A Boeing bemutatta a Dreamlinert
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A kompozit anyagoknak ez a hatranya, nem olyan erossek mint pl. egy titaniumtorzs lenne. Az airbus is ilyen anyagokbol epiti a gepeket, viszont ok a fo tartoelemeket meg mindig fembol keszitik. (mivel nem mernek kockaztatni)
Az egyetlen modositas amit mindenkeppen erdemes lett volna meglepni, az a hajtomuvek felpakolasa a farok fole (csondesebb/biztonsagosabb). Viszont egy kompozit rendszer nem birna el azt a sulyt azon a ponton, tehat maradt a szarnyak kozotti uzemanyagtankra konzolosan fuggesztett ket hajtomu. A gep igy gyakorlatilag egy szarnyas muanyagpalack ami a kozepso tartaly/hatjomu/fofutomu magon repul. A forma megtervezesekor fontos volt meg az, hogy a 787-es miatt nem kell atalakitani a gyartosorokat, csak a szogecseloknek lesz kevesebb dolguk. A repulegepek megbizhatosaga es egy baleset tulelhetosege a technika fejlodesevel az utobbi idoben egyre csokken, de ez csak azert van mert a technika fejesztese jelenleg a koltsegek csokkenteset jelenti.
Nem vagyok vegyész sem fizikus, de ezek a barmok szerint a Boeing felfedezte az anyag elõállításának titkát, hiszen 1 l kerozínból (most lusta vagyok számolni de az valamivel kevesebb mint 1kg) 3.2 kg széndioxidot állít elõ, és még ez a folyamat energiát is szabadít fel. De ez még nem a marhaság csúcspontja, ugyanis a 240 t-nál könnyebb gép amikor elfogyasztja a benne levõ üzemanyagot a saját tömegénél 2x több széndioxidot (anyagot) állít elõ. Persze még ez sem a marhaság csúcspontja, az ami igazán szédületes ultra szuper õrültség, hogy ez a gép rémálom mert lehetõve teszi, hogy több ember olcsobban utra száljon. Na most megyek egyet sírni... a majom sokkal inteligensebb a modern intelektuálisoktól, és ez az amit és rémálomnak nevezek.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Plusz az esetet vizsgáló francia vezetésû hivatalos bizottság soha nem hozta nyilvánosságra végleges jelentését amit meg kiadtak az megbízhatatlan volt. Azt mondták h soha nem találták meg a fekete dobozát a gépnek.Ja.Persze soha nem. Ezért adtak ki 2003-ban Oroszországban egy könyvet ami a "soha meg nem talált" fekete doboz minden adatát tartalmazza meg emellett sok más érdekességet is.Azon kívül a franciák hazudtak a Mirage-al kapcsolatban is ugyanis annak a gépnek a létezését is tagadták.Jó okuk volt rá. Ugyanis a Mirage a Tu-144-es kacsa vezérsíkjainak mûködését akarta filmezni mivel a concorde kis sebességû vezethetõsége sem volt a legjobb ezért a francia-angol csapat minden elérhtõ infót fel akart használni a fejlesztéshez. Késõbb a bizonyítékok hatására beismerték h mégis csak ott volt az a Mirage.Amúgy egy kockája a "nem létezõ" Mirage által készített felvételnek az Aeromagazin cikkénél is látható.
Kicsit engem is megijeszt viszont az alacsonyabb kabinnyomás. Rengeteget repülök, legalábbis ha a cégemnek olyan országban van project-je, ami Budapestrõl csak repülõgéppel érhetõ el értelmes idõ alatt. Ezért nagy tapasztalatom van a fel és leszállás örömeirõl, fõleg, ha meg vagyok fázva...
Egyébként jó marketingos duma az, hogy milyen jó is, ha alacsony nyomás van a repülõben. A tudatlan emberek még be is veszik. ;-)))
Az autó több okból is kiesik, mint szóbajöhetõ közlekedési eszköz, ha
- túl messze van a célpont. Pl. Budapest-London távot nem lehet hetente oda-vissza levezetni és a héten még dolgozni is.
- a célpontban nem lehet parkolni. Pl. egy ismeretlen nagyváros belvárosában van az iroda. Ott biztosan nem lesz parkoló, illetve ha lesz, akkor az messze drágább lesz a repjegynél...
