90029
  • Pate
    Ja és az AC Accelero extreme-k közül melyik a legjobb ?
  • Pate
    Itt egy kép a AC Accelero 9800-ról így meg tudnád mondani hogy rámegy-e a HD4850-re ?
  • Solten
    Eltévesztetted a házszámot: link Egyébként perfekt.
  • Bircsike
    E8400-at minden könnyedséggel feltolhatsz 4 GHz-re ha veszel hozzá egy komolyabb hűtést! Azzal már sűvít a gép rendesen. Legalábbis nekem eddig nemvolt játék ami megfogta volna, kivétel Vantage-ben pár komolyabb tesztnél volt 10-14 fps-em.
  • Barny
  • DragonIord

Proci: INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX 29.800 Ft
    Alaplap: GIGABYTE GA-EP45-DS3R 23.828 Ft
    VGA: GAINWARD 9382-BLISS HD4850 512MB PCIE 31.500 Ft
    Memória: CSX 2048MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT 10.555 Ft
    HDD: Samsung 640GB 7200rpm 16MB SATA2 16.788 Ft
    Ház: COOLERMASTER RC-690-KKN1-GP 16.163 Ft
    Táp: CORSAIR VX450W 14.302 Ft

ehez elég az a corsair VX450W os táp?
    és másoknak mi a véleménye erröl a configról?
  • Solten
    "...ha egy árban vagy minimális lenne az árkülönbség..."

Na ez a lényeg. Mert ilyen max. álmodban lesz. Az nvidia a GTX 280-al csak megakarta őrizni a leggyorsabb 1 GPU-s címet. Minden ésszerűséget a háttérbe dobtak ezért. Az eredmény egy kődrága, rengeteget zabáló féltégla. Ha ilyenre van szükséged csak hajrá. Nem is a 65nm a lényeg, hanem a bazinagy GPU amibe belepasszírozták a töménytelen SP-t. A chip heroinárban gyártható magas hibaszázalékkal. Vesztéseget termel csak magának vel az nvidia. Ha meg áttérnek az 55nm-re az AMD-ATI már 40nm-en nyomatja a GPU-it.
  • Barny
    egy E8400 3,4-3,6GHZ kornyeken mar kihajtja:D
  • Barny
    egyebkent tutkeraj,hogy ramegy a referenciara:D
  • hunkenny

Ok!
    Még azt szeretném kérdezni, hogy a sima 4870-el mi a helyzet, proci téren.
    Amúgy köszönöm a választ!!
  • Barny
    illene:D
  • Pate
    Az Arctic Coling Accelero Extreme 2900/8800/9800 rámegy a HD 4850-re ?
  • Barny
    mindenkeppen 4 magos Intel proci....Q9300 pl+tuning
    a tap eleg neki!!!
  • hunkenny
    Sziasztok!
    Érdeklődnék a 4870x2 felől. Tudja valaki, hogy mikor lesz a boltokban? Illetve 500w-os táp(seasonic) elég-e hozzá. Jelenleg E6600-as procim van, ahogy olvasgattam annál azért nagyobb illene. Megtudnátok mondani, hogy milyen(ek)ben gondolkodjak?
  • MerlinW
    Az oké (rosszul fogalmaztam), de annak a 40-50%-a kijön (a ház hátsó panelja amire fújja a levegőt is érinthetetlen volt). Alapjáraton a ház belső hőmérséklete 55-60 fok volt (felső, oldalsó befúvó, két hátsó kifúvó venti mellett + oldalirányú processzor venti) Míg a VGA szabályozása után 32-38 lett.
  • DragonIord
    Hát sztem énis kibírok annyit mert most kb 2 decibel hangja van a mostaninak és megszoktam :D
  • MerlinW
    A szaksajtó szerint nem kell. Én nem akarok jövőre új gépet venni, ezért inkább elviselem azt a fél decibelt. Emellett a ház belső hőmérséklete is emberibb lesz, nem kell duplamunkát végeznie a többi hűtőnek (proci, táp, stb.)
  • MaSzKa
    ne beszélj hülyeségeket

csak a gpu-nál van 90fok
  • DragonIord
    vagyis nem árt neki ha meleg? és a hütést ne is huzzam fel?
  • MerlinW
    Azzal nincs baj, viszont az hogy az alaplap és a műanyag foglalatok állandó 70-90 foknak vannak kitéve az már nem biztos, hogy hosszú távon jót tesz.
  • MaSzKa
    igen

de ettöl függetlenül nem kell foglakozni vele

ugyis van rá gari mindenképp

müködik simán úgy is sokáig ha meleg
  • MerlinW
    Hallhatóan hangosabb de egyáltalán nem traktor:) Kellemes búgása van, nem zavaró. De 50%-on csak akkor kell járatni, ha játszol, vagy valami VGA-t terhelő dolgot végzel.

A traktor hang csak 70-75% felett jön elő.

