A gonosz tengelye fenyegeti a kozmológiát

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"ne a George W Bush által kitalált fogalomra gondoljunk"

hiba, David Frum találta ki, aki Bush beszédírójaként ügyködött.

Ööö, rossz topic. 😄DD
Tegyük hozzá, hogy a másolt filmek/zenék/programok pénzért továbbadását ellenzem. A képen valami ilyesmi látható szerintem. De ebben meg nem hiszem, hogy az élvonalban lennénk.
A Standard modell, ami egyébként nem túl öreg, dark mater-rel (sötét anyag) és dark energy-vel (sötét energia) magyarázza az univerzumot. A sötét anyag és a sötét energia ott van mindenütt, de mi a mi eszközeinkkel nem tudjuk érzékelni egyiket sem.

A tudósok egy része nem fogadja el a Standard modellt, szerintük nincs dark mater és dark energy.

Az EU és az USA is hatalmas pénzeket öl abba, hogy valahogy kimutassák a dark matert és energy-t, de eddig nem jártak sikerrel.
Csak annyit tennek hozza, hogy a hurelmelet szerint ez felfedezes varhato volt. Pont a szimmetria hianya miatt alakult ki az univerzum, mivel ha teljesen egyseges lett volna a kezdetben akkor meg atomok sem jottek volna letre, csak egy sima energia mezo.
Nem teszem. Operás vagyok, és emiatt garantáltan nem fogok váltani. 😄
Szerinted mi (emberek) hol a pokolban volt a Big Bang idején? hülye...
a video meg nem jön be. (404)
Firefoxot tedd fel a gépedre az kezeli...aztán katt rá mentés másként.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Áhh, akkor csak idõnként lenne ilyen... 😄
Nekem nem müxik az ékezetes fájlnév.
mikloss
beszívtál?! xD

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Nézzétek meg. EZT

A tûz esetében ez egészen máshogy zajlott...
"És? Ettõl most olcsóbb lesz a kenyér?"
"Nem vazzeg, de legalább meg tudod majd sütni." 😄
Roliika, benned sosem csalódunk. 😄
Szerintem, a tûz felfedezõjétõl, illetve a kerék és az elsõ szerszámok feltalálóitól is valami olyat kérdeztek, hogy most ettõl nekünk jobb lesz?

A butaság és a szûklátókörûség mindenki számára születésétõl fogva adott, sajnos mindenki nem jön rá, hogy ezek negatív tulajdonságok.

😊 Egyébként nem is gondolnánk mekkora befolyással van ránk az elektromágnesesség...sõt mi is az elektromágnesességre.

Mindegy, hogy ezt minek hívjuk, gonosz tengelye, vagy parketta...tök mind1, hiszen a körülöttünk lévõ világot mind-mind elektromágneses hullámok alkotják, aminek a megnyilvánulása lehet anyagi, rádioaktív sugárzás, fény, vagy bármit amit energiaként tudunk érzékelni.

Az is nagyon valószínû, hogy a Big Bang-et mi magunk alkottuk. És utána az egész világmindenséget. Saját magunk Istenei vagyunk.

Most ez elég durvának tûnhet, de feltöltök egy kis érdekes videót nemsokára és akkor talán érthetõbb lesz az egész. Némi elõnyben érezeti magát akinek van villamosságból tapasztalata és fizikából...fizikából egyetemi szinten. /Sõt jobban belegondolva most ahol élünk agy azt hisszük, hogy élünk, ez csak egyfajta szimulátor, és bármi újdonságot fogunk felfedezni a közeljövõben, azok eredménye sosem lesz teljesen pontos és tökéletesen elõre jelezhetõ, mert az eredményekre mi magunk is befolyással vagyunk!/

Darth Sith
mivel maga, az õsrobbanás elmélet bizonyítható egyelõre, csak arról írt. Külön kiemelte, hogy az õsrobbanás, mitõl indult be/alakult ki, arra egyelõre csak elméltek vannak, konkrét bizonyítékok nem, így nem ment bele. De rengeteg bizonyítékot és tényt vonultatott fel az õsrobbanás mellett, le van vezetve a feldezése, és az ahoz vezetõ út, egészen az ógörögöktõl. A könyvben több száz oldalon keresztül fejtegeti és magyarázza el a háttérsugárzás, az inflációs modell, a vörös eltolódás stb.. elméleteket, hogyan alakultak és hogyan lettek tények. Én korábban is a Big Bang modellt pártoltam, de ez a könyv csak megerõsített benne. Nagyon olvasmányos formában van leírva, ajánlott iromány.