Ez szép és jó, de elmúlt is idõben a "környezetvédõk" habzó szájjal támadták be az esetleges atomerõmû vagy vízerõmû terveket, tehát meghagyták a q*rvára környezetbarát fosszilis tüzeléses vackokat választási lehetõségnek. 😞
Meg nem egyszer betették a pumpát újrafeldolgozó üzemek projektjének, mert az újrafeldolgozó biztos sokkal veszélyesebb, mint elásni valahol az akumlátorokat.
Hmmm. Na most kontinensek között marad a hajó, ami sokkal lasabb, de nem vagyok benne biztos, hogy kevésbé szennyezõ ... és kontinensen belül?
2-300 embert elszállító gépkocsi vajon mennyivel kevesebb szennyet termel?
Az amcsik végül nem építettek SST-t, de ugye az olaj árrobbanás a másik kettõt is keresztbevágta.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Sonic Cruiser
Ez olyan hangsebesség körüli repülésre volt tervezve, de valahol olvastam, hogy viszonylag könnyen tovább lehetett volna fejleszteni.
Az igaz, hogy az ózonrétegnek nem tesz jót.
Megoldás: felette kell repülni. Ez mondjuk ma még nem megvalósítható, de késõbb lehet.
Emellett a repülõgép a leggyorsabb közlekedési eszköz, ami létezik.
A vasút az ok. Csak sajnos nem látnak benne akkora üzletet, és ezért nem is nagyon fejlõdik.
Már a maglev-rõl is szinte letettek, mióta a TGV is majdnem akkora sebességre képes.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
- egyrészt a magasban (van valami határ, most nem tudom) kibocsátott gázok sokkal károsabbak, ami ugye már ront a kocsihoz képest.
- repülõ helyett nem csak kocsi van ám, hanem pl. vonat is, ami meg szinte mindig villany. És azt nem csak fosszilis anyagokból lehet elõállítani, hanem pl. atomból, ami minimálisan környezetszennyezõ.
- a repülõközlekedés nem váltja ki a kocsit, hanem kb. 90%-ban csak hozzáadódik.
Olyan szívesen klónoznék 1 Földet, ahová az ilyen embereket ki lehetne rakni, aztán tegyék csak tönkre azt, és hagyják meg nekünk ezt... >:|
Hamarabb elkészült, nagyobb és gyorsabb... Ez természetesm mivel máshogy az SZKP KB nem is járult volna hozzá a fejlesztéshez. Minden szovjet eszköznek nagyobbnak és erõsebbnek kellett akkoriban lennie a nyugati (tudod, rothadó imperialista, kapitalista, akitõl kölcsön lehet kérni sok pénzt, mert nekünk a fasza gazdaság miatt nem volt akkoriban fedezet szinte semmire) megfelelõjénél.
A repülõgépek megbízhatóságát a repült órára jutó balaesetek számával szokás jellemezni. Ebbõl a szempontból a Tu-144 messze elmaradt a Concorde mgött.
Utasforgalomra érdemben nem használták, egyszerûen csak azért született meg, mert értesültek, hogy Nyugaton terveznek szuperszónikus utasszállítókat, s õk akartak az elsõk lenni bármilyen áron.
Ezt Te is említetted, csak nem ebben a formában ("Moszkvábol Alma-Atába és vissza nem minden nap akart utazni 120-140 milliomos") .
Az már más kérdés, hogyha továbbfejlesztik és külföldön is el tudják adni, akkor talán lehetett volna belõle egy életképes dolog.
Hattyú? Hol?
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
xbox360+komputer
Egyebkent en akkor dobtam egy hatast, amikor megneztem, hogy a www.greenpeace.org-ot hol hostoljak. Dig, www.greenpeace.com, 193.225.13.230, a193-225-13-230.deploy.akamaitechnologies.com, wtf?!? (Igen, ez az az akamai, amelyik a vilag legnagyobb terheleseloszto halozata, 25 ezer szerverrel a vilag 70 orszagaban, es amivel kibekkelte a windowsupdate.microsoft.com a Blaster DDoS attack-et. Gondolom, nem kell ecsetelni, hogy ennek bizony nem 2 filler a havidija).
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
AMD Athlon X2 AM2
amúgy a baleseteket tekintve talán rosszabbnak tûnik, de több helyen olvastam hogy megbízharóbb gép volt a Concorde-nál, ahogy tudom, a Nasa sem véletlenül szállt bele egy ilyenbe...
