62
  • tigerbácsi
    #62
    köszy szépen az infókat! mostmár értem! :-)
  • eszkaresz
    #61
    Ez a dolog lehet hatásos egy ideig. Az MS-t így is rengeteg vád éri, hogy rendre "látogatják" a Windowsos gépeket, update alkalmával elhelyez fájlokat amik a „fejlesztést” segítik. Most ismét egy önkényes jogot alkottak arra, hogy ellenőrizzenek. Hát ez van, úgy látszik nekik ez a mindenük.
    Náluk a "szabadság itt kezdődik"

    Karesz
    http://kareszka.extra.hu
  • who am I 7
    #60
    hm, az jogos, h megveszed a terméküket, és a bele egyezésed nélkül, elkezdik figyelni a géped?Mi közük van a többi programhoz?Ez elég kém téma...és sztem simán jogokat is sért.Az, hogy feljön egy ablak, és azt írják, hogy te ezennel hozzájárulsz, h az mikrofos mindent ellenőriz a gépeden vagy SEM, akkor az oké.De bele egyezés nélkül, simán jogokat sért szerintem.
  • uniu
    #59
    Valoszinu a MediaPlayer-re gondolhatott a lejatszaskor...
  • virs lee
    #58
    Sztem átgondolták (bár az amcsik nagyon hülyék, lehet mégse), de rájöttek hogy ennél többet nem tudnak felmutatni, a semminél meg az is jobb (nekik) ha pár ilyedős embert elilyesztenek, hátha pár ft-al több landol a zsebükben. Ez egy ilyen bepróbálkozás volt, mint a bsa bilincsrázós kampánya.
  • Grifidos
    #57
    Naja, majd pont ezzel fogják tönkre tenni a világ összes mp3 lejátszó gyártóját, és persze a walkman-mobilok gyártóit.
    Ez szerintem inkább arról szól, hogy az internetre csatlakozott winfos felhasználók lesznek visszanyomozhatóak akik megpróbálják rippelni a zenéket.
    Und ezzel megoldhatóvá válik az MS termékek másolásvédelme.
    Telepíted, megadod a serialt, a serial alapján a patch-el kapsz észrevehetetlenül egy vízjelet a gépedre oszt' csá.(Esetleg a boot szektorba építve. Most frankón hányan szokták 0-ra vágni a vinyójukat? Format és annyi kevesen particionálják újra) IP cím adott. Utánna már necces minden fajta crack, hiszen ahogy használod megkaphatja az MS, és már tud is lépni ellene, elméletben. A looser user pedig azt hiszi milyen fincsi törést ill serialt talált...
    Mivel valszeg' van néhány US kormányzati szerződésük majd ráfogják a használatát a "hazafias-törvény"-re és máris legális/perelhetetlen.
  • KLT
    #56
    Az örökérvényű alapelv: ha le lehet játszani, akkor le is lehet másolni.
    Ez megdönthetetlen.
  • wanek
    #55
    Próbáld ki, alakítsd vissza egy újraírható DVD-re. Szerintem simán fogod tudni hallgatni. A mai DVD lejátszók nincsenek vízjelre felkészítve, szóval szerintem kamuzott a feltöltő.
  • Nusi
    #54
    Nekem van egy vízjeles albumom, Linkin Park - Reanimation DVD Audio albuma lossless vawpack formátumba rippelve a 24bit 48khz 5.1 hangsáv. Simán tudom így hallgatni, bár a feltöltő aztírta ha visszalenne alakitva a vízjel miatt csak 30 sec szolna minden számbol. Szóval megvannak itt a kiskapuk...
  • wanek
    #53
    Az a mikrofonos dolog csak vakítás. Egyszer volt egy preparált bemutató, ahol ezt demonstrálták. De mivel preparált volt a dolog, így semmivel sem volt több értelme, mint egy PPS slideshow-nak.
  • balee66
    #52
    Még mindig nem értem ezt a vízjelet, hogy is lesz.
    Talán az extra mély és extra magas tartományban helyezik el a jeleket? Vagy csak simán különböző frekvenciákban, különböő amplitúdóval? Mert ha igen, akkor a mikrofonnal-átveveős dolognál sérülne a jel... szvsz

    -------------------
    Alapítsunk már mi is egy ilyen vízjel szervezetet, vagy valamit. Kitalálunk valami hűdebiztos másolásvédelmet, jól megszedjük magunkat, és ha feltörik, akkor majd azért is követelünk némi pénzt... ki van benne? :DD
  • RealPhoenixx
    #51
    Kiba egyszeru torni egy ilyent.

