90029
  • barmi
    Az onlájnon? Nem talál msi hardvert vagy mi a gond?
  • strebacom
    Köszi, erröl beszéltem szaladgál az a csik vagy félórát oszt semmi...????
  • barmi
    Live Update Online (a bal oldali!!)

Aztán kövesd a lépéseket! Ja és még arra figyelj hogy
    miközben csinálod SEMMI NE FUSSON a böngészőn
    kívül a gépen! Se style xp program se vírusirtó sesemmise!
    Erre többször is figyelmeztetni fog ha jó emléxem :))
    Garivesztés lehetséges vagy ez annyira nem érdekli a forgalmazókat?
  • strebacom
    Akkor ezt röviden leirhatnád PM-ben hogy hogyan, mert én feltettem a CD-n levő LiveUpdate progit, de csak az a zöld csik szaladgál és semmi...
    Köszi!!!
  • barmi
    Valami Dos-os téma az ha jól tudom (mármint a bioszfrissítés)
    de kérdezd Maszkát mert ő már frissített bioszt a vga-ján ha
    nem csalatkozik a memóriám :D Az MSI-nél egyébként viszonylag kezelhetően megoldották a problémát a 'laikusok' által is könnyen végrehajtható MSI Live Update Online szolgáltatás bevezetésével.
    Kb. 2-3 perc alatt frissíthetünk MSI termékünkön bioszt a Windows
    alól mindenféle dos és hasonló -l -v -fgdey parancsok kiadása
    nélkül, könnyen, egyszerűen (néhány kattintással).
  • strebacom
    Köszi a hsz-eket mindenkinek a gyáriszámok egyeznek, itt sztem senki nem hibázott csak a gyár nem tolták rá az OC bios-t, mondjuk én találtam hozzá egy gyári OC-t de nem barmolom össze a karit, majd megpróbálok mást( mondjuk visszakérem a különbözetet), mert a kari jó, most már belöttem a ventit is 34%-on 48C a GPU, mondjuk nekem egy nagyon jó házam van, szellözés szempontjából....
  • BiG G
    A Prescottnál is a 800MHz a Quadumped FSB, a valódi az 200MHz, íme egy kép róla. A képen az alsó részen láthatod az órajeleket, ebből a Core speed a valódi órajel (tehát a 3.2-es Prescottnál a 3200MHz), az FSB egyértelmű, és a Bus Speed a már említett Quadumped FSB. Ha megnézed akkor FSB néggyel szorozva a Bus Speed. Egyéb kérdés?
  • BiG G
    Látszik nagyon értesz hozzá. Az 1333MHz az nem az FSB, hanem a "Quadumped FSB". Ezt osztod néggyel, és megkapod a "valódi" FSB-t, ami 333 MHz. Emellett pl. nem mehet 300MHz-en a memória, csak 333MHz vagy gyorsabb sebességen.
  • berczely
    Ha már témánál vagyunk...
    Milyen progival lehet bios-t frissíteni?
    És hol találok bios-t?
    Egyáltalán 4850-hez van új bios már?
  • Facek
    irány vissza a bolt ! márha tényleg olyan a csomagolás mint a neten lévőé és a játék sincs benne... szépen kicserélték :/
  • barmi
    A Live Update Online szeréntem megoldaná a problémádat
    én még mindíg azt mondom!XD Felismerné hogy
    egy OC kártya van a gépedben és egy annak megfelelő
    bioszt tolna fel rá azon nyomban! Persze ha a kártya tényleg OC.
    (Csak saját felelősségre csináld mert nem tudom
    hogy garivesztéssel jár é ha bioszt frissítesz a kártyán!)
  • barmi
    A kártya dobozán is rajta van az a szám ami a kártyán lévő
    matricán is rajta van!(Legalábbis nekem Sapphire modellen így van)
    Egyezik a kettő? Mert ha teljesen megegyezik és a számok láthatóan
    nem lettek manipulálva ('emberi behatás' pl. lekaprgatás stb...)
    akkor a kártyád elvileg oc vagy ez azért nem ilyen egyszerű?
  • Marci0115
    best buy :D:D
  • [HUN]FaTaL
    Ezt a hülyeséget honnan vetted. És ha 533as DDR rammal használok, 1333as c2d-t akkor mivan? Vagy 266os DDR-rel 800MHZ-s prescottot. Leveszi a cpu órajelét?:D Nem hinném mert használtam így. (266 + 2.8 p4 prescott 800)
  • BiG G
    mellesleg javíts ki kérlek, de a legjobb tudomásom szerint sohasem mehet lassabban a ram a cpu-nál. tehát nem lehet kisebb a memóriák órajele mint az fsb.
  • barmi
    ... meg ugye annak a játéknak illene a dobozban lenni. Milyen hely ez ahol ennyire hülyének nézik a vásárlót? Azért mert a dobozon nincs feltüntetve a free game azért ki kell lopni? A kártyáról még nem is szóltam :) Nekem MSI a deszkám és a Live update Online szolgáltatáson keresztül már frissítettem rajta bioszt kétszer is és rendben ment a dolog! Ezzel a szolgáltatással videókártya bioszt is könnyedén lehet frissíteni gondolom csak azt nem tudom hogy a gari ugrik e olyankor ha frissít az ember. Lehet hogy kártyán rossz biosz verzió van ?
  • BiG G
    sokszor teszi instabillá a tuningot, tehát szerintem továbbra is hülyeség.
  • MerlinW
    Ja hogy a BIOS verzió sem stimmel? Akkor az előző manőver tárgytalan. Csere..:)
  • MerlinW
    Nálam is 500/750-en állt a max freki alapból, és egyéb tulajdonságok sem úgy ahogy kellettek volna. Aztán a restore-ok megoldották.

