Stock fotók/illusztrációk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Garrett
jah meg egy régebbi digit foto magazinban is volt stockphotos oldalakról egy 3-4 oldalas cikk, ha lesz rá igény bescannelhetem.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

cenobite
Nem kérnek, de célszerû egy zajszûrést megejteni a képeken. Illetve van aki jócskán belenyúl ps-ben, és úgy pakolja fel. Szóval változó a dolog.

Fotósoknak érdemes ezt elolvasni, sok mindenrõl szó van benne.

gamertag: kenobita

Japep
#136 - #137 ???

😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

CattiBrie
PS utómunkát kérnének fényképekre?

[/spam]™

cenobite
Mostanában nagyon gyorsak az SS-nél a review-erek, ezért is jött gyorsan a válasz.

cenobite
Ja és természetesen nem gép válogatja. 😄

cenobite
Fényképeknél NAGYON kényesek a legapróbb hibákra is. Tehát Te tökéletesnek látod, de õk máshogy gondolják. Ezért is írtam asszem az elején, hogy fotókkal nehezebb bekerülni. Sok fórumon feljön ez a téma SS-el kapcsolatban, sajnos ez van.

Próbálkozni-próbálkozni, amíg csak lehet.

Sok kitartást, remélem sikerülni fog elõbb utóbb!

Japep
Ja, és hány képet töltöttél fel elsõre?

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Japep
Regeltél, aztán kérték a jogsit/útlevelet igaz?
Mennyi idõ után töltötted fel a képeket?

Én még csak ma regeltem.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Erre tippelek én is,mert szerintem jó képek.
CattiBrie:igen,fényképek

The Garrett
elképzelhetõ hogy "automata" nézte végig a képeidet és pl a hisztogramból / noise patternbõl állapította meg hogy felhasználhatósági szempontokból jók -e a képeid.

De az is lehet hogy több embert alkalmaznak erre és azért gyors. 15 perc bõven elég 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

CattiBrie
de fényképek, nem?

[/spam]™

Vicces ez a shutterstock:
Vagy 2 napot elbasztam,mire kiválogattam a legjobb képeim.Rá kb 15 percre jött a válasz:az összes képem rossz.
Kicsit gyanús,mintha automata döntötte volna el,jó-e vagy nem.

Az indokok:
Poor Lighting--Poor or uneven lighting, or shadows
Noise--Noise, film grain, over-sharpening, or artifacts at full size.
Poor Lighting--Poor or uneven lighting, or shadows. White balance may be incorrect.
Noise--Noise, film grain, over-sharpening, or artifacts at full size.

Nagyjából ugyan azt írta az összesre.
Nem az zavar,hogy nem nyert.Viszont,szerintem ennyi idõ alatt nem lehet eldönteni a kérdést.

Japep
Gondoltam rá, de túl hosszú a szöveg...reméltem hátha segít valaki itt, és segített is...köszi! 😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

DoctorJohnson
ha nem tudsz angolul használd a neten található online szótárak egyikét, sokat segítenek ám!

amúgy az útleveled/jogosítványod beszkennelt képét kérik tõled, de az útlevelet preferálják jobban.

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Japep
Regeltem ide (shutterstock.com), aztán pedig ide (submit.shutterstock.com).
Gondolom az utóbbira kell feltöltenem a képeimet...de ahogy regeltem magam , kéri, hogy töltsek fel valamilyen képet...az mi, mert nem alkotást kérnek szerintem!? (sajnos nem tudok angolul)

CHELSEA FOOTBALL CLUB

bazs1
okok, thx😊

Taylorka
shutterstock nem foglalkozik vele, istockphotonál kell egy ilyen oldalt kinyomtatni, aláíratni szülõddel aztán visszaküldeni

www.moonbirdshirts.com - Limitált kiadású designpólók, a világ legjobb designereitől! 100-,250-,500 db-os kiadás, sorszámozva, a neveddel ellátva!

bazs1
ezekre az oldalakra csak 18. évet betöltöttek regisztrálhatnak?

cenobite
Vektoros képeket .eps-ben, fotókat .jpg, vagy .tiff.
Vektorosnál azonban kell egy .jpg-t is küldened, aminek ugyanaz a neve mint az .eps-nek. Pl.: kutya.eps és kutya.jpg
jpg exportnál elég ha 150 dpi-s képet csinálsz. Lényeg az, hogy ne legyen nagyon pici.
Ezt a két file-t kell feltöltened az SS szerverére.

ColdFire
milyen formátumba töltitek a képeket?

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

cenobite
Megnézem akkor a StockXpert-et, veszíteni nem vesztek vele. 😊
Köszi az infót!