Egyébként elég a 30-35% is. Úgy is 15-20 fokkal hűvösebb lesz, és szinte egyáltalán nem lesz hangosabb mint alapjáraton (ami 22%)
  • DragonIord
    Hellosztok köszi a segítséget. Még lenne egy kérdésem Azt mondták a HD4850 re hogy nagyon melegszik és hogy ha meg felhuzod a hűtést 50% ra akkor meg annyira zajos mint egy traktor, ez igaz? Tényleg zajos?
  • barmi
    Így van :)

Olyan vinyót veszek amiben nincsen mechanika, nincsenek mozgó alkatrészek, Flessvinyó RulZ!!...
    LoL Tele vagyok Zsével :D "Vicc vót!"
  • MaSzKa
    ha van ideje meg akkor kedvére törölgesse :D

amúgy akkor mit csinálsz ha WD-t veszel és Seagate/Maxtor-t és ugyanúgy jársz?

akkor nem veszel hdd-t többet?
  • MaSzKa
    odd és hdd és tft-be egyértelműen a samsung a legjobb

nem régibe vga ramokba is az volt a legjobb

sdd-be is jönnek fel

és laptop hdd-be is a legjobbak

és ez csak a számítástechnika
  • barmi
    A gari tényleg marha jó dolog csak az a baj hogy a sok adatom meg közben megy a levesbe (Azt nem kapom vissza a garanciától :(() Kétszer ugyanabba a kutyaszarba (Samu) biztos hogy nem fogok belelépni :D Talán vennék újra Seagate-et vagy Hitachi-t bár ez utóbbihoz még sohasem volt szerencsém nem tudom milyen lehet. Ha valakinek van róla tapasztalata szívesen fogadnám!
    WD és Maxtor sem nyerő széria szeréntem. Ez szigorúan csak magánvélemény, senkinek sem akarok semmit sem megmagyarázni vagy bemagyarázni vagy egyáltalán semmitse akarok csak elmondtam a saját véleményemet. De mostmár elég az OFF-ból mert jön Solten keptön és kitörli az összes mai fórum hozzászólást :D XD
  • MaSzKa
    amitóta a Sulinetbe csak és kizárólag a Samsung hdd-kre adtak 3év garit

már akkor eldölt a Samsung a jó és az nem 1-2 éve volt hanem több
  • MerlinW
    Nem tudom mikor volt utoljára Samu vinyód, de 1-2 éve újjá született. Mostanság a Maxtor(van még egyáltalán?) és a Seagate a bittemető. A két használható HDD márka a Samu és a WD.

Samu jelenlegi helyzetét az is jól példázza, hogy 3 év garanciát vállal a lemezeire.

De a félreértés elkerülése végett, senkit nem akar itt senki rábeszélni semmire. De vannak itt szakemberek, vannak akik tapasztalatból beszélnek, és van aki jól informált. Ha ezek a tényezők nem elegendők, akkor menjen az ember a boltba, nézze ki azt ami szimpatikus neki, és vegye meg. Aztán ha szív, akkor szív.

Informatikában semmi értelme a márkahűségnek, meg a megbélyegzésnek, mert minden cég egyszer fent egyszer lent van.
    Ezért vannak a magazinok tesztrovatai. Olvasni kell és figyelni mi az ami éppen a jóság. Vagy ide kell jönni, szelektálni a kontárokat, és hallgatni arra aki képben van. Minket nem fizetnek a gyártók, tudunk objektívek lenni.
  • barmi
    Phüjjj... derossz tapasztalataim vannak sansung vinyóról. Kössz, de kössz nem! Talán ha ingyen adná a gyártó bár akkor is meggondolnám hogy kockáztassam e a több GB adatomat. Inkább kiahagynám.
  • MerlinW
    Figyeld csak a 640-es Samut (HD642JJ):

Ebben a 750-es jobb, de összességében a 640-es gyorsabb. Az üzemi hőmérséklete átlag 40fok, hangja nincs (elnyomja a ventilátorok hangja)

Egyébként mindkettő van a gépemben, 640 és 750 is, személyes tapasztalataim is vannak.
  • BiG G
    lusta vagyok visszaolvasni a topikokban, a linkelt logoutos írás pedig szintén jókat írt a hd753lj-ről, plusz ugye a hivatalos ph-s teszt dícsérte. talán ez több információ is mint amit tudni szerettem volna. :)
  • MaSzKa
    elvileg nem kell bele venni ha csak 1 xűt veszel

mert a házhoz jár 12cm-es
    a box procihoz is
    vga-n rajta van
    ramra se kell
  • DragonIord
    Am azért kérdezek ennyit mert eddig a gépeim más rakta össze és most magam járok utánna mert az elözö párral kicsit át [email protected] látom rendesek vagytok és segítőkészek nagyon szépen köszönöm^^
    Szval egy gépházba hány hütő kell?Egy ház ventillátor, processzor hűtő, memórián gyárilag van hütö borda szval arra nemkell igaz?, akkor videokártáyn van, és merevlemezre kell? Vagy van azon is gyárilag?
  • MaSzKa
    te meg itt olvasgass

és itt

és ezt

meg a ph samsung hdd-s topicot is érdemes
  • DragonIord
    Jah és arra a configra amit leírtam milyen hütöket vegyek tudtok ajnálani?
  • BiG G
    olvasgass picikét :)
  • MaSzKa
    az csak ft/gb arányba jó

• BiG G
    nem kételkedem ebben, de van ugyanolyan halk és hűvös is, plusz jó ár/érték arányú? :)
  • DragonIord
    Aha szval milyen winyót ajánlottok?xd