107
  • Zsoltika 007
    Ezt most nagyon kár volt belekeverni. Ennek tényleg semmi értelme. Abban a 100-ban minden benne van.
  • Morden23
    Hát ha magyar TÖRTÉNELEMRŐL beszélünk, abba benne van a Kádár is.

És itt nem az volt a kérdés, hogy a legújabb modellből mennyit adtak el, hanem az, hogy a termékcsalád túllépte a 100 milliós eladott példányszámot.

Amúgy az a kütyü 2003-ban lett kiadva, ami azért mégsem Kádár. Orbánékról is mindenki beszél még, pedig Fidesz kormány sem most van :D
  • Zsoltika 007
    Nővérem vett hozzá ilyen gumi tartót (pont olyan vékony a kellő helyen hogy még érzi az érintő rész az ujjad)amivel nyakba és övre lehet tenni. Igaz én nem használom mert rózsaszínű. :)

Én mondjuk magamnak nem vennék mert van jobb dolog amire költhetnék de ha már van nem vetem meg
  • Morden23
    Haveromnak van, valamint utóbbi időben nézegettem, mert a fekete nano-val már egy jóideje szemezek.

Az a gondom, hosszú. Nem vastag, nem széles, de a magassága...
    Nem mondom, hogy ez ordenáré probléma, de (számomra) nem egy előny. A design meg nekem is bejön, csak ha benn van a zseb mélyén, akkor eléggé tökmindegy, hogy ronda vagy szép-e (bár alapvetőleg én is sokat adok a desgn-ra, és szeretem, ha a cuccaim szépek, mp3 lejátszónál még nem éreztem ennek az égető szükségét...)
  • TeFigyeljHaver #63
    Na ja, csak az már meghalt, és el lett temetve.

Ilyen alapon, ha pl. a Magyar politikáról beszélnek, miért nem ássák fel és mutogassák a Kádár maradványait, mondván, hogy na kérem; ez a mai Magyar politika... ?
  • Zsoltika 007
    Van benne valami pedig.
  • Gerygrey
    iPod-om van.
    Ezt olyan emberek nem értik akiknek nincs.

:D No comment...
  • Zsoltika 007
    Ezért kell nano. Élőben (Ne képen!) nézz meg egyet!
  • neevous
    Hagyd őket. Felesleges idegesíteni magad...
  • Morden23
    Volt honnan venni az alapot :D

Amúgy valahol egyetértek, valamennyivel nekem is szimpatikusabb a Zune, de csak képen. Mind a kettővel (iPod Video & Zune) az a bajom, hogy bazinagy. Egy mp3 lejátszó legyen kicsi és szerény (nem is a súlya a gáz, hanem simán a tér, amit kitölt).

Videot meg képeket pedig tényleg inkább egy jó MDA-n/PDA-n nézegetek, vagy megvárom az iPhone-t vagy valami ahoz hasonlót.
  • Zsoltika 007
    Hát nekem nem :)
  • bandypappa
    Küllemre talán jobban néz ki a zune:
  • Morden23
    Milyen kár, hogy az Apple nem ért egyet veled...

Ez a képen IGEN, egy iPod. Szám szerint a harmadik típus.

Itt van

Itt meg minden más, ami iPod
  • bandypappa
    Na és mikor lesz majd microsoft zune lejátszó 100 milla felett?
  • TeFigyeljHaver #53
    Tisztelt Szerkesztö Ur !

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy a fenti kép NEM egy iPod !

Ez az iPod:

[IMG][/IMG]
  • gegeethestyle
    iPod-om van.
    Ezt olyan emberek nem értik akiknek nincs.
    Most nagyon feldúlt vagyok, majd máskor hozzászólok, amikor nem leszek sík ideg a fikázó emberek állati nagy hülyesége miatt.
  • Gerygrey
    Az biztos :) És nagy szükség is van ilyen adatokat egy MP3 lejátszón tárolni :D
    De milyen jól jöhet, ha a metrón eszedbe jut hogy hirtelen felindulásból webszervert indíts GPRS-en :)
  • Morden23
    akarom mondani 'uncompressed', de whatever...
  • Morden23
    "MiniDV to lossless avi" konverttel például kurva gyorsan megtelik :D
  • Morden23
    Az, hogy nálunk piszkos drága, az az amerikai eredő terméknek tudható be. Az eredeti árra rájön a nagyvenistentudja% vámérték. Ezért drága minden ketyere/akármi, ami Jenkilandből érkezik EUba. (Pl. itthoni retail HomePremium Vista áráért [uscve 93K HUF] Hamburgerland-ben retail Ultimate-et kapsz -> fogyasztói szempontból ez nekünk persze szopóci, mert sok esetben rá vagyunk utalva a jenki baszságokra, de amúgy gazdpol. szempontjából én kifejezetetten örülök neki... csak sok-sok EU-ban gyártott termékalternatíva kéne [mondjuk jópár esetben természetesen van is])
  • Gerygrey
    Na igen, jobban belegondolva ez is hülyeség, mert havi párezerért szervert bérelhetsz többszáz megabites upload sávszéllel, és mehet a móka PHP alapú torrentklienssel. Akkor írjunk ki contestet hogy mire lehet ténylegesen kihasználni a 80 gigát :D
  • Zsoltika 007
    Nem csak zene meg video tárolásra használhatod. Lehet rá tenni bármit. Akár még a címtárad vagy a fényképeidet is viheted bárhová. Vagy akár használhatod külső merevlemeznek is.

