett DAV-ot,aki mar eltavozott errol a vilagrol sajnos 1 balasetben! Nagyon nagy mestere volt Barin kollega,akit szinten nem talalok sehol es anno o nagyon jol oktatott engem is!! Anno meg a PC Guru ujsagban is ott volt a nevem elsok kozott CTF-ben!! Barcsak ujra lenne magyar q2 tarsadalom!!

SuperCharger
Ez csak a grafikát moddolja? A neve alapján kicsit olyan, mintha más játékmód lenne... nem tudod, összefér az R1Q2-nek nevezett moddal?

Maxtreme
Gondolom sok embert (mai szemmel) a gfx riaszt vissz aa dologtól.
De erre is va megoldás :)
A mod neve quake2 berserker. (googleglen keressetek rá)

Csináltam pár képet:

Mint az a képeken is látható, a dolog (még?) messze nem tökéletes. A fegyvermodelek maradtak a régi lowresek, sok textúrával egyetemben.
De azért még mindig jobb a helyzet mint az alap Q2-nél :)
Bár nekem nem nagyon van idõm vele gamelni (meg hogy õszinte legyek én már baromira meguntam anno a játékot. :) ) de gondoltam másnak esetleg hasznos lehet a infó.

Nekem megvan eredetibe. :P
Q1 a legjobb! :D

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Calver
klasszikus, az übertáp railgunnal együtt <#nyes> bár már én sem toltam egy ideje... <#szomoru1>

"The trees move. Do you not see it?"

dotkom
uh en itthon toltam a regi 400Mhz-es kis celeronon, es szepen elfutkosott rajta. nagy elmeny volt, csak sajna az emberek kb 5 negyzetbol tevodtek ossze xD

http://atwwebmaker.tx.hu/

cSuwwi
alapkvékhez torrent, 32 megás a q1 iso: google -> quake 1 full torrent download
gatyábarázáshoz meg nQuake (relative normális kinézet, nem 11 évvel ezelõtti graf, alapból vannak benne botok, qw, stb.), mostanában én is játszok vele

shit happens

Steel Painter
Hát sajnálom hogy ilyen hosszúra sikeredett az élménybeszámolóm, de nagyon sok kitárgyalni való lenne mind a Quake2-rõl és mind annak korszakról

Steel Painter
Hello.
Szerényem is a Quake lázban nevelkedtem, persze az ennél régebbi gamékat is ismerem még a spektrumos idõszaktól kezdve nyomon követem a pc-s játékipar fejlõdését és azt kel hogy mondjam hogy a Quake2 korszakában alakút át a piac.

Abban a korban mikor a Quake2 a fénykorát élte a vele 1 idõben megjelent játékokat lemosta a merõben új technológiájával és a könnyen modolhatóságával, rengeteg mod és modellt csináltak hozzá, na meg pályákat!

Még a Half-Life megjelenésekor sem hanyatlott a Quake2, hiszen köztudott vólt hogy a Quake2 motorjára épül a HL is. Ez egészen az Unreal kiadásáig tartott. Utána már gyorsan ki szaladt az ID is a Quake3-mal, s mint utólag kijelentették ezt az Unreal miatt adták ki a gamét, mert igazából akartak még dolgozni a Quake3-mon, és ezért csak multizni lehetett a játékban és a Singel Player is amolyan „hogyan tanulj meg multizni” volt. Az, az a Singel Player teljesen más fogalmat kapot a Quake3-ban mint a Quake1 és Quake2-ben.

De nem csak ez az amiért olyan nagyon sikeres lette a Quake1-2 és méééég a Q3-is
Ez ma már alap hogy ha 1 játék nem módolható vagy legalább páját nem lehet csinálni hozzá készíteni akkor nem életképes.
A Quake3 után melyik az a játék, amihez *egyszerûen* saját modelleket és pályákat alkothatsz, és azzal a haverokkal !!együtt!! gamézhatsz, egymással vagy egymás ellen.

Persze a Half-Life2 és baráti kõre nagyon jó! de koránt sem olyan kõnyû modot/modellt készíteni hozzá mint a quake1-2-3-hoz. DE a történetileg amit összehoztak az nagyon gáz.

Na meg az sem utolsó hogy ma már csak a qrafikával akarják eladni a játékot. Az hogy van e sztorija a játéknak esetleg értelme, vagy egyáltalán valami?
Vagy esetleg kisebb gépigénnyel szebb grafikát ki lehet hozni belõle *Pl: több polygon ugyanakkora gépigénnyel* az ma már nem lényeg!
A bunkó úgyis megveszi a legújabb cuccokat, ha akar játszani, minek kodolgasuk a játék motorját? Metr akkor nem fejlõdik a piac? Jaaaaa, mert a pénz a lényeg, és nem a játék élmény?
Hogy is van ez?

A lényeg hogy már csak azért is ragaszkodok a Quake2-hõz mert nagyon sok élménnyel, gazdagodtam abban az idõben és nagyon sok kellemes emlékem, fûzõdik a játékhoz
Na meg akkor nem a pénzrõl szólt az egész, hanem hogy valami újat mutassanak az embereknek.
De nekem a számítógépem addig nincs üzemkészen a használatra még a quake család nincs rajta: ha nincs fent legalább a Quake2 vagy a Q3 akkor az olyan, mintha nem lenne felrakva a fõ Op rendszer!

artschiatwork
A Quake 2 isten volt, rakásszor végignyomtam, a kiegészítõkkel együtt, fõleg a zene miatt <#taps><#taps>