    Nem kell hozza mas, mint egy program, amely a kovetkezoket tudja:
    2 (lehet talan 3-4, de sztem 2 tokeletesen elegseges) kulonbozo kodu ilyen digitalis vizjeles faljt osszehasonlit (akar hanganalizis reven), s ami jel nincs az egyikben, de a masikban igen, azt kihagyja, es forditva.
    Ha szerencsetlen az eset, akkor kellhet tobb digitalis vizjeles cucc.

    Na szval csumi, csicska problema az egesz
  • Dany007
    #50
    Hát igen. Márcsak azt nem értem, hogy az ilyen "nagy fejesek" miért nem tudják mindezt végiggondolni, amit mi itt 5-6-an egy fél nap alatt összehoztunk? Márpedig a cikk megjelenése erősen arra utal hogy nemigazán gondoltak rá, vagy nem érdekelte őket.
  • wanek
    #49
    Ezek sem hülyék, ennyit nem fognak befektetni, mert nem éri meg nekik, ráadásul az egyedi vízjel "beégetéséhez" sok idő kell, a dömpingtermékeknél ez nem fog menni.
    De tételezzük fel, hogy igazad van. Csak akkor tudnának vele célt érni, ha ezeket olyan országokban forgalmaznák csak, ahol a vevőt be tudják azonosítani. Mivel a világ nagy részében ez kivitelezhetetlen, így sokra nem mennének vele, így inkább a nagyobb piac miatt ezt nem fogják alkalmazni, vagy ha mégis, azt fel is dughatják maguknak, mert olyan vízjel azonosítókat fognak tudni csak beazonosítani, amihez nem tudnak vevőt hozzárendelni :)

    A lemezkiadók egyébként nem DVD-ben gondolkodnak (azok ugyanis a filmforgalmazók), hanem CD-ben. Zenei DVD nem sok van.
  • intrex
    #48
    "Nem fogják tudni azt megcsinálni, hogy minden egyes azonos tartalmú lemez egyedi vízjelet hordozzon, mert akkor egyedileg kéne minden példányt kódolni, ez meg ugye nagyon munkaigényes, hosszú folyamat lenne." by wanek

    Szerintem a microsoft és a lemezkiadók inkább rászánnak 20 milliárd dollárt egy egyedi vízjelező DVD gyártósorra, hogy sikerüljön éves szinten több millió dollárral csökkenteni a kárt, ami nem is kár, hanem valójában bevételkiesés. :)

    De még csak nem is bevételkiesés, mert aki most warezol, az a büdös életben nem fog fizetni a sok danubius rádió szintű szarért.
  • virs lee
    #47
    Az hagyján hogy lenyomoznak, de ha te már eleve használtan veszed meg vki mástól, akkor hogy? :)
  • virs lee
    #46
    Ha valaki ezután vesz egy gyári HD-DVD-t, akkor kétszer is meggondolja, hogy le merje-e rippelni és megosztani a neten, mert ha ráverik, akkor akár milliós kártérítési pert is a nyakába akaszthatnak.

