90029
  • readswift
    Talán még az Mpeg2 Audiot ... más dolgok hangját, pl. játék, MP3, akármi NEM fogja kivinni, mivel egy butított Realtek 6xx-es HD Audio digitális része van csak beledrótozva." hülyeség, a hdmi 1.3, 7db akár 24bit 192khz PCM sávot visz ki, talán DSD-t is.
  • zooleeh
    jol nez ki
  • kifli
    pixmanian 16 a 3850 a 256 meg az 512-es is
  • steweee
    ok.akkor már csökkent azóta is (egyhónapja vettem) ja és bocs, elnéztem, ha 3850, akkor tényleg kevés érte. agp-s ben a legolcsóbb volt 26.000, pci osra pontosan nem elméxem, de úgy 22.000 körül
  • [HUN]FaTaL
    2600XT PCIe pedig 10k
  • [HUN]FaTaL
    De ez 3850 nem 3650 :D
  • steweee
    annyi az
    sőt, ha pci-os akkor még drága is

én most vettem és 2600 xt és 3650 között hezitáltam. de nekem AGP-s !!! kellett, ami pár ezressel drágább a pci-osoknál mert kevés van már belőle kifutó szériák

17000-ért vettem végül hd 2600 xt-t, ezt 15.900-ért láttam legolcsóbban. de neten találtam 12.000-is pci-ost
  • Solten
    Csak arra akartam ösztökélni Maszekot, hogy egyszer életében dobjon már végre linket is, ha már így dobálódzik az árakkal... ;)
  • BiG G
    ph-s cimbikkel nincs gond, ha kapok róla rendes garit és vadiúj :) ha használt akkor se rossz ár mondjuk
  • Solten
    Vagy használt, vagy a ph-s cimbijei...
  • BiG G
    wow... de biztos van benne valami átkúrás, nincs azaz isten, hogy ennyire bestbuy legyen... vagy a hűtés ratyi, vagy ddr2, vagy mindkettő...
  • MaSzKa
    SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD 3850 512 MB 16eFt

best buy
  • BiG G
    most keltem jobb lábbal, ezért lehet :DDD
  • Solten
    Nah, végre elégedett vagy, dicsérsz valamit, ezt kőbe kell vésni... ;) :D
  • BiG G
    komolyan mondom, ez a legtiptopabb hardver fórum kerek-e-sg-n :D
  • Solten
    Ühüm. Az enyém pl.
  • Inquisitor
    A Wiki szerint volt belőle A és B jelzésű verzió és valamelyik a kettő közül csak videót bírja. Amúgy a HDMI-nek nem csak az a lényege, hogy kiviszi a hangot és képet, de csak egy kábel kell hozzá, hanem az, hogy más megoldásoknál elcsúszhat a kettő, míg a HDMI-nél elvileg szinkronizálva megy át.
  • Inquisitor
    Ennyire nem vagyok benne, mert max. szeretnék HDMI-s monitort vagy tévét.
    De elöbb megnéztem és Media Player Classic beállításaiban is megtaláltam a hangkimenetet, ami nálam analóg, Realtek digitál és ATI HD Audio digitális lehet. Gondolom minden értelmes lejátszóban állítható.
  • AndrewCB
    Elvileg nem az lenne az értelme a szabványnak, hogy kép és audiót is átvisz? Kül. HDVI lenne a neve, nem?
  • AndrewCB
    Ha esteleg tudnál linkelni olyat, ami jó, vagy ha tudsz oldalt, ahol telálok olyat, ami jó is, az jó lenne!
  • AndrewCB
    Egy sima mezei házimozi erősítő, aminek van optikai bemenete. Az átviszi az összes típusú hangot, nem?
  • Torda5
  • Inquisitor
    Az lehet az ok. Eredeti átalakító + HDMI/HDMI kábel kell. Hogy bonyolítsam a HDMI-ből van olyan ami nem visz hangot ...
  • Inquisitor
    Ööö, árnyékolt meg aranyozott DIGITÁLIS kábel? Az olyan mint az aranyozott végű optikai ...? :D
  • Solten
    "Erősítő és optikai kábel?"

