Stock fotók/illusztrációk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Garrett
thx épp most keresgéltem hasonló lehetõsségek után! 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

VRSDM
egyértelmü :]különben lementenéd 😄

u dont have to listen anybody else but me

passatgt
Alapból nem jelennek meg a nagy képek, csak akkor, ha megveszed.

passatgt
Pl van egy hófehér papír, lefotózod, ránagyítasz, akkor nem lesz hófehér, hanem szemcsés lesz. Akkor jó, ha nincs ilyen😊

A jel kódolásakor az eredeti jelhez adódó "szennyezõdés", amely rontja a jel minõségét. Fényképek estén ez a jelenség a pixelek színének módosulását okozza.

ZilogR
a zajmentesség mit jelent?

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Dzsini
pontosan, a fotók meg minimum 3MP, de sokkal inkább több, és pont emiatt elsõdleges fontosság a tökéletes zajmentesség.

a shutterstock-on témakörön belül lehet kérni sikerességi listát, ott darabszám nincs, de cenobite írta, hogy kb. mennyi letöltése van naponta.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

CattiBrie
hát nyomdai felhasználásra a 640x480 is kaka

vagy itt a "nagy" kép is csak illusztráció?

és éppen a nagyíthatóság miatt vannak oda a vektorosért?

[/spam]™

CattiBrie
szerintem nem.. de..

Nem lehet megnézni az oldalon h melyik képért mennyi zsét kapott az illetõ?
Csak mert úgy lehet ugye látni, hogy mi ér sokat, milyet akarnak sokat (mi a menõ kép).

[/spam]™

Dzsini
itt általában nyomdai felhasználásról van szó, oda meg a "picibe" nem igazán megy, kell a teljes, jó minõségû vektoros fájl.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Japep
És muszáj az a vektorozás?
😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

CattiBrie
Azt, hogy a képed milyen kategória, azt te adod meg?
Feltételezem meg lehet adni kulcsszavakat?

Csak valódi névvel lehet regisztálni?

Meg van szabva a kép mérete, vagy aránya?

Ez tök jól néz ki:

[/spam]™

VRSDM
nincs semmi sem leáldozva szerintem, manapság is ahányszor szép képeket, találok a legkívánatosabbakért mindig fizetnem kell 😞

u dont have to listen anybody else but me

ColdFire
hmm fav, alkotunk vmit 😊

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

CattiBrie
de ha nekem csak a széle kell... vagy picibe...

[/spam]™

Kicsikiraly
nem egészen mert a kép közepén ott lesz egy baromi nagy átlátszó logó és ugy nem teljesen szép a kép 😊

DFTBA ಠ_ಠ

CattiBrie
Azért nem értem azt, hogy ki fizet.
Hiszen ha nekem most kell valami és találok egy jót, akkor egyszerûen elveszem.
Nem?

[/spam]™

Japep
Ezeket teljesen "szabad kézzel" csinálod, vagy pl. PS-ben és brushokkal, esetleg összeollózással ?

Az ötletek honnan jönnek ? 😄
Mert nekem azzal van a bajom, hogy tudok dolgokat, de nincs ötlet... 😞

CHELSEA FOOTBALL CLUB

cenobite
a franc... nem szúr be képet. mind1, itt a kép:

http://kepup.ingyen.org/viewer.php?id=6168stock1.jpg

gamertag: kenobita

cenobite
Áh, SG nem küldte el a teljes hsz-t. szóval nem algoritmus rajzolja, hanem vagy úgy ahogy passatgt írta, vagy egybõl vektoros progival, kb így:

cenobite
Illustrator és Corel a legelterjedtebb vektorprogi.
Ha ilyesmi képre gondoltál, hogy valami algoritmus "megrajzolja"...

...akkor el kell hogy keserítselek. Ezt bizony jómunkásemberek kézzel rajzolják. Vagy úgy ahogy Passatgt is írja, hogy artpad-on és utána vektorizálják, vagy egybõl Corel/Illustrator-al rajzolják. Pl. így, ez az egyik képem és annak körvonalas változata:

Kicsikiraly
vagy fényképeznek és átvektorozzák.

DFTBA ಠ_ಠ

passatgt
Általába papíron, vagy rajzpadon megrajzolják a képeket kézzel és ezt csinálják meg vektorosba, Adobe Illustratorral.

ZilogR
és hogyan kell vektoros képeket rajzolni? azt senki ne mesélje be nekem, h a fák ágait, a növényi mintázatokat grafikusok kézzel rajzolják, valszeg egy kis szoftver gyönyörû íveket rajzol egy már megrajzolt alapján, vagy vannak algoritmusok a növények leveéleit, szélben hajladozásait, stb "utánzására"

Milyen szoftverrel érdemes próbálkozni?

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Kicsikiraly
/fav 😊

DFTBA ಠ_ಠ

Aquir
hm nemrossz 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

passatgt
Meg nyár végén akarok beszerezni egy fényképezõgépet😊

passatgt
vektoros képeket most próbálgatok rajzolni, sikerül pár jobb akkor bepróbálkozok itt😊

_Atti_
köszi szépen! Egyszer még lehet ráállok ha lesznek odavaló dolgaim...

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

cenobite
Nem. .eps-ben kell általában pakolni a vektorokat.
Kb. ezek mennek:
Vektor - top

ZilogR
...err, mit jelent vektorozni? teszem azt, auto-cad-ben is küldhetek dwg-t??