    Ez is a warezt segíti, mert eredeti helyett inkább letöltöd a másét, akkor tuti nem téged zaklatnak. :)
  • wanek
    #45
    Értelemszerűen itt a magyar mozikra gondoltam, ugyanis ritka a világpremier, az esetek nagy részében az usa-ban hamarabb vetítik a filmeket, és 1-2 napon belül már van CAM vagy TS verzió.
  • wanek
    #44
    "Megy minden tovább legroszabb esetben kicsit később nézzük meg a filmet mint ahogy levetítik a mozik :)" - nem feltétlenül. Aki nagyon vár egy filmet, és nem nagyon finnyás, az megnézi CAM vagy TS verzióban, esetleg egy jobb TC-ben, abban nem lesz egy deka vízjel sem, és majd csak a DVDrip-et teszi el magának :)
  • Dany007
    #43
    ahm értem. akkor végülis jól gondoltam.
    És akkor ez mégse lesz olyan hűde nagy áttörés a piacon :) Megy minden tovább legroszabb esetben kicsit később nézzük meg a filmet mint ahogy levetítik a mozik :)
  • wanek
    #42
    Ez az egész dolog olyannak éri meg, aki kis példányszámban, egyedi előállítást csinál (a nagy kiadók nem ilyenek). Akkor ugyanis lehetőség van arra, hogy a vevő megrendelése esetén egyedi azonosítót (akár vízjelet) kapjon a termék. Ilyen esetekben valóban meg lehet állapítani azt, hogy kinek a verziója került fel warezként.

    Egyes bemutató DVDknél, ahol mindegyik példány egyedi azonosítót kapott, és az ott díszelget a képernyőn, a warezelők egyszerűen kitakarták. Vízjel esetén ez nem fog menni, mert ha valóban eltávolíthatatlan, akkor könnyen le lehet bukni, de akkor legfeljebb majd várni kell egy kicsit, míg a termék kereskedelembe kerül, és úgy megy fel warezként.
  • wanek
    #41
    Nem fogják tudni azt megcsinálni, hogy minden egyes azonos tartalmú lemez egyedi vízjelet hordozzon, mert akkor egyedileg kéne minden példányt kódolni, ez meg ugye nagyon munkaigényes, hosszú folyamat lenne. Vagyis mindegyik azonos vízjelet fog tartalmazni. És mivel nem mindenki warezol, hanem lesznek, akik meg is veszik a lemezeket, így akkor sem fogják tudni, hogy kitől származik a warez verzió, ha történetesen még azt is nyilvántartanák, hogy ki vásárolt ilyet (Magyarországon erre semmi esélyük). Szóval halott ötlet. De ezt már leírtam a #4-ben is...
  • assdf
    #40
    Ja majd eljön a szép új korszak amikor dvd vásárláshoz minimum c tipusú nemzetbiztonsági átvilágitás szükéges :D
  • fixpont
    #39
    Pont nekem is ez jutott eszembe, DVD-t nem nevre, cimre vesz az ember. :-)
  • Dany007
    #38
    Hmm én valamit félreértetem ,vagy még mindig nemértem. De.
    Ha én elmegyek a Tescoba és veszek majd egy HD-DVD-t ami persze már vízjeles lesz, berippelem, aztán felrakom a netre. Azt letöltik majd vagy 1-2ezren (mondjuk) azokból minden 5. kölcsönadja valamelyik haverjának, azokból minden 2. újra felteszi a netre stb stb stb ... De mindezek után mégha rá is jönnek hogy a 1512. másolatnál hogy az "hamis", nem eredeti, akkor hogy fognak visszajönni hozzám ? Honnan fogják megtudni hogy fél évvel azelőtt én voltam az aki megvette ezt a példányt és galád módon megosztottam?
    Max Ip cím alapján lehetne visszanyomozni, de az is röhejes ha nem fix Ip-címes a dolog.Ugyebár...Mert nem hinném hogy DvD vagy bármi vásárlásakkor személyes adatokat fognak elklérni :)
    Ezt most tényleg nemértem =/
  • JTBM
    #37
    Ez egy sokkal jobban alkalmazható védelem, mint a másolás megakadályozására alapulóak.

    Ha valaki ezután vesz egy gyári HD-DVD-t, akkor kétszer is meggondolja, hogy le merje-e rippelni és megosztani a neten, mert ha ráverik, akkor akár milliós kártérítési pert is a nyakába akaszthatnak.

    Persze csak úgy működik, ha csak azonosított vásárlók vehetik meg.