Taylorka
Amúgy nagyon nem munka mellett csinálom, 18 leszek 😊 Szabadidõmben összedobok pár képet, amikor van rá affinitásom... <#vigyor2>

www.moonbirdshirts.com - Limitált kiadású designpólók, a világ legjobb designereitől! 100-,250-,500 db-os kiadás, sorszámozva, a neveddel ellátva!

Taylorka
Is-en is fenn vagyok, meg még stockxperten. Utóbbit ajánlom, nekem az jobban megy mint IS. Szvsz IS csak exlusivitással éri meg, máshogy nem nagyon mennek a képek, igaz, nagyon sokat visszadobnak. Érted fenn van 105 képem SS-en, IS-en meg 11, mert egy csomót nem fogadnak el... Stockxperten viszont vannak eladásaim, ott az árnak a felét megkapod haszonnak, tehát ha letöltik az egyik vektorodat(ár: 5$) > 2,5$ tied

cenobite
Megmondom õszintén, H.E. szoftverekkel nincs tapasztalatom, de talán annyiban különböznek a teljestõl, hogy bizonyos funkciók nem elérhetõk benne. De lehet hogy rosszul tudom, javítson ki valaki ha tévedek.
Ellenõrizni nem hiszem hogy ellenõriznék, fõleg hogy nem is a corel filet töltöd fel, hanem .eps-t.

Másrészt szoktak akciók lenni, hogy ha veszel pl. egy Wacom táblát+szoftvert, akkor jelentõs kedvezményt kapsz. Olyan is volt, hogy a tábla mellé kaptál egy Corel-t - igaz régebbi verziót, de az is tökéletes.
Érdemes telefonon érdeklõdni, hátha hajlandóak kedvezményt adni több termék vásárlása esetén.

ZilogR
értem, akkor talán érdemes egy tabletet szoftverrel együtt beszerezni, ha már nem akar az ember warezolni - és spórolni akar

és mi a helyzet, ha egy home edition-nal készítek vmit és azt eladom (valamelyik linken van egy fél mondat arról, h a home edition-nel kereskedelmi forgalomba hozható termék (kép) nem készíthetõ - ezt vkik ellenõrzik? esetleg a megnyitáskor kiderül, h nem megvett szolgáltatást akarok használni? esetleg a H.E. nem olyan formátumban ment? Korlátozottak a képességei? Stb...?!)

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

cenobite
Húdedurván jók a képeid!!!! <#worship><#worship>
Gratulálok, hogy így megy a szekér, találkoztam már pár munkáddal, mikor keresgéltem kulcsszavakra - csak nem tudtam, hogy Te készítetted õket. Kicsi a világ, vagy mi... 😊
Megegyszer gratulálok!

Te munka mellett csinálod? 105 képpel szép eredményeket érsz el! Nekem még csak 50valahány körül van, de idõhiány miatt, van hogy 2-3 hétig egy képet sem csinálok. 😞
Persze a cél nekem is az, hogy egy kb. 500 képbõl álló portfolió meglegyen, arra már lehet alapozni. 😊

Máshova is töltesz, vagy csak SS-re? Mert én IS-re próbáltam bejutni vektorokkal, de simán visszadobálták õket, ilyen-olyan indokokkal. Pedig azokat raktam fel, amik SS-en tutira mennek. De ismerek más vektorost is, aki SS-en szépen profitál, IS-re viszont egyszerûen nem bír bekerülni a vektorokkal, pedig szinte hetente próbálkozik. Fura népség... 😊

cenobite
Maga a .cdr file úgy tudom tartalmazza hogy milyen verzióval készült, de stock-hoz .eps-be kell exportálnod, és azt kell feltöltened. Hogy az .eps tartalmazza -e, hogy most az milyen Corel verzióval készült... Nos nem tudom. Én Corel 11-el használom a Wacom-ot, vígan elvan vele, de szerintem a régebbi verziókkal is mûködik.

ZilogR
😉 fenn van a Mikulásnak szánt kívánságlistán!

Láttam a linken régebbi Corel verziókat (12-es, Otthoni verzió, ...). A programmal létrehozott fájl hordozza,h például a Home változattal készült, amivel elvileg nem lehet kereskedelmi forgalomba kerülõ rajzot készíteni (a leírásból ez derül ki...)? Régi Corel verziók használhatóak?

