Vízjellel korlátozná a másolást a Microsoft

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha valaki kepes azonositani egy vizjelet, akkor kepes el is tavolitani azt. Ha egy lejatszo csak vizjeles adatot fogad el, akkor viszont nem fogja lejatszani a legalis, de hazi keszitesu anyagokat. Ha tul eros, tehat erzekelheto adatminosegromlas nelkul leszedhetetlen vizjelet hasznalnak, akkor pedig mar a vizjel is erzekelheto marad az emberek szamara, tehat romlik a minoseg.

A guid-rol csak annyit, hogy ha lopott az os, lopott a fejlesztoi kornyezet es nem hasznalja a feljeszto az interneten a gepet (a halokartya ethernet cime miatt), akkor nem fogjak elkapni, mert nincs azonosithato adata.

"Nem könnyû ezeket leszedni,ha meg akarod szabadítani tölle a cuccot szükséged van z eredeti anyagra vagy n számú különbözõ vízjelet tartalmazó anyagra."

Vagy fogod es megkeresed a vizjel bitjeit es addig kevered celzottan az adatokat, amig olvashatatlanna nem valnak a detektalo aloritmus szamara. A vizjelbol igy veletlen zaj lesz.

Egyebkent a legjobb, hogy ha eleg eros a vizjel, akkor pl. a szamitogep vagy tv mellett keszitett hazi video is illegalissa valik. Pl. a gyerek szulinapjan athallatszik a szomszed tv-jenek az audio vizjele, amitol a hazi video illegalissa es ezert lejatszhatatlanna valik. Ezek utan ki az aki ilyen technologiat vesz?
A cikk pont arról szól, hogy bárhogyan is konvertálják, a vízjel megmarad. Mielõtt másoknak beszólsz zsigerbõl, tanulj meg olvasni.
"egyértemü a cikk:konvertálásnál/kodolásnál sérül a vizjel, sérült vizjel esetén nincs lejátszás." - olvasd el figyelmesen, ilyenrõl nincs szó.
Tisztázzunk valamit. Önmagában a vízjel nem jelent másolásvédelmet. Csak akkor válhat azzá, ha egy lejátszó készülék, vagy lejátszó program csak akkor hajlandó a tartalmat lejátszani, ha érzi a vízjelet. A cikk viszont nem másolásvédelemrõl szól, hanem arról, hogy a jogtiszta tartalmakat akarják eltávolíthatatlan vízjellel ellátni, aminek én semmi értelmét nem látom.
rigidus
> Hát szerintem sem helyes. Persze valamilyen szinten megérthetõ, hogy küzdeni akarnak a másolások ellen.

A feketekereskedelem ellen mar evezredek ota van megoldas: olcsobban kell eladni a termeket.

Ha átkonvertálás után mégis megmarad a vízjel, akkor jól megállapítják, hogy ez egy gyári eredetirõl készült átkonvertált tartalom?

egyértemü a cikk:konvertálásnál/kodolásnál sérül a vizjel, sérült vizjel esetén nincs lejátszás.

bitröl bitre másolásnál pedig: "Visszakövethetõség garantálása digitálisan terjesztett tartalomnál(Kis János volt a közzétevõ)"

Máskor tessék figyelmesen cikket olvasni és utána kérdezni. Ahogy te sose szoktad.

kétféle lehetséges alkalmazás:
-gyenge(nem tömörítés/konvertálás álló)+erõs(tömörítés+konvertálás álló) együtt,tömörítés elmossa a gyengét,csak a gyenge+erõs együtt engedélyezi a cucc lejátszását
-Visszakövethetõség garantálása digitálisan terjesztett tartalomnál(Kis János volt a közzétevõ)
Az utobbi módszerrel kapták el a ps3 sdk piacra nyomoját,

Gyakorlatilag a VC++ cuccoknál is alkalmazott ez a GUID-oknál.Így kaptak el már kódert.
Nem könnyû ezeket leszedni,ha meg akarod szabadítani tölle a cuccot szükséged van z eredeti anyagra vagy n számú különbözõ vízjelet tartalmazó anyagra.
most akkor ezt a vízjelet semmi nem ismeri fel? MÉG a lejátszóprogram se? mert akkor már az ALAPváltozatban is lesz 1-2(...millió) hibás bit, hiába lép utána közbe bármilyen kódolásleállító. tehát képesek a hangminõség kárára mindenféle hülyeséget beleépíteni a számokba...
Ez jó nagy kamu megint. Nem maga a vízjel, hanem hogy átkonvertálás után is megmarad, mintha mi sem történt volna.
Ha történetesen elterjed, és minden gyári adathordozó tartalmazni fogja, akkor mit értek el? Ha átkonvertálás után mégis megmarad a vízjel, akkor jól megállapítják, hogy ez egy gyári eredetirõl készült átkonvertált tartalom? Ezt már ma is lehet tudni vízjel nélkül is, mert minden DVDrip, minden CDrip gyári tartalom átkonvertált verziója. Mi ebben a pláne?
Hát szerintem sem helyes. Persze valamilyen szinten megérthetõ, hogy küzdeni akarnak a másolások ellen.
Azt viszont nem értem, hogy mért törik magukat még mindig.
A hiradásokból emlékszem, amikor kijött a Bluray meg a HD-DvD, a megjelenés hírével egy idõben hangoztatták, hogy mekkora másolás elleni védelmet kapott. És hogy ezt nem fogják tudni feltörni mint annak idején a DvD-ket.
Eltelt talán max 2 hónap, és jött a cikk, hogy az Slysoft hivatalossan (!) is forgalmazza az AnyDvD legújabb verzióját, ami simán töri a HD-DvD-ket.
És aztán a fél világ röhögött a másolásvédelmiseken, hogy mennyire odavoltak meg vissza, erre eltelik 2 vagy 3 hónap, és valamilyen jogi kiskaput kihasználva (mostnemtom pontossan milyen alapon) egy cég full hivatalossan adott ki HD-DVD feltörõ programot 😊
Na mind1. Nem vagyok szakértõ az ilyen feltörés hackelés témában, de az eddigiekbõl arra következtetek hogy ez a másolásvédelem se lesz hosszúéletû.

Requiem88
egyáltalán nem helyes.
egyébként sem lesz sztem hosszú életû...
biztosan lesz néhány olyan zsenigyerek aki rájön a titkára és kikerülik/eltávolítják/megóvják a hangminõséget a romlástól stb...
szóval hajrá!
<#worship>

\"Szerintem mar a kukasok is uj szaknyelvet hasznalnak, ami tele van \"megelozo csapas\", meg hasonlo kifejezesekkel es Improvised Explosive Deviceket keresnek a szemettartokban. LOL\" by NEXUS6

helyes <#eljen>
← ElőzőOldal 2 / 2