51
  • Zedas
    #51
    Gondolod, hogy ha mennek, akkor megnézik hogy jogtiszta e a géped? Elviszik a fél házadat a francba, aztán örülhetsz ha hónapok alatt visszakapsz mindet. A lelki sérelmedet meg anyukád orvosolja. A károdat meg majd te magad.

    Addig örülj, míg csak olvasol ilyenekről.
  • kadar1
    #50
    Jöhetnek Full jogtiszta a gépen.Aztán gyanúsitásért és rágalmazásért feljelenteni öket..Jaj a lelki sérelmeimröl még nem is irtam , (mik házkutás alatt értek és a város a szájára vett)
  • sathinel
    #49
    Én ezt elhiszem csak ki kéne próbálni hogy a politikusok, és akik ezeknél a cégeknél dolgoznak, feljelenthetőek-e ugyanígy. Abból tuti TV hír lenne ha pl Orbán, Gyurcsány, vagy a BSA vezér lakását átkutatná a rendőrség. Minden nap fel kell jelenteni ezeket az embereket akik ilyen törvényt hoznak, hogy tudják mivel jár ez.
  • Foga
    #48
    Hát ha nem hiszel nekem, itt van. Azt hittem tudtok róla hogy van ilyen. Ha bejelentés érkezik 2 napon belül kimennek házkutatni.
    http://w3.bsa.org/hungary/report/

    Amiért én fel vagyok háborodva az ez a mondat mellette:
    "Illegális szoftverhasználatról van tudomása? Amennyiben arra gyanakszik, hogy valamelyik munkatársa, kollégája vagy korábbi munkahelye olyan szoftvert használ, amelyre nincs licence, hívja a helyi BSA irodát a megadott telefonszámon vagy jelentse be az interneten keresztül. A bejelentés csak pár pillanatig tart, és az Ön adatait szigorúan bizalmasan kezeljük, sőt akár névtelen bejelentést is tehet."

    Csak nincs odaírva hogy + barátod, családtagod stb stb... egy besúgó rendszert akarnak kialakítani. A magyar mentalitásból kiindulva sikerülni is fog nekik.

    Nah felforrt az agyvizem megint tőle!

  • sathinel
    #47
    ismeretlen telefonos bejelentő? hm ennyi erővel ha én mondjuk felhívom a rendőrséget hogy vlamelyik politikus illegális zenét tölt le vagy a családja akkor kimennek házkutatásra, vagy ez csak megint az átlagpolgárok szopatását engedélyezi "törvényes" keretek közt???
  • rigidus
    #46
    http://www.freejammie.com

    Site Temporarily Unavailable
    We apologize for the inconvenience. Please contact the webmaster/ tech support immediately to have them rectify this.

    error id: "bad_httpd_conf"
  • Foga
    #45
    Ismeretlen telefonos bejelentő! Szal nem tudom, de csak egyszer derüljön ki megölöm!
  • intrex
    #44
    Foga: sajnállak öregem. Gondolom volt egy kedves haverod, aki feljelentett.
    Szerintem a bíró kölcsönkérte a kisfia MP3 lejátszóját, és alaposan megnézte hogy hogy is néz ki egy ilyen újkori szörnyű szerszám, amivel a RIAA munkatársait lehet sanyarú sorsra juttatni. Előfizetett internetre otthon, mert a bíróság netjét nyilván nem használhatja illegálisan, mert mégiscsak hogy nézne ki. Aztán elkezdett zenéket vásárolni valamelyik netes áruházból. Aztán egyre kisebb lett a lelkesedése, mert azt tapasztalta hogy bizony az amúgy tisztességes bírói keresete nem lég zenei CD-k vásárlására. Ellenben örömmel töltötte el hogy megtalálta végre a 30 éve elfeledett kedvenc zenekarának új albumát, amit 7 lakat alatt örzött számítógépére gyorsan letöltött.
  • angol
    #43
    a fájlcsere modern hippifiling, mindenki mindenkit ölel és ismeretlenül küldi sok szeretettel saját gyűjteményét, és ez jó, a sok büdös bunkó önző kocsog meg menjen a durva édesanyjába, a zenészek meg koncertezzenek sokat (amit tesznek is ha jók persze - és szépen megélnek belőle )
  • Wittgen
    #42
    Tehát már eleve birtoklásért is büntetnek? Ez kemény.
  • Foga
    #41
    csak mondanám hogy elsőfokon elítéltek a zene és film birtoklásáért is. Illetve 2 év próbaidőt kaptam és a büntetés tulajdonképpen a perkölcstésg volt ( a közel 2 millából 500ezret nekem kell fizetni )