Kivonásuk a forgalomból meg úgytom elsõsorban a szovjetunió anyagi helyzete miatt történt, Moszkvábol Alma-Atába és vissza nem minden nap akart utazni 120-140 milliomos...
http://en.wikipedia.org/wiki/Tupolev_Tu-144
http://tupolev.ru/English/Show.asp?SectionID=128
http://perso.wanadoo.es/tu144sst/index.html
AMD Athlon X2 AM2
Amúgy egy általam százszor elismételt példa: nagykörnyezetvédõ gyerkõcöket buzdít arra egy erdei séta során, hogy a közelben motorozó srácnak a kerekeibe akasszon egy faágat - kishíján sikerül is nekik -, majd kifújja az orrát, eldobja a PZS-t, a mûanyagflakont is, amibõl ivott, majd hazamegy kidülledõ mellel, hogy megvédte a természetet.<#falbav>#falbav> Na a homikkal és egyéb kártékony emberekkel együtt õket kéne gyûjteni gyújtósoknak, hogy spóroljunk egy kicsit a természet kincseibõl is..
<#violent>#violent>
Blackmail the Universe
http://en.wikipedia.org/wiki/Fuel_efficiency_in_transportation
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A gond az, hogy ma fõleg kis távolságokon repül az emberk nagy része, és az ilyen utak kevésbé gazdaságosak. Pl. Európa leglátogatotabb ávrosai közül a legmesszebb levõk sincsenek asszem 2000km-re egymástól.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Namármost számoljunk 125 utassal 1500km-es úttal (ez a legnagyobb váltzoó, ermt belföldi légiforgalomban a távolságokigen kicsitk párszáz km), ehhez kell kb. a kero 1/3-a, de kell biztonsági tartalék is, tehát legyen 10000 liter.
Akkor ez 100*(10000/125*1500)=5,33 liter, ez esetben tényleg kb. egél a dolog. El lehet játszani a paratméterekkel, aztán kijön ami kijön. De ERÕSEN számít a gép mûszaki állapota és életkora is. Az meg, hogy mennyit fogyaszt egy gép és mennyi CO2-õt termel aközött van összefüggés de nem lineáris..
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az alapgép (Concorde) jobban bírta, mikor az utolsót leállították, már egyáltalán nem is tudtunk a Tu-144-rõl...
Hattyú? Hol?
tengely körüli elfordulást - ami turbulenciában gyakori+a gép is fordul valahogy a szélén ülõk nem nagyon bírnák : lifteznének le föl, reggeli meg hamar kibukkanna...
Szóval a törzset nem lehet szélessé tenni a végtelenségig.
+még ott van a szilárdság problémája : kör a legjobb ilyen szempontból - és mivel az utasszállítógép beltere nyitott kell hogy legyen, nem lehet belülrõl merevíteni, magyarul marad az egyetlen megoldás a közel kör (vagy ellipszis) forma... Ez már eléggé behatárolja a gép felépítését
Ennek a kályhacsó elrendezésnek viszont van egy nagyon jó tulajdonsága: nagyon jól lehet belõlük gépcsaládokat csinálni. Hosszabb rövidebb törzs, fejlesztett szárny farokrész stb.eközben a konstrukció és a gyártástechnológia nagyrésze meg maradhat ugyan az.
az persze nagyonis dícséretes, hogy 'modern' anyagokat használnak fel, ennek örülök, de ebben a formában nekem akkor is kicsit gagyinak, játéknak tûnik a gép.
hol van már az ûrkorszak, amikor igyekeztek a fejlesztésekkel és kijöhettek ilyenek a gyárból, mint a tu-144, ami már akkor 2500km/h végsebességre volt képes... az ilyenekre télleg rá lehetett mondani hogy "teljesen új gép", de a boeing 787-esre max. azt lehet rámondani, hogy az anyagfelhasználásban újítottak, és kíváncsian várjuk hogy a dolog beválik-e hosszútávon. remélem be, és 8-10 év múlva télleg kijöhet egy "teljesen új gép".
(ezen a "tejlesen új" dolgon kicsit kiakattam, ha elõveszem a fiat 124-es,125-ös terveit -ugye emléxünk rá, ebbõl letek a ladák, nagypolszkik (szerintem ez az autóforma mintaképe...)-, megcsinálom szénszálas kompozitbol stb. teszek bele légzsákot, akkor azt fogják mondani, hogy csináltam 1 teljesen új autót?)
AMD Athlon X2 AM2
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
Én elhiszen, hogy utálod az elõzõ rendszert, de ez így még erõs tulzásnak is hazug.