1. Ati Overdrive-ot unlockold, nyomj egy Defaults-ot.
    2. Ha ez nem állít semmit, állítsd be a névleges frekiket.
    3. Ha így sem változik semmi, akkor Restore Factory Defaults, majd újra a 1-es ponttól.

Esetleg nézd meg Auto Tune mit szól a normál 780/2000 -es frekipároshoz. Ha simán bírja, akkor ennyi a baj.

Ha a Default Clock nem változik 780/2000-re és/vagy nem stabil a működés, hőmérséklet, akkor cseréltesd ki.
  • Solten
    Netrő' van.. Ha a gpu-z verziótól függetelnül a BIOS-nak egyezni illene...
  • solo
    Téged jólátqrtak^^
    Ezzel a pár pikcsával menjél vissza a kereskedésbe, és monnd meg, hogy nagyon gyorsan adjanak egy olyat, amiben nem cserélték ki a karit, vagy ha nem akkor baj lesz :)

Egyszer Így verték át faterom..Vett valamit, és egy majdnem ugyanolyan kinézetű, de gyengébb tudású cumó volt benne..Asszem dvd-Írót akart, vagy olvasót fene tudja, erre kapott egy cd olvasót.XD Csak azért mert full 1forma volt: C
  • MerlinW
    Töltsd le a 0.2.6-ost:).
  • Solten
    Itt valami gebasz van... Az MSI 4870 OC:

Szóval, a doboz lehet hogy OC matricás, úgy néz ki egy "mezei" MSI 4870 van benne.
  • gurubefree
    E8500 v. E8400 es a HD4850 eseteben a tuning ( 3.16GHz to 4.0GHz ) FPS avarage ertekben 16% gyorsulast eredmenyez a kartyanal .
  • solo
    Naja: C
    Nincs pénzem most új alaplapra.
    Vagyis, hát igazából, rákéne magam szánni a dologra, mint a tuningra először.Onnan már gördülékeny, cask hát a rászánás..meg amÍg jól müxik addÍg fölösleges...
  • davidka003
    Nem unod még, hogy egész nap itt osztod az észt?
    Sokszor vissza kell osztani, mert nem bírja a tuningot a RAM. Tehát nem hülyeség.
  • BiG G
    bios-frissítéstől félsz? :D
  • strebacom
    Tessék!!!
  • solo
    Ezen még nem frissÍtettem biost, nem is fogok..
    Attól tényleg félek: D
    Megaztán, ez is jó.
    Minek b@szogatni amÍg működik?
  • solo
    MIntha erről pofáztam volna:]
  • BiG G
    hiába van, a visszaosztás hülyeség. 1:1-ben kell mennie mindig.
  • Solten
    Jó az MSI BIOS-a fennt sincs a Techpowerup oldalán...
  • grebber
    GPU Caps Viewer a szőrös fánkos teszt!
  • Solten
    Állítsd át a csúszkákat 780/1100-ra Teshow. 500Mhz az a Powerplay műve (idle) GPU-Z-vel nézz egy BIOS-verziót.
  • davidka003
    Már a legelső BIOS óta van RAM visszaosztás, de mindegy.
    Ettől függetlenül szar lap.
  • strebacom
    Ja a GPU alapon 500Mhz-en megy csak most valamiért 750Mhz volt, de szerintem ez az alap kari átbasztak...
  • BiG G
    Nem, ezek a 4870 rendes órajelei, de mivel OC verzió, ezért elképzelhető hogy ott meg ezek a 2D-s órajelek (ami nagy butaság, mert így fölöslegesen fogyaszt sokat 2D-ben).
  • strebacom
    Melyik is az a szőrös izé, láttam már de melyik teszt az???
  • solo
    Bözbe megy valami teszt?
    Mert ezek acsökkentett órajalek mint látom.
    Szal 2s órajelek.
    indÍtsál közbe egy szőrösfánkot.
  • strebacom
    Itt CCC: