Stock fotók/illusztrációk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Fotósoknak érdemes ezt elolvasni, sok mindenrõl szó van benne.
gamertag: kenobita
Próbálkozni-próbálkozni, amíg csak lehet.
Sok kitartást, remélem sikerülni fog elõbb utóbb!
Mennyi idõ után töltötted fel a képeket?
Én még csak ma regeltem.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
CattiBrie:igen,fényképek
De az is lehet hogy több embert alkalmaznak erre és azért gyors. 15 perc bõven elég 😊
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Vagy 2 napot elbasztam,mire kiválogattam a legjobb képeim.Rá kb 15 percre jött a válasz:az összes képem rossz.
Kicsit gyanús,mintha automata döntötte volna el,jó-e vagy nem.
Az indokok:
Poor Lighting--Poor or uneven lighting, or shadows
Noise--Noise, film grain, over-sharpening, or artifacts at full size.
Poor Lighting--Poor or uneven lighting, or shadows. White balance may be incorrect.
Noise--Noise, film grain, over-sharpening, or artifacts at full size.
Nagyjából ugyan azt írta az összesre.
Nem az zavar,hogy nem nyert.Viszont,szerintem ennyi idõ alatt nem lehet eldönteni a kérdést.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
amúgy az útleveled/jogosítványod beszkennelt képét kérik tõled, de az útlevelet preferálják jobban.
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...
Gondolom az utóbbira kell feltöltenem a képeimet...de ahogy regeltem magam , kéri, hogy töltsek fel valamilyen képet...az mi, mert nem alkotást kérnek szerintem!? (sajnos nem tudok angolul)
CHELSEA FOOTBALL CLUB
www.moonbirdshirts.com - Limitált kiadású designpólók, a világ legjobb designereitől! 100-,250-,500 db-os kiadás, sorszámozva, a neveddel ellátva!
Vektorosnál azonban kell egy .jpg-t is küldened, aminek ugyanaz a neve mint az .eps-nek. Pl.: kutya.eps és kutya.jpg
jpg exportnál elég ha 150 dpi-s képet csinálsz. Lényeg az, hogy ne legyen nagyon pici.
Ezt a két file-t kell feltöltened az SS szerverére.
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
www.moonbirdshirts.com - Limitált kiadású designpólók, a világ legjobb designereitől! 100-,250-,500 db-os kiadás, sorszámozva, a neveddel ellátva!
Ellenõrizni nem hiszem hogy ellenõriznék, fõleg hogy nem is a corel filet töltöd fel, hanem .eps-t.
Másrészt szoktak akciók lenni, hogy ha veszel pl. egy Wacom táblát+szoftvert, akkor jelentõs kedvezményt kapsz. Olyan is volt, hogy a tábla mellé kaptál egy Corel-t - igaz régebbi verziót, de az is tökéletes.
Érdemes telefonon érdeklõdni, hátha hajlandóak kedvezményt adni több termék vásárlása esetén.
és mi a helyzet, ha egy home edition-nal készítek vmit és azt eladom (valamelyik linken van egy fél mondat arról, h a home edition-nel kereskedelmi forgalomba hozható termék (kép) nem készíthetõ - ezt vkik ellenõrzik? esetleg a megnyitáskor kiderül, h nem megvett szolgáltatást akarok használni? esetleg a H.E. nem olyan formátumban ment? Korlátozottak a képességei? Stb...?!)
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Gratulálok, hogy így megy a szekér, találkoztam már pár munkáddal, mikor keresgéltem kulcsszavakra - csak nem tudtam, hogy Te készítetted õket. Kicsi a világ, vagy mi... 😊
Megegyszer gratulálok!
Te munka mellett csinálod? 105 képpel szép eredményeket érsz el! Nekem még csak 50valahány körül van, de idõhiány miatt, van hogy 2-3 hétig egy képet sem csinálok. 😞
Persze a cél nekem is az, hogy egy kb. 500 képbõl álló portfolió meglegyen, arra már lehet alapozni. 😊
Máshova is töltesz, vagy csak SS-re? Mert én IS-re próbáltam bejutni vektorokkal, de simán visszadobálták õket, ilyen-olyan indokokkal. Pedig azokat raktam fel, amik SS-en tutira mennek. De ismerek más vektorost is, aki SS-en szépen profitál, IS-re viszont egyszerûen nem bír bekerülni a vektorokkal, pedig szinte hetente próbálkozik. Fura népség... 😊
Láttam a linken régebbi Corel verziókat (12-es, Otthoni verzió, ...). A programmal létrehozott fájl hordozza,h például a Home változattal készült, amivel elvileg nem lehet kereskedelmi forgalomba kerülõ rajzot készíteni (a leírásból ez derül ki...)? Régi Corel verziók használhatóak?