    "A sztori röviden: magánlakásba rendőrök, házkutatás, letöltés/feltöltés gyanuja, semmi kereskedelem vagy anyagi haszonszerzés"

    Szal az első fok után az ügyész fellebbezett súlyosbításért, hogy mivel én letöltöttem azzal meg is osztottam. Bár tudom nevetséges, de ott a bírótól kezdve mindenki nem ért hozzá és elég nehéz nekik megmagyarázni hogy mi hogy van.

    Szal most a szakértő 23ik meghallgatása után várom hogy mi lesz az ítélet másodfokon. Teljesen a 3 bíró úgymond jóhiszeműségére vagyok bízva, mivel fingjuk nincs az egészről és így eléggé érdekes ítéletet hozni.
  • ekre
    #40
    írd meg mindenképp, hogy mi volt. zene/film letöltésért hazánkban nem büntetnek, az legális. viszont a feltöltés már nem az.
  • HJPOWER
    #39
    Ehhh. Ennyit erről. Meg a jovgédő sz@rvezetekről!
  • Foga
    #38
    Sziasztok!
    Meg kell mondjam ez nem csak amcsiban folyik.
    Nekem okt16-án lesz a már több mint két éve folyó tárgyalásom remélhetőleg utolsó bevetése. Pontosan ugyanilyen okból kifolyólag.
    Majd jelentkezem mi volt az ítélet! ( bár bent nem tudom van -e net :S )
    Üdv
  • Zoleeca
    #37
    Ez durva...
  • aaaaa
    #36
    Jogos ??? Azon kellene elgondolkodni ki hozta ezeket a rossz törvényeket. Ők az igazi bűnösök, nem a file cserélők. A fasiszták is az akkori törvényeknek megfelelően "jogosan" deportálták és ölték meg az embereket. Mégis később emberiség elleni bűnért kellett felelniük. Csodálom, hogy itt nálunk is van néhány agymosott szerencsétlen, aki rábólint arra, hogy egy ilyen pitiáner cselekedetért teljes anyagi kisemmizés, a "jogos" büntetés.
  • Stiff
    #35
    Figyeljétek meg, hogy előbb-utóbb, ha nem csendesedik a RIAA és egyéb szerzőijogvédő társaságok, az lesz mint az MP3 lejátszóknál. Maga a készülék lett megadóztatva, ugyan úgy mint az üres lemezek.Ott tartunk, hogy már kopogtatnak, hogy magát az asztali, vagy kézi számítógépet, és annak egyes elemeit adóztassák meg...ennek nem lesz jó vége!
    Be kellene látniuk már, hogy a fájlmegosztás a legnagyobb marketing piackutatási lehetőségét hordozza, amivel a valós értékek szűrhetők ki!Erre kellene már csak ráépíteni egy 'emberközeli' értékesítési technikát, és az emberek nem vesződnének a letőltéssel, kiírással....vinnék, mint a cukrot!
  • JZO
    #34
    Az ítélet jogos, de messze nem igazságos. Példát akartak statuálni. Azonban ez rossz és nem célravezető módszer. A világ több millió fájlcserélőjét nem citáálhatják bíróság elé egyenként. Más megoldáson kellene inkább törni a fejüket.
  • Darth Sith
    #33
    "összesen 1702 - zeneszámot letöltő majd azokat megosztó vádlott megsértette a szerzői jogi törvényt, ezért számonként 9250 dollárt köteles megfizetni"
    24 szám esetén 24x9250 = 222000$
    1702 szám esetén 1702x9250 = 15743500$

    Hogy a büdös életbe jött ki nekik hogy 1db zeneszám az 9250USD? Mert ha azt vesszük hogy az iTunes-ról legálisan is kevesebb mint 1 dolláros áron lehet letölteni.. De ha úgy számolták hogy megosztotta és tőle is töltöttek le, akkor sem létezik hogy több mint 9000ren töltötték volna le tőle mindegyik számot.. Nem tudok rájönni hogy ez hogyan jött ki, mi alapján..???

