Soha nem látott fényességû szupernóvát észleltek
← ElőzőOldal 4 / 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A wikipedia szerint ez nem a tömegtõl függ, hanem attól, hogy a csillag amelyikbõl a neutroncsillag kialakul már eleve a szokásosnál gyorsabb tengely körüli forgással és emiatt nagy mágneses térrel rendelkezzen.
Valszeg már az is felrobbant, csak még nem tudjuk:D
Gracie Barra
Pontosabban 240 millió éve és 8 hónapja.
Gracie Barra
Imádom az ilyen cikkeket ilyen jó képekkel.
Isten nem létezik, nem létezhet, nem is fog...
Hát nem is 5 percel ezelõtt :)
"A robbanás óta nyolc hónap telt el és a 240 millió fényévnyire bekövetkezett jelenség még mindig fényesebb mint az átlagos szupernóvák csúcspontja."
ez azt jelenti h 240 millió éve h felrobbant?
ez azt jelenti h 240 millió éve h felrobbant?
Legyen 15000 év. Tekintve az oda és visszautat is. Vagy küldjünk egy teleportáló, napfúziós osztagot.
Magnetar mikor keletkezik? Valahol a neutroncsillaghoz és a fekete lyukhoz szükséges naptömeg közt?
Szóval ez 240 millió éve történt akkor még nagyban legeltek a dínók, érdekes... <#bee1>#bee1>
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.
Hát ha most összehozzuk, akkor is csak 7500 év mulva fogjuk látni...
;)
;)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
na arra én is nagyon kiváncsi lennék. segitsünk rá egy kicsit valahogyan...
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
Nem hinném. Ebbõl a távolságból lehet akármilyen fényes a saját galaxisának fényét nem sugározza túl, és az is maximum apró fénypontnak látszik, ha látható egyátalán.
Ellenben ha az eta Carinae felrobbanna hasonló módon... Azt szerintem biztosan látnánk. Talán még nappal is.
Ellenben ha az eta Carinae felrobbanna hasonló módon... Azt szerintem biztosan látnánk. Talán még nappal is.
Lehet hülye kérdés, de ezt lehet/lehetett látni szabad szemmel? <#confused>#confused>
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
Köszönet a cikkért!
Érthetõ és érdekes volt <#eljen>#eljen>
Érthetõ és érdekes volt <#eljen>#eljen>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
← ElőzőOldal 4 / 4