291
A két \"faj\" állandó háborúja
  • TCelica
    "Ez nem így van mert még villantott is egyet a szembejövő gyerek tehát volt ideje, ehelyett inkább azonnal jobbra kellett volna rántani a kormányt."

Mennyi az esélye annak ha elrántja a kormányt túléli a balesetet?
    Semmi.
    Ha igy cselekedett volna ilyen sebességnél, akkor se biztos hogy megussza. A srácnak meg csak "nagyon nagy" mákja volt.
    A szomorú az hogy baleseteknél nagyon soxor a vétlen hal meg.
    Sztem te se tudnál már ilyen helyzetben rángatózni.
    Mi teljesen máshogy látjuk kivülről a helyzetet.
    Hogy ennek erre lett volna még ideje, meg igy kellett volna ...
    Ők teljesen más éreztek.
  • TCelica
    ""És nem az autósokat meg motorosokat kellene egymásnak ugrasztani! Bárki beláthatja, hogy mindkét oldalon vannak hülyék, akiket nem szabadna az útra engedni. És le kellene vetkőzni azt, hogy te motoros vagy, te autós, te biciklis, te teherautós. NEM! Mindenki KÖZLEKEDŐ!""

Én pont ezért linkeltem be egy videót lejjebb (igaz nem lett jó), csak ezt nem irtam le hozzá. :)
    Válasznal azt kaptam hogy jön ez a témához ...
    Nem is ez a lényeg.
    Ha már úgyis szóba jöttek a teherautók, a biciklik, stb. itt van még egyszer a videó.

Mega-csatt ...
  • Z
    Ez nem autó, hogy rángasd a kormányt. Különben is, ha jobbra kezded el húzni a kormányt, akkor a motor balra megy el. Nem sok ember tudta volna megoldani ezt a helyzetet szerintem. De a vezetéstechnikai tréningre való kötelezettséget mindenképp be kéne vezetni.

Szerintem is pont az volt a fő probléma, hogy bízott a gyilkosában, hogy az vissza tudja vezetni a gépét a saját sávjába. Valószínűleg nem vette eléggé komolyan a veszélyt.
  • bakvarnyu
    Ez nem így van mert még villantott is egyet a szembejövő gyerek tehát volt ideje, ehelyett inkább azonnal jobbra kellett volna rántani a kormányt. Bár a franc tudja biztos én is beszívtam volna.Arra számított a faszfej visszaáll a saját sávjába de nem ez történt.
  • whiskeyman
    Szvsz nem sok lehet, főleg a chopperosok. Bár ez az én véleményem.

kicsit off, de a kategória ugrás dolog kapcsán: az otthonom melletti városban egy fiatal srác összegyűjtött annyi pénzt, hogy vett magának egy 700-as Yamaha Raptor quad-ot. Ahogy hazavitte, még aznap délután kipróbálta...fél óra múlva meg is halt :(
  • Reyes
    Én jövőre akarok venni egy 200-as Runner-t... Leginkább majd suliba járásra fog kelleni, mert az egyetem 40 km-re tőlem... De mostmár komolyan elgondolkodtam, hogy vegyek-e...Mondjuk addig még sok idő van.
  • Sland
    Nagyon sok robesz baleset van, főleg a városokban. Szóval ez is nagy szerepet játszik...
  • Z
    Hát igen, ott sajnos nagyon nagy a kategória ugrás.

BTW arra lennék kíváncsi, hogy endurok/chopperek/robogók/gyorsaságik/túramotorok/stb milyen arányban szerepelnek a statisztikákban.
  • Z
    Lehet, talán a 6 év alatt ezért nem is volt komoly bukásom. Mondjuk ha tönkremenne (megnyomorodnék/amputálnák) a lábam, nem biztos, hogy tudnék mit kezdeni az életemmel. Überóvatos parázós vagyok.
  • Z
    Tényleg, az a gondolat engem is foglalkoztatott, hogy miért nem döntötte jobban a gépet? Vészfékezett, és kiegyenesedett. 8 perc 25-nél jött szembe a másik, 8 perc 26-nál ütköztek, és 27-nél ért földet a motor. Semmi esélye nem volt a szembejövő srácnak.

Azt a pár tízezer forintot amúgy megérné "kidobni az ablakon" a vezetésttechnikai tréningre, vagy egy kis ringen vezetésre mindenkinek, aki 50 LE feletti motort vesz. De sok esetben még az 50 LE-s supermotok is iszonyatosan gyorsulnak.
  • whiskeyman
    Ezért is gondolom én is, hogy mindketten hibásak. Nem is állítottam egy percig sem az ellenkezőjét. Csak sokan tapasztalatlanok, főleg azok a motoros fiatalok, akik megveszik a 125-ös motor után a 600-as, vagy a nagyobb motort, ami persze nem chopper.
  • Sland
    Ez az illat dolog a legjobb. Pl amikor egy pékség előtt mész el, vagy mész egy kocsi mögött és érzed hogy milyen parfümmel van befújva a csaj a kocsiban :)

Integetés is nagyon jó érzés. Mondjuk robogósok hanyagolják a köszönést, meg a Gold-Wingesek, de a többség boldogan int :P

Döntögetés. Amikor egyre mélyebbre és mélyebbre döntöd a motort, minél mélyebre annál jobb, aztán végre leér a koptató is, elveszti a szüzességét...

