Stock fotók/illusztrációk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv!

Shutterstock-ra és Stockxpert-re szeretnék bejutni, vektoros képeket készítenék.

A kérdés, hogy azokat a képeket amiket az elbírálásra küldenék be, azokat mindjárt EPS formátumban kell beküldeni vagy elég a Jpg?

REAL MADRID

Taylorka
Fotókba annyi segítséget/ötletet tudok adni, hogy szerintem érdemes minél többet feltölteni, ha ilyen jellegû képekkel képzeled el. De tényleg, ami van...
Szvsz pedig a fotókból akkor vesznek sokat, ha különleges, nem mindennapi... ez most ellentmond annak a fogalomnak h stock, mert ugye az az, hogy tömegesen mindenbõl..., pl beírod hogy eper a keresõbe, tuti hogy kidob több 1000 ugyan olyan képet.
Én ha fotókkal próbálkoznék, biztos h keresnék vmi egyedi dolgot, pl stockoldalakon nem sok HDR-képet láttam még, pedig sztem lenne rájuk kereslet.

www.moonbirdshirts.com - Limitált kiadású designpólók, a világ legjobb designereitől! 100-,250-,500 db-os kiadás, sorszámozva, a neveddel ellátva!

89
azigeeen...grat hozzá...nekem is lassú egy kicsit stain...2 nap alatt össz 4 letöltés, bár ezt inkább a tudáshiányomnak tudom be xD
itt vannak az eddigi képeim, szívesen várok bármiféle tanácsot, segítséget: ezittenni

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Taylorka
Én másfél éve vagyok fent, és most érem el a 10.000 letöltést...
Nekem elég hamar beindult, kezdetben 10-20 képpel is volt napi 20-30 letöltés nátlagba...
Mondjuk grafikákra jobban buknak...

www.moonbirdshirts.com - Limitált kiadású designpólók, a világ legjobb designereitől! 100-,250-,500 db-os kiadás, sorszámozva, a neveddel ellátva!

Én egy hete regisztráltam a shutterstock-ra, de elég nyögvenyelõsen indul. Picit több, mint 40 képen van fent, talán 5-6-ra mondanám, hogy átlagosnál jobb picivel, de még csak 20-25 letöltésem van egy hét után. Neked milyen gyorsan indult be? Általában konstans az érdeklõdés, vagy fluktuál?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

89
na igen...felrakták õket egy nap alatt két letöltés 😊
kicsit forgalmasabb mint a stockxpert, bár ott vannak többet érõ letöltések, nem csak 25 centeket adnak...
a képek nézettségét meg lehet valahogy nézni, hogy hányan nézték eddig meg?

cenobite
Ja, persze, az is igaz, hogy el kell telni egy kis idõnek míg bekerülnek a rendszerbe.

gamertag: kenobita

89
nem lehet, hogy csak késõbb töltik fel õket??? mert akárhogy keresem, nem találom õket 😄 például stockxpert-nél is van egy kis várakozási idõ miután elfogadták õket

cenobite
Óránként többszáz képet töltenek fel, szóval hamar arréb sodródik az ember. 😊
Fontos, hogy jó kulcsszavakat használj - és ha lehet minél többet -, és akkor ráakadnak a képeidre.

89
köszi...mér van az, hogy amiket elfogadtak képeket, azokat nem találom a képkeresõben, pedig úgy állítom be, hogy "newest first" ???

cenobite
Ja, és természetesen sok sikert, sok pénzt! 😊

cenobite
Igen a submit-al. Én a Total Commander-el töltöm (ftp) fel. utána kel a keyword-öket (csak így szépen magyarul) megadni, és annyi. Pár nap míg elbírálják.
Nekem paypal-ra fizetnek, úgyhogy a csekkesrõl nem tudok nyilatkozni.

89
Kicsit újjáélesztem a topicot 😊
Naszóval, harmadszorra csak elfogadták a képeim shutterstockon...nagyon örülök ennek 😄 Most több képet feltölteni újra a "submit photos"-szal kell?
Valamint van valaki aki a csekkes kifizetést választotta? tapasztalatok?

