90029
-
#13429 Nem akarok hülyeséget mondani, de az szerintem tökmindegy. Mindkét vége ugyanolyan, csak az a lényeg hogy magába a csatlakozóba jól dugd, de hát azt nem lehet elrontani a már említett L-alakú csatlakozó miatt. Nekem ASUS alaplapom van, így sajnos nem tudom a hibalehetőséget a Gigabyte lapoknak, de ha az alaplap saját topikjában felteszed a kérdésed akkor biztosan tudnak mondani megoldást. -
#13428 Hoppá... ezekbe is kell jumper?
Nincs sem a HDD-hez, sem a DVD-RW-hez mellékelve.
Azt hittem, hogy a SATA [mivel egy eszköz per kábel] ezt megoldja.
A Gigabyte alaplapra 4 SATA dugható, felülről lefelé, én az első kettőbe dugtam a HDD-t és a DVD-RW-t.
Akkor tehát jumper is kell beléjük? -
#13427 jumperelési probléma? -
#13426 Tehát, a bal oldali megy az eszközbe, míg a jobb oldali az alaplapba?
[Tényleg hülye vagyok még a SATA-eszközökhöz] -
#13425 Igen, már helyből ismerik ezek az eszközöket a mai hardver elemek. Ezért vagyok meglepődve, hogy a Gigabyte alaplap BIOS-bootolásakor egyiket sem sorolja fel.
A Pioneer rendben megvillan a folyamat során és a benne lévő lemezt is megpörgeti, csak a "Press any key..." helyett valami "...pool" jelenik meg a képernyő alján. -
#13424 Ha megnézed ezen a képen, akkor láthatod, hogy nem lehet rosszul rádugni. L-betűt formáz a csatlakozó, de ha nagyon erős vagy akkor bele tud menni fordítva is Próbáld még megcserélni a SATA kábeleket. -
#13423 Semmi nem történik? Elvileg ki kellene írja, hogy nyomjon egy gombot a cd-ről való indításhoz. Esetleg egy régebbi IDE-s CD-olvasóval próbálkozz, bár erősen kétlem hogy ez lenne a probléma, hiszen az alaplapod teljesen új, már évekkel ezelőtt véget ért ez a SATA-problémák mizéra. -
#13422 Áram már megoldva. #13420-ban írtam.
A gond az, hogy a bootolás folyamán nem látja őket, miközben rendben rá vannak dugva a tápra.
SATA kábelt rosszul lehet rájuk dugni? -
#13421 Áram híján nemigen fognak elindulni, mivel a tápkábelen értelemszerűen csak adat halad, áramot nem biztosít. A tápodon biztosan találsz SATA tápkábelt, ha mégsem akkor szükséged lesz Molex-SATA tápkábel átalakítókra. -
#13420 Köszi a választ. Meg is tettem. Működik.
Ám:
Elindítom, és azt látom, sem a Primary Master, Slave, sem a Secondary Master, Slave helyén nincs semmi.
A BIOS-ban engedélyeztem az enchanced SATA valamit, így a bootlás közben megjelenik egy újabb oldalon, hogy "This feature supports only HDD's and CDROM's", majd kiírja, hogy a gépemben ott van a Samsung és a Pioneer.
A DVD-RW-ben ott az SP2-s XP telepítő, BIOS-ban ő az elsődleges boot egység, ám nem indul el a telepítés.
Esetleges hibák? -
#13419 sziasztok!
tudna vki segiteni..?!
Radeon HD 2400 512 kartyam van(elotte X1550 volt)a CatalystControlCenter-t nem nyitja meg es a kovetkezo hibauzenet jelenik meg: Command Line Interface encountered a problem need to close..
igy nem tudok allitani a kartyan..
probaltam letolteni kulonfele drivereket es kulonfele verzioit a CatalystControlCenter-nek...semelyik sem mukszik...
mit tegyek..?mi lehet a problema..?
