100 millió iPodot adtak el
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt kétlem, hogy kivitelezhetik (ha meg igen, akkor az Apple úgy fog szerzõdést kötni az európai szolgáltatókkal, hogy kapják hozzá a programot. Ha jól tudom, erre eléggé hepciásak szoktak lenni.
Amúgy az a Voda Live menü a Föld bolygó egyik legocsmányabb teremntménye. Komák rendszeresen kiégették még az írmagját is a telókból (illetve mindenki vitte ahoz az egy komához, aki értett az ilyesmihez:)).
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Egyébként az iPhone mellett szerintem a nagy iPod ki fog halni, és a Nano, valamint a Shuffle marad életképes.
Az iPhone-t még mondjuk el tudja kellõképpen b****i egy hazai mobilszolgáltató, ha belepiszkálgat. (gondoljunk csak a Voda "csodálatos" menüjére :) )
Amúgy azt tudtam hogy az iPod baromira drága, de azt nem hogy ennyire: Nano-ból 40 ropi a 2 gigás, 60 a 4 gigás, és 80 a 8 gigás változat. Nem nagyon értem, ok hogy az alapkészülék drága, de hogy a plusz 2 giga memória még 20.000 felárért legyen, az egy kicsit durva (az meg egy kicsit vicces hogy a 30 gigás iPod video 78-ba kerül, nem nagyon értem a logikát)
van egy a családban, sokat navigálunk vele, de sajnos már ment tönkre. Nem volt egy egetrengetõ baja, de el kellett vinni érte Pestre.
Az iPod-om még jó:D
Szal igaz ami igaz, van ennek is hátránya, de sztem max az ára. Meg lehet, hogy nem tud többet mint mondjuk egy COWON, de design-ra is adok, meg az Apple Inc. híresen megbízható cuccokat gyárt. Pl.: volt olyan iPod széria amiben azt hiszem talán 2.000 vagy 20.000 modellbõl egyet sem vittek vissza garanciális javításra. Valahol olvastam, lehet, hogy nem pontosak a számok, de sokat. Lehet, hogy 200.000 :S
:D
Egyébként ha én bedõlnék az ilyen "a mûszaki cuccaid kifejezik az egyéniségedet" hablatynak, akkor pont, hogy nem vennék iPodot, mert tömegcikk. Mi abban az egyéniség, hogy megveszek valamit csak mert minden második embernek olyan van? Hogy akar így valaki "kitûnni a tömegbõl", miközben épp hogy mégjobban belesüllyed?
A muveszet nem az, hogy a megfelelo arat megtalaljuk egy termekhez, hanem az, hogy a megfelelo termeket kitalaljuk a piacnak. Az arat a piac maganak lovi majd be, es ha a termek jo, akkor nyereseget fog hozni a gyartonak.
Az, hogy az Apple tobb mint 50%-os nyereseggel tudja ertekesiteni a lejatszoit annak koszonheto, hogy a piac imadja a cuccot es a premium arres ellenere is megveszi. Azon sem csodalkoznek, ha arat emelnenek. Mert megtehetnek.
Az iPod minden technologiai ceg alma, nem szamit, hogy ki hogyan fikazza, a piac szerint ez a LEGJOBB lejatszo a vilagon. Es csak ez szamit.
Ha meg az ár nem annyira számít, a 4 gigás Nano árához (60 ropi) hozzáteszek még egy tizest, és van egy szintén 4 gigás, érintõképernyõs mindent-lejátszóm, ami még ráadásul bõvíthetõ is olcsó SD kártyával:
Szóval választék van minden árkategóriában bõségesen, például itt érdemes nézelõdni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
Én már rohadtul unom, hogy minden egyes Apple hírnél ennek a fikázásáról kell olvasnom, tessék elfogadni hogy a marketingnek ez is egy formája :P
Jajjmár én meg utáljam ha a windowsos hírnél a linuxosok fikáznak, vagy a gyurcsányblogban a szocik pocskondiázzák a jobboldalt? Van véleményed, fejtsd ki, támaszd alá, védd meg, ezt hívják fórumnak.
Ezt olyan emberek nem értik akiknek nincs."
Ez azért szerintem elég erõs volt :)
Kicsit olyan, mint a Szikora-féle csikidam-életérzés... nem tudjuk, mi az, de el tudjuk képzelni :)
Amúgy megint mondom, semmi bajom az iPod-al, semmi bajom az Apple-al, a marketingtechnikájukkal meg végképp nincsen semmi bajom. Nem azzal van a baj, amikor a reklám azt állítja, hogy itt most forradalom zajlik, hanem amikor magukat reklámfüggetlennek valló emberek visszaolvassák ugyanezt a plakátról.
Aggresszív marekting alatt arra gondoltam, hogy mindegyik terméküket forradalminak meg spanolvisznak állítják be (Ipod vagy Iphone).
Én már rohadtul unom, hogy minden egyes Apple hírnél ennek a fikázásáról kell olvasnom, tessék elfogadni hogy a marketingnek ez is egy formája :P
Gery: Most valóban nem, de volt több olyan hír ahol igencsak semmibe nézted azokat az embereket, akik Ipodot vesznek... na mind1
P.S. a politikai példa a "szürkeGery" szignóját nézegetve jött az eszenbe.