    A kijátszása lehet pl. hogy "ellopták". De ezt csak 1-szer lehet megjátszani, másodszor már elítélik a delikvenst.
  • uniu
    #36
    "A digitális vízjel még azután is megmarad, hogyha valaki egy albumot egy analóg mikrofon segítségével átmásol. Ugyanez igaz akkor is, ha valaki lemásol egy videót vagy egy fotót." - mikrofonnal ?:))
  • intrex
    #35
    Petka, ez nagyon állat :)
  • Petka
    #34
    "Vízjel?.."
    link
  • virs lee
    #33
    csak az a gond hogy volt hasonló próbálkozás igaz nem pont ilyen formában de ott is annyiba került mint a boltban az audió lemez. holott nem ment át egy csomó kereskedőn.

    Pont ez a lényeg. Amíg nem lesz olcsóbb, nem is fognak nőni a kiadások. A probléma mindig is az ireálisan magas ár volt, nem a fájlformátum.
  • virs lee
    #32
    Az értelme elvileg az lenne hogy elrettentse a másolókat a másolástól (hogy utólag megtalálhatják őket), nem pedig a másolás fizikai megakadályozása. De látszik hogy ezek nem ismerik a magyar mentalitást, majd jönnek a hajléktalanok nevére vásárolt, meg "ellopott" cédék, aztán lehet visszakövetgetni. ~~
  • virs lee
    #31
    egyértemü a cikk:konvertálásnál/kodolásnál sérül a vizjel, sérült vizjel esetén nincs lejátszás.
    Te se vagy egy figyelmes olvasó: A digitális vízjel még azután is megmarad, hogyha valaki egy albumot egy analóg mikrofon segítségével átmásol.
  • virs lee
    #30
    Ja, lásd: az új Halloween vágás előtt ellopott verziója. ~~
  • virs lee
    #29
    Tf. nem törik fel a védelmet, akkor majd megszaporodnak az "ellopták a cédémet" bejelentések a yardon, aztán lehet találgatni melyik "tolvajt" is kell elővenni a másolás miatt. ^^
  • Laczy
    #28
    Még a C-64 -s időkből hallttam egy sztorit: a Last Ninja egyik részén volt az a felirat látható, hogy ezt a programot soha senki nem fogja feltörni. A következő sorba pedig bevolt írva feltörve xy által. :) Szóval nincs új a nap alatt.
  • intrex
    #27
    Már előre röhögök Ballmer seggszáján, amint bejelenti a microsoft új zeneboltját, aminek célja természetesen nem a minőségi tartalom, hanem az iTunes Music Store földbe alázása. Ahogy az lenni szokott. A bejelentés sajtótájékoztatóján boldogan hangoztatják majd, hogy minden zene az új vízjeles megoldással lett kódolva, és már 30 ezer zene érhető el, de az év végére ez 4 milliárdra bővül. Ahogy az lenni szokott. Aztán a kezdeti keserves eladási statisztikák után hirtelen teljes a közöny mellett a bolt vegetál még egy kicsit, aztán elfelejti mindenki. Ahogy az lenni szokott. Aztán jön a microsoft újra, és kitalál egy biztonságosabb, szebb, mégVistásabb, tehát mégidegesítőbb eljárást, mert hogy az majd aztán tényleg jó lesz, igaz az is a minőség rovására. Ahogy az lenni szokott.
  • Laczy
    #26
    Ez pontosan így van, nem haladnak a korral. Én már nem is mp3 lejátszót használok, hanem a gépet, vagy a mobilt.
  • Laczy
    #25
    Szerintem a Microsoft USA viszonylatba gondolkodik, ahol főképp bankkártyával fizetnek, ami viszont már lenyomozható.
  • arty
    #24
    a vizjel tovább degradálja az amugy sem tul fényes, agyontömöritett zene minőségét :(
  • wanek
    #23
    "hanem boltban megvásárolt példányokról" - helyesebben:
    hanem boltban megvásárolható példányokról

    PS: persze sok esetben már a megjelenés előtt is ott figyel a warez, mert stúdiókból lopják ki, abban meg bőven nincs vízjel :)