Ez meg mindekire vonatkozik:
    Látszik hogy nem vagytok képben de akkor minek osztjátok itt az észt? Majd ha tudjátok hogy miről van szó akkor lehet értelmesen kritikát írni. Addig meg nem lehet komolyan venni az itt levők 85%-át.. Én se fikázom le azt a filmet amit nem láttam. Hogyan is mondhatnék róla véleményt?! Ahhoz képest elég sok emberke nyomta a sódert igen kevés tudás birtokában mint kiderült a hozzászólásából. Kezdve itt az iphone-ban nincs wifi stb. Ne röhögtessétek már ki magatokat!

Aki támadja azt megértem de csak akkor ha tényleg értelmesen érvel nem pedig "hú ezt fikázzák én is beleköpök egyet mert biztos szar" felfogással. Engem nem zavar ha valakinek nem tetszik. Mindenki más. De nem igazán szeretem a fikázok mert vagyok emberkéket.
  • Morden23
    "Egy felhasználási területét tudnám elképzelni a 80 gigás iPodnak: elmegyek vele egy internetkávézóba ahol van bitang gyors net, előtte otthon a 80 gigát telerakom DVD ISO-kkal, meg felteszek rá egy standalone uTorrentet és mehet a gyors arányjavítás torrenten :) "

Szinte a hülyének is megéri, mi? :)
    Inkább befizetek PéjPel-en 25 dollárt, mint kifizetek sok10ezret. Sőt, most elgodnolkodtató, hogy az iPod árából hány '£12 for 3 DVD' akcióban vehetek részt :D:D
  • GVG
    "ott készül"-nél jenkiföldet értem
  • GVG
    ráadásul az ipodot is kínában gyártják, így igazából nem ok az ottani olcsóságára, hogy "ott készül"
  • Gerygrey
    Nemtom hogyvagyto vele komák, de ha mán ennyibe kerül az ájpod akkor én inkább egy kicsit többet áldozva rá veszek egy jó kis PDA-t.
    Pontosan így vagyunk vele, és pont ezt szajkózzuk mi is elég sokan :)

miféle sok szeméttel töltenék meg 80 gigát egy iPod-on?
    Jó reklámfogás, manapság már fillérekért ösze lehet dobni egy 80 gigás vinyót, viszont vesszőparipát ad azon iPod fanok kezébe az Apple, akik más érv híján, a tárolókapacitást hozzák elő mint az iPod fő erőssége. Holott valóban, egy 4 gigás nagysebességű SD kártyát megkapsz 14.000 Ft-ért, és erre ráfér 20-30 darab PDA-képernyőméretre konvertált film, vagy isten tudja mennyi zene.

Egy felhasználási területét tudnám elképzelni a 80 gigás iPodnak: elmegyek vele egy internetkávézóba ahol van bitang gyors net, előtte otthon a 80 gigát telerakom DVD ISO-kkal, meg felteszek rá egy standalone uTorrentet és mehet a gyors arányjavítás torrenten :)
  • GVG
    ami bármikor jóljön;)
  • GVG
    ja én is, azon még gps is van
  • Morden23
    Detto.
  • Morden23
    Ez tény, a Bluetooth tényleg nem valami frenetikusan gyors.

Mondjuk most elgodnolkodtam, hogy miféle sok szeméttel töltenék meg 80 gigát egy iPod-on? Mert aki 80G zenét vesz fel, az vagy elmebeteg, vagy a Marsra készül gyalog.
    Dvd-t ugye nem töltök fel, mert a kis szutyok kijelzőhöz nem kell túlzottan jó minőség (meg persze le sem játssza, legalábbis gondolom).
  • bandypappa
    Nemtom hogyvagyto vele komák, de ha mán ennyibe kerül az ájpod akkor én inkább egy kicsit többet áldozva rá veszek egy jó kis PDA-t.
  • Morden23
    DjDano, nem hiszem, hogy a konkrét terméket, hanem az ár-érték arányt szidja sok ember - ami adott esetben teljesen jogos, hiszen az emberek képesek megvásárolni olyan dolgokat, ami a.) ugyanannyiért kevesebbet tud b.) tele van olyan dolgokkal, amit soha nem fog használni.