    " az ülést vezető bíró egyoldalúan, a RIAA-nak kedvezően"
    egy vastag boríték sok mindenre megoldás.. És valahonnan vissza kell hozni a boríték tartalmát...
  • Nagymoli
    #32
    Most akkor hiába van a zsiráfos matrica a CD-ken, DVD-ken, hiába kapja az artisjus a pénzt, egy bűnöző vagyok, mert letöltöttem a kedvenc zenéimet? Mint régen, amikor kazettára vettem fel a rádióból a számokat? Hogy ez mekkora köcsög egy világ.... Meg én is, mert le merek tölteni... Nemrég akartam venni eredeti CD-t. Indiánok zenéltek, tetszett a zene, gondoltam, megveszem. 2500 ft-ért kínálták. 1500 nálam az a határ, ameddig megveszem eredetiben. Szal ezt sem vettem meg, igaz, le sem töltöttem. Nem túl sok eredeti CD-m van. MP3 nem tetszik a minősége miatt. Ezért flac, és loslesswma-t töltögetek újabban. Majd ha reális lesz a bérek, árak aránya, nem leszek bűnöző, és megveszem a lemezeket. Addig a családanya mellé képzelem magam a vádlottak padjára. :-(
  • opeca
    #31
    Gratula, miért nem egyből a siralomházba vitték?
    Én azért a nő helyébe kérnék egy tételes számlát arról, hogy hogyan is jön össze az a 9250 dollár.

    Most azt hiszik, ettől bárki is meg fog riadni?
    Ugyan, nincs olyan ember a Földön, akinek ha van számítógépe, akkor azon incs egyetlenegy illegális anyag.

    Ha a kiadóknak nem tetszik, akkor nem rinyálni kell, hanem menjen el utcát söprögetni, asszem egyből befogná az összes a pofáját.
  • sz4bolcs
    #30
    Hát igen.. lesz ez még így se.
  • vax
    #29
    Tudjátok az a "legszörnyűbb", hogy akár pár év múlva nálunk is ez lehet vagy ennél sokkal durvább. Főleg ha azt a jó "magyar" szokás történik, hogy mindig átesunk a ló túloldalára vagy háttal akarjuk a lovat megülni, hátrafele ügetve.
  • vax
    #28
    Azok akik ezt a döntést hozták költsék fejenként, ennek az összegnek a 100x-sát a rák különböző fajtáinak kezelésére magukon úgy hogy közben ne is használjon. Állat egy banda.
  • Frosty01
    #27
    de köcsögök ezek...
  • HUmanEmber41st
    #26
    Azt például tudjátok-e, h az EU megvette az eredeti Beethoven Örömóda kottát?
    Mert csak ennek birtokában lehet himnuszt játszani jogdíj nélkül.
    H kié volt a kotta?
    Nagyszakállú, kampósorrú bácsikáé..
  • sz4bolcs
    #25
    Jó Isten... ez a nő milyen zenét töltött le? xDD
  • Molnibalage
    #24
    Na ezért nem teszem be a lábam abba a tetves orszába. A faszom se hagyná, hogy 12 idióta döntsön arról, hogy bűnös vagyok -e vagy sem akit az utcáról rángatnak be, főleg hogy az ott élők minimum 50%-a menthetetlenül hülye, vagy aljas vagy mindkettő.
  • droid2
    #23
    Valószínű megvan ez is, csak 24-t osztott meg. Csak a letöltésért (1702 sb) nem büntették meg. Ha így van akkor viszont van logika a büntetésben, valahogy kalkuláltak a RIAA-nál egy elmaradt bevételt/nyereséget. Ez számonként a 9250$. Ha mondjuk számonként 2$ az eladási ár, úgy úgy kalkuláltak, hogy a hölgytől minden megosztott számot 4625* töltöttek le.
  • droid2
    #22
    Aha, összeraktam a képet, köszi ! 24*9250=222000. Csak annyi hogy az 1702 db szám, hogy jön ide ? Annyi volt összesen a gépén ? 1702 db-ot vásárolt -24 amit meg letöltött és megosztott ? Vagy letöltötte mind csak a RIAA érdekeltségébe 24 tartozott ? Ezt a részét még nem vágom.
  • sathinel
    #21
    olyan vírust kéne írni, ami elkezdi a nállad talált zenékhez hasonló stílusú zenéket letölteni másoktól, illetve megosztja a nállad lévőket. Akkor ki lenne a hibás?
  • sathinel
    #20
    Megmondják mit játszanak a TV-ben, Rádióban, és még ők választják ki kiből csinálnak sztárt(itthon: győzike, p(d)ákó, kisszel és a többiek) aztán meg ha nem veszed a mocskkot amit sok pénzen barmolnak össze, reklámoznak akkor rádküldik a Gestapo-t....

