Warez körkép: Exklúzív magyar torrent interjú
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha jól tudom 3 terra up és 3-mas arány elérése kell a meghívó küldéshez. 😊
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Hát az azért lesz, mert felelõtlenül nyomokat hagytok.
Hülyék.
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
\"It is the near future. The apocalypse has had an apocalypse.\"
Ismered te a külföldi, zárt regisztrációs/meghívós trackereket? Honnan tudod hogy nincs nagyobb/gyorsabb mint mondjuk a Pirate Bay? Persze, idõnként jó tud lenni a TPB és az isohunt, ritkább/régebbi cuccokat olykor jobban megtalálok rajta mint az itthoniakon, és olyankor az sem zavar hogy valamire egy hétig kell várni. De az új megjelenésû dolgokat mindig a cikkben szereplõ trackerrõl szedem le, általában full sávszéllel (1.1-1.2 megabyte/s), külföldirõl próbáltam régebben 1-2 játékot megjelenés körül leszedni hogy spóroljak a BH-s arányommal, de a közelébe nem ér sebességben, mint ez a magyar.
http://tibor.szasz.hu - Webfüggőség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva
- akkor nem csak nekem tûnt fel 😊
de sajnos tényleg így van.
A cikk alapjául szolgáló oldal amúgy tényleg bestof, csak azt nem értem, hogy miért rossz a torrentbits kódja. Abban van pölö rendes keresés is 😊
bullshit😊 necces lenne. itthon a regges trackereknél maxszal lehet tölteni. ennél eleve nem lehet gyorsabban, de public trackeren már a max is szép dolog, mivel ott nincsenek "fõállású" seedeerek olyan arányban.
"A kínálatról meg már nem is beszélve..."
höh. kíváncsi vagyok hogy mennyi szinkronos filmet találsz egy publik külföldi trackeren. nyilván a magyar usert fõleg ilyesmi érdekli.
"Én már nagyon régen torrentezek, amikor elkezdtem, akkor itthon még egy tracker sem volt."
vagy csak nem tudtál róla😊 de most már ezt is tudjuk.
"És ha már file-cserélés. Egy szó sem esett a többi alternatíváról,"
azokról akkor esett szó, amikor aktuálisak voltak. nem hiszem, hogy értelme lenne újra leírni minden alapvetést. (ráadásul az irc-t nem is említetted.)
Ezt ebben a formában én nem merném kijelenteni. Külföldi trackeren keresztül én még nem tudtam 12MBps-el húzni. Az említettel viszont nem ritka.
Torrent oldala válogatja. Van olyan is persze, ahol 56k-s modemmel is engedik a feltöltést, ott ezt nem fogod látni. (Ez utóbbi oldalon mellesleg gyakran van olyan érzésem, hogy az adminisztrátorokat is beleértve a userek nagytöbbsége a privi.hu szinvonalán megragadt.)
Igazából az egész torrent-dologban valamilyen szinten az a filozófiai szépség, hogy nem az egyénre, hanem a közösségre, mint egyének összességére épít: egy koma feltölti, te letöltöd és visszaseedeled, és tõled is töltik. Az adok-kapok igen jó megvalósítása.
Ami ezen túl megy, az már csak az egyes egyének önálló igényeit jelenti (nem létezõ, csak érzékletes példa: ha naponta 5 DVD-t akarok letölteni, és nagyon nem akarok várni azzal, hogy seedeljek "mindenféle hülyének", akkor persze idegesítõ az arányrendszer).
Szóval a mellett, hogy a warezolással bizonyos elvi (nem jogi) kérdések kapcsán nem igazán értek egyet, a torrentezés legalább tényleg egyfajta kalózbecsületre épít, ami (szerintem) nem elhanyagolható.
Persze ez most csak elmélkedés volt.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
mindazonálltal éljen a torrent. 😄
Starcraft + Diablo III - esemve
A cikk egy magyar trackerrõl szól, meg általában a magyar trackereket látogatókról. Az egy dolog, hogy többé-kevésbé reális képet mutat be a cikk, de ezzel együtt is hiányolok belõle valamit. Egy szó sem esik arról, hogy a nemzetközileg is legnagyobb trackerekre nem kell sem regisztráció, nincs arányfigyelés, és az esetek túlnyomó részében gyorsabban is lehet letölteni, mint az itthoniaknál. Ennek többek között az az oka, hogy a külföldieknél a felhasználók kimenõ sávszéle nagyobb. A kínálatról meg már nem is beszélve...
Én már nagyon régen torrentezek, amikor elkezdtem, akkor itthon még egy tracker sem volt.
