A gonosz tengelye fenyegeti a kozmológiát

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerencsére én hülye vagyok az ilyenekhez ezért nem kell aggódnom azon, hogy hogy is jött létre az univerzum.
Számomra az, hogy az õsrobbanás hozta létre a teret, vagy hogy Isten 6 nap alatt teremtette a világot, vagy hogy egy varjú hordta össze a szárazföldet a végtelen óceánban, nagyjából ugyanazt jelenti: fingunk nincs, hogy mi volt, de mindíg meg akarjuk magyarázni az adott kor szintjén.
tévedtem ez tényleg áltudományos f*ság

Csak azért segítek, mert kampány indult a köztünk élõ értelmi fogyatékosok jobb befogadásáért.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Tudom%C3%A1ny

Énmég nemláttam de a kérdés úgy szólt: "Részleteznéd? 😊 Mi a baromság benne?"
erre válaszolj ha lehet, bár ahogy sejtem neked mint mindig fikán kívül más nemmegy.

Minden bizonnyal változik, de valószínûleg nem jelentõsen, mert a Föld pálysebessége elhanyagolható ehhez képest, a Nap pályasebessége a galaxisban pedig csak nagyon lassan vált irányt.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

mikike
Én úgy tudom, hogy az éhezést, már most is (sõt a múlt héten is) meg tudnánk szüntetni. Ha akarnánk.

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
Mi az a tudomány?
Valaki árulja már el, mert mostanában egyre többet beszélnek róla, mintha fontos dolog lenne.

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

AgentKis
De a Föld nem egyenes vonalban és egyenletesen halad. Ezért gondolom, hogy a fenti képeknek idõnként változniuk kell. Mivel egy rakás mozgás eredõje a föld mozgása a térben, és ezek közül csak 1 db az egyenes vonalú de az sem egyenletes.

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Én rájöttem mi ez a tengely !!

Mikor Isten a világot szerkesztette pauszra vonalzóval, a szerkesztõvonalakat HB-s ceruzával csinálta véletlenül és nem tudta rendesen kiradírozni miután elkészült 😄 😄 😄

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

A mikrohullámú háttérsugárzás elméletileg komoly probléma, mert kijelöl egy globális vonatkoztatási rendszert, amihez képest mozoghatnak az égitestek, tehát meg lehet határozni valamiféle abszolút sebességet. A Galilei-féle relativitási elv szerint ilyen viszont nem létezhet. Ez a felfedezett tengely egy újabb csapás az évszázados alaptételre.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Az õsrobbanásnak a mai elméletek szerint nem igazán volt középpontja, mert a teret is az hozta létre.
Képzeld el, hogy az univerzum áll, és abban halad a Föld.
Ez az eltolódás a kozmikus háttérhez van vonatkoztatva.
Tehát ahhoz képest jön ez ki, amibõl ered a háttérsugárzás. A háttérsugárzás pedig az õsrobbanás maradványa.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Az meg a Tejút.

AgentKis
Nade mihez képest van ez a 700 km/s az egykori õsrobbanás középpontjához képest? És ehhez a különbözõ keringések sebességek, pl. nap körül (majdnem 5 km/s), galaxis középpont körül, a tengelyek írányaitól föggõen hol hozzáadódnak, hogy kivonódnak. Tehát ez a kép õsszel másmilyen mint tavasszal.

Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...

Felülrõl a második kép tiszta ying yang! Lehet,hogy az õseink, már sejtték a dolgot?
De mitõl gonosz??? Ráadásul ez nem fenyeget semmit, csak az emberi hülyeséget.
És mi az a vízszintes piros csík?
A kozmikus háttérsugárzás nagyjából mindenhonnan azonos.
Ha viszont közelebbrõl megnézzük, akkor láthatjuk azt a képet, ami itt fentrõl a második.
Itt a vörös és a kék eltolódás látszik: ha mindenhonnan egyenletesen jön a sugárzás, és te mész valamekkora sebességgel ebben a közegben, akkor pontosan ilyen ábrát fogsz látni. Ezt a doppler-effektus okozza, amibõl kiszámolható, hogy mekkora sebességgel halad a Föld (és a Naprendszer).

Igen. Tisztán látszik, hogy a Föld 700-zal zúz a térben...<#fejvakaras><#wilting><#guluszem1><#conf><#nemtudom><#wow1><#banplz>

Csak azt tudja beszívni ami elég közel van hozzá. A mi Naprendszerünk még NAGYON sokáig keringeni fog szépen körülötte. Míg egyszer az összes energiája szétsugárzódik gravitációs hullámokként, plusz még segít a csillagközi gáz által okozott súrlódás (Valójában ez sokkal erõsebb a grav. hullámos disszipációnál), és végül az is beleesik.
De amíg ez bekövetkezik, szerintem több idõ eltelne, mint a világegyetem becsült élettartama.

A Föld kb. 700km/s sebességgel halad a világegyetem többi részéhez képest.
Ez látszik a fenti második ábrán.

És mitõl robbanna fel egy galaxis?
Milyen kölcsönhatás következtében?
Mert egyet sem ismerünk, ami ilyet okozhatna.

