107
-
Inquisitor #27 OFF: Ezért van egy halom alternatív szoftver az ilyen lejátszókhoz, hogy ezt a kis "hibát" kikerüljék ;) -
GVG #26 "Az iPod több mint egy zenelejátszó. Az egyéniséged kifejezésének része, és egy rendkívül jó eszköz arra hogy kedvenc zenéid mindig veled legyenek, bárhova is mész."
ezen én is felháborodtam, de sajnos ez is zenelejátszó, mivel a szerzői jogok miatt csak egy adott gépről lehet rátenni vagy cserélni számokat...ami kibaxás, de sajnos az én sonym is ezt csinálja...saját software rulez xD -
Inquisitor #25 "Az iPod több mint egy zenelejátszó. Az egyéniséged kifejezésének része, és egy rendkívül jó eszköz arra hogy kedvenc zenéid mindig veled legyenek, bárhova is mész."
Megalol. Az elötte való 5-6(!) évebn kiadott MP3 lejátszók nem is léteztek. Az Alma cég meg nem a Creative menüjét nyúlta le ... sose fogom megérteni, hogy puszta design-al sikerült eladni 100 millát az iPOD-ból. Nem azért mert rossz lenne, de semmi kiemelkedő, amit más MÁRKÁS lejátszó ne tudott volna elöbb.
A legnagyobb vicc, hogy olcsóbban lehet kapni olyan PDA-t, ami 100x többet nyújt és normális fülessel meg szól olyan jól mint egy iPOD. -
Morden23 #24 Nekem is majdnem egy óra az út (szintén békávé), de az esetek túlnyomó többségében még a zakózsebben lévő MuVo-mon sem tudok kényelmesen számot váltani, nemhogy filmet nézni :) -
Morden23 #23 "ráadásul driver kell hozzá"
Nekem sima kis párezer forintos usb-s bluetoothom van, XP SP2 alatt bedugtam, és működött.
Lassan két hete felraktam a Vista Home Premiumot, bluetooth ugyanúgy kezesbárányként kértést sem tett fel, csak működik:)
Kártyaleolvasóm az otthoni gépemen ugyan van, mert a nyomtatómba bele van építve, de eddigi tapasztalataim alapján cam/photo oldalon az emberek inkább az usb/firewire kábelekre, mobilnál meg (éppen a kábel gyakori hiánya, és utólagosan megvásárolva erős drágasága) az infra/bluetooth vevőkre támaszkodnak. Főleg, hogy egy kábel árából gyakran kijön egy infra és egy bluetooth egyszerre, valamint notiknál legalább az egyik alapban benne van.
Amúgy igazad van abban, hogy sok esetben (azaz abban az esetben, ha van kártyaképes cucc/kártyaolvasó) praktikusabb a card, mondjuk ettől függetlenül én még mindig szimpatizálok az iPhone-al (két dolog, amit a készülék hátrányának érzek, az gyenge akksi, és a céltáblaként ható, kurva sértülékeny, [szerintem] fél-egy év alatt ocsmányra karcolódó touchscreen). -
#22 Nem olvastam végig az összes kommentet de a véleményem annyi , hogy az ipod ugyan nagyon jó hordozható lejátszó de szerintem sokszor fele annyiért ugyanolyan vagy még nagyobb tudású készülékeket lehet kapni. (Mellesleg használtam, és kezeltem már én is ipodot tudom milyen) Szóval a legtöbb ember szerintem megnézi azért az árát annak amit vesz, és ez alapján az ipod nem tűnik jó választásnak. Ha én néznék most uj hordozható "kütyü" után akkor biztos nem ipodot vennék. -
#21 (nem egyszer láttam PSP-vel, meg egyéb csodával buszon szenvedő embereket... a legtöbb esetben a cuccos idegbeteg arckifejezéssel történő elrakása volt az eredmény).