koszi! -
#13418 450-es coolink táp elég a toxicnak? Tápba a coolink az jó egyátalán? -
#13417 a tápon kéne lenni satás tápcsatinak, fekete kis L alakú csatlakozó, azt kell beledugni a DVD be meg a HDD-be -
#13416 Gépem:
Megvettem az új gépem alapjait:
Alaplap: Gigabyte GA-P35-S3G
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 (3.00 GHz)
RAM: Kingmax DDR2 1024 MB (1066 MHz) * 2
DVD-RW: Pioneer 215 (Fekete)
Ház: CoolerMaster RC-331-KKN1-GP Elite (Fekete)
Táp: Chieftec DT500A2 (12 cm, Aktív PFC, 500 W)
HDD: Samsung 250 GB (SATA2, 7200 RPM, 8MB)
VGA: Sapphire ATI Radeon 4850 (512 MB, DDR) -
#13415 Srácok!
Megvan a VGA és a HDD is.
Beraktam mindent. Gép elindít és nem látja sem a HDD-t, sem a DVD-RW-t.
Minden SATA2... Sajna, én nem értek ezekhez. Rájuk dugtam a SATA-kábelt és mivel ugye nincs 4 aljzatos tápkábel rajtuk, így áramot nem.
Kérdések:
- miért nem látja a gép őket?
- a SATA-kábelen adat és áram is jut az eszközökhöz?
Konfigot írtam korábban, de már millió HSZ született... Utánakeresek, de addig is írjatok nekem választ kérlek! -
#13414 ez a fekete még hagyján, de felette a kék bordájú borzalom :D -
#13413 És mivel a Gainward a Palité:
PALIT HD3850 256MB DDR3 PCIE -
#13412 Jó reggelt! Most hogy a Gainward is elqrvult, kijött a 38** kártyáival is...
Nehéz lett volna fél évvel korábban... -
#13411 1 hónap bah, miért váratnak meg ennyire? :( -
#13410 http://www.ipon.hu/hir/jol_alakult_az_elmult_negyedev_a_gpu_piacon/3621 -
#13409 Hát, majd kÍváncsileszek rá tényleg, hogy mit bÍr. -
#13408 az 1 hónap kb és jön a 2.10-es és a 8.8 cat
ez a hűtés csak 10500ft fet hűtőkkel
http://prohardver.hu/apro/vizhuteses_blokkok_gyartasa_uj_web_oldal_a_linken_szett_akciok/friss.html -
#13407 Korrekt. Majdnem annyira melegedő széria ez mint a 2900Pro/XT, szóval bőven elkél rá izmosabb tuningnál. A dolog pikantériája, hogy RivaTuner híján továbbra sem lehet kihajtani :D -
#13406 -
#13405 nincs vitz
elkészüét a HD4850 H2O hűtés
Tody56-nál kapni a ph-n
-
#13404 jelenlegi árfolyamok mellett ez majd' 90 ezer forint, mire ideér lesz száz is. -
#13403 Ha 4850-ről van szó, akkor nézz körbe a ház hűtés körül. Nálam "netezés" közben 20-25%-on pörög és 70-75fokon ha automatán hagyom. Maunálisan 35%-on 50-60 fok. -
#13402 na ja, de azé mégiscsak jobb ha a gyárba csinálják, nem tudnak semmibe belekötni ha esetleg behalna :) -
#13401 4870 X2: 395 júró in germánia -
#13400 megvan rá a tökéletes hűtés, jó ramok, így mindenki magának el tudja intézni :) -
#13399 Lehet, de akkor is úgy néz ki, mintha ráretusálták volna a ramchipet, méghozzá elég bénán. -
#13398 kár h nem emelt órajellel jön -
vidu01 #13397 -
#13395 Valaki akkor tudna mondani véleményt hogy most akkor azok az értékek normálisak vagy probáljak meg valamit kezdeni a hütés miatt?
-
#13394 PCB magyarul a NYÁK. -
#13393 miért van 2 gpu? az egyik a mem. lenne? -
#13392 Túl sok rajzfilmet nézel. -
#13391 A 3. az a kártya nyákjának a höfoka ha minden igaz, bár nem tudom hogy hogyan méri -
#13390 Ez a 3 hőfok micsoda? Azt tudom hogy egyik a VGA-é de a másik kettő minek a hőfoka?
-
#13389 OMG ezt a smile-t.