És te a saját szemeddel is meggyõzõdtél ezekrõl a jelenségekrõl?
(De még akkor is, a látás is csal néha)

én ugyan nem vagyok az áltudomány istenítõje, de azért megnézem a videót és jót röhögök rajta...😛
Mindig is akadtak feltûnési viszketegségben szenvedõk. Tudod te, hogy hányan "látták" szûz máriát? Meg a többi vallás által emlegetett hírességet?
Svindli az egész. A csodavárók (mint te is) meg örömmel csámcsognak rajta.
Részleteznéd? 😊 Mi a baromság benne? Te a szellemeket és telekinézist, materializációt hova sorolod? Mert annyi a bizonyíték és dokumentáció, hogy nem lehet csak úgy szõnyeg alá söpörni. Több a dokumentáció ezekkel a dolgokkal kapcsolatban mint bármelyik alap fizikai effektusról.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

"Amúgy az se kizárt, hogy a BlackHole azért szívja magába a port-gázt minden egyébbet, hogy majd amikor már mindent magába szívott felrobbanjon, és ezzel új életet adva, egy újabb Galaxist hozzon létre... Azaz igazság ez, csak elképzelés, de kitudja😊" Igen, azt elfelejtettem odaírni, hogy a Galaxis központi magjában lévõ feketelyuk!:Sry
Amúgy az se kizárt, hogy a BlackHole azért szívja magába a port-gázt minden egyébbet, hogy majd amikor már mindent magába szívott felrobbanjon, és ezzel új életet adva, egy újabb Galaxist hozzon létre... Azaz igazság ez, csak elképzelés, de kitudja😊
"hogy azt hisszük rá a világegyetem tágul?" --> Közbe meg, csak mi mozgunk iszonyat sebességgel a térbe és a létrejött többi kicsi Galaxis...
Én ebben a "Big-Bang" elméletben sose hittem😊 Én inkább azt hiszem, hogy valaha egy SuperGalaxis robbant fel (mely hatalmasabb volt, mint amit eltudnánk még képzelni is), amire oly sokáig azt hitük, hogy a "Big-Bang" közbe meg azaz elképzelés hamis... És mivan, ha olyan erõvel robbant szét, hogy a port-gázt szétlövelte mindenfelé, és az évmilliárdok során por-gáz összeállt ilyen kisebb galaxisokba, meg olyan erõvel robbanhatott, hogy azt hisszük rá a világegyetem tágul? Tudom, erre bizonyíték nincsen, de kitudja lehet egyszer megdõl😊
Rettenetes baromság ez a video. Tipikusan a sok kis igazság, egy nagy hazugság elvre épít. Ez aztán mag van spékelve mûszerekkel, hogy tudományos látszatot keltsen, meg mindenfajta trükk effekttel. Nagyon olcsó dolgok ezek. A magyarázatok szintén.

De itt van egy jó példa arra, hogyan lehet valakit megtéveszteni (legalábbis egy laikust). Az alábbi mondást nem én találtam ki, hanem valahol olvastam (egyébként ott viccnek szánták):
"A processzorok füsttel mûködnek. Amint kijön a füst, nem mûködnek többé!"
😊
Hm. Azt hittem egyediek ezek a gondolataim...de már könyv is van belõle... 😄

Nem tudom, hogy az ábrán a dipole axis-al mit akarnak, mert az a Doppler-effektusból keletkezik, szóval ha jól értelmezem ezt a dolgot, akkor úgy kéne még ott lennie valaminek, hogy ha levonják a Doppler-effektust, akkor abba az irányba kéne még tapasztalni valamit.
Egyébként engem nem lepne meg a dolog.
A világegyetemnek csak kis részét látjuk, szóval ha létezik ilyen tengely, akkor az simán lehet sugárirányú (bár ha jól emlékszem az õsrobbanást nem egy centrális pontból szokták definiálni).
A galaxisokat pedig talán a gravomágneses tér állította be egy irányba. Bár kísérletileg még nem igazolták a létezését, de az ált. rel.-bõl kijön.

<#nyes>

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?

Most töltöm le a videót, nem tudom milyen, de ha érdekelnek ilysemik, menj fel a Seth.hu-ra és szedd le a doksikat. Érdekesek.
unknown nick
Mi ez a tengely? 2 világegyetem ütközési felülete? Vagy valami olyan képzeletbeli 1 vagy sok D-s egyenes, mint ami az É-D pólust össze köti? Mindennek van forgáspontja spin, bolygó, galaxis, univerzum?

Na ok. Akkor most vagy elhiszed, hogy a szellemeket az elektromágeses jelenségek okozzák, vagy azt, hogy az ember maga hozza létre, esetleg azt, hogy ezek csak úgy önmagukban léteznek, de semmibevenni nem lehet.