Pl...
  • AndrewCB
    Aha! Értem. Ez nagy kár! :( Pedig úgy örűltem, hogy a sorozatokat is szépen áttolom azt kész! :(

Akkor mit javasolsz? Erősítő és optikai kábel?
  • Solten
    Übercsúcs.
  • AndrewCB
    Ha 5.1 átmegy már tökéletes, bár jelenleg a 2.0-nak is örülnék! :)

Lehet az a gond, hogy vettem egy aranyozott überleárnyékolt DVI-HDMI kábelt? És nem a gyári átalakítót használom?
  • Inquisitor
    Ha jól tévedek a megszünt NVidia Nforce APU hangchip óta egyetlen kommerszebb hanglető sem tudja az analóg hangot kitólni digitálisként.
  • Inquisitor
    A HD kártyák HDMI kimenet CSAK digitális hangot visz ki, azokból is bizonyos típúsokat, pl. WMA-t, DTS-t, Dolby Digital AC3-at, mivel ezeket használják DVD vagy BD/HDDVD lemezeken. Talán még az Mpeg2 Audiot ... más dolgok hangját, pl. játék, MP3, akármi NEM fogja kivinni, mivel egy butított Realtek 6xx-es HD Audio digitális része van csak beledrótozva.
  • Solten
    Az oké, de erről f*ngom sincs vagyis konkrétan hogy nem-e csak HD hangot visz át a 4870... Faca, a tv-d manualjaban nem találok se koax se optikai audio bemenetet...
  • Inquisitor
    Pontosítsunk, a HD2/3 sorozatot 5.1-nek hírdették, aztán realben tudott 2.0-át, a HD4-et 7.1-nek hírdetik aztán az tud 5.1-et. Ha csak nem feltétlenül spéci DRM-es, sokcsatornás Windows Media Audiot akarsz rajta kitólni.

Ahhoz, hogy ez működjön az UVD-be épített hangkártyának nyilván kell a drivere. PowerDVD-nél a lejátszóban lehet állítgatni min menjen ki a hang, ha más lejátszóban ez macerás lenne, akkor átállítod a Windows hangbeállításainál arra a kimenetet, bár az nyilván macerásabb.

Ja és nem mellékesen a hangátvitelhez nyilván a kártyához járó HDMI átalakító kell, mert "sima" DVI/HDMI átalakítókon nem megy ki a hang.
  • AndrewCB
    Gigabyte P35-DS4

Sony KDL-32U2000

Én úgy gondolkozom, hogy ugye a HDMI kép és hangátvitelre jó. Radeon 4870esnél hírdetik, hogy a DVI-HDMI -n keresztül 7.1-es hang is átmegy...
  • Inquisitor
    Hát, feltételezve, hogy értelmesen telepítve van az ATI HD Audio drivered, be kéne állítani lejátszóban, hogy melyik hangkártyán nyomja ki a hangot ... Na most annak meg égvilágon semmi köze a lejátszóhoz, hogy kimegy e a kép, ott a kijelzők beállításánál lehet valami gebasz.
  • IMYke2.0.0.0
    FarCry reinstall + 1.32 Patch + magyarítás = jó megoldás
    FarCry reinstall + 1.32 Patch + bármilyen béna MOD =
    nem helyes megoldás
  • Solten
    Dehogynem. Textúra-hiba.
  • tonyo9

nem tom ez mire utalhat ha csak nem a hibára?:O
  • Solten
    Hello. Inkább az alaplapi kimenetről vezesd a hangot a tv-be. Az alaplapod és az LCD típúsát írd le plz.
  • barmi
    Faca lett az új banner!
  • Solten
    ;) Tomsteel munkája (minimálisat "belejavítottam"), szerintem is qrvadögös :D