Hi!

Elkészült egy interaktív STOCK oldal, ahol lehetõség van ügynöksögékenként megvitatni a dolgokat...illetve folyamatosan bõvülõ hasznos infók..szóval minden ami stock😊
http://stockphoto.freeblog.hu/
KapuBen
értem😛

LAMBORGHINI THE BEST CAR

cenobite
Igen, lehet újra próbálkozni, de el kell telni egy kis idõnek.

KapuBen
Ha mondjuk shutterstocknál vagy akárhol kérnek hogy rakj képet az elején, akkor ha elõször nem fogadnak el annyit amennyi kell lehet újra próbálkozni?

LAMBORGHINI THE BEST CAR

Köszi szépen a segítséget!
cenobite
A Stock oldalak nem nézik, hogy jogtiszta -e a szoftvered. A keresett jövedelem már adózottnak számít, bár ha már elég sokat keresel ezzel, érdemes egy könyvelõt megkeresni vele, nehogy gond legyen.

A softwarek jogtisztasága érdekelne bõvebben. Meg hogy mennyire nézik ezt. És hogy a pénzbõl amit kapsz adozni kell-e?

Elõre is kösszi!

Üdv.
cenobite
Konkrétan mi érdekelne? Ha Te készítesz grafikákat, akkor azoka ki és hogyan használhatja fel, vagy ha Te töltesz le grafikát és azt hogyan használhatod fel?

CSáó!!!

VAlaki tudna nekem felvilágosodást adni a stock grafikák jogi hátterérõl?
Nagyon megköszönném!

Üdv.
Japep
Köszi!

Miért van az, hogy a Shutterstock-on nincs portfólióm, de a képeim fennt vannak...a nevemre sem tudok rákeresni, de a képeimet meg veszik (ezt látom a submit.shutterstock.com oldalon. Nekem kellene csinálni egy portfóliót, vagy hogy van ez? :S

Ja, és a címnél van az, hogy "Address Line 2:" ...ez mi? Meg az "Address"-nél is ír valami problémát (This is where we will send checks. Please make sure it's accurate), de oda így írtam, hogy pl.: Petõfi Sándor 1.
Ez nem jó formátum?

CHELSEA FOOTBALL CLUB

cenobite
Nem értem, miért nyaltad be? Simán feltöltheted a régi útleveled scan-jét.

CzGobe
akkor lehet ezt benyaltam? elég 1 hülye rendszer ez itt a nagy EUba'

eom$

cenobite
De tudod. Belépsz a saját oldaladra (Home), majd alul középen a "Check Your Numbers"-nél válaszd a "Status Of Submitted Photos"-t! Majd ezután válaszd az "Approved Photos"-t, és az ott feltöltöttek közül kiválasztod melyiket szeretnéd szerkeszteni.

cenobite
Nem fogja. 😊

CzGobe
Hm...
"The ID you uploaded for the ShutterStock Submission program was rejected because:

Please upload a passport which is valid for international travel. We only accept international passports. We do not accept national identity cards."
Hát akkor remélen nem fogja õket zavarni az, h 2006 júniusában lejárt az érvényessége az útlavelemnek ^^

eom$

Japep
Ha már feltettem egy képet azt már nem tudom szerkeszteni ?
(pl keyword-okat írni...stb)

CHELSEA FOOTBALL CLUB

ZilogR
Itt nem is ez a lényeg, hanem az, h a ShutterStock egy hangyafingnyi cég a Coca Cola Company mellett (múltkor meglepõdtem: a Finlandia Vodkát is a Coca Cola palackozza...), így nem akarnak egy lehetséges pert a saját nyakukba akasztani.