A gonosz tengelyénél fordult meg az Event Horizon ?
Szerintem az emberi agy legbámulatosabb és egyben legszánalmasabb képessége a hiszékenysége... és erre mindenki képes, csak nem ismeri fel... <#wilting>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Én is belenéztem javaslatodra 😄 😄 whehe vannak komoly dolgok, ami nagyon tetszett Veriel egyik hsz-e : LOL : >>>

@A helyzet az, hogy a végtelen világûrt nem nehezebb elképzelni, mint a végeset. Sõt, talán könnyebb.
A végeset rajtam kívûl nagyon kevés embernek sikerül.@

De lehet azóta már az ufóknál is járt egy kis "tükrözésen" <#wow1><#alien>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

😊 Örülök hogy tettszett...de holnap este törlöm, szedje akinek kell 100 megabitet bír a szerver.

vagy megéltem > elképzeltem, igy helyes 😊

Érdekes...nekem volt pár ilyen esetem, és tökéletesen nem az történt amit abban az "állapotban" megéltem..hanem pontosan az ellenkezõje...HÁLISTENNEK <#pardon1>
Jah, érdekes, h a képek elõtt hat már a dolog...na mind1 furi.Jó kis videó volt egyébként (Y)

Az is érdekes "jövõ=múlt"-al kapcsolatban, hogy az emberi agy képes megjövendölni a betkövetkezõ eseményeket, szinte mérnöki precizitással...és erre mindenki képes, csak nem ismeri fel...a belinkelt videóban érintõlegesen errõl is van szó.

Pont ma nézegettem a Wikipédián tengelyszimmetrikus téridõket. Nagyon érdekesek az Einstein-egyenlet ilyen megoldásai. Az elsõ ilyet magyar ember, Lánczos Kornél írta fel, még 1924-ben. Talán a legérdekesebb a Gödel-metrika, forgó univerzumot ír le, amiben a testek zárt világvonalakon haladnak, tehát a jövõ = múlt 😊

Néztétek a linkeket a régi SG-s hírekhez? Miután elolvastam a régi hírt, csak bámultam a fórumhozzászólásokat. Csupa tök ismeretlen név, aztamindenit... Hol vannak most? Kigyógyultak/kinõttek a fórumozásból? Csak mi vagyunk ilyen dedósak? 😊 Vagy túl sokat tudtak, és levadászta õket egy SG kommandó? Jelenkori barátaim, jó lesz vigyázni! 😄 Emlékszem, volt egy South-park rész, amiben felolvasztottak egy 1996-ból származó hapsit. Egy olyan szobában tartották, ahova korabeli tárgyakat helyeztek el, és éjjel-nappal Ace of Base-t játszottak neki, hogy otthon érezze magát. 😄

De ha belegondolok, mi van ha Gödelnek volt igaza? A régi fórumozók majd milliárd évek múlva újra kommentelni fognak itt, borzongató... Küldjünk nekik valami üzenetet, mondjunk lottónyerõszámokat! 😄

Izotrop irágy független-t jelent.
Homogén hely függetlent.
Nagyon nyersen mondva.

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

"Na ez az a svindli, amivel ezt az elméletet az utóbbi 20 évben életben lehetett tartani. Még is elfogadták, mert a kvantummechanika jó, a relativitás elmélet jó. a bigbang jó és ezeket csak így lehetett összekapcsolni, tehát igaz."

Amennyire én tudom a hivatalos álláspont szerint a két elméletet még nem sikerült összekapcsolni. Pont az ilyen problémák miatt.
Éppen ezért a felfúvódás elmélet sem általánosan elfogadott.
Tehát amíg a kettõt nem tudják összekapcsolni, addig a Big Banget pusztán a relativitás alapján alkalmazzák.
NEXUS6
A BigBang elmélet eredetileg valójában egy einsteini/klasszikus fizikai modell volt. A hatvanas évek végéig a kozmológiában nem igazán vették figyelembe a kvantummechanikát és ez a modell egy jó lehetõség lenne ezeknek a modelleknek az egyesítésére, ami viszont sajnos nem igazán mûxik. A makro-és a mikro fizika határán a BigBang-et eredeti formájában nem lehet úgy átnyomni, hogy abból a mai univerzumhoz hasonló valami legyen.
Erre ugye kitalálták az úgynevezet felfúvódás elméletet, amikor a kvantummechanikai törvényekkel leírható univerzum egy varázsütésre méretének többszörösére dagad, a fénysebességet is többszörösen meghaladó sebességgel, mindehhez pedig az energiát gyak úgy kapja, mint ahogy Münchausen báró kirángatta magát a mocsárból.

Õööö, izé látott már ilyet valaki?
Gondolom senki.
Na ez az a svindli, amivel ezt az elméletet az utóbbi 20 évben életben lehetett tartani. Még is elfogadták, mert a kvantummechanika jó, a relativitás elmélet jó. a bigbang jó és ezeket csak így lehetett összekapcsolni, tehát igaz.
Hát a cikkben szereplõ eredmény ezt tökéletesen kersztbe vágja.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Picizöldfül
Rájöttem mindenre...a kulcs a Marihuana...

atlagember
Amit leírtak abból nem következik, hogy gonosz.
Akár lehetne jó is.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

ITT a videó le lehet tölteni. A linken jobb katt és mentés másként, vagy save as.

Lemegyek biciklizni, aztán várom a véleményeket. 😊

broken link