291
A két \"faj\" állandó háborúja
-
#171 mi a baj fáj az igazság?
valóban jó lenne, ha mindenki magába nézne, de épp emiatt nem fog
különösen a motorosok
nem fogják őszintén beismerni: miért vettek motort -
#170 Parázs vita lett a topkben, de igazságot nem lehet tenni.
Se nem csak a motorosokkal, se nem csak az autósokkal van itt a baj, hanem a vezetési morállal! Nem érdekel senkit a másik, autós szidja a másik autóst, teherautóst, a motorsnak meg azért is megmutatja! A hölye motoros, meg szinte csk bójának nézi az autósokat, amit kerülgetni kell, és hát ugye azok a szemét autósok!
Ez két szélsőséges eset, és mindenki , attól függ melyik táborban van, a másiknak azzal példálózik.
Ne hát ezzel van tele a hócipőm! Tűzoltó vagyok, láttam már sok csúnya dolgot, elhihetitek.
Volt egy eset amikor a postánál ment ösze két autós. Sárga villogó fényt ugye tudja mindneki mit jelent. Az autót vezető hölgy pedig ennyit mondott:
"Még gyorsan át akartam hajtani, mielőtt piros lett volna."
A láncot egyből ledobtam. Igaz nem autos vs motoros téma, de szerintem nincs autós vs motoros probléma!!!!
Nem kellene pálcát törni sem motoros, sem autós felett. Inkább a hülye emberek felett kellene!
Olvastam itt is többektől, milyen felháborodással írtak a másikról. Mindenki nézzen előbb szét a saját háza táján, azt ajánlom. gondolkozzon el mielőtt beül/felül járművébe, és kezelje EMBER ÉS KÖZLEKEDŐ TÁRSKÉNT a másikat. Mindegy hogy mit vezet. Jó lenne egy normális közlekedési morolt itt, kis hazánkben is megvalósítani!! És senki ne azt mondja, hogy Ő egyedül hiába közlekedik normálisan, akkor sem változik semmi, mert ez nem igaz! Ha mindenki így gondolkozik akkor tényleg nem....Csak el kellene kezdeni, mindenkinek, és nem a másikra mutogatni!!!
Engem már nem érdekel, hogy kit kell felmosni az aszfaltról, kiere kell a lepedőt teríteni (csak rokon ne legyen soha!!). Az elsőre még emlékszem tizsztán, mintha most történt volna. A többit nem számoltam....
Szóval mindenki figyeljen a másikra, és magára!
Ja, és annyit még. Nekem ezt mondta az oktatóm:
"Nem az tud jól közlekedni, aki nem okoz hibát, hanem az, aki a mások hibáit is el tudja kerülni!"
-
#169 Nem, fókuszba volt :) -
#168 4:15-nél szétszakad az emberke? -
#167 Jogos. :-) -
#166 Jogsi...
:):):):):):)) -
#165 Ahogy a régi motoros mondás is tartja:
A motor benzinnel megy, nem joksival... :-) -
#164 ezt blikkbe olvastad? :D -
#163 :DDD -
#162 Egy kis érdekesség: Valentino Rossinak nincs jogosítványa nagy motorból ........ -
#161 Eszembe jutott egy sztori.
Talán mindenki ismeri a kisromet-et, más néven romet ponyt.
Volt a motoros társaságba nem is egy, kuriózumként. Egy nap az egyik koma, aki vagy 2.20 volt magasságba és vagy 100 kiló, kölcsönkérte az egyiket, mert sürgős dolga akadt és nem volt másik használható jármű a környéken.
Cirka 3-4 óra mólva visszajön, kissé viseletes állapotban mind ő, mind a moci. A kérdésre, hogy mi történt, a következő válasz jött:
Hasítok a mester utcába, kanyar, döntök, majd surlódó hang. Lenézek, mire észre vettem, hogy elestem. :-) -
#160 Akkor sem értek veled egyet, de egy fokkal jobb :) -
#159 hát akkor most emlitem:) -
#158 Sztem meg nem az a topic neve hogy Gyorsasági Motorosok VS. Autósok.
Ez az egyik.
A másik meg hol említetted te ezt egy percig is hogy csak a gyorsaságisokat szidod? Sehol... -
#157 te surmok sztem a gyorsasági motors vadbarmokrol beszélünk nem a komáros rigás tesokról -
#156 hát akkor nézzed még egy darabig ja 28 vagyok -
#155 Motorozás elcseszett valami? Galambaszar? Hülye mindenki aki motorra ül?