    Más területeken ha melléfognak akkor abbahagyják gyors a dolgot, mert csak bukás. Ezeknél az első gondolat hogy akkor biztos letöltötték, és nem megveszik??? Retard noob az összes.
  • aaaaa
    #19
    Ne kicsinyeskedj már, 150 ezer a határ számonként , hulljon a férgese :)
  • teddybear
    #18
    bocs. a szöveg helyesen: keverik a számokat a szövegben!
  • aaaaa
    #17
    1 vádlott van, ez a nő. 24 számot tudtak rábizonyítani az 1702-ből ezért is ez "humánus rendkívül enyhe méltányos és igzságos" ítélet. Ha mindet sikerült volna ráverni, valószínűleg ki is végzik, nehogy ismét ilyen hatalmas károkat okozzon, és veszélybe sodorja a világ gazdasági egyensúlyát...
  • assdf
    #16
    Mondjuk én most speciál az fbi helyében kivágódnék mind a biróhoz mind az esküdtekhez házkutatást tartani a lakásban tartott bármilyen hanganyag eredetét vizsgálva, kiemelten figyelve a biró fiának számitógépére, majd ahány illegális mp3-at találnak annyiszor 10000 dollárra büntetni őket...
  • teddybear
    #15
    Kevered a számokat!

    1 vádlott!

    24 szám megosztása!

    222 ezer dollár büntetés!
  • droid2
    #14
    Érdekes ügy ! Egyik oldalon a sok tízmilliós nyilvánvalóan eltúlzott büntetés, másik oldalon a szerzői jogok totális figyelmen kívül hagyása. A cikkből nem derül ki egyértelműen, hogy a 24 vádlottnak összesen kell 222e $ kifizetni vagy egyenként.
  • who am I 7
    #13
    Persze, tudom, azért is irtam a megosztást (ahogy te írtad terjesztést).Nem kötelezőleg jut el több ezer emberhez egy ilyen kis embertől.Én azt is megkockáztatom, hogy max (ha) pár száz emberke töltött róla.De mint mondtam, az egész egy nyakatekert ügy.Hiszen elméletileg ugye a művészeket "röviditik" vmilyen szinten ezzel közvetetten és a kiadóját csak kis%ban.Azért valamilyen szinten, hiszen a művésznek jó, ha szétszórják az anyagát és a világban minél többen tudnak a létezéséről.(Az igazi bevételek a koncerteken/fellépéseken vannak,a net elterjedésével a kiadóhiénák kiküszöbölhetők, és nem feltétlen romlik a minőség.(a netes kiadók sokkal korrektebbek).

    Én speciel, megveszem normális webshopból azt az 1-2 számot a művésztől (1.5dollártól 2.5 dollárig terjed 1 szám), ami nagyon tetszik és ezzel támogatom is.És, sztem ez jelzés értékű is, probálom sugallni ezzel, h az a stílus az jó, és ha lehet folytassa.
  • avman
    #12
    igazából egy globális mozgalommal rövid idő alatt haza lehetne vágni a kiadókat. aki nem ért egyet az ítélettel, az ne vásároljon semmit. addig nem veszünk cd-t, nem töltünk az itunes-ról, és sehonnan sem, amíg a riaa el nem áll a pertől. az vásárlóképes fogyasztói réteg 90%-a nem szimpatizál ezzel az egésszel. persze ezt nem ebből az országból kellene elindítani. még az ilyen jellegű kéretlen levéllel is megbarátkoznék, ha jönne...