És ha már file-cserélés. Egy szó sem esett a többi alternatíváról, amik még a torrent elterjedése elõtt voltak: Gnutella alapúak, KazaA és társai, stb.
Lehet, ez most nem hangzik túl demokratikusan, de két rossz közül ez a kisebb. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk a külföldi torrent-siteokon akár arra is van lehetõség, hogy X USD fejében javítsd az arányod - persze gondolom keveseknek szimpatikus a rendszer itthon, de nem a koncepció hibája, ha a magyar embernek nem felel meg.
hálistennek, ezért van a meghivás és az arány, hogy kint tartsa a hozzá nem értõket, ami hatalmas elõny az oldal számára.
a magyar viszonyokrol annyit, hogy nekem 8 megám van, de nagyon ritka az olyan cucc ami nem teljes sávszélen jön, reszpekt a feltöltöknek és az üzemeltetõknek.
mod:
a hozzáértésröl is csak annyit, hogy NAGYON sok kereskedelmi, neves oldal elbujhat emögött, ami a rendelkezésre állást és sebességet illeti <#integet2>#integet2>
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV
http://kutyuszoba.blog.hu/
Hányinger volt anno, amikor DC-n úgy nyomták az emberek, hogy kamu gigahegyeket osztottak meg, leütöttek a seedrõl, Olyan fileneveket oszotttak meg, amiket senki nem kereshet (pl. egy sorozatrészt elneveznek "kjdsghksdhgjfshgfd.avi"-nak), netlimiter ésatöbbi.
Ha már megy a warez azért, mert megy, akkor legalább a betyárbecsület legyen már meg az emberekben, és ez a meghívó+arány rendszer rá is kényszeríti az összes, amúgy tök gyökér embert (meghívó azért, mert ha már van, megbecsülöd, arány azért, mert muszáj vagy upload-olni).
És igen, azért is jó a dolog, mert így mondjuk tényleg annak küldök meghívót, aki valóban ki tudja használni az adott oldalt (pl. normális upload speedje van, nem kell 3 hónapot szenvednie, míg 1.0-ra visszaseedeli satöbbi).
Amúgy tessék, itt a lehetõség szoc. hálót építgetni: Gerygrey-nek van 40 darab meghívója, kezdj el haverkodni vele 😄 (bocs Gery)
Gerygrey-nek (#26) teljesen igaza van a meghívós dologgal
http://www.raphirek.hu
ugyhogy meghivo rulz, és ha valaki szarozik igenis qrják ki a francba az oldalrol. ezért müködik, és ezért nem olyan mint a mininova, torrentreactor, piratebay, stb stb nagy szar site-ok. itt minöség van, és ameddig a rendszert az üzemeltetõk ezen a szinten tartják müködni is fog a dolog.
landroo, hálistennek nem, de mi lenne ha openforumon nem dobáloznál nevekkel? még az olyan szutykokkal sem? <#idiota>#idiota><#nyes>#nyes>
riszpekt 😊 <#worship>#worship>
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Mondjuk az engem is zavar, hogy van 40 darab meghívóm bH-ra ami lassan egy év alatt összegyûlt, és van egy csomó ismerõsöm akinek hónapok óta ígérgetem hogy küldök meghívót amint lehet, és továbbra sem lehet.
ha premium account-od van, akkor gyakorlatilag bármilyen letöltésvezérlõt használhatsz, keresel egy linket, jobbgomb, letölt, kész.
sztem ez baromira nem fos, csak rá kell szánni azt a havi x összeget, és találni kell pár olyan "blog(?)"-ot, ahol naponta belinkelnek valamit rs-re.
te hüje vagy, pont ilyenektõl kell megszabadulni mert a torrent nem a pénzrõl szól...
ha valaki torrentezni akar jo helyrõl, szenvedjen kicsit a bejutással, ne vásárolgasson, mert olyankor mindig a juzerek csesznek rá.
Különben nem tudjátok honnan lehet meghívót vásárolni ezekre az oldalakra?
meglehet. <#ravasz1>#ravasz1> és mond, nem éri meg a vért izzadást 1x, ha utána minden letöltés gondod meg van oldva?
"5Mbit-es netem van"
nekem még 256/64 adsl-m mert :kiemelve: kegyetlen/qrvák/ a szolgáltatól erre felé, de az összeg amit havonta fizetek, többé kevésbé gondolom megegyezik a tieddel.
"nem tudom ennél hova gyorsabb..."
dehát nem kell 😊, én 1-3mbittel (normális árak mellett) <#worship>#worship> lennék.
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2