a.) példára elég jól áll amúgy az iPod, ami egyáltalán nem rossz lejátszó, és állatira jól néz ki (szerintem), viszont hasonló árban jobb cuccokat lehet kapni
    b.) példára meg a "Vista Ultimate esete a mezítlábas gamelő-netező-wordöző home userrel" áll nagyon jól, ami szimpla homeuserkodásra nem szükséges, elegendő egy Home Premium is

OSX-et meg szidják elég sokat :)
  • Gerygrey
    Na megint ittvannak a fikázzuk a legjobbakat emberkék...

Nem, csak a "nem dicsőítjük a középszerűt" emberkék vannak itt, akik reálisan szemlélik a piacot, és nem dőlnek be mindenféle reklámmaszlagnak, és nem hiszik el hogy a fekete metálfényezéstől és a krómfelnitől (és persze alma emblémával) a Suzuki Swift a legjobb autók közé fog tartozni. Főleg úgy nem, hogy egy merci áráért adják.
  • artschiatwork
    "Az iPod megjelenése óta az eladások elérték a 100 milló példányt. Ezzel az eredménnyel az iPod minden hasonló készüléket lekörözött, és a világ legsikeresebb hordozható zenelejátszójává vált."

Úgy tudom, hogy a Sony a walkman-jeiből 335 millió db-ot adott el mostanáig világszerte... akkor most melyik a sikeresebb?
  • DjDano
    Azért az érdekes, hogy a szintén apple-s 0.000001 %-os részesedéssel kihalás szélén fetrengő MAC OSX-et egekig magasztaljátok
  • DjDano
    Na megint ittvannak a fikázzuk a legjobbakat emberkék.... ugyanezt csinálják a Nokia, Microsoft, és minden egyéb toronymagasan vezető cég esetében...

SZÁNALMASAK VAGYTOK!
  • assdf
    Igazából nem tudom mi bajuk az mp3-mal, 192 kbit felett már nem fogja senkise túlzottat észrevenn iegy fülhallgatóval hogy ez nem cd...
    Ha meg még azt is hozzávesszük hogy a legtöbb ember utazáskor hallgatja ahol beszürödnek a háttérzajok főleg alaptalan az egész állitás.
  • Gerygrey
    Ezt eddig nem tudtam, de egy újabb érv az iPod ellen :)

Én a P910-en a Jog Dial-lel (ami legalább olyan praktikussá teszi a kezelést mint az iPod kis tárcsácskája) kioldom a billentyűzárat, hangerőt állítok, számot váltok, elindítom/leállítom a lejátszást anélkül, hogy kivenném a zsebemből, mindezt egy ujjal, másodpercek alatt.

"ráadásul driver kell hozzá"
    Nekem sima kis párezer forintos usb-s bluetoothom van, XP SP2 alatt bedugtam, és működött.

Ezt eddig nem tudtam, viszont sajnos a BT akkor is lassú. Nem tudom mennyi ideig tarthat egy 350 megás sorozat-epizód átmásolása BT-vel a telóra, mert 5-6 megás MP3-ak legalább 3 percen át vánszorognak egyik telóról a másikra, a kártyaolvasó ennyi idő alatt felpakol 200 megát, vagy mégtöbbet. És azért egy 80 gigás tárhelyet nem szívesen töltenék meg BT-n keresztül...

A propaganda és a reklámok természetesen úgy hangzanak mintha csupán előnyei lennének az ilyen készülékeknek
    Ez még nem lenne baj mert a reklámot alapból leszarjuk, a gond ott kezdődik hogy az utóbbi időben a szaksajtó is így ír a készülékekről, és most már minden érintőkijelzős telefon iPhone klónnak minősül, lásd #8, és az iPod az etalon, az iPhone a spanyolviasz, stb...
  • Inquisitor
    "A propaganda és a reklámok természetesen úgy hangzanak mintha csupán előnyei lennének az ilyen készülékeknek, és soha nem tesznek említést a technológia hátulütőjéről, az MP3 formátum butított, gyenge hangminőségéről, valamint arról, hogy az emberek hozzászoknak ehhez a hangzáshoz."

Van ám olyan lejátszó, ami támogat FLAC-ot például, na persze nem iPOD. ;)
  • GVG
    ja az ipodoknak az segítette az elterjedést, hogy direkt a menübe rakják a hangerőt és nem egy külön gombot kialakítva neki (az egyszerűségre, és letisztultt dizájnra fogva)...hogy minden alkalommal ki kelljen venni a zsebedből ezzel is reklámozva azt