Én többször is a P910-en néztem meg a Rejtélyek városa vagy a Lost aktuális epizódját Smarmovie divx lejátszóval munkába menet az egy órás BKV utazásom alatt, szerintem hasznos dolog. -
#20 Nem értitek mit mondok, akkor mégegyszer, lassan, hogy mindenki megértse:
Nem szar az iPod/iPhone, csak semennyire sem forradalmi, és árkategóriájában van nála jobb. Nekem nem baj ha valaki azt veszi, csak az apple fanok is fogadják már végre el hogy az iPod is csak egy a piacon levő többszáz MP3-lejátszó közül.
3G hiányzik belőle (már akinek), valamint az infra. Amúgy ha fel akarod frissíteni az infóidat, akkor
Na, akkor valamennyire jól emlékeztem hogy az adatátvitellel voltak bajaim :)
A bluetooth sokkal lassab mint egy memóriakártya-olvasó, ráadásul driver kell hozzá, egy kártyaolvasót pedig bedugsz USB-be és XP alatt azonnal használhatod. Ha valami egyszerűen kezelhető, hát a memóriakártya az. -
Morden23 #19 "Arro lnem tehetnek h az apple meg az ipod nev ma mar mindenhol ismert markanev..."
Ebben tévedsz, egy egész szakma épül arra, hogy az ilyen dolgok megtervezhetőek és előrejelezhetőek legyenek, valamint a cégigényeknek megfelelően alakuljanak - marketingnek hívják. Amúgy abban igazad van, hogy a termék értékéből nem von le az, hogy sokan veszik.
Amúgy ezt a videolejátszást nem teljesen értem. Oké, kényelmes és hosszú vonatutakon, hajón, repülőn (illetve ezekre való hosszadalmas várakozás közepette), ne adj' ég távolsági buszjáraton még belefér. De kétlem, hogy az emberek nagytöbbsége sokmindenre használja a videolejátszás-funkciót (nem egyszer láttam PSP-vel, meg egyéb csodával buszon szenvedő embereket... a legtöbb esetben a cuccos idegbeteg arckifejezéssel történő elrakása volt az eredmény). -
oasis UK #18 En nem ertelek titeket!?
Mi bajotok ezzel?
Ok is csak eladn iakarjaka cuccukat ugy mint barki mas!!!
Arro lnem tehetnek h az apple meg az ipod nev ma mar mindenhol ismert markanev...
Sztem meg az a 80GB nem rossz!!!
Nekem pont a filmek,sorozatok,videok,hirek,rajzfilm... miatt kell mivvel h sokat utazom es boven elfer a zsebemben!!!
Igaz h ha filmezel max 6orat bir egy feltoltessel!!!
Nah es?
Feltoltom menetkozben vagy munkahelyen mikor epp nem hasznalom!!!
A zene magaban mar nem eleg!
De ezzel nem csak en vagyok igy, tudok meg nektek mutatni rajtam kivul nagyon sok ismerost/embert akik ugyanerre hasznaljak es nem csak a tizeneveseknel,hanem idosebb korosztalyban is!!!
Es egyik se gazdag se trend koveto fas*kalap...
Egyszeruen szeretik,mert konnyu,szeebben viheted magaddal,utes allo por csepp stb.. es amia legfontosabb h egyszeru kezelni!!!
Amugy mi f*om bajotok van a hangzassal?
atlehet konvertalni 5fele hangminosegbe a szamokat!!!!
Csak kell hozza 1 komolyabb fules h a minoseget elvezni tudd JBL 220 pref. v sensheiser cx300 pl!!
Jo ez is plusz penz de csak egyszer kell kiadni erte!!!
En nem bantam meg,h mar a 3ikba fektettem be! /1st gen nano,new gen ipod shuffle,80gb ipod es meg ki tudja mennyi lesz foleg ha csaladban rakaptak nagyon.../
De felolem olhetitek egymast,mindenki azt vesz, meg olyat amilyet akar!
Bar sztem ez az egesz k*ra felesleges!:)
Amugy Congrat Apple!!!