Autóba hol vannak ilyen jó élmények?
  • Z
    Azt már korábban kivesézték. Ezért is írtam, hogy nem csak a motoros volt a ludas. De kifejezetten rossz szándékúnak tűnik a kormánymozdulat. Mondom, én már nem motorozom, és eddig is előzékeny voltam, de mostantól még jobban oda fogok figyelni mindenkire, aki kisebb járművel halad.
  • Kaszi46
    Tudod mit? megpróbálom, bár ezt leírni, megfogalmazni elég nehéz. Legalábbis nekem.
    Nincs körülötted semmi, ott dübörög alattad egy gép, minden rezdülését érzed, egész más perspektívából látod az utat, természetet.
    Átjárja a szél az egész testedet, szó szerint bizserget.

Minden illatot, szagot érzel az utazás alatt.
    Az én esetemben, ha gondolok egyet, rámegyek bármilyen földútra, mezőre erdőbe, vagy a közutakra.
    Aztán az emberek reakciói, ami igazából nem is érdekel, de azért érdekes(125-ös mocinál ez nem volt, meg is lepődtem amikor a nagymocinál ezek a jelenségeket tapasztaltam). Integetnek, mutogatnak stb.

Aztán ott van még valóban a gyorsulás érzése is, a kanyarokban való bedöntés, az egészen más rád ható nehézségi erők, az adrenalin, terepen egy kis csúsztatás a hátsó kerékkel. stb

kb így ennyi ugrik most be, hogy mit is lehet élvezni a motorozásban.
  • mikike
    akkor talán te a ritka fajta motorosok közé tartozol
  • whiskeyman
    és a motorosnál hol van a követési távolság?
  • whiskeyman
    Sofőrje válogatja. Én sokszor nem nézek a külső tükörbe előzés előtt, szinte csak a belsőt használom, de ha egy motoros van mögöttem, azt inkább megvárom, sőt még segítek is neki az előzésben, jobbra jelzéssel. Nekem nem a motorosokkal van bajom, csak az ilyen felelőtlen gyorsaságisokat nem kedvelem.
  • Sland
    Megér másfél percet
  • Z
    Tényleg, ott van a másik kocsi mögött 2 méterre! Akkor a követési távolság hol van? Ja, azt már leelőzte, ahhoz nem kell index. Szóval nem csak a motoros volt ludas!
  • Kaszi46
    nekem meg volt pegasom, 125-ös. most egy 625-ös ktm lc4.

igaz nem hosszutávra, túrázásra való, és még csak nem is kényelmes, de én javarészt arra használom, és minden pillanatát élvezem.:P
  • Csuhai G
    Én is úgy látom... :S
  • Reyes
    Talán belenéz a visszapillatóba?

Nem kamiont vezetett...
  • whiskeyman
    Nem azt mondtam, hogy nem kell használni, hanem, hogy nem használta...olvasd el még egyszer. Ja és szted mit látni a motorosból, ha az éppen a sofőr mögött van? Az egyik cimborám ugyanígy sodort el majdnem egy motorost, de ő HASZNÁLTA az irányjelzőt, de a motoros leszarta és majdnem pórul járt.
  • Z
    Dehogyis. Nálam pl szó nincs a nagy sebességről. Egészen más érzés, mint autót vezetni. Még ha csak 80-90-nel mész, az is más. Döntögeted jobbra-balra a kanyarokban, húzod a gázt. Fogod a kormányt, lábaid közt a gép. Olyan, mint egy gépló, vagy nem is tudom. De sokkal, hangsúlyozom, sokkal jobb érzés, mint egy zárt autóban. Mondhatnám azt is, hogy az érzés megfizethetetlen.
  • mikike
    még mindig nem tudom miben rejlik ez az "élmény"
    hacsak nem abban, hogy egy gép segítségével 4 mp alatt meg tudod változtatni 100km/h-val a sebességedet bármilyen irányba
    szerintem a motorosok 95%-a épp ezért veszi meg ezt a játékszert
  • pleco
    Nekem Pegasom van.:) 650-es
  • pleco
    És előzés megkezdése előtt nem kell használni??????
    Esetleg meggyőződni arról, hogy nem kezdett-e már minket előzni valaki???
  • Kaszi46
    én is mindkét oldalon állok, illetve ülök, és valóban igazad van, mindkét oldalon vannak hülyék. Néha én is az vagyok, mind autóban mind motoron. De közel sem annyira mint amiylen extrém eseteket itt lehet olvasni, és a való életben látni.