Csabesz6
waa már pont írni akartam vissza a privit, hogy a rallis arc?😄
oks köszi az infot

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

cenobite
Szerintem mindenképpen próbálj meg 10-et kiválasztani és azt felrakni. Ha elfogadják, utána már könnyebben megy. Úgy tudom, fotókkal kicsit nehezebb bekerülni, mert nagyon kényesek. (SS-nél) Viszont Fotóliára pl. én elsõ körben simán felraktam vagy 30 képet, de kb. fél dollárt kerestem...

Szóval én elsõsorban az SS-t ajánlom. Nagyon korrektek! Érdemes a fórumot is olvasgatni, rengeteg inspirációt kaphat az ember, vagy szimplán csak jókat mulathat. 😊

cenobite
A rally-s turitomi-hoz nincs. amúgy van. 😊

Csabesz6
huha😄 lehet kiprobalom
off:
neked van valami közöd Turi Tomihoz ,ceno?😛

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Dzsini
én nem vektorozok 😊 majd õ, szerintem elfekvõben van neki párszáz visszadobott weboldal-tervbõl ilyen dizájnelem, kacskaringó, meg ilyesmi.

én megpróbálok pár eladható képet keresni a fotóim közt 😊

cenobite
Ha vektorozol, akkor a sziluetteket nagyon ajánlom!!! Azok tényleg mennek.
Meg az ilyen "grungy", dolgok. Tudod, kicsit ilyen foltos, ködös dolgok.

Hajrá!

Dzsini
néztem, hogy ezek a dizájnelemes-sziluettes dolgok nagyon mennek... van egy grafikus ismerõs, lehet, hogy ráuszítom, úgyis mindig pénzgondban van...

cenobite
😊 Pontosan! De tényleg ez a lényege. A megrendelõ fejével gondolkodni! Ez a lényeg sztem. Mi kell nekik.

cenobite

Yoda001
van benne valami<#idiota>

http://9gag.com/gag/5135249

Dzsini
csinálsz egy tökéletes fotósorozatot 50 féle szendvicsrõl, és máris nem kell naponta pártucat embernek elmászkálnia szendvicset, fényképezõgépet és fotóst vennie, hanem egy potom összegért megveszi a fotódat, te pedig pár nap alatt megkeresed a szendvicsek árát, és jól is laktál 😊

cenobite
Kb.. 😊

Én a múltkor egy halom nápolyit, rágcsálnivalót, sütit vettem, hogy majd jól lefotózom õket. 😊
De aztán a felét megettem, a másik feléhez meg nem volt türelmem, úgyhogy inkább rajzoltam egy szívet szárnyakkal Corel-ben és feltöltöttem azt.
Viszik mint a cukrot! 😄

Nekem még az is hátrány, hogy nincs megfelelõ fotó-apparátom. 😊 Szóval egy sátor mindenképpen kell, ha tárgyfotóra adod a fejed.
Ami még nagyon megy:
business

Yoda001
#50 😄

Dzsini
üzleti szemmel nézd - kell a katalógusba / céges üdvözlõlapra / akárhova egy jégkocka, akkor hiába fotóztál nekik ködborította erdei tájat, õk a jégkockát fogják megvenni.

Yoda001
de ez már attol függ mi "kell" nekik.. pl egy akármilyen szendvics.. lemész a boltba megveszed ami kell és lefényképezed.. ennyi?<#idiota>

cenobite
#48 😄

cenobite
De, szebb egy táj. És de, sterilebb egy tárgyfotó. De gondolkodjatok a megrendelõ fejével.

"Hmmm... Kellene egy kép, amin egy lazacos szendvics van, keressünk egyet!", vagy "Kellene egy kép, amin egy számológép van, mert az új kiadványunkhoz ez passzolna"
Mit töltenek le? A fehér hátteres lazacos szendvicset és a számológépet.

A stock fotózás teljsen más beállítottságot kíván mint a kicsit mûvészi, beállított képekkel való operálás. Persze ha minden okés, akkor a szép tájképekkel is lehet keresni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy inkább nem.

Yoda001
de pl egy tárgyba mi az érdekes? 😄

cenobite
A komolyabb képeimet (cd borító terv, stb) én sem pakolom fel sehova -saját oldalt kivéve. De ha kifejezetten "Stock" fotókat szeretnél készíteni (textúrák is nagyon mennek példáu.), mert abból pénzt is kereshetsz, akkor miért ne?
Soha nem tudhatod, hogy hány ember gondolja, hogy "hé! ez egy nagyszerû kép!"

Én mindenkit csak bíztatni tudok a Stock fotózásra-illusztrációra, mert hatalmas lehetõséget látok benne. Több magyar emberkével beszéltem, akik már elég régóta benne vannak ebben a témában, és bizony szépen megélnek belõle. Viszont ehhez is az kell, mint a legtöbb komolyan vett dologhoz: kitartás, elhivatottság, folytonosság, stb... Szóval nem leállni!!! 😉

Dzsini
szebb szebb, de egy reklámújságba / weboldalra dekorációnak egyértelmûen inkább a fehér hátteres tárgyfotókat szeretik - azt körbe lehet vágni, jól hasznosítani. fotózhatsz gyönyörû tájképeket, de azokra érthetõen kisebb lesz a kereslet. ahogy nézegetem a kategóriákat a tájképekbõl nagyon nagyot kell alkotni, hogy sikeres legyen, oda én nagyon kevés vagyok.