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Taylorka
jah és a portfolióm

Taylorka
Jó végre, hogy megnyitotta vki ezt a topikot😊 én is gondolkoztam rajta😊
Én május végén vágtam bele a lecsóba, és megcsináltam az elsõ 10 képemet, amit Ma stockpiacra szántam. Ma 105-nél tartok.Mindegyik vektor. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy belevágtam a dologba, de hát beszéljen a kép maga :
ehhe
Nem mondom, hogy erre számítottam 😊
Egybõl ugye mindenkinek elmondtam, hogy hú hallod, van ez a cucc, és tök sokat lehet vele keresni. Aztán ugye elsó hallásra jól hangzik, de lettek belõle nagy hasraesések 😊, összesen 2 embernek sikerült úgy ahogy bekerülnie az én ösztönzésemre, de hát nekik is döcög. Ha ebbõl akarsz megélni, akkor ugyan úgy napi 8 órában kell vele foglalkoznod, mint bármi más munkával...viszont lesz egy idõ, amikor már nem kell órákat a gép elõtt ülin, vagy több száz képet elkattintani, csak van egy 1000-2000db képbõl álló portfoliód, és csak nézed a letöltéseid. Igen, és vannak olyanok, akik milliókat keresnek vele havonta, 100-200e$ is többen összeszedik havonta. Igaz, azok elég durván nyomják😊

cenobite
Ha grafikus vagy, nagyon jó döntés egy ilyen artpad beszerzése. Eddig minden szoftver támogatta, amivel próbáltam. Ha veszel, érdemes Wacom-ot venni, azok a legmegbízhatóbbak. Talán nem a legolcsóbb, viszont sajnos sokan jártak már úgy, hogy megvették az olcsó artpad-et, aztán nem igazán úgy mûködött ahogyan kellene. Nekem A/6-os Wacom-om van, tökéletesen elég, ki kell tapasztalni a mûködését, megszokni és utána nagyon kényelmes a használata.
Wacom táblák

ZilogR
...csak vicc volt! Én gépészként sokat mûszaki rajzolok, ezért nem is tudok elmenni egy-egy jól sikerült grafika mellett, természetesen. Sajnos a mûszaki rajzon kívül mást nem gyakoroltam, így maradtak a merõlegesek, 30, 45 és 60 fokok, nameg a két-három vonaltípus és a sraffozás 😛

Ellenben nagyon érdekelnek az illusztrációk, még ha nem is fogok ezen a területen igazán komolyan alkotni! Egy jó "rajztáblát" (tablet-et) régóta tervezek beszerezni, már csak az AutoCAD miatt is. Szívesen kipróbálnám. A Genius 12x12 collos darabja tetszett eddig, a Wacom-okkal nem is találkoztam. Utána fogok nézni, hogyan mûködik egy ilyen (a kereskedõk weboldalán a nyomásérzékenységrõl esik szó 512 pont?? a legkisebb - ez nem tûnik túl soknak 32x16 pont?? vagy teljesen félreértem)) Ha jól tudom a régiekre igen finom osztású vezetõszálból hálót készítettek, az "egér" szálkeresztje körül egy kis tekercset futtatak körbe, aminek a középvonalán a térerõsség vektor századmillire kijelölte a pontot, h hol van a szálkereszt. Jópár hónapja egy ilyen szerkentyû 5eFt volt AproNet-en, boltban azért ennél 5-7x drágább, már ha lehet kapni...

Ezek a szoftverek támogatnak efféle tableteket?

cenobite
A Wacom? Hmmm... nem értem a kérdést. Azt nem lehet warezolni. 😄

Amúgy úgy lett meg a Wacom, hogy megrendeltem, megjött, kifizettem, használom (sajnos nem elég gyakran - idõhiány miatt), szeretem. Ennyi. 😊

ZilogR
Az meg, hogy nekem hogyan lett meg a szoftver ne legyen már fórumtéma. Köszi! 😊

És a Wacom...?! <#kacsint>

bazs1
nem használja mind a hármat, gondolkozzál talán^^

KapuBen
hármat felsorol és közbe ez a kettõ van^^

LAMBORGHINI THE BEST CAR

cenobite
Vektoros képekhez: Corel, vagy Illustrator
Fotókhoz, méretezéshez, egyéb beállításokhoz: Photoshop

Nekem ez a kettõ van, tökéletesen megfelel minden célra.

Az meg, hogy nekem hogyan lett meg a szoftver ne legyen már fórumtéma. Köszi! 😊

Nyilván ha otthon gyakorolgatod az adott szoftvereket, csinálsz velük ezt-azt, és neadjisten nem legális, senki nem fog téged feljelenteni, vagy ilyesmi.
Ha viszont pénzt keresel vele - fõleg fõállásban-, akkor illõ megvenni.
Mondjuk még közel sem keresek annyit a stock-ozással, hogy meg tudjak venni egy többszázezres szoftvert, sõt... De ami késik nem múlik. 😊

KapuBen
hát így hogy nem én veszem meg xD

LAMBORGHINI THE BEST CAR

Sadist
Jah, majd kezdésnek nyílván vesz mindenki egy több százezres szoftvert.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

KapuBen
és milyen programokat ajánlasz kezdésnek?
én a photoshopot tudom valamennyire kezelni és mostanában fogom megismerni a coreldrawot ezen kívül mit érdemes használni,megtanulni(azon kívûl amit tudokxD)?