Ezt a hozzászólást én megegyszer átgondolnám, mert akkora hülyeséget írtál, már bocs, hogy öröm nézni... -
#154 Ez a motorozás egy elcseszett valami tudom hogy király mert már mentem ilyen halálos szarral. Csak nincs megoldva a biztonsági része nagyon nem a motoroson mullik az élete elég egy galambszar és már mehet a gödörbe az illetö ,dehát aki hülye az .. meg.bocsesz ha offolok csak én így látom a dolgokat (én kulturáltan autokázok és ha jön egy motoros úgy tekintem mint egy mentőautó hagy menjen amerre akar a bírka ) -
#153 IQ teszthez kötném az ilyen motorok vásárlását. tizedére csökkenének az eladások^^ -
#152 semmi -
#151 BMW-s megállós: Tényleg megállnak a BMW-sek, legyen az fekete 7-es Bömi kigyúrt kopasszal, vagy 1-es Bömi 40-es anyukával... -
#150 Amugy en a biciklisek, es az autosok taborat gyarapitom. Es nem kerdes, hogy 10x jobban felek kozlekedni biciklivel mint autoval.
Miert? Rengeteg ember nem tud vezetni, nem ismerik a rohadt iranyjelzot, kreszt, szarnak meg a masik autosra is. Nem vagyok egy kezdo bringas, de probaljon vki a Budaorsi uton kifele bringazni. Sajnos ott kellene, mert elmeletileg a jardan nem szabad biciklizni ( 10 rugoval buntet a rendor ha olyan napja van), az a gyalgosok territoriuma. De ott keptelenseg, egyreszt mert busz sav van (jopar autos ezt se tudja), es egy savval beljebb kellene menni, de mivel az autosok nem tartjak a biciklist egyenrangu felkent, igy ugyanabban a savban eloznek, es neha iszonyat sebesseg kulonbseggel. Volt mar reszem abban milyen az amikor az Ulloin 30 centire a kormanytol huz el egy autos olyan 120-al, es szerencsem, hogy elek, mert a katyus utak miatt nem engedhetem meg azt a luxust, hogy teljesen a sav szelen menjek. A motorosokkal ugyanez a helyzet, csak ok gyorsabbak. Ennek ellenere O rajuk se vigyaznak az autosok, pedig sokkal serulekenyebbek. Mig az autoban ott a biztonsagi ov (erdemes nezni neha a forgalmat hany autos van bekotve...), legzsak, a motorost, es a biciklist semmi se vedi max a sisak, es ha van protektor akkor az.
Az autosoknak kellene jobban figyelni, a kisebbekre, de sajnos a "nekem van nagyobb farkam, en baszok" mentalitas ervenyes magyarorszagon tobbnyire. Amig ez nem valtozik, marmint a mentalitas, par emberben, addig hiaba tepjuk itt a szankat, barmok mindig is lesznek.
A hulyeseg amugy egyaltalan nem kozlekedesi forma fuggo. Lattam mindket oldalrol barom motorost, es autost is. De akar mondhatnam azt is, ami nagyon jo pelda szokott lenni nalam: Budaorsi ut, Nagyszollosi ut talalkozo. Van ott egy gyalogos atkelo a Budaorsin. Ott az autok nagy resze 50-80 km/h kozott kozlekedik. Atlagosan ott egy gyava embernek az atkeles 5 perc szokott lenni!! Az autosok nagyon ritkan allnak meg, ha nem lepsz le a jardarol, amig az addig okes is lenne kresz szerint, de ha 70-el jon, akkor eselye se lenne megallni, ha lelepnek. Sajnos szinte mindig force-olni kell a megallasukat egy eroteljes, " en most atmegyek ,akkor is ha megallsz, vagy nem" lelepes, elindulassal. Es ha jol emlekszem itt vki szidta a BMW-seket is. Nos ezen a szent helyen megfigyeltem mar, hogy 10 megallo autosbol (mar akik maguktol alltak meg), minimum 7 BMW-s volt!!! Es akkor ez hogy? -
#149 Ha az összes motorosnak lenne 52(hetek száma egy évban)-ször 20ezer felesleges forintja arra hogy mehessen 1-1órát szombaton és vasárnap egy zárt versenypályán akkor elég gazdag emberek laknák az országot az biztos.
És akkor it még csak !!1!!! óráról van szó...
De persze nem 190-nel kell menni a Mecsekben, Mátrában Pilisben stb...
Lehet ésszel is, normálisan motorozni
Nem mindenki az adrenalinra hajt aki motort vezet. lásd robogók, futárok, postások stb.
-
#148 Engem ki ráz a hideg a motorosoktól nem az hogy hülyék hanem hogy olyan veszélyes az .Szerintem az adrenalint nem a közutakon kéne növelni!(de ha új májra lenne szükségem nem így nyilatkoznék:D) -
#147 megnézted? -
#146 ""Nem lehet gyalogolni A-ból B-be biztonságosan?""
Erre tudok egy pl.