Lesz meg ebbol 2x ennyi is!!!
-
Morden23 #17 "Emberből vagyok én is, már nem emlékszem pontosan, de tudom hogy valami hiánzott belőle ami elég szégyenteljes. Talán a 3G vagy a Bluetooth, már nem tudom pontosan, de valami volt arra emlékszem :)"
3G hiányzik belőle (már akinek), valamint az infra. Amúgy ha fel akarod frissíteni az infóidat, akkor
parancsolj :)
"(én például egy telefontól elvárom, hogy kiváltsa a pendrive-ot is)"
Jogos, de erre a Bluetooth jobban megfelel, mint a card. Legalábbis én több bluetooth adaptert/bluetooth-képes mobilt szoktam látni, mint kártyaolvasót.
"De azért egy Symbiannal vagy Windows Mobile-al nem fog versenyezni szoftverellátottságban."
Inkább az inkompatibilitási kérdésekre leszek kíváncsi, de nagyon. Apple mostanság ezzel amúgy is toppon van (iPod Recovery, iTunes Vista alatt ecetera). -
#16 "és az alapján mondok véleményt hogy utánanéztem a részletes technikai specifikációknak"
"eg mondjuk egy wifi sem ártott volna "
Aham, látszik, hogy részletesen utánanéztél :) :) :) :) :) :) :)
Emberből vagyok én is, már nem emlékszem pontosan, de tudom hogy valami hiánzott belőle ami elég szégyenteljes. Talán a 3G vagy a Bluetooth, már nem tudom pontosan, de valami volt arra emlékszem :)
teljesen kompatibilis az iTunes-al. És ez elég kényelmessé teszi a használatát (A szinkronizáció a médiatárral teljesen automatikus ahogyan a firmware frissítés is itt történik.)
Igen, és egy óvatlan pillanatban letörli a zenéidet magától, ha más gépébe be mered dugni, volt erről cikk itt az SG-n, vehetsz külön iPod Recovery progit ami helyreállíta a véletlenül letörölt számokat.
Egy beszűkült antitech emberke szerintem előbb fog infarktust kapni egy iTunes/iPod kombótól, mint a "bedugom az úesbébe és áthúzom a windózintézőben" metódustól.
Ezzel tökéletesen egyetértek, PC-n fájlokat mozgatni manapság már mondhatnám hogy az alapműveltség része, akinek ez nem megy, majd vesz discmant, vagy megkéri a gyerekét hogy másolja már rá a kedvenc zenéit.
lapból 4 és 8 giga van benne... te mégis hová akarod bővíteni????????????
Nem a méret miatt, csak praktikusabbnak tartom, ha másféle adatokat is akarok mozgatni (én például egy telefontól elvárom, hogy kiváltsa a pendrive-ot is)
Ennél sokkal egyszerűbb hogy ugye benne vannak az iTunes-ban azok a zenék amiket pc-n hallgatok. Ezeket akarom élvezni máshol is.
Igen, de én például már a túlbonyolított Windows Media Playert is rühellem, nekem ne akarja összevissza mindenféle szempontok alapján rendszerezegtni a fájljaimat egy progi, írja ki A-Z növekvő sorrendben hogy mik vannak, ne ilyen rusnya táblázatba hanem egy visszafogott, áttekinthető listán, és kész, majd én kiválasztom hogy épp mit akarok hallgatni. Winamp rulz.
"valami jobbfajta oprendszer" szerintem nem lehet rossz egy lebutított OSX...
De azért egy Symbiannal vagy Windows Mobile-al nem fog versenyezni szoftverellátottságban. -
Wittao #15 Azzal viszont egyet tudok érteni GeryGrey, hogy az Apple marketingje nem kicsit túlzó, és az emberek torkán megszokott dolgokat nyomnak le újításként. HA ezeket nem nézzük, szerintem nagyon is kellemesek a termékeik.