LAMBORGHINI THE BEST CAR

cenobite
Legális. Meg van vásárolva - igaz nem én vettem meg a saját pénzembõl, de ez más történet.

Sadist
Csak egy apró kérdés:
Legális, vagy FreeWare képszerkesztõ szoftvert használsz? 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

cenobite
Corelban elkészítek néhány alapelemet - íveket, görbe vonalakat, stb. Ezekbõl lesz az "alapkép". Majd ezt alakítgatom, teszek hozzá, rajzolok hozzá. Vannak ilyen foltos hátterû képek, mint pl. ez:
http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=4455988

Ehhez a foltokat photoshop-ban csináltam, majd levektorizáltam (Adobe Streamline a megfelelõ program erre). De így készült a szárny is, ami a szív körül van. Egy fotó alapján. Kicsit pepecs meló, de megéri, mert utána többször felhasználhtod.

Ilyesmikbõl lehet "építkezni", de csinálhatod azt is, hogy egy kört vágsz meg, ilyen hold alakúra - nem jut jobb hasonlat eszembe. 😊 -, szép vékonyra és abból dolgozol.
Itt egy másik vonalas ábra, hátha abból is látszik, hogy kb. mibõl áll egy ilyen kép:

Remélem tudtam segíteni. Ha kérdés van még, jöhet bátran! 😊

ZilogR
igen, ez engem is izgat... sztem olyasmi lehet, h van egy koszfolt, aminek a határvonala a vektorsokszög és azokat elforgatva-kicsinyítve-nagyítva egymásra, egymás mellé pakolva, majd egyesítve kapunk ilyen tintapacákat. Azután ha zárt, akkor ki lehet tölteni.

Dzsini
ilyen koszos-grungeos vektorokat hogy csinálsz?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Japep
Aha, köszi!

CHELSEA FOOTBALL CLUB

cenobite
Nem ps, Corelben csinálom. Szabad kézzel, ha úgy tetszik. Csinálsz néhány alap formát (ilyen gibe-gurba dolgokat, vonalakat, alakzatokat) és azokból tudsz építkezni a késõbbiekben. Nekem is vannak olyan képeim, amiknek szinte azonos az alapjuk, csak máshogy rendeztem õket, rajzoltam még hozzájuk, stb...

Ha valakit érdekel, feltöltök egy corel file-t, amit szét lehet bontani, és meg tudjátok nézni hogyan is áll össze a kép.

cenobite
A vektoros képek pl. a clipart-ok. Elõnyük, hogy akkorára nagyítod, amekkorára szeretnéd, minõségromlás nélkül.
A SS-en -és a többi stock oldalon is- külön vannak a fotók/bitképes képek (hátterek, textúrák, stb) és a vektoros képek. Külön is tudsz rájuk keresni.

A bitképeseknél meg van határozva egy minimum méret, amiben fel kell töltened.
Itt van pl. ez a kép:
http://www.shutterstock.com/pic-3420999-fish-jumping-from-the-flat-panel-lcd-computer-monitor.html

A kép alatt látható, hogy mekkora méretekben lehet letölteni. Nyilván, ha webes felhasználásra kell, akkor elég a legkisebb is, de ha nyomdai felhasználásra, akkor célszerû a legnagyobbat letölteni.

Vektoros képeknél nincs ilyen méretbeli választás, mivel azt akkorára húzod amekkorára szeretnéd.

SS-en nem lehet megnézni, hogy konkrétan mennyit töltöttek le egy adott képbõl (sajátodnál természetesnél meglehet), de ha rákattintasz egy kategóriára és felül kiválasztot a "most popular"-t mint rendezést, akkor a legnépszerûbbeket teszi elõre. Így nagyjából lehet látni, mi az ami igazán megy.

Japep
Szerintem én is megpróbálok valamit...

És azt honnan veszem észre egy képrõl, hogy vektoros (mármint az oldalon)? Mi a különbség a nem vektoroshoz képest?

Ja, és muszáj a vektorozás, vagy pl elég, ha a képet 1024*768-as vagy nagyonn méretben töltöm fel?

CHELSEA FOOTBALL CLUB