90029
-
sakal6 #16712 ezért kell venni nvidiat annál alapfokon 60 körül van terhelten meg 70 alatt, vagyis nekem. és mindez passiv hűtéssel. ezt az atit legfeljebb csak kenyérpiritónak jó mert nem időttállóak, fel év és mehetnek is vissza mert megsülnek. és mindenki úgy fog járni mint mikiking. ez az alacsony nm rosz húzás volt az amdtől azért sűlnek majd be, kiforratlan. ha valaki hosszútávra terver akkor inkább nv-t vegyen, ha nem akarja a vga-ját félévente a gyártóhoz küldeni amíg le nem jár a gari, amúgy is csak a baj van az atival. -
#16711 2 profilt csinálsz
egyik neve legyen 2D-s 3D-s.
2D-s nél beállítod mondjuk 30-35%
3D-snél meg 65%.
De majd részletesen leírja akinek 4850-e van.
Nekem még 1 hónap sajna...:(
Itt korrekten le van írva... -
#16710 És amit te emlitesz ,azt hogyan lehetne,hogy 2D és 3D?
-
#16709 akkor is igy van,hogy alapon még jó,de terhelés alatt nagyon melegszik -
#16708 "<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" />"
Auto helyett manual kell!!!
És csinálj 2 profil 2d 3d .
2d be elég 35% körül.
3Dbe meg 65%ra.
és fasza lesz. -
#16707 <Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic"
Automatik helyett rakd MANUAL-ra -
#16706 Hello!
Azért kérdeztem,mert a VGA hőmérsékletét soknak találtam...
Catalystban a hűtés százalékát 22-ről 30-ra vittem fel.
Ez látszólag jó is lett, alapon kb.65 fok lett.
DE!!! 3D-ben... 3DMark06-on lefuttattam és a betöltések közben a VGA hőmérséklete max. 93 fokre ment.
Itt állitottam... <Feature name="FanSpeedProtocol_0">
<Property name="FanSpeedProtocolProperty" value="Percent" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">
<Property name="Want" value="0" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">
<Property name="Want" value="30" />
</Feature>
</Group>
</Groups>
<Adapter name="PCI_VEN_1002&DEV_9442&SUBSYS_05021002&REV_00_4&1D720E01&0&0008A">
<Aspect name="Overdrive5" />
</Adapter>
</Caste>
</Profile>
Vajon mi lehet a hiba ? Aki tudna segiteni szóljon,köszi! -
#16705 Kifli mien a toxic? -
#16704 Hello.
Nekem úgy tűnik behalt ez a szemét PALIT HD2600XT kártya, hogy rohadna meg!!!
ati2dvag.dll hiba:nem megy 5 percet semmiféle 3D-s game, lefagy, képernyő rövid időre kikapcsol furcsa hanggal (hangismétléssel, hangbefagyással is), kékhalál, feketehalál, minden hasonló.
Megpróbáltam mindent, windows reinstall, sp3-at is tettem, új catalyst, új ageia, új directx.Hűtéssel és táppal több mint valószínű nincs gond.
Amielőtt visszaküldeném a céghez ahonnan rendeltem van-e esetleg még vmi tanácsotok?Hátha mégis menthető... -
#16703 Hi!Valaki tudna szólni akinek HD4850-es VGA van? -
#16702 bazz lemaradtam :( -
#16701 én nekem a mostani jó szal maradjon -
#16700 :D -
barmi #16699 -
#16698 A szavazás végeredménye:
-----------------------------------
Jelenlegi háttér:
mrzoltan
berczely
Banyapapa
BIZ0906
Tomsteel
Quki
ajem kisa
mikiking
miilann
Prince of Máté
Torretto13
Big G
Dark Angel 666
Blekk Síp
kulabácsi
alap sg:
Barmi
davidka003
IMYKE2.0.0.0
Jakuza
Ari18
[HUN]FaTaL
BaliBoy
Marci0115
Köszönjük a részvételt, ismét qvára' gyakoroltuk a demokráciát... -
#16697 Isten vagy! Köszi!