Azt hiszem nem véletlen, hogy nagyon sok cég próbálja utánozni, és kiadni az iPod Gagyó-kat... -
#14 "Egy beszűkült antitech emberke szerintem előbb fog infarktust kapni egy iTunes/iPod kombótól, mint a "bedugom az úesbébe és áthúzom a windózintézőben" metódustól."
Ennél sokkal egyszerűbb hogy ugye benne vannak az iTunes-ban azok a zenék amiket pc-n hallgatok. Ezeket akarom élvezni máshol is. És mikor bedugom még válogatni se kell meg húzogatni a számokat. Automatikusan szinkronizálni fogja a hallgatott zenéimet (persze igény szerint ki lehet kapcsolni és manuálisan pakolgatni). Szerintem ez sokkal gyorsabb és egyszerűbb. Főleg egy olyannak aki fél óráig fogja másolni azt a 60-70 számot mert annyira lassan tud csak másolni (gyakorlatlan). -
#13 PS1-ből is :)
A témához hozzászólva: Az iPod egy divatcikk, azért veszik úgy, mint a cukrot. Én igazából feleslegesnek tartom a 80 gigát egy mp3 lejátszónál, bőségesen elég 4giga flash memória nekem (és az átlagnak, sztem akinek 80gigás lejátszója van, a felének legalább nincs rajta pár gigánál több zene). Tehát a 80 giga az nekem nem egy érv az iPod mellett, inkább ellenérv mert ezáltal winchester van benne flash memória helyett, ami nehezebb, törékenyebb, többet fogyaszt, lassabb. Ami kell még egy mp3 lejátszóba az véletlenül sem a hatalmas kijelző (mert nem filmnézésre veszem arra van 1000 jobb dolog, mint iPod), sokkal inkább a hangminőség és a lejátszási idő. Ezekben pedig tudomásom szerint a Sony Walkman az uralkodó manapság. 50 óráig játszanak le, és a hangminőség is kiemelkedő. Mostanában nem gondolkozok komolyabban MP3 lejátszó vásárlásán de ha vennék, az tutira nem iPod lenne, hanem pl egy NW-S706 Sony Walkman. -
Wittao #12 "és az alapján mondok véleményt hogy utánanéztem a részletes technikai specifikációknak"
"eg mondjuk egy wifi sem ártott volna "
Aham, látszik, hogy részletesen utánanéztél :) :) :) :) :) :) :)
"valami jobbfajta oprendszer" szerintem nem lehet rossz egy lebutított OSX...
"memóriakártyával való bővíthetőség mellőzése" : alapból 4 és 8 giga van benne... te mégis hová akarod bővíteni???????????? (jah, és mivel?? még most jelengetnek meg ezek a kártyaméretek, nem olcsón)
A Samsung egyébként tetszik a billentyűzete miatt. Nem ugatom le azért, mert nem Apple termék. Kifejezetten jó funkciók, jó kinézet.
Az iPhone-t CSAK BEMUTATTÁK, megjelenése JÚNIUSban VÉGLEGES FORMÁBAN az USA-ban!!!!! Ezt azért szögezzük már le... és azt is, hogy az EU-ba más formában fog érkezni, mivel mások az igények, és a 3G miatt pityergő magyar felhasználók is TALÁN örömüket lelhetik benne. -
Morden23 #11 Nem szidnám az iPod-ot, nekem semmi bajom nincsen vele, de szerintem semmi nem egyszerűbb annál, mint hogy "bedugom és működik". Márpedig a legtöbb lejátszó ilyen.