A Coca Cola Light színei levédhetõek (pl.: a Westel900, amikor még volt, meghatározott színeket és csak azt használt a logoiban - volt egy színmérés elõadás arról, hogyan lehet ezt visszaadni bármely hordozón (nyomtatva, képernyõn, pólóra nyomva, mittomén hogyan még)), tekergõzõ nonfiguratív elemei valszeg nem egészében védhetõek le és nehéz bizonyítani a szándékos másolást (a szplájn függvények együtthatóit védik le?!?!?!?!?!?! 😉 ) ezért is nem akarnak bajt maguknak... Persze az is lehet, h egyszerûen nincs igény erre a grafikára most.

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Japep
Köszi! 😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

DoctorJohnson
korrekt munkák, gratulálok

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Japep
Az összeset PS-sel, a vektort Illustratorral.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

DoctorJohnson
Amiket elfogadtak, azokat mivel (milyen szoftverrel) készítetted?

DoctorJohnson
"Az elsõ kép (szürke-vörös): azonnal arra gondoltam, mit szól ehhez a Coca-Cola..."

?????????????????????
Azért ne essünk már át a ló túloldalára.
Vannak törvényesen bevédett védjegyek, de a szürke és vörös színek és pár nonfiguratív elem együttes használata k*rvára nem az.

Japep
Lehet... 😄

Csak azt gondoltam, olyat írtak hibának, amit esetleg javítani tudnák...de akkor nem hiszem.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

ZilogR
amit elfogadtak: nincs vörös szín, amit nem, ott van. Senki nem akarja a második nem elfogadott képet egy szülõ nõvel asszociálni...<#ejnye1> A fülhallgatós csávesz mögötti hullámok is elég aggresszívak... <#miaz>

Ha ez egy USA oldal, még lehet, hogy igazam is van...

Az elsõ kép (szürke-vörös): azonnal arra gondoltam, mit szól ehhez a Coca-Cola...

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Japep
A képeket 3072*2304-es méretben készítettem :

Ezeket elfogadták, ezeket meg nem!

+ Még csináltam egy vektorképet, amin a franciakártya (pókerkártya) lapjai vannak - ezt fogadták még el.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

DoctorJohnson
😊
amit elfogadtak

Japep
A 3 rossz, vagy a 7 jó ? 😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

DoctorJohnson
Megtennéd, hogy megmutatod mik voltak azok a képek?

Japep
10 képembõl 7-et elfogadtak, a 3-ra ez a válasz jött : "Not Approved: Editing--Your illustration has rough edges."

Valaki esetleg le tudná fordítani ? (A szótár túl sok választ ad egy-egy szóra... 😄 )

Mivel jár az, hogy "bevettek" ??? Van valami kötelezettségem? (Pl. naponta, hetente tölteni egy képet...stb)

CHELSEA FOOTBALL CLUB

DoctorJohnson
<#eljen><#eljen>

The Garrett
bescanneltem fenykepezogeppel ^^

közben rájöttem hogy 4 részes cikk és a csak 2. 4. része van meg ( nem veszem havonta az ujsagot, csak neha-neha.

Az egyikben arról van szó, melyek azok a képek, amik nemjók, a másikban pedig "eladható" képötletek, tippek vannak.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

cenobite
10 db-ot KELL az elsõ körben. Tehát se' többet se' kevesebbet nem tudsz. Ezt elbírálják és ha 10-bõl 7 megfelelt, akkor rakhatod a többit.

Ha meg már bent vagy, akkor a legjobb a folytonosság. Tehát ne egyszerre 100 képet, hanem inkább naponta 5-10 kép és akkor szép, folyamatos letöltéseid lesznek.

Japep
Mennyi képet érdemes legelõször feltölteni ???

CHELSEA FOOTBALL CLUB

cenobite
Én is lefotóztam anno az enyémet. 😊

DoctorJohnson
le is fotózhatod az oldalakat 😉

The Garrett
jo csak nincs itthon scanner ugyhogy maszkalni kell miatta 😄DDDD

amugy mar reg feltette volna mert jokisfiju

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

cenobite
szerintem lesz rá igény. 😊