A Firefox képességeinek 0,1-ével sem vagyok tisztában... Ismét csak okosodtam! -
#16696 sztem alap sg jobb háttér -
#16695 jól is néznénk ki ha a 3850-el lenne pariban :DDDD -
#16694 hát maszat b+,de visszakapod!!!!! -
mikiking #16693 lol.... a legnagyobbak is tévedhetnek -
#16692 igen -
#16691 4670et aakrtál írni? -
#16690 Ez a 4870 is jó kis kártya lesz, állítólag partiban van a 3850-el. -
#16689 am meg nem értem mit kell ezen ennyit szarakodni, senki nem tölti a fél életét ebben a topikban valszeg, azt a pár percet meg csak kibírja... -
#16688 nekem ez a topik teljesen jó ahogy van! -
#16687 Firefoxosoknak AD Block Plus
Es mar el is tuntettetek a kepet a hatterbol egy jobb klikkel. -
#16686 Aktívabb tagoknak nagyobb a beleszólása, ennyi. -
#16685 Pontosan így van. Sőt, őszintén szólva én nem is váltottam volna 3850-ről, csak egy annyira jó ajánlatot kaptam rá, illetve pont elkaptam azt amikor még nagyobb értékcsökkenéssel túl lehet rajta adni, DE már van az új generáció is, és hát beleugrottam :) De egyébként igen, annak is bőven elég ereje volt. -
barmi #16684 Ma 16:00-kor lezárul a szavazás?
Nem rövid ez az időszak kicsit?
Egyetlen nap? Vannak akik csak a
héten egyszer-kétszer néznek be,
leginkább hétvégén, de ti tudjátok...
-
#16683 Jah, értelek... Az az igazság, hogy még a 3850 is elég mindenhez.. Csak jön ugye a krájzisz-féle marketinggépezet (logo-k az introban: inszájd, mínt tú bé pléjd bla bla bla), és rátukmálják az emberekre a hiper-atom vasat. Leggyorsabb videokártya kérdése meg presztízs, van sok láma akit csak az érdekel hogy xy játékban +2 fps legyen. -
#16682 Pedig aki racionálisan választ, annak erre is gondolnia kell szerintem. Meg kell találni azt az optimális egyensúlyt a teljesítmény, a fogyasztás és a hőkibocsátás között, amivel egyik sem megy a másik rovására. Nyílván egy GMA950 nem sokat fogyaszt, és kevésbé is melegszik, de én a másik véglet 4870X2-őt sem választanám (még ha pénzem is lenne rá, akkor sem).
A 3850 volt ebben a legjobb, nagyon keveset fogyasztott az erejéhez képest, és nem volt gond a melegedéssel sem. A 4850 már nem ennyire jó, elég forrófejű a lelkem, és bizony falja a wattokat is rendesen, de még mindig nem vészes mértékben. Viszont ezek az X2-ők, meg SLI és CF dolgok (ebből a szempontból is) felejtősek. Rendes lappal és procival megtámogatva (írd és mondd) mindenre elég a 4850, nincs olyan amihez több erő kellene. Majd lesznek olyan játékok persze, de addigra ezek a kártyák már szépen elavulnak.
A fogyasztásra visszatérve pedig még csak annyit, hogy szerintem nem éri meg a több tízezer forintos villanyszámlát az, hogy minden alaphangon (!) 529 fps-el fusson, még a Vantage is 1920x1200-ban 8xAA-val. Ezért is hülyeség az extrém tuning, és ezek a nagy szörnyek a gépbe. Én így látom a szitut. :) -
#16681 Na, Te is kezded.. Aki ezen nyavajog, ne vegyen videokártyát, hanem valami IGP-s alaplapot... 60-70k árra tippelek, GX2, GTX 280 reggeli lesz neki. Egyébként 27W-al fogyaszt többet (terhelve) a GTX280-nál. -
#16680 Meg a villanyszámla is bestbuy lesz a ELMŰ-nek -
#16679 Ez lesz a bestbuy... -
#16678 ez a 4850x2 már tényleg kellett... -.- -
#16677 A HD 4000 széria tovább hengerel
-
#16676 -
#16675 Na meg is van:
RivaTuner 2.xx fan speed & overclock guide, hivatalos Guru3D-s forrásból. Az eleje egy-az-egyben ugyanaz mint a prohardveres írás, syn7h37ic tollából (gyakorlatilag ő is innen fordította), viszont a második részben már tuningról is szó esik. Egyedüli negatívum, hogy mindez angol nyelven van. -
#16674 A leírások menüben jó az a RivaTuneres (én is abból okultam), de az a programnak csak egy igen kis része. Keresek mindjárt egy kiterjedtebbet.
(Azt meg csak halkan teszem hozzá, hogy ATi-soknak az ATi Tray Tools használata a javallottabb) -
#16673 A szavazás állása:
--------------------------
jelenlegi háttér:
mrzoltan
berczely
Banyapapa
BIZ0906
Tomsteel
Quki
ajem kisa
mikiking
miilann