Mondjuk én nem is tudok végsebességre nagyon száguldozni, mert supermoto-m van, olyan áttétellel, ami inkább gyorsulgatni jó. Amúgy túrázni is imádok vele, mármint terepen, természetesen ott sem észnélkül, és amennyire tehetem, a természetet is óvom. No meg az utcai gumi miatt sem lenne érdemes tulságosan repesztenem terepen. Persze itt fel tudnék hozni egy ellenpéldát, annak meg is ittam alevét, mert egy elég szépet zakóztam.

A régi motoromat meg 80%-ban túrázásra használtam, azzal csak addig mentem betonon aíg eljutottam a legközelebbi földes útig.
  • whiskeyman
    Ja és ha megnéznéd figyelmesebben a videót, a Seat-os előzni akart, csak nem használta az irányjelzőt.
  • Z
    Jah!

Nagyon gáz látni egy ilyet, versenypályán. Abszolúte szervezetlenül...több, mint valószínű, hogy nem volt veszély-jelzés sem. Ész (és szerintem képzettség) nélkül beszaladtak menteni.
  • homeless
    Én még nem láttam olyan motorost aki városba 100 alatt ment, kivéve a robogósokat meg ha lámpánal lassítottak. De a robogósok is egy külön faj. 14 évesen a seggük alá tolják a robogót és az zümmögtetik egész nap mert az milyen menő, és általában beégnek a lámpánál, amikor nem jön össze az egykerekezés. Szánalom.

Na jó még pár chopperes volt még akiket láttam és nem mentek mint a hülyék.
  • whiskeyman
    Hát ebből is látszik, hogy az első 2 videón a motorosok a hibásak. A harmadikon lehetne vitatkozni
  • Kaszi46
    pont elég topicban olvastam már az agymenéseidet ahhoz, hogy ne álljak le veled vitatkozni, másik nézőpontot megértetni.
  • pleco
    Azért remélem ennek a topiknak a hatására, nem fogja senki még jobban megútálni a másikat, és csak azért is szívatni szegény KÖZLEKEDŐ TÁRSÁT!
  • pleco
    NEM!!!

Fel kell ülni egy motorra és megtudod.....

Azzal hogy valaki 120-al megy, még magába semmit sem jelent. Autóval is lehet annyival menni, szóval a motorozás élménye nem abban rejlik.
    Pl én a városban negyedikben, 2500-as fordulatom 50-el szépen el szoktam prüntyügni. Az érzés nem a sebességben van!!
  • Reyes
    BTW én is erre gondoltam, csak lusta voltam leírni:)
  • mikike
    kaszinak

mit értesz a motorozás érzése alatt?
    hogy 120-al mehetsz?
  • Z
    A harmadiknál semmi más célja nem volt a Leonosnak (Sport R, v. Cupra), minthogy leüsse az útról a motorost. Nézd meg a végén, hogy mennyivel van előtte az a másik autó. Nem is gyorsít, hanem csak ráhúzza a kormányt. Aki ilyen kocsit vezet, az nem hülye, tudja, mi történik körülötte. Ez pontosan figyelte a motorost. Különben nem húzta volna ki ennyire 20-30 méterrel a másik autó mögött gyorsítás nélkül. Nem is látszott, hogy előzni akarna. Sajna az ilyen a legveszélyesebb. Aki szándékosan ártani akar a másiknak.
  • Reyes
    Szívemből szóltál tázsvír!
  • pleco
    Kinek fáj az igazság?

A beírásomból nem igen derült ki, de én inkább motorosnak tartanám magam, de sokat közlekedem autóval is. Szóval a téma mindkét oldalán ott vagyok.

A motort a motorozás érzése miatt vettem meg. Nem száguldozni akarok, és nem balesetet okozni. De ezt csak az tudhatja, aki ült már motoron...

Látom Te az autósok oldalán állsz, mert ilyet írsz, és látom általánosítgatsz. Ez nem jó dolog!

Talán a topik elején írtam, hogy hülye embernek mindegy mit vezet...

Szóval a topik címének inkább annak kellene lennie:
    Hülye vezetők és normális vezetők!

És nem az autósokat meg motorosokat kellene egymásnak ugrasztani! Bárki beláthatja, hogy mindkét oldalon vannak hülyék, akiket nem szabadna az útra engedni. És le kellene vetkőzni azt, hogy te motoros vagy, te autós, te biciklis, te teherautós. NEM! Mindenki KÖZLEKEDŐ!