P.P.S. a te szignódat olvasva, hát tényleg elsekélyesedett a világ. Az én idömben a SzH a 3P volt, T.I. Pénz, P*na, Politika ;)
Hagyd már el :)
Amúgy még a nagyanyám is tudja, hogy hogy néz ki egy modern iPod, mondjuk a Nano. (ezt most nem szarkasztikus felhanggal írtam, tényleg tudja :D)
Amúgy meg senki nem hülyézett le azért, mert iPod-ot vettél. Lehülyézve az van, aki azt mondja, hogy a lehetõ leginkább költséghatékony megoldást választotta az iPod által. Amúgy szerintem magát a készüléket senki nem szidta... na meg persze nem is iPod-fansite ez itt :)
Nem azt mondom hogy birka vagy, csupán azt hogy tévesen az iPod és az iPhone az etalon a sajtóban, és ez zavar. Leszarom ki milyen MP3 lejátszót vesz, csak újságíró ne állítson olyat, hogy a 100 közül az egyik termék, ami mellesleg a közepes szintet üti csak meg (mindezt azonban a felsõ árkategóriában teszi), mennyire király, és hogy mindenki aki hasonló terméket dob piacra, az az apple-t másolja.
Pontosan. Ezért félreveztö a kép ( és ez a #67-esre is a válaszom ), mivel aki nem ismeri a cuccot azt hiszi, hogy az most is így néz ki.
Mio-ban van WiFi amúgy?
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Ráadásul az idézett szöveget nem én írtam.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
És ráadául mindíg ugyan azok az emberek.. nincs jobb dolgotok, vagy csak ennyire ráértek?
Tudjuk hogy rosszul vagytok az Apple agresszív és nyomulós marketingjétõl, és azt is tudjuk hogy sokkal okosabbak vagytok mert olyan mp3 lejátszót használtok ami olcsóbb volt és ugyan annyit tud mint az Ipod. Nem kell többször leírni, elhisszük!
Szerintem másnak ment.
Mio A701-hez mit szólsz?

Kb. 8 évvel ezelõtt fogalmaztam meg, hogy az akkori GA628-as Ericsson-om helyett igazából milyen telefont is szeretnék <#wink>#wink> Röviden kb.: nagy színes érintõkijelzõ, kevés gombbal, mp3-as jól szóló csengõhangok, videotelefonálás, gps, szabadon telepíthetõ programok, DINAMIKUS, MOZGÓ menü. A felsorolást most nem egészen úgy fogalmaztam meg, ahogy gondoltam, de így sikerült.
Igen, az iPhone sem több egy telefonnál, viszont számomra pont az, ami 8 évvel ezelõtt megfogalmazódott bennem. Sokáig nézegettem a P910-es telefonokat, belõlük hiányzott az, amit az iPhone-ban "megtaláltam". Most vennék P910-et, csak újat nem találok belõle.
Ami meg a Symbian, Mobilewin hiányát illeti, mivel az iPhone-t is valószínûleg nagyon sok embernek akarják eladni, ebbõl a szemszögbõl nem is gond, nem is hiányzik belõle. Hogy mit értek ezen? Néhány ismerõsöm vett symbian-os telefont, és amennyi elõnyt, extrát nyújt nekem, nekik annyi bosszúságot okoz.
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
Egyébként nekem is van egy munkatársamnak iPodja, nem mondom hogy nem szép, de semmi extra nincs benne. Én is szeretem a szép kütyüket, de szerintem egy Mio A701 is kimondottan dizájnos, olcsóbb mint az iPhone, és sokkal többet tud. Persze, nagyobb mint egy iPod, de ha belegondolsz hogy külön mobil meg PDA és MP3 lejátszó mennyi helyet foglal akkor sokkal praktikusabb. Csak azért nem veszem meg mert én már kicsinek érzem a 320*240-es felbontást, helyette inkább egy drágább, de fullos gép lesz. Tényleg nem sajnálom a pénzt, de ha már kiadok rá egy nagyobb összeget, elvárom hogy mindent tudjon amire én vágyom, és sajnos az iPhone esetében azt érzem, hogy rohadtul le akarnak húzni a semmiért.
És még kényelmetlen is.
A nyakamban maximum nyakkendõt tûrök meg.
És itt nem az volt a kérdés, hogy a legújabb modellbõl mennyit adtak el, hanem az, hogy a termékcsalád túllépte a 100 milliós eladott példányszámot.
Amúgy az a kütyü 2003-ban lett kiadva, ami azért mégsem Kádár. Orbánékról is mindenki beszél még, pedig Fidesz kormány sem most van :D
Én mondjuk magamnak nem vennék mert van jobb dolog amire költhetnék de ha már van nem vetem meg <#vigyor0>#vigyor0>
Az a gondom, hosszú. Nem vastag, nem széles, de a magassága...
Nem mondom, hogy ez ordenáré probléma, de (számomra) nem egy elõny. A design meg nekem is bejön, csak ha benn van a zseb mélyén, akkor eléggé tökmindegy, hogy ronda vagy szép-e (bár alapvetõleg én is sokat adok a desgn-ra, és szeretem, ha a cuccaim szépek, mp3 lejátszónál még nem éreztem ennek az égetõ szükségét...)
Ilyen alapon, ha pl. a Magyar politikáról beszélnek, miért nem ássák fel és mutogassák a Kádár maradványait, mondván, hogy na kérem; ez a mai Magyar politika... ?
Amúgy valahol egyetértek, valamennyivel nekem is szimpatikusabb a Zune, de csak képen. Mind a kettõvel (iPod Video & Zune) az a bajom, hogy bazinagy. Egy mp3 lejátszó legyen kicsi és szerény (nem is a súlya a gáz, hanem simán a tér, amit kitölt).
Videot meg képeket pedig tényleg inkább egy jó MDA-n/PDA-n nézegetek, vagy megvárom az iPhone-t vagy valami ahoz hasonlót.