Egy beszűkült antitech emberke szerintem előbb fog infarktust kapni egy iTunes/iPod kombótól, mint a "bedugom az úesbébe és áthúzom a windózintézőben" metódustól. -
#10 Semmiben. Max annyi hogy teljesen kompatibilis az iTunes-al. És ez elég kényelmessé teszi a használatát (A szinkronizáció a médiatárral teljesen automatikus ahogyan a firmware frissítés is itt történik.) Egyszerűen kezelhető. (Hidd el ez nagyon fontos szempont mert nem mindenki akar/tudja megtanulni a sok kütyüt használni. Sokan csak élvezni akarják. Pl idősebb korosztály/beszűkült anti tech felnőtt réteg is befogadja mert könnyű használni) -
metaljesus #9 miben tud egy ipod többet mint egy sima mp4 lejátszó, a kapacitástól eltekintve? -
#8 iPhone meg még meg sem jelent, fogalmunk sincsen, milyen lesz a végleges formája (pl. mi lesz benne), addig meg mi alapján mondod, hogy nem nagy kunszt????
Már réges rég megjelent, és az alapján mondok véleményt hogy utánanéztem a részletes technikai specifikációknak. Azok alapján pedig kijelenthetjük, hogy a kezelésén kívül semmi extrát nem ad, sőt sok szempontból visszalépés (például hogy csak egy banális hiányosságot említsek: a memóriakártyával való bővíthetőség mellőzése, na meg mondjuk egy wifi sem ártott volna bele, meg valami jobbfajta oprendszer, legalább egy Symbian amire programok is vannak)
Ismétlem, nem az apple termékekkel van bajom, hanem azzal a jelenséggel hogy a sajtóban ezek állandóan "forradalmi újdonság"-ként vannak beállítva, és mostanában például ami nagy, érintőkijelzős, zenelejátszós PDA-telefon, az rögtön iPhone klón. Mondok egy példát:
Itt van a Samsung F700, ami az SG (és más orgánumok) szerint is egy iPhone klón. Az első kép az F700, a második az iPhone, a harmadik pedig az iPhone-nál jóval korábban megjelent (és annál sokkal nagyobb tudású) HTC TyTn PDA. Döntse el mindeki, hogy mi minek a klónja...
-
#7 [i]"a világ legsikeresebb hordozható zenelejátszója." -
#6 Nem rossz az Ipod. De ahhoz képest, hogy a trükkös kezelőrendszerén kívül nem ad semmi extrát elég drága . -
BStage #5 "igen, legalább 100 millió ember utálja, mint a szart... és pl. a MacPro-t, meg a MacBookPro-t is elég sokan fanyalogva használgatják... de sajnálom őket, biztos milyen rossz lehet nekik."
osx fanyalgás? talán egy kicsit több annál
Az meg, hogy 100 milliót eladtak az ipodból mióta érv? Windowsból egy év alatt eladnak 2x annyit és mégegyszer annyit meg warezolnak. Hú, akkor a windows nagyon jó.
"Bírom az ilyen "megmondom a tutit" embereket... "
jaja -
#4 Én sem értettem. Aztán mikor a nővérem vett egy nano-t rájöttem milyen frankó kis cucc. Nem véletlenül szeretik ennyien. -
Wittao #3 "az iPodot meg a többi Apple szart" : igen, legalább 100 millió ember utálja, mint a szart... és pl. a MacPro-t, meg a MacBookPro-t is elég sokan fanyalogva használgatják... de sajnálom őket, biztos milyen rossz lehet nekik.
iPhone meg még meg sem jelent, fogalmunk sincsen, milyen lesz a végleges formája (pl. mi lesz benne), addig meg mi alapján mondod, hogy nem nagy kunszt????
Bírom az ilyen "megmondom a tutit" embereket... -
rolika #2 ps2-ből is eladtak már több mint 100millió darabot :) -
#1 Az iPod több mint egy zenelejátszó. Az egyéniséged kifejezésének része
Mármint kifejezi hogy mekkora divatbuzi vagy? LOL
Nem akarom "megint" fikázni az iPodot meg a többi Apple szart, de ez a hype körülötte nagyon gáz, külsőre tetszenek meg jópofának tartom ezeket a kütyüket, de annyira azért nem nagy kunszt sem az iPhone sem az iPod, csak egy szép telefon illetve zenelejátszó, semmi több.