A gonosz tengelye fenyegeti a kozmológiát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Számomra az, hogy az õsrobbanás hozta létre a teret, vagy hogy Isten 6 nap alatt teremtette a világot, vagy hogy egy varjú hordta össze a szárazföldet a végtelen óceánban, nagyjából ugyanazt jelenti: fingunk nincs, hogy mi volt, de mindíg meg akarjuk magyarázni az adott kor szintjén.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tudom%C3%A1ny
erre válaszolj ha lehet, bár ahogy sejtem neked mint mindig fikán kívül más nemmegy.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Valaki árulja már el, mert mostanában egyre többet beszélnek róla, mintha fontos dolog lenne.
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Mikor Isten a világot szerkesztette pauszra vonalzóval, a szerkesztõvonalakat HB-s ceruzával csinálta véletlenül és nem tudta rendesen kiradírozni miután elkészült 😄 😄 😄
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Képzeld el, hogy az univerzum áll, és abban halad a Föld.
Ez az eltolódás a kozmikus háttérhez van vonatkoztatva.
Tehát ahhoz képest jön ez ki, amibõl ered a háttérsugárzás. A háttérsugárzás pedig az õsrobbanás maradványa.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
De mitõl gonosz??? Ráadásul ez nem fenyeget semmit, csak az emberi hülyeséget.
Ha viszont közelebbrõl megnézzük, akkor láthatjuk azt a képet, ami itt fentrõl a második.
Itt a vörös és a kék eltolódás látszik: ha mindenhonnan egyenletesen jön a sugárzás, és te mész valamekkora sebességgel ebben a közegben, akkor pontosan ilyen ábrát fogsz látni. Ezt a doppler-effektus okozza, amibõl kiszámolható, hogy mekkora sebességgel halad a Föld (és a Naprendszer).
De amíg ez bekövetkezik, szerintem több idõ eltelne, mint a világegyetem becsült élettartama.
Ez látszik a fenti második ábrán.
Milyen kölcsönhatás következtében?
Mert egyet sem ismerünk, ami ilyet okozhatna.
(De még akkor is, a látás is csal néha)
Svindli az egész. A csodavárók (mint te is) meg örömmel csámcsognak rajta.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
De itt van egy jó példa arra, hogyan lehet valakit megtéveszteni (legalábbis egy laikust). Az alábbi mondást nem én találtam ki, hanem valahol olvastam (egyébként ott viccnek szánták):
"A processzorok füsttel mûködnek. Amint kijön a füst, nem mûködnek többé!"
😊
Egyébként engem nem lepne meg a dolog.
A világegyetemnek csak kis részét látjuk, szóval ha létezik ilyen tengely, akkor az simán lehet sugárirányú (bár ha jól emlékszem az õsrobbanást nem egy centrális pontból szokták definiálni).
A galaxisokat pedig talán a gravomágneses tér állította be egy irányba. Bár kísérletileg még nem igazolták a létezését, de az ált. rel.-bõl kijön.
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
@A helyzet az, hogy a végtelen világûrt nem nehezebb elképzelni, mint a végeset. Sõt, talán könnyebb.
A végeset rajtam kívûl nagyon kevés embernek sikerül.@
De lehet azóta már az ufóknál is járt egy kis "tükrözésen" <#wow1>#wow1><#alien>#alien>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Jah, érdekes, h a képek elõtt hat már a dolog...na mind1 furi.Jó kis videó volt egyébként (Y)
Néztétek a linkeket a régi SG-s hírekhez? Miután elolvastam a régi hírt, csak bámultam a fórumhozzászólásokat. Csupa tök ismeretlen név, aztamindenit... Hol vannak most? Kigyógyultak/kinõttek a fórumozásból? Csak mi vagyunk ilyen dedósak? 😊 Vagy túl sokat tudtak, és levadászta õket egy SG kommandó? Jelenkori barátaim, jó lesz vigyázni! 😄 Emlékszem, volt egy South-park rész, amiben felolvasztottak egy 1996-ból származó hapsit. Egy olyan szobában tartották, ahova korabeli tárgyakat helyeztek el, és éjjel-nappal Ace of Base-t játszottak neki, hogy otthon érezze magát. 😄
De ha belegondolok, mi van ha Gödelnek volt igaza? A régi fórumozók majd milliárd évek múlva újra kommentelni fognak itt, borzongató... Küldjünk nekik valami üzenetet, mondjunk lottónyerõszámokat! 😄
Homogén hely függetlent.
Nagyon nyersen mondva.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Amennyire én tudom a hivatalos álláspont szerint a két elméletet még nem sikerült összekapcsolni. Pont az ilyen problémák miatt.
Éppen ezért a felfúvódás elmélet sem általánosan elfogadott.
Tehát amíg a kettõt nem tudják összekapcsolni, addig a Big Banget pusztán a relativitás alapján alkalmazzák.
Erre ugye kitalálták az úgynevezet felfúvódás elméletet, amikor a kvantummechanikai törvényekkel leírható univerzum egy varázsütésre méretének többszörösére dagad, a fénysebességet is többszörösen meghaladó sebességgel, mindehhez pedig az energiát gyak úgy kapja, mint ahogy Münchausen báró kirángatta magát a mocsárból.
Õööö, izé látott már ilyet valaki?
Gondolom senki.
Na ez az a svindli, amivel ezt az elméletet az utóbbi 20 évben életben lehetett tartani. Még is elfogadták, mert a kvantummechanika jó, a relativitás elmélet jó. a bigbang jó és ezeket csak így lehetett összekapcsolni, tehát igaz.
Hát a cikkben szereplõ eredmény ezt tökéletesen kersztbe vágja.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Akár lehetne jó is.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Lemegyek biciklizni, aztán várom a véleményeket. 😊