Igaz eltér a motorozástól de a biztonság és a gyaloglás benne van. :)
"Egyik tanárom még sulis éveimben mindig kocsival járt be ....
A felesége már nagyon unta és mondta egyszer menjen már gyalog mert ugy sincs messze.
A tanárbácsi sajna hallgatott az asszonykára, gyalog indult neki az utnak. Egyszer csak jön egy bunkó, fel a járdára és a tanárbácsinak lőttek is."
Akkor hol itt a biztonság??? -
neeeeee, már csak a mikike hiányzott innen az elborult agyrémeivel! -
Cvd #144 Miért is? Nem lehet gyalogolni A-ból B-be biztonságosan? Gyalog nem lehet utazni a természetben? Nem tudsz hegyre felmászni, folyót átúszni gyalog? Utóbbiakat egyébként sokkal könnyebben int biciklivel, tehát az általad leírt követelmények alapján a bicikli is sok, a gyaloglás a legegyszerűbb megoldás. Ha csak azok számítanának amiket felsoroltam akkor pl. tényleg jobb a kerékpár mint a motor - de a motor is jobb mint az autó, akkor meg most az autó a felesleges?:) -
Reyes #143 Pontosan, balra kanyarodott az út, ráadásul záróvonal volt, úgyhogy ott a motoros nézte el a lépést... -
#142 az érveid alapján a biciklit kellene választanod -
#141 Mintha lett volna ott egy tabla a videoban, amiben a haladasi iranyt jelezte balra. Az arnyektol nem latni, de sztem balra kanyarodott az ut. -
#140 Jártam már úgy, hogy előzni kezdtem: tükör, index, tükör, semmi. Aztán megkezdtem az előzést és már a seggemben volt egy motoros. Megelőztem a teherautót és amikor elhaladt mellettem még be is mutatott. Abban a pillanatban nagyon reméltem, hogy a szembejövő busz szélvédőjén köt ki. -
Cvd #139 Kevesebbet eszik a motor, könnyebb vele parkolni, olcsóbb a biztosítása, maga a jármű is, soroljam még?
Visszakérdezek: minek a repülőgép, helikopter, tengeralattjáró, sőt az autó, de még a kerékpár is? Gyalog is el lehet jutni A-ból B-be biztonságosan, pár tízezer év bizonyította nem?:) -
Cvd #138 Ez igaz, csak ez a kérdés a haladásnál van, nem az előzésnél, vagy pl. az elsőbbségadásnál. -
#137 Egyetértünk! -
Cvd #136 Ja úgy igazad van, de szoktam is emellé mindig indexelni meg végigcsinálni mindent amit ilyenkor kell, csak ezt nem írtam le.:) Sőt még jó nagy oldaltávot is adok mindig, mert egyrészt tudom hogy ilyesztő lehet a hangos kipuf pár centiről, meg fordított helyzetben a legnagyobb bunkóságnak tartom amikor engem előznek pár centiről és meglök a másik menetszele, nincs helyem kikerülni a kátyukat, satöbbi. -
#135 A sebességet úgy kell megválasztani, hogy minden várható helyzetre reagálni tudj.
Arra nem számíthatsz, hogy valaki 200-zal tép el melletted. Ez váratlan helyzet.
Ez egy tesztkérdés volt. A másik válasz lehetőség az volt, hogy beleírták : és váratlan. Ez volt a rossz válasz. Arra sem számíthatsz, hogy eléd zuhan egy helikopter. -
#134 Én a te kommentedre írtam...
"Sokszor én is szoktam hasonlóan jelezni az előzendőnek hogy motorral jövök, mondjuk nem követem száz métereken keresztül az autót ilyen közelről. De mint látható némelyik mazsolának ez sem elegendő jelzés."
Kimaradt belőle, hogy ÉS JELZEM IRÁNYVÁLTOZTATÁSI SZÁNDÉKOMAT, ... -
#133 azt mond meg miért lesz valaki motoros?
csupán A-ból szeretne B-be biztonságosan eljutni?
arra ott az autó
"szabadabb" szeretne lenni, utazni a természetben?
akkor ott a bicikli -
Cvd #132 Árnyalt a kép, pl. rettenetesen sok esetben nem kapják meg a motorosok a nekik járó elsőbbséget, ilyenkor a másik fél a baleset okozója. Az itt nem számít hogy a motoros pl. éppen nem 2 kilóval jött-e, mert az elsőbbség akkor is jár neki. Annyit lehetne kijelenteni hogy a motorosokat érintő baleseteket általában jórészt nem a motorosok okozzák, de sokszor "előkészítik" hozzá a terepet ami a statisztikákban nem jelenik meg. Az ilyen 50-60%-os arányoknál már valszeg ezt is belekalkulálják egyébként, mert ahol nem teszik ott 20-30%-ok szoktak kijönni a motorosok hibájából.