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Én május végén vágtam bele a lecsóba, és megcsináltam az elsõ 10 képemet, amit Ma stockpiacra szántam. Ma 105-nél tartok.Mindegyik vektor. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy belevágtam a dologba, de hát beszéljen a kép maga :
ehhe
Nem mondom, hogy erre számítottam 😊
Egybõl ugye mindenkinek elmondtam, hogy hú hallod, van ez a cucc, és tök sokat lehet vele keresni. Aztán ugye elsó hallásra jól hangzik, de lettek belõle nagy hasraesések 😊, összesen 2 embernek sikerült úgy ahogy bekerülnie az én ösztönzésemre, de hát nekik is döcög. Ha ebbõl akarsz megélni, akkor ugyan úgy napi 8 órában kell vele foglalkoznod, mint bármi más munkával...viszont lesz egy idõ, amikor már nem kell órákat a gép elõtt ülin, vagy több száz képet elkattintani, csak van egy 1000-2000db képbõl álló portfoliód, és csak nézed a letöltéseid. Igen, és vannak olyanok, akik milliókat keresnek vele havonta, 100-200e$ is többen összeszedik havonta. Igaz, azok elég durván nyomják😊
Wacom táblák
Ellenben nagyon érdekelnek az illusztrációk, még ha nem is fogok ezen a területen igazán komolyan alkotni! Egy jó "rajztáblát" (tablet-et) régóta tervezek beszerezni, már csak az AutoCAD miatt is. Szívesen kipróbálnám. A Genius 12x12 collos darabja tetszett eddig, a Wacom-okkal nem is találkoztam. Utána fogok nézni, hogyan mûködik egy ilyen (a kereskedõk weboldalán a nyomásérzékenységrõl esik szó 512 pont?? a legkisebb - ez nem tûnik túl soknak 32x16 pont?? vagy teljesen félreértem)) Ha jól tudom a régiekre igen finom osztású vezetõszálból hálót készítettek, az "egér" szálkeresztje körül egy kis tekercset futtatak körbe, aminek a középvonalán a térerõsség vektor századmillire kijelölte a pontot, h hol van a szálkereszt. Jópár hónapja egy ilyen szerkentyû 5eFt volt AproNet-en, boltban azért ennél 5-7x drágább, már ha lehet kapni...
Ezek a szoftverek támogatnak efféle tableteket?
Amúgy úgy lett meg a Wacom, hogy megrendeltem, megjött, kifizettem, használom (sajnos nem elég gyakran - idõhiány miatt), szeretem. Ennyi. 😊
És a Wacom...?! <#kacsint>#kacsint>
Fotókhoz, méretezéshez, egyéb beállításokhoz: Photoshop
Nekem ez a kettõ van, tökéletesen megfelel minden célra.
Az meg, hogy nekem hogyan lett meg a szoftver ne legyen már fórumtéma. Köszi! 😊
Nyilván ha otthon gyakorolgatod az adott szoftvereket, csinálsz velük ezt-azt, és neadjisten nem legális, senki nem fog téged feljelenteni, vagy ilyesmi.
Ha viszont pénzt keresel vele - fõleg fõállásban-, akkor illõ megvenni.
Mondjuk még közel sem keresek annyit a stock-ozással, hogy meg tudjak venni egy többszázezres szoftvert, sõt... De ami késik nem múlik. 😊
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
én a photoshopot tudom valamennyire kezelni és mostanában fogom megismerni a coreldrawot ezen kívül mit érdemes használni,megtanulni(azon kívûl amit tudokxD)?
LAMBORGHINI THE BEST CAR
Legális, vagy FreeWare képszerkesztõ szoftvert használsz? 😊
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=4455988
Ehhez a foltokat photoshop-ban csináltam, majd levektorizáltam (Adobe Streamline a megfelelõ program erre). De így készült a szárny is, ami a szív körül van. Egy fotó alapján. Kicsit pepecs meló, de megéri, mert utána többször felhasználhtod.
Ilyesmikbõl lehet "építkezni", de csinálhatod azt is, hogy egy kört vágsz meg, ilyen hold alakúra - nem jut jobb hasonlat eszembe. 😊 -, szép vékonyra és abból dolgozol.
Itt egy másik vonalas ábra, hátha abból is látszik, hogy kb. mibõl áll egy ilyen kép:
Remélem tudtam segíteni. Ha kérdés van még, jöhet bátran! 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ha valakit érdekel, feltöltök egy corel file-t, amit szét lehet bontani, és meg tudjátok nézni hogyan is áll össze a kép.
A SS-en -és a többi stock oldalon is- külön vannak a fotók/bitképes képek (hátterek, textúrák, stb) és a vektoros képek. Külön is tudsz rájuk keresni.
A bitképeseknél meg van határozva egy minimum méret, amiben fel kell töltened.
Itt van pl. ez a kép:
http://www.shutterstock.com/pic-3420999-fish-jumping-from-the-flat-panel-lcd-computer-monitor.html
A kép alatt látható, hogy mekkora méretekben lehet letölteni. Nyilván, ha webes felhasználásra kell, akkor elég a legkisebb is, de ha nyomdai felhasználásra, akkor célszerû a legnagyobbat letölteni.
Vektoros képeknél nincs ilyen méretbeli választás, mivel azt akkorára húzod amekkorára szeretnéd.
SS-en nem lehet megnézni, hogy konkrétan mennyit töltöttek le egy adott képbõl (sajátodnál természetesnél meglehet), de ha rákattintasz egy kategóriára és felül kiválasztot a "most popular"-t mint rendezést, akkor a legnépszerûbbeket teszi elõre. Így nagyjából lehet látni, mi az ami igazán megy.