Persze sokat kellett várni, fõleg a mai viszonyokhoz képest, de max. 3 éven belül megvolt az új kocsi. Ha a legkedveltebbek közül akartál egyet, pl. Trabant, Zsiguli, Skoda, stb. Ha megelégedtél a Zaporozseccel, akkor kb. fél év.
Ha meg volt legálisan valutád, akkor azt vehettél amire tellett, vagy ami épp raktáron volt. Apám egy ismerõse akkor járt mercivel amikor az még nagy szó volt.
1X-2X utaztam pl Boeing737 NG-vel. És mindahányszor utaztam leszálláskor majd szétrobbant a fejem, és vagy 2 napig tök süket voltam. Más gépeknél még ha meg is voltam fázva ilyen problémáim nem voltak.
Aztán beugrott valami. Volt egyszer, hogy egy B737 egyszercsak átalakult kabrióvá. LINK Ami nem olyan nagy poén monnyuk 8000 m-es repülési magasságon. Néhány utas elõbb ért földet mint a többiek, de a gép nagyobbik része szerencsésen leszállt.
A vizsgálat kiderítette, hogy az ok kb ugyan az, mint az elsõ Comet gépek lezuhanása esetén is volt: anyagfáradás, a dinamaikus igénybevételhez képesti alulméretezés. Egy gépnek ugyanis élepályája során több 10 000 légnyomáscsökkentési ciklust kell elviselnie. A földön ugyan is a külsõ és belsõ nyomás megegyezik, nagymagasságban viszont jelentõsen eltér, mégha a repülési magasságon kb 3000m-nek megfelelõ légnyomásszintet is állítanak.
Az alulméretezés tekínthetõ egyfajta konstrukciós hibának, amit több féle képpen lehet orvosolni. Az hogy visszahívják a gépeket és megerõsítik a törzset csak az egyik, és valszeg ez a legdrágább. Mivel az Aloha légitársaság gépe elég idõs is volt, ezért a Boeing mérnökei és vezetõi, úgy gondolták, hogy más módon is el lehet kerülni, hogy egy ilyen idõs gép ilyen rossz állapotba kerüljön, Az egyik elég olcsó megoldás, ha a nyomás biztosító berendezés üzemelési rezsimeit átalakítják. Ez persze lehet hogy kissé kellemetlen lesz az utasok egy részének, akik érzékenyek az ilyesmire, de a gép legalább egyben marad és még csak különösebb pénzt sem kell a gépekre költeni.
Asszem az Index 787-essel foglalkozó cikkében írják, hogy az utazás közbeni légnyomást az átlagosnál jobban lecsökkentik az utasok kényelme érdekében. Hát ez egy nagyon jó kis reklámszöveg, de az ok nem az utasok kényelme, hanem a más nyomásállóságú törzs védelme. A utasok így fizetnek pl. a nagyobb ablakokért. Aki olyan nyomorék mint én, hogy egy egyszerû megfázás esetén olyan tapasztalatokra tesz szert mintha izzó kötõtûket szúrnának a fülén keresztül az agyába, vagy valami keringési rendszeri problémája van és csak töredék mennyiségû oxigén van a vérében, annak egy ilyen géppel való utazás nagyon is emlékezetessé válhat, de nem az új dizájnú kényelmes belsõ miatt.
Pedig azt hittem befucsollt. Na mindegy...😊
(Legalább új részek lesznek a "Légikatasztrófák"ban.)
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Kis méretekben tervezem 2-3 tonnásra. 100km-en anyit fogyaszt mint egy személykocsi.
Érdekel valakit, 1-2 mrd forinttal beszálhat az üzletbe.
Amúgy ez komoly!😉
Amúgy a komunizmusban is ugyan így, 5 éveket kellett várni. 😄
"A környezetvédõk vegyes érzelmekkel fogadták az új gépet. Örömüket fejezték ki a szennyezõdések csökkentésével kapcsolatban, ugyanakkor úgy vélik, hogy az alacsonyabb üzemeltetési költségek miatt várhatóan csökkenni fognak a jegyárak, ami egyre több embert ösztönöz majd a légi közlekedésre, így az összkép nem sokat fog változni."
Szóval összes környezetvédõ bekaphassa (részemrõl)
Amúgy ezzel a kék hullámos festéssel tök jól néz ki (mintha kecsesebb lenne mint amilyen)