Vákumban lévõ energiáról nem írt, emlékezetem szerint, de ez nem jelenti azt hogy ne volna, csak én nem ismerem, ezt a verziót. Egyedül amit említett, és jobban belement az a multiverzumos modell. Levezeti a modelljét az õsrobbanásnak, ahogyan ismerjük, tágulással, illetve a Nagy Reccs modellt, hogy ha mégis összetudna húzódni, illetve az állandó állapotú univerzum modellt (steady state).

Nem a lényeg, hanem a fontos!

"És ez milyen hatással lesz egy hétköznapi emberre, olcsóbb lesz tán a kenyér?"

Gondolom pontosan ezt kérdezte sok szûklátókörû íkúzéró is amikor anno fölfedezték az elektromosságot...
És nicsak! Olcsóbb lett a kenyér.
Amit olvastál könyvet, mik voltak a fõ érvek a nagy bumm ellen? Téged meggyõzött?

Nem azt írta véletlenül, hogy a vákuumban jelen lévõ energia képzi az õsrobbanásokat és ha már annyira szétolszlott az anyag a térben, akkor képzõdik egy új ösrobbanás?

http://tibor.szasz.hu - Webfüggőség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva

valamit
Pontosan. A jövõben technikákkal több kenyeret lehet majd elõállítani, ergo olcsóbb lesz vagy többen ehetnek. A jövõben technikákhoz meg kell tudományos haladás. Lásd. amirõl a cikk szól.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Na de mitõl gonosz a gonosz tengelye? Tudja valaki honnan ez a név?
És ez milyen hatással lesz egy hétköznapi emberre, olcsóbb lesz tán a kenyér?<#wow3><#nemtudom><#conf>

Darth Sith
nagyon érdekes ez a cikk. Épp a napoban végeztem Simon Singh "Nagy Bumm" címü mûvével, amely 600 oldalon, teljesen közérthetõen taglalja a Big Bang elméletet, köztük a háttérsugárzást és annak következményeit. Ezek tekintetében, ha ez a "gonosz tengelye" elmélet igaznak bizonyúl, eléggé felborítja a jelenlegi elméleteket. Már akkor is paradigmaváltás kellett amikor Steady State modellt lecserélték a Big Bang-re (vagy 50évbe került) erre most, a már naggyából mûködõképesre kidolgozott modellt alapjaiban rengeti ez meg. Rengeteg elméletet kell átalakítani, újra gondolni, netán teljesen kicserélni. Tudtommal a KMH egyenletesen oszlik el az univerzumban amely az inflációs korszaknak az eredménye, de ha ez a tengely valóban létezik, akkor ezek szerint mégsem teljesen helytálló ez az elképzelés. Tud vki netán vmi linket egy részletesebb cikkhez?<#pias><#worship>

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Ha bebizonyosodik akkor megdõl az az elképzelés, hogy a háttérsugárzás egyenletes a teljes univerzumban. Ez pedig befolyásolja az õsrobbanásról alkotott elképzeléseket, illetve jelzi, hogy olyan további erõhatások léztezhetnek az univerzumban amelyekrõl eddig nem tudtunk. Ez alapján talán újra kell majd gondolni bizonyos elméleteket, módosítani bizonyos számításokat és lehet, hogy a végén kiderül, hogy az univerzum mégsem fog a végtelenségig tágulni vagy valami hasonló.
Én teljesen hülye vagyok. Valaki mondja el nekem emberi nyelven plx, hogy mit olvastam. Szóval, hogy most akkor mi történt, meg ez miért ingatja meg a mit is?
Btw cikk kicsit lehetne közérthetõbb is.

\"How can it be, that you cannot see, what they are doing with thee spending your time, living your life inside their machines there is one empty file, it is me\"

bulvaros egy név biztos valami hülye amerikai csillagász találta ki

*sigh*

"úgynevezett "gonosz tengelye" valóban létezik és megingathatja a standard kozmológiát"

Micsinálnak a micsodával? Az eszem kereke is létezik?
még az, de ha majd találkozik valamelyik vallással...
immovable
Ezekre a koponyákra nehezen fogható rá a komolytalanság! De értem mire gondolsz.
Ilyen hülye névvel teljesen komolytalanná tesznek egy tudományos elméletet.